Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

brasil
Χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα, η Βραζιλία νίκησε στο 86΄ , με 2-1 την Ουρουγουάη στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Ουρουγουάη, αφού στο 12ο μόλις λεπτό ο Ντιέγκο Λουγκάνο κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Νταβίντ Λουίζ μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντιέγκο Φορλάν, αλλά ο Ζούλιο Σέζαρ είπε "όχι" πεφτοντας στην αριστερή του γωνία.
Αντίθετα, αυτή που άνοιξε το σκορ ήταν η Βραζιλία, με τον Φρεντ να παίρνει το "ριμπάουντ" από την απόκρουση του Μουσλέρα στο κοντινό πλασέ του Νεϊμάρ.
Η απάντηση ήρθε από τη σελέστε στο 48', με τον Καβάνι να ισοφαρίζει σε 1-1 με αριστερό διαγώνιο σουτ. Απο κει και μετά η Ουρουγουάη είχε μία καλή στιγμή με τον Σουάρες στο 66' και με τον Καβάνι στο 79', ενώ ενδιάμεσα είχε απειλήσει ο Νεϊμάρ για τη Βραζιλία.
Και εκεί που όλα έδειχναν ότι πάμε για παράταση, ήρθε ο Παουλίνιο να λυτρώσει τη σελεσάο. Στο 86ο λεπτό, ο μέσος της Κορίνθιανς πήρε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Νεϊμάρ και χάρισε την πρόκριση στη Βραζιλία.
Βραζιλία (Φελίπε Σκολάρι): Σέζαρ, Νταβίντ Λουίζ, Σίλβα, Άλβες, Μαρτσέλο, Γκουστάβο, Παουλίνιο, Όσκαρ (73’ Ερνάνες), Νεϊμάρ (90+2’ Ντάντε), Χουλκ (64’ Μπέρναρντ), Φρεντ
Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρεζ) : Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Κάσερες, Περέιρα, Αρέβαλο, Γκονζάλες (83΄ Γκαργκάνο), Ροντρίγκεζ, Φορλάν, Καβάνι, Σουάρες