Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Στις 22 Σεπτεµβρίου η πρεμιέρα στη Γ΄ Εθνική

Στη δημοσιότητα δόθηκε η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής, για τη σεζόν 2013-14 από την ΕΠΟ, όπου ξεκαθαρίζεται ότι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έξι ομίλους.

Στην προκήρυξη γίνεται λόγος για τρεις ομίλους των 16 ομάδων και τρεις των 15 ομάδων, υπολογίζοντας δηλαδή ότι συμμετέχουν 93 σωματεία. Ο διαχωρισμός των ομίλων θα γίνει κυρίως στον 5ο και 6ο όμιλο. Η ηµεροµηνία έναρξης των αγώνων ορίζεται για τις 22 Σεπτεµβρίου 2013
 Όλα τα σωµατεία, υποχρεούνται να συνάψουν σύµβαση µε προπονητή – προπονητές διπλωµατούχους, U.E.F.A. Β΄ και άνω, οι οποίοι θα φέρουν την Ειδική Ταυτότητα, που εκδίδει η Ε.Π.Ο., καθώς και το ∆ελτίο Πιστοποίησης Προπονητή από τις Ε.Π.Σ.
Περίοδος 2013 / 2014
Γ΄ Εθνική

  Μετά την οριστική βαθµολογική κατάταξη των οµάδων θα προβιβαστούν στη Football League έξι (6) οµάδες (η πρωταθλήτρια οµάδα κάθε Οµίλου), θα υποβιβαστούν στα πρωταθλήµατα ευθύνης των Ε.Π.Σ. σαράντα έξι (46) οµάδες και θα παραµείνουν
στην κατηγορία πενήντα (50) οµάδες.
Ο υποβιβασµός των οµάδων στα πρωταθλήµατα ευθύνης των ΕΠΣ ( 46 οµάδες) θα γίνει ως ακολούθως: Από τους τρεις οµίλους των δεκαέξι (16) οµάδων και τον ένα των δεκαπέντε (15) οµάδων, που θα προκύψει από κλήρωση, θα υποβιβαστούν οχτώ (8) οµάδες. Από τους δύο άλλους οµίλους των δεκαπέντε (15) οµάδων θα υποβιβαστούν εφτά (7) οµάδες.
Προβιβασµός από Ε.Π.Σ. ( για περίοδο 2014 / 2015)
Οι πενήντα τρεις (53) πρωταθλήτριες οµάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3)
δευτεραθλήτριες οµάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) οµάδες, θα πάρουν µέρος στους αγώνες κατάταξης για τον προβιβασµό στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία.
Θα συγκροτηθούν δεκατέσσερις (14) όµιλοι των τεσσάρων (4) οµάδων έκαστος. Οι οµάδες θα αγωνιστούν σε διπλούς (εντός – εκτός έδρας) αγώνες. Η πρώτη της τελικής βαθµολογίας οµάδα κάθε Οµίλου, συνολικά δεκατέσσερις (14) οµάδες, θα προβιβαστεί στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία. 
Συνολικά η Γ΄ Εθνική Κατηγορία της περιόδου 2014 / 2015 θα απαρτίζεται από εξήντα τέσσερις (64) οµάδες, κατανεµηµένες σε τέσσερις (4) Οµίλους των δεκαέξι(16) οµάδων έκαστος.
Οι όµιλοι του πρωταθλήµατος θα συγκροτηθούν µε γεωγραφικά κριτήρια όπου αυτό είναι εφικτό. Αν ο αριθµός των οµάδων µιας Ένωσης είναι µεγαλύτερος από τέσσερις αυτές θα κατανεµηθούν, µε κλήρωση, σε περισσότερους του ενός οµίλους.