Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Τυπική...διαδικασία – Πρόκριση και επιστροφή Αβραάμ για Ολυμπιακό

Ο Αβραάμ το κέρδος... της πρόκρισης!
Σε χαλαρούς ρυθμούς και χωρίς να εντυπωσιάσει, ο Ολυμπιακός πέρασε και το… εμπόδιο της Καβάλας, επικρατώντας στον επαναληπτικό 1-0 (12' Σιόβας) των “Αργοναυτών” και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Σε μία ημέρα που η πρώτη “ερυθρόλευκη” είδηση είναι η πιθανή απόκτηση του Λουκά Βύντρα, ο κακός Ολυμπιακός με αλλαγές στην 11άδα κέρδισε  ξανά την Καβάλα και πέρασε με 2 νίκες στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας
Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε πολύ γρήγορα το ματς σε... τυπική διαδικασία, αφού απείλησε με τον Φετφατζίδη στο 11' και μόλις στο 12' ο Σιόβας -με την επιστροφή του στην “ερυθρόλευκη” ενδεκάδα μετά τον τραυματισμό του- άνοιξε το σκορ, τελειώνοντας και τυπικά από νωρίς την πρόκριση. Στη συνέχεια έλεγξε πλήρως το παιχνίδι, είχε συντριπτικά ποσοστά κατοχής μπάλας (έφτασαν και σε ποσοστό 73% - 27%) και δεν απειλήθηκαν. Τα κέφια του Φετφατζίδη ξεχώριζαν, αυτός άλλωστε απείλησε στο 22' και στο 28', πριν έρθουν τα σουτ των Γκρέκο (39') και Βλαχοδήμου (44').
Από την άλλη πλευρά η Καβάλα ουδέποτε κλείστηκε. Πάντα προσπαθούσε να βγει μπροστά και να απειλήσει, χωρίς όμως να μπορεί να κρατήσει μπάλα και να επιτεθεί οργανωμένα. Μόνη καλή της στιγμή το άστοχο σουτ του Πλιάγκα υπό καλές προϋποθέσεις στο 30'.
Στο δεύτερο 45λεπτο ο Ολυμπιακός ήταν κακός. Οι παίκτες του, εμφανίστηκαν νωθροί, καθησυχασμένοι από το τέρμα του Σιόβα και έκαναν συντήρηση δυνάμεων, δεν έδειξαν ανάλογη διάθεση, παρά την είσοδο και του Πίνο αντί του Γκρέκο (59'), οι «ερυθρόλευκοι» δεν απειλούσαν., σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που είχαν την όρεξη να πετύχουν ένα γκολ. Αλλωστε αυτοί απείλησαν σε τέσσερις περιπτώσεις (50' Κούτεφ, 53', 59' Ν' Ντιαγέ, 66' Κάργας), πριν έρθει το δοκάρι του Πάτο στο 83'.Αλλωστε η πρώτη τελική προσπάθεια ήρθε με το «χλιαρό» πλασέ του Φέισα… στο 81', για να ακολουθήσει η ευκαιρία του Βλαχοδήμου στο 85'.
Χαρακτηριστική στιγμή στον αγώνα, η επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στους αγωνιστικούς χώρους. Ο δυναμικός αμυντικός του Ολυμπιακού είχε τραυματιστεί στον εναρκτήριο αγώνα της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στην Πολωνία στις 8 Ιουνίου του 2012 και 237 μέρες μετά επέστρεψε στις υποχρεώσεις των Πειραιωτών στο 46' της αναμέτρησης όπου ο διεθνής στόπερ «πάτησε» και πάλι τον αγωνιστικό χώρο. Μπήκε στο 46' αντί του Μανωλά και έκανε τα πρώτα του βήματα στον κακό αγωνιστικό χώρο. Η σχεδόν 8μηνη απουσία του σε συνδυασμό με το τερέν, τον έκαναν να είναι πολύ προσεκτικός, σχεδόν διστακτικός στις κινήσεις του, ιδίως στα πρώτα 15-20 λεπτά.
Βέβαια, παρά την επιθετικότητα της Καβάλας στο 2ο ημίχρονο, ο Αβραάμ δεν «πιέστηκε» και ουσιαστικά δεν τίθεται θέμα αξιολόγησης της απόδοσής του. Το θέμα είναι, πλέον, για τον Ολυμπιακό, να αποκτήσει αγώνες στα πόδια του και ρυθμό, ώστε να είναι έτοιμος (τουλάχιστον) για τη ρεβάνς με την Λεβάντε.
Καβάλα (Νίκος Παπαδόπουλος): Αποστολόγης, Παγώνης, (53' Εντιαγέ), Κάργας, Τριποτσέρης, Καλαγκάνης, Μαραγκός, Γελαδάρης, Κούτεφ, Τάσιτς, Πλιάγκας (63' Ντος Σάντος), Πάτο.
Ολυμπιακός (Αντώνης Νικοπολίδης): Κάρολ, Παπάζογλου, Μανωλάς (46' Αβραάμ Παπαδόπουλος), Σιόβας, Λυκογιάννης, Μοδέστο, Φέισα, Γκρέκο, Φετφατζίδης, Βλαχοδήμος, Μήτρογλου..