Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Η κρίση "χτύπησε" και το καρναβάλι - Γκρίνια για ελλείψεις και κιτς τελετή έναρξης (video)


Ένα ακόμα πατρινό καρναβάλι βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη, με την καρδιά της Πάτρας να κινείται το βράδυ του Σαββάτου σε ρυθμούς καρναβαλικούς, με εμφανή ωστόσο τα προβλήματα από την κρίση.
Χιλιάδες πατρινοί - λιγότεροι ωστόσο από άλλες φορές - δημιούργησαν, κόντρα στην ύφεση, καρναβαλική ατμόσφαιρα, για μια τελετή έναρξης η οποία δεν θα μείνει στην ιστορία για την πρωτοτυπία της, καθώς εκτός από το χρήμα έλειπε η φαντασία, η θεματολογία και τα δρώμενα, ενώ το γενικότερο σκηνικό σε τίποτα δεν παρέπεμπε στο Πατρινό Καρναβάλι.
Όπως γράφει το patrastimes.gr την «παράσταση» έσωσε το άρμα του Βασιλιά καρνάβαλου, που έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση και δεκάδες πυροτεχνήματα, των οποίων την ποσότητα και την ποιότητα όμως επίσης επηρέασε η οικονομική κρίση.
Την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού κήρυξε ο Δήμαρχος Πατρέων Γ. Δημαράς, ο οποίος αναφέρθηκε στα μηνύματα που στέλνει σε όλη τη χώρα ο θεσμός επισημαίνοντας πως θ’ αποτελέσει την ειρηνική έκρηξη και ανυπακοή κόντρα στην κρίση και το μνημόνιο.
Στα αρνητικά αναφέρονται σύμφωνα με το patrastimes, το έλλειμμα στην παρουσίαση και την μουσική επένδυση, η σκηνοθετική ανυπαρξία και θεματολογία.
Δείτε video από το patrastimes:







newsit.gr