Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει ακόμη πολλά να κάνει...

Angela-Merkel-EU

Με… κολλημένη την προεκλογική ρητορική της στην απόλυτη άρνηση κάθε συζήτησης για το ενδεχόμενο ενός νέου “κουρέματος” του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, προκειμένου το χρέος της Αθήνας να καταστεί βιώσιμο, η Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε  τις πάγιες ανησυχίες της, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν συζητάει σοβαρά μια νέα απομείωση του ελληνικού χρέους.
“Είμαι αντίθετη με ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους. Θεωρώ ότι ελλοχεύει τον κίνδυνο να προκαλέσει ένα φαινόμενο ντόμινο που θα χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα στην ευρωζώνη.
Αν συμβεί αυτό, ο ενθουσιασμός των ιδιωτών επενδυτών θα εξατμιστεί, και έτσι η ευρωζώνη θα βρίσκεται και πάλι σε αναζήτηση επενδύσεων”, δήλωσε ο Άνγκελα Μέρκελ στο γερμανικό περιοδικό “Focus”.
Η επικεφαλής του κεντροδεξιού συνασπισμού CDU/CSU, που σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις θα επικρατήσει πανηγυρικά και μεγάλη διαφορά στις επερχόμενες εκλογές για τη Μπούντεσταγκ, και μαζί με το FDP θα σχηματίσουν και πάλι κυβέρνηση με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, χωρίς δηλαδή να χρειάζονται το SPD, σημείωσε με νόημα ότι το ελληνικό ζήτημα θα επανεξεταστεί το 2014, και σχολίασε με νόημα για την Ελλάδα:
“Η χώρα αυτή έχει ακόμα πολλά να κάνει και πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις”.
 
ysterografa.gr