Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Αρχίζουμε και γινόμαστε πολλοί σε αυτό το σύμπαν - Η ΝΑΣΑ βρήκε άλλους 461 πλανήτες σαν τη Γη

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ της NASA ανακάλυψε επί πλέον 461 νέους πλανήτες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι στο μέγεθος της Γης ή μερικές φορές μεγαλύτεροι από τον δικό μας πλανήτη, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι επιστήμονες
Με αυτή την ανακοίνωση οι αποκαλούμενοι "νέοι κόσμοι" που έχει έως τώρα ανακαλύψει το τηλεσκόπιο, ανέρχονται στους 2.740, οι 105 εκ των οποίων έχουν επιβεβαιωθεί.
«Πριν από δύο χρόνια είχαμε περίπου 1.200 υποψήφιους πλανήτες. Ένα χρόνο αργότερα, έχει προστεθεί ένας σημαντικός αριθμός νέων πολύ μικρών πλανητών ... δυο φορές το μέγεθος της Γης ή και μικρότερων», δήλωσε ο αστρονόμος του Κέπλερ Κρίστοφερ Μπούρκε σε συνέντευξη Τύπου της αμερικανικής αστρονομικής εταιρείας σε συνέδριο στο Λόγκ Μπιτς της Καλιφόρνια.
Με την προσθήκη των 461 νέων υποψήφιων πλανητών πολλαπλασιάζεται η 22μηνη συλλογή του τηλεσκοπίου Κέπλερ. Ο στόχος της αποστολής Κέπλερ, η οποία ξεκίνησε το 2009, είναι να καθορίσει πόσα αστέρια στο Γαλαξία μας έχουν το μέγεθος της Γης, όπου μπορεί να υπάρχει νερό επί της επιφανείας τους.
 
e-typos.com