Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η αποτελεσματική χρήση των πόρων της Ε.Ε. είναι το κλειδί για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Θ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
 
Η δραστική βελτίωση της αποτελεσματικότητας στη χρήση των ευρωπαϊκών πόρων είναι το κλειδί για τη συνέχιση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης κι αυτό είναι που ζητούν οι λαοί
της Ευρώπης και στο βορρά και στο νότο. Δεν μπορεί επί 18 χρόνια το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο να κάνει αρνητική εισήγηση για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα ευρωπαϊκά κονδύλια κι "εμείς να στρουθοκαμηλίζουμε". Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της Ομάδας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και μέλος της ΚΕ της Δράσης, παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. 
Η παρέμβαση έγινε στη διάρκεια της συζήτησης για τον έλεγχο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, θέμα στο οποίο ο Θόδωρος Σκυλακάκης ήταν σκιώδης εισηγητής εκ μέρους των ευρωπαίων Φιλελεύθερων, ως μέλος της Επιτροπής ελέγχου του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Θ. Σκυλακάκης στη διάρκεια της παρέμβασής του, ζήτησε γίνει μεγαλύτερος έλεγχος στη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και να σταματήσει η νοοτροπία της αγνόησης του προβλήματος, που παρατηρείται ακόμη και από τους υποστηρικτές της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Υπογράμμισε επίσης ότι "η δημοσιονομική και νομισματική ένωση, δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο με 1% του ΑΕΠ ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, όμως για να αλλάξει αυτό, θα πρέπει ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αξιοποιηθεί πραγματικά και πολύ αποτελεσματικότερα, από ότι σήμερα".