Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Χουντικές μπαλωθιές στην κηδεία Ντερτιλή - Αμβρόσιος: Ήταν ήρωας σαν τον Κολοκοτρώνη

dertilis_280316971 Κηδεύτηκε σήμερα στο Α’ νεκροταφείο ο Νικόλαος Ντερτιλής, με αρκετούς νοσταλγούς της χούντας να δίνουν το παρών στη νεκρώσιμη ακολουθία.
Επίσης παρευρέθηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Γεωργίου , ο Κωνσταντίνος Πλεύρης αλλά και ο ναύαρχος εν αποστρατεία, Αντώνης Ναξάκης.
.
Τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ντερτιλής ως ήρωα, σαν τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη. «Ξέρω ότι τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλάω. Αφού είχαν αποφασίσει τα ΜΜΕ πριν το αποφασίσω εγώ ότι θα τελέσω τη νεκρώσιμο ακολουθία, αποφάσισα να το κάνω», τόνισε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων.

Επικήδειο εκφώνησε και εκδότης της εφημερίδας "Ελεύθερη Ώρα" Γρηγόρης Μιχαλόπουλος ο οποίος χαρακτηριστικά είπε "εφυγε ενας ήρωας, οπως ηρωας ηταν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Γεώργιος Παπαδόπουλος. Στην τελευταία σου επιστολή μου έλεγες πως μείναμε οι δυο μας. Εγώ σου λέω πως είμαστε χιλιάδες". Παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να αποφυλακιστεί, ο Ν. Ντερτιλής, δεν κατέθεσε ποτέ σχετική αίτηση και δεν δέχτηκε να βγει από τη φυλακή ακόμη και για τη κηδεία του γιού του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι  έξω από την εκκλησία, μετά την τελετή ακούστηκαν συνθήματα από νοσταλγούς της επταετίας, όπως «Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών», "Δόξα και τιμή στον Νίκο Ντερτιλή" και «αλήτες, ρουφιάνοι, πολιτικοί».

Επίσης κατά τη διάρκεια της ταφής του Ντερτιλή,   έπεσαν τουλάχιστον 10 πυροβολισμοί από νοσταλγούς της χούντας οι οποίοι αμέσως μετά φρόντισαν να εξαφανίσουν τους κάλυκες.  Ωστόσο στο χώρο του νεκροταφείου ήταν για λογους ασφαλείας και αστυνομικοί οι οποίοι αφού ενημέρωσαν την υπηρεσία τους έκαναν έρευνα και συνέλαβαν έναν νεαρό στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 5 κάλυκες.
Αυτή την ώρα η αστυνομία διεξάγει έρευνα στο σπίτι του συληφθέντα.

newsit.gr