Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Στο δρόμο και οι αγρότες σε Αργολίδα και Μεσσηνία


Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αργολίδας κατέβηκαν χθες Τετάρτη στο δρόμο, με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της κυβέρνησης, τόσο για τις τιμές των καυσίμων που έχουν οδηγήσει σε αύξηση του κόστους παραγωγής και δεν μπορούν να αντέξουν...
Κυρίως όμως, διεκδικώντας να αλλάξουν οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις που προβλέπουν τήρηση βιβλίων και φορολόγηση από το πρώτο ευρώ.
Οι αγρότες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ έκαναν το μεσημέρι συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού Αγία Τριάδα στην Μιδέα και από εκεί κατευθύνθηκαν στην εθνική οδό Μυκηνών - Ναυπλίου, όπου έχουν παρατάξει τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητα στην άκρη των δύο πλευρών κατά μήκος της εθνικής στο ύψος του κόμβου Μιδέας.
Λίγο αργότερα μια μικρή ομάδα αγροτών έφυγε από το σημείο και έχει σταθμεύσει στην άκρη της ίδιας εθνικής οδού στον κόμβο Μάνεση. Στα δύο αυτά μπλόκα, που αριθμούν μικρό σχετικά αριθμό μηχανημάτων, παραμένουν οι αγρότες, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων και δηλώνουν πως θα μείνουν στο σημείο. Στη  κινητοποίηση των αγροτών έδωσε το παρών και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Δημήτρης Κοδέλας.
Και στη Μεσσηνία οι αγρότες ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις και σήμερα Πέμπτη στο χωριό Χανδρινού η ΠΑΣΥ οργανώνει συγκέντρωση συνεταιριστών και απλών αγροτών όπου θα συζητήσουν και θα καθορίσουν τη στάση που θα ακολουθήσουν.