Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Kαληνύχτα και καλά μυαλά!

Πραγματικά οι Έλληνες δεν αξίζουν αυτή τη ποιότητα ζωής και αυτή την αστάθεια στη χώρα, η οποία υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει δυστυχώς. Μιλάω για μια διαχρονική κατάσταση ανεξαρτήτως του ποιος κυβερνά. Δεν ανήκω πουθενά, αντιθέτως με τους περισσότερους εδώ.
Σε αυτή τη χώρα, ΠΟΤΕ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα σου ξημερώσει. Συνέχεια ένα άγχος, το οποίο, προστίθεται ΠΑΝΩ από τα όποια προσωπικά σου προβλήματα.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων σκέφτεται εγωιστικά, δεν του αρέσει να τηρείται ο νόμος, δεν ξέρει τι σημαίνει "κοινό καλό" και έχει λάθος νοοτροπία με κυρίαρχη την έλλειψη συνείδησης και κοινής λογικής.
Δεν είμαι από αυτούς που τα ρίχνουν μόνο στους πολιτικούς. Εννοείται ότι φταίμε και εμείς. ΠΟΛΥ. Όχι μόνο επειδή τους ψηφίζουμε, που λένε όλοι, αλλά γιατί πραγματικά δεν έχουμε συνηθίσει να λειτουργούμε κάτω από ένα σύστημα με πειθαρχία και νομίζω ότι οι περισσότεροι δεν το θέλουν. Επίσης, το μεγάλο λάθος του Έλληνα είναι ότι όπου πας, όπου συζητήσεις, ο καθένας προσπαθεί να σε ταυτοποιήσει με κάποιο κόμμα. Λάθος νοοτροπία κατά την γνώμη μου.
Θεωρώ τους περισσότερους από τους 300 της βουλής ότι δεν είναι άξιοι για την θέση αυτή και θεωρώ ότι δεν μπήκαν εκεί ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΆ, μόνο και μόνο επειδή τους ψήφισαν κάποιοι, γιατί όλοι ξέρουμε με τι κριτήρια και σκοπό ψηφίζουν οι περισσότεροι Ελληνες.
Καμιά φορά ενοχλούν αυτά που γράφω αλλά, επειδή έχω ζήσει σε πολιτισμένη χώρα 19 χρόνια, δεν αντέχω αυτή τη μεγάλη διαφορά σε νοοτροπία και τον "ωχαδελφισμό" που επικρατεί εδώ σε πολλά πράγματα.
Έχω καιρό να γράψω τέτοια, απλά με αναστάτωσαν τα αποψινά γεγονότα ενώ προσπαθώ και εγώ και εκατομμύρια άλλοι να βρούμε την ησυχία μας, να δουλέψουμε και αν μεγαλώσουμε τα παιδιά μας (όσοι έχουν) με αξιοπρέπεια, την οποία νομίζω δεν θα βρω ποτέ σ αυτή τη χώρα.
Αν μου επέτρεπαν οι συνθήκες, θα έφευγα μαζί με την οικογένεια για εξωτερικό. Είναι λίγο αργά ίσως, αλλά θα επιδιώξω να φύγει τουλάχιστον όταν είναι η ώρα, το παιδί μου, για να βρει ένα καλύτερο μέλλον σε οργανωμένη χώρα με υποδομές, όπου τηρείται ο νόμος και υπάρχει σωστότερο δικαστικό σύστημα, πανεπιστήμια χωρίς κόμματα, απεργίες και γελοιότητες, κόσμο με περισσότερη σοβαρότητα και συνείδηση.
Όπως είπε η κυρία Πρωτοψάλτη πριν κάποιους μήνες σε ένα κείμενο, "ΤΟΝ ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ".
(θα δεχτώ κριτική ΜΟΝΟ από αναγνώστες που έχουν ζήσει στο εξωτερικό σε χώρα οργανωμένη και πολιτισμένη, για τουλάχιστον 1-2 χρόνια. Οι υπόλοιποι δεν έχετε μέτρο σύγκρισης).
Πάλι κάποιοι σε αντίλογο θα αναφέρουν τους Αρχαίους Έλληνες και τα κατορθώματά τους και ότι εμείς δώσαμε τον πολιτισμό σε όλο τον κόσμο. ΝΑΙ, δεν αμφιβάλω καθόλου και είμαι πολύ περήφανος για αυτό. ΤΩΡΑ όμως, τι κάνουμε??????????????
Καληνύχτα σας και καλά μυαλά σε όλους μας!!!
T.M.