Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ο Σαμαράς παραμένει στις Βρυξέλλες!

Antonis-Samaras-European-Union-Brussels
Ενδεικτικό της κρισιμότητας των στιγμών για την Ελλάδα, και του οριακού σημείου στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι ζυμώσεις για τη θετική έκβαση του Eurogroup της Δευτέρας και την εκταμίευση της δόσης των 44 δισεκατομυρίων ευρώ για την Αθήνα, είναι το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να παραμείνει και απόψε το βράδυ στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συνεχίσει τις επαφές του με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Ο Πρωθυπουργός “πήρε πάνω του” την τελική ευθεία των επαφών με τους πολιτικούς ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να διαμορφωθεί το κατάλληλο κλίμα και ενόψει της αυριανής τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει προπαρασκευαστικά για το κρίσιμο συμβούλιο Eurogroup της Δευτέρας.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τίμοθι Γκάιτνερ, προκειμένου να υπάρξει “κατανόηση” από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και να μην υπάρξει νέα αναβολή στη θετική απόφαση για την Ελλάδα, στο Eurogroup.

ysterografa.gr

Το ελληνικό χωριό που δεν έχει μετανάστες


Στο Πάνω Βαλσαμόνερο όλοι δουλεύουν στα βουνά και στα χωράφια...
Βρίσκεται στο δυτικό Ρέθυμνο.
Εκεί, οι κάτοικοι δε χρειάζονται χέρια μεταναστών γι' αυτό στο χωριό τους, δεν υπάρχουν μετανάστες.
Οι 100 κάτοικοι εργάζονται όλοι στις περιουσίες τους και δε χρειάστηκε ποτέ "να ψάξουν εργάτες" και να δείξουν ότι είναι αφεντικά, όπως συμβαίνει αλλού.
Ρατσιστές δεν είναι, λένε.
Όπως λέει στο madeincreta.gr η κυρία Μαρία Δαμανάκη, που διατηρεί καφενείο στην πλατεία του χωριού:
"Κάναμε τη ζωή μας φτωχή γιατί είμαστε τεμπέληδες. Είχαμε πολυαπλώσει και στηριζόμαστε στους Αλβανούς και εδώ δεν έχουμε ξένους να δουλεύουν στα χωράφια ή στα κοπάδια μας. Όλοι οι χωριανοί δουλεύουν στις περιουσίες τους…"
ΦΩΤΟ από το madeincreta.gr
Οι κάτοικοι του χωριού, είναι σχεδόν στο σύνολό τους κτηνοτρόφοι, χωρίς, βέβαια, να έχουν αποκλειστική απασχόληση την κτηνοτροφία.
Ο πιο "αδύναμος" βοσκός βόσκει 50 πρόβατα και ο ισχυρός έως και 600 και οι ζωοκλέφτες δεν βρίσκουν… ψωμί!
Μάλιστα, στην κτηνοτροφία έχουν εμπλακεί νέοι άνθρωποι, που παραμένουν κι αυτό δίδει προοπτικές.

Σε αυτή την κοινωνία των 100 ανθρώπων λειτουργούν στην πιάτσα τρία καφενεία. Και το ένα από τα αυτά, της κυρίας Δαμανάκη, μάλλον είναι για να βρίσκονται και να συζητούν παρέες γυναικών.
Χωρίς να σημαίνει ότι αν εμφανιστεί και κάποιος πελάτης και ζητήσει καφέ ή αναψυκτικό ή ότι προσφέρει το καφενείο δεν θα του προσφερθεί.
Παλαιότερα ήταν και μπακάλικο για την κάλυψη των μικροαναγκών των νοικοκυριών. Τώρα είναι μόνο καφενείο που "δεν βγάζει ούτε τα έξοδά του".

Από το 1963 και μετά η κυρία Δαμανάκη δεν θυμάται να κάθισε.
Με το σύζυγό της μέσα στον αγώνα της ζωής για να μεγαλώσουν τα έξι παιδιά τους. "Δεν είπα ποτέ ότι δεν μπορώ να τα καταφέρω", λέει η ίδια.
"Τρόμαζα και απογοητευόμουνα μόνο στις αρρώστιες και στα ατυχήματα και ήμουνα αφοσιωμένη στα παιδιά. Οι δουλειές δε με άφηναν να τα παίξω και να τα χαρώ! Έκανα όλες τις δουλειές στην αγροτιά και μόνο που δεν έσκαψα το χωράφι…"

newsit.gr

Μανιτάκης: Έντυπο για καταγραφή ελλείψεων ζητά από τις δημόσιες υπηρεσίες

Μανιτάκης: Έντυπο για καταγραφή ελλείψεων ζητά από τις δημόσιες υπηρεσίες
Να καταγράψουν τις ελλείψεις που έχουν σε προσωπικό θα ζητήσει από τις δημόσιες υπηρεσίες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου τα κενά που υπάρχουν να καλυφθούν από υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Όπως γνωστοποίησε στη Βουλή ο Α. Μανιτάκης, το υπουργείο θα στείλει μέχρι και τη Δευτέρα σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες ένα ηλεκτρονικό έντυπο, στο οποίο θα καταγράφεται...

Ο Κένεντι ήξερε. Και έπρεπε να “φύγει”

John-F-Kennedy
Επτά μέρες πριν τη δολοφονία του στο Ντάλας, στις 22 Νοεμβρίου του 1963, ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι είχε δώσει, χωρίς να το ξέρει, την… εξήγηση όσων θα ακολουθούσαν.

Ένα πλούσιο σε εκδηλώσεις 10ήμερο στο Λουτράκι!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο Ανδρών – Γυναικών στους Αγίους Θεοδώρους!

Το Σαββατοκύριακο 1-2 Δεκεμβρίου 2012, διοργανώνεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο Ανδρών – Γυναικών στο κλειστό γυμναστήριο Αγίων Θεοδώρων. Ώρα έναρξης των αγώνων 10.00 π.μ.
Διοργάνωση: Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων - Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο

24 Ηours Rally Raid 2012 και στο Λουτράκι!

Την Παρασκευή ξεκινά από την Πλατεία Κοτζιά ο 10ος 24ωρος αγώνας εκτός δρόμου του Ιχνιλάτη.
95 αγωνιζόμενοι από 14 χώρες της Ευρώπης έχουν δηλώσει συμμετοχή σε ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του μηχανοκίνητου Αθλητισμού στην χώρα μας. Αγώνιζόμενοι μηχανικοί & αυτοκίνητα είναι έτοιμoι να αντιμετωπίσουν 1000χιλιόμετα και 24ώρες συνεχούς οδήγησης στα δύσκολα ελληνικά βουνά. Την Κυριακή ο αγώνας θα φιλοξενηθεί στην Κορινθία (και στο Λουτράκι!)
Δείτε αναλυτικά τα σημεία που μπορείτε να τον παρακολουθήσετε!

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου Cine@art

Η τρίτη έκδοση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Πελοποννήσου CINE@ART, πρόκειται να διεξαχθεί στις πρώτες δύο πόλεις που συνδέονται με τον Ισθμό, από τις 1 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2012 στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στο Λουτράκι και στη Κόρινθο.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών του φεστιβάλ

Στο περιθώριο του φεστιβάλ θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις, που αφορούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε μορφή σεμιναρίου και εργαστηρίου «Φωτογραφίας», πανελλήνιες κινηματογραφικές πρεμιέρες, διαλέξεις, έκθεση αφίσας από τον διαγωνισμό που διεξήχθη για την ανάδειξη της αφίσας του φεστιβάλ, έκθεση φωτογραφίας για τον κινηματογράφο και τον αστικό χώρο, καθώς και συναυλία και χορευτικό πρόγραμμα από τοπικά συγκροτήματα.
"Η Μεγαλοψυχία του Τίτο" του Μότσαρτ στο Λουτράκι από τη Metropolitan Opera
Συνεχίζονται οι φαντασμαγορικές παραστάσεις για την σεζόν 2012 -2013 που μεταδίδονται ζωντανά από τη METROPOLITAN OPERA ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ στο «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.
Η παράσταση του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ "Η Μεγαλουψία του Τίτο" θα μεταδοθεί το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου από το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου (έναρξη: 19.55, διάρκεια: 3 ώρες και 33 λεπτά)
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
20 € γενική είσοδος
15 € για παιδιά – φοιτητές – άνεργους και για ομαδική αγορά άνω των 20.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
0,5 χλμ. Ε.Ο. Ισθμού – Λουτρακίου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27440 21124 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 27440 21124 end_of_the_skype_highlighting

Αγώνας Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Handball

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι, ο αγώνας Handball για την Α1 κατηγορία ανδρών, μεταξύ των ομάδων "Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου - Γ.Σ. Πανελλήνιος"
Ώρα έναρξης αγώνας: 4.30μμ, στο κλειστό γυμναστήριο Γ. Γαλανόπουλος

Παράσταση Όπερας "Ο Κουρέας της Σεβίλλης

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου μας προσκαλεί στην Παράσταση Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής "Ο Κουρέας της Σεβίλλης" με τη συμμετοχή στη χορωδία και τη σκηνογραφία των μαθητών και μαθητριών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου.
Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012, στις 11 π.μ., στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.
 
 
 
Loutraki Tourism Organization

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤ​ΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙ​ΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ



Από το  γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στα Κεντρικά Γραφεία του κόμματος, συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Συντονιστικού Οργάνου της Νέας Δημοκρατίας, υπό την Προεδρία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη. Συμμετείχαν,  μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο βουλευτής Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών κ. Μενέλαος Δασκαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Αττικής κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, η Γενική Γραμματέας Ισότητας κα Ζέτα Μακρή, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος κ. Κώστας Τσιμάρας, ο Γραμματέας Οργανωτικού κ. Κωνσταντίνος Ζωντανός, ο Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων κ. Φίλιππος Ταυρής, καθώς επίσης και οι Γραμματείς και οι Αναπληρωτές Γραμματείς του κόμματος.
Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στον προγραμματισμό των δράσεων του κόμματος και τη διεξαγωγή ανοιχτού διαλόγου με τους πολίτες για θέματα ιδεολογίας.

Τα γενέθλια της Ορχήστρας των Χρωμάτων

Manos-Xatzidakis-Orxistra-xrvmatwn
23 Νοεμβρίου 1989. Κινηματοθέατρο Παλλάς. Ο Μάνος Χατζιδάκις δίνει την πρώτη συναυλία με την Ορχήστρα των Χρωμάτων της οποίας είναι ιδρυτής και διευθυντής.
Η Ορχήστρα δημιουργήθηκε από τον Μάνο για να ικανοποιήσει ένα από τα οράματα του, να παρουσιάσει πρωτότυπα και αντισυμβατικά προγράμματα. Ξεχώριζε από τις άλλες ορχήστρες η δική του. Ήταν διαφορετική ως προς το ρεπερτόριο αλλά και τις συνθήκες εργασίας των μελών της. Οι πρόβες ήταν ατελείωτες και οι συναυλίες πολλές αλλά οι μουσικοί δεν πρόδωσαν τον Μάνο ούτε μία φορά. Η ανταμοιβή ήταν κυρίως ηθική μιας και το έργο της ορχήστρας αναγνωρίστηκε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
«Δεν έκανα καμία πράξη που να μην πραγματοποιεί ένα δικό μου όνειρο του παρελθόντος. Και φυσικά το μόνο που δε με ενδιαφέρει είναι η έννοια του μαέστρου. Αυτή την απεχθάνομαι. Λειτουργώ σαν μουσικός». Το όνειρο της ορχήστρας το κυνήγησε διακαώς. Έψαχνε μανιωδώς να βρει χρηματοδοτήσεις ώστε να πραγματοποιήσει τις προγραμματισμένες συναυλίες της. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, δεν υποχώρησε. Παραμέρισε ακόμα και τη σύνθεση έργων για να είναι απόλυτα δοσμένος στην Ορχήστρα. Αλλά αυτό ήταν ένα χαρακτηριστικό του γνώρισμα. Όταν τον ενδιέφερε κάτι, παρατούσε τα πάντα και προσηλωνόταν σε αυτό. Όταν αποφάσισε λοιπόν να φτιάξει την Ορχήστρα, διάλεξε τους καλύτερους μουσικούς, τους συγκέντρωσε και τους ανακοίνωσε τους στόχους του. Η αποδοχή ήταν φυσικά καθολική.
Υπήρξαν πολλοί που αντιμετώπισαν την ιστορία με την Ορχήστρα ως ένα προσωπικό του βίτσιο και προσπάθησαν ουκ ολίγες φορές να τον πείσουν ότι ήταν λάθος. Ωστόσο, ο Μάνος δεν άκουσε κανέναν. «Εκείνο που πρέπει να καταλάβουν οι νέοι είναι ότι μουσική δεν είναι μονάχα εκείνη που μας διασκεδάζει αλλά είναι και μία άλλη που μας τροφοδοτεί και μας ξυπνάει την ευαισθησία…και γι’αυτό βέβαια η Ορχήστρα των Χρωμάτων έρχεται να δώσει ένα επίπεδο ερμηνείας τέτοιο που να ελκύει τους ανθρώπους που αγαπούν τη μουσική.» Πώς θα μπορούσε να μεταπειστεί ένας άνθρωπος με τόσο σαφή φιλοδοξία; Ήθελε να κατακτήσει ένα συγκεκριμένο κοινό, να εκτιμηθεί αυτό που ήθελε να μεταδώσει, να κερδίσει τους διακεκριμένους μουσικούς που θαύμαζε, να υπηρετήσει το προσωπικό γούστο του και να δημιουργήσει υψηλού επιπέδου θεάματα. Οι συνθήκες ήταν ακατάλληλες για την επίτευξη του στόχου αλλά δεν πτόησε ούτε τον ίδιο το Μάνο ούτε την ομάδα που τον ακολούθησε πιστά. Οι δυσκολίες έγιναν ακόμα περισσότερες μετά το θάνατο του και η Ορχήστρα ταλαιπωρήθηκε αρκετά. Η γραφειοκρατία και η πολιτική δε βοήθησαν πάντα την κατάσταση. Ευτυχώς, είχε προλάβει ο Μάνος να αφήσει ένα αξιοσέβαστο θεμέλιο πίσω του το οποίο αξιοποίησαν οι συνεχιστές του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όσο για τον ίδιο, τον ερωτικό και ευαίσθητο Μάνο, απέδειξε για μία ακόμα φορά πόσο ασυμβίβαστος και «μεγάλος» ήταν…

ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ / ysterografa.gr

Συγκεχυμένη εικόνα για την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup

eurogroup
Συγκεχυμένη ήταν η εικόνα σήμερα στις Βρυξέλλες ως προς την αυριανή σύσκεψη του Eurogroup με τηλεδιάσκεψη.
Ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Γκι Σιουλέρ ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ αν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σκοπεύει να συγκαλέσει αύριο Eurogroup, απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι «δεν θα υπάρξει αύριο σύγκλιση του Eurogroup».
Ωστόσο, διπλωματικές πηγές του Συμβουλίου, δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να υπάρξει αύριο τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

ysterografa.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧ​ΩΝ


Από το  γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις σημερινές ακρότητες από μικρή ομάδα ομολογιούχων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία κατανοεί τον κόσμο που υπέστη –όπως οι ομολογιούχοι- άδικες θυσίες και δεν εγκαταλείπει τη δέσμευσή της να κάνει ό,τι μπορεί, μόλις η χώρα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της.
Ακρότητες, όμως, όπως αυτές που συνέβησαν, σήμερα, στα Κεντρικά Γραφεία της, δεν προσφέρουν τίποτα σε κανέναν.
Οι τραμπουκισμοί των λίγων εκθέτουν τους πολλούς».

Την προστασία της Eθνικής ομάδας από το Eλληνικό ποδόσφαιρο ζήτησε η ΕΠΟ


Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, κάθε απόπειρα, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, να εμπλακεί η Εθνική Ομάδα και ο ομοσπονδιακός προπονητής Φερνάντο Σάντος σε αντιπαραθέσεις για θέματα εσωτερικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας.

Η ΕΠΟ θεωρεί ότι η Εθνική Ομάδα και οι άνθρωποι που τη στελεχώνουν αποτελούν έναν αυθεντικό ποδοσφαιρικό θησαυρό εθνικού χαρακτήρα και θα υπερασπιστεί με όλες τις δυνάμεις της την αυτοτέλειά και την εξαιρετικά αποτελεσματική λειτουργία της. Χάρις σε αυτά τα στοιχεία η Εθνική Ομάδα πέτυχε τις μεγαλύτερες νίκες της και καταξιώθηκε στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Αυτή την εθνική υπόθεση και τις επιτυχίες που τη συνοδεύουν κανείς και για κανένα λόγο δεν δικαιούται να τις μεταχειρίζεται ως οπαδική διαφορά ή να τις εμπλέκει σε επικοινωνιακές αντιπαραθέσεις.

Καλεί άμεσα ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο να στηρίξει απόλυτα και χωρίς καμία σκοπιμότητα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, να διευκολύνει ακόμη περισσότερο την λειτουργία του και να προσφέρει, σε συνεργασία με την Ε.Π.Ο., τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στο προπονητικό τιμ για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Το κέρδος όλων από μια ανάλογη συμπεριφορά θα είναι πολύ σημαντικό

Και τώρα ΠΑΟΚ και Europa League για τον Ολυμπιακό

Aθήνα
Το βλέμμα στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στρέφουν πλέον οι παίκτες του Ολυμπιακού, που παράλληλα δεν σταματούν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια καθώς από τον Φεβρουάριο συνεχίζουν στους «32» του Europa League, ενώ βέβαια έχουν και την τελευταία του φετινή παρουσία στο Champions League κόντρα στην Αρσεναλ στις 4 Δεκεμβρίου.

Η αποστολή των «ερυθρολεύκων» επέστρεψε τα ξημερώματα (λίγο μετά τις 5:00) στην Αθήνα και μετά τις απαραίτητες ανάσες θα αρχίσει η προετοιμασία για το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Στόχος δεν είναι άλλος από τη νίκη, αφού στόχος των «ερυθρόλευκων» είναι να βάλουν τέλος στην όποια αμφισβήτηση υπάρχει για τα πρωτεία τους στην Ελλάδα, αλλά και να τελειώσουν αήττητοι το πρωτάθλημα.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα για αυτό το ματς.
 
Newsroom ΔΟΛ

Στη Βουλή η δικογραφία Ρουμελιώτη για τυχόν ευθύνες Παπανδρέου για το Μνημόνιο 1

Στη Βουλή η δικογραφία Ρουμελιώτη για τυχόν ευθύνες Παπανδρέου για το Μνημόνιο 1
Ουσιαστικά, τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, καλείται να αναλάβει η Βουλή, καθώς παρέλαβε τη δικογραφία με τις καταγγελίες του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη για την υιοθέτηση του πρώτου μνημονίου.
Να σημειωθεί ότι η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή, την ίδια χρονική περίοδο που έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την ένταξη της χώρας στο πρώτο μνημόνιο.
Ως προς την υπόθεση του κ. Ρουμελιώτη ο οποίος συνέγραψε και σχετικό βιβλίο για το θέμα, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής διαβίβασε τη δικογραφία στη Βουλή συμφωνώντας με το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη ότι πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες των πολιτικών προσώπων της κυβέρνησης Παπανδρέου που αποφάσισαν την υιοθέτηση του πρώτου μνημονίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρουμελιώτης στην κατάθεση του στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Πεπόνη υποστήριξε πώς είχε ενημερώσει τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι ο τότε πρόεδρος του ΔΝΤ Στρός Κάν, εκτιμούσε ότι η λύση του μνημονίου δεν θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Τον είχε ενημερώσει προσωπικά αλλά και ο ίδιος ο κ. Στρός Καν, η μόνη λύση ήταν να ζητηθεί από τους δανειστές η αναδιάρθρωση του χρέους που σε εκείνη την περίοδο, μπορούσε να επιτευχθεί, εάν ο πρωθυπουργός διαπραγματεύονταν σκληρότερα, επικαλούμενος το γεγονός ότι «το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει».
Ο κ. Ρουμελιώτης είχε μάλιστα εκφράσει δημόσια την απορία γιατί ο τότε πρωθυπουργός δέχτηκε το υψηλό επιτόκιο δανεισμού αλλά και πως δεν διαπραγματεύτηκε την επιμήκυνση του προγράμματος, ενώ επέκρινε τον κ. Παπανδρέου γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής.

eklogika.gr

Ποιοι μετέχουν στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

Ποιοι μετέχουν στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚΤο ΠΑΣΟΚ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στο συντακτικό συνέδριό του που θα διεξαχθεί τον προσεχή Φεβρουάριο, αλλά και «σε όλο το στελεχιακό δυναμικό της Παράταξης χωρίς αποκλεισμούς», καλώντας το και πάλι να ενεργοποιηθεί με απόψεις, ιδέες, φιλοδοξίες «που είναι θεμιτές όταν εντάσσονται στην μεγάλη κοίτη της συλλογικής μας προσπάθειας». Ποιοι μετέχουν στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου και οι διαδικασίες...

Συναντήσεις ομολογιούχων με Κεφαλογιάννη και Τσιμάρα

omolo
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος κ. Κώστας Τσιμάρας είχαν, σήμερα, στη Βουλή, συνάντηση με εκπροσώπους ομολογιούχων.
Μετά τη συνάντηση, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος κ. Κ. Τσιμάρας και ο Γ. Κλαδιανός, μέλος του Συλλόγου Ομολογιούχων, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις
 
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ:

«Συναντήθηκα, σήμερα, με τους Εκπροσώπους του Σωματείου των ομολογιούχων σε προκαθορισμένο ραντεβού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξέθεσαν το πρόβλημά τους σε όλη την έκταση. Καταγράψαμε τις θέσεις τους και δεσμευθήκαμε ότι θα στηρίξουμε τη διαδικασία, που έχουν ξεκινήσει, των συναντήσεων με τους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να βρεθεί μια δίκαιη λύση στο πρόβλημά τους.
Στη συνέχεια, υπήρξε η επικοινωνία και με το Γραμματέα του Κόμματος, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, εδώ στο χώρο του Κοινοβουλίου, ο οποίος κινήθηκε στην ίδια γραμμή.
Ξεκινάμε, ήδη, από σήμερα, την πρώτη συνάντηση στο Γενικό Λογιστήριο με τη διευθύντρια του υπουργού κ. Χρ. Σταϊκούρα,και θα υπάρξει συνέχεια των επαφών αυτών την επόμενη εβδομάδα».
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΑΔΙΑΝΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ

«Πήγαμε, σήμερα το πρωί, τα μέλη του Συλλόγου στη ΝΔ και ζητήσαμε να τηρήσει την προεκλογική της δέσμευση. Η προεκλογική της δέσμευση είναι να δοθεί μια λύση στο πρόβλημά μας σε αυτή την αδικία, η οποία έχει γίνει στους ομολογιούχους.
Βέβαια, γίνανε κάποια έκτροπα στη ΝΔ,στα γραφεία της ΝΔ. Σκοπός μας δεν ήταν να γίνουν αυτά τα επεισόδια. Σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να αποσπάσουμε αυτή τη δέσμευση του Πρωθυπουργού να την κάνουμε πράξη».



 

:  

 

 

 

 

Η κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε τη συμφωνία με την τρόικα


cuprusΤην επίτευξη σύγκλισης μεταξύ της Κύπρου και της τρόικας επί των προτάσεων για συνομολόγηση Μνημονίου δανειοδότησης της Κύπρου από τον Μηχανισμό Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε η επίσημα η Λευκωσία.
Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας σύντομα θα απευθυνθεί στον λαό για το θέμα του Μνημονίου.
Σχετικά με το θέμα του πραγματικού ύψους του ποσού που θα χρειαστεί για την ανακεφαλαιοποίηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει περί τις αρχές Δεκεμβρίου.
Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, επιτρέπει πλέον στο να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η συμφωνία του Eurogroup εντός του Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια θα πρέπει να ακολουθήσει η διαδικασία εξασφάλισης έγκρισης από τις αρμόδιες Αρχές ή και τα Κοινοβούλια των κρατών- μελών της Ευρωζώνης. Αφού ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία, που αναμένεται μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2013, τότε η Κυπριακή Δημοκρατία θα μπορέσει να αντλήσει από τον Μηχανισμό Σταθερότητας την απαραίτητη ρευστότητα που θα βοηθήσει την κυπριακή οικονομία να ξεπεράσει τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα

Lagarde-Rehn-Stournaras
Σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη που θα έχουν αύριο (16.30), οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα επιχειρήσουν να βάλουν τα θεμέλια της “τελικής λύσης” για το ελληνικό ζήτημα, τουλάχιστον σε σχέση με την απόφαση εκταμίευσης της δόσης των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα κληθούν να πάρουν στο προγραμματισμένο Eurogroup της Δευτέρας.
Η τηλεδιάσκεψη, την είδηση για την οποία μετέδωσε το site “Dow Jones”, επικαλούμενο ως πηγή υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Eurogroup, κρίθηκε σκόπιμο προκειμένου να κερδίσουν οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης χρόνο, να διαπιστωθεί εγκαίρως τυχόν νέα απόκλιση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και να προσέλθουν στη συνεδρίαση της Δευτέρας, η οποία σημειωτέον θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί, με… τακτοποιημένες εκκρεμότητες.

ysterografa.gr

Σαμαράς: Δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες του Eλληνικού λαού


Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρος της Ελλάδας, το οποίο ωστόσο απευθυνόταν και στον ελληνικό λαό, ο οποίος περιμένει “λευκό καπνό” από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., αλλά και από το Eurogroup της Δευτέρας.
Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν αισθάνεται άγχος για τη Σύνοδο Κορυφής και την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε ότι κάθε καθυστέρηση που παρατηρείται “επιβαρύνει την οικονομία, την ψυχολογία και τις αγορές, και πλήττει το φιλότιμο του Έλληνα”.
Για να καταλήξει ο Πρωθυπουργός: “Αυτές τις θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα τις αφήσω να πάνε χαμένες”.

Επίθεση Τατσόπουλου στη Χρυσή Αυγή για βία στα σχολεία

Επίθεση Τατσόπουλου στη Χρυσή Αυγή για βία στα σχολεία
«Έχουμε μια οργάνωση που θέλει να επιβάλει τις ιδέες της μέσα από τον φόβο»
Ενας ακόμα επεισόδιο στην σταθερά υψηλών τόνων αντιπαράθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου με την Χρυσή Αυγή, αυτή τη φορά με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα βίας στα σχολεία, εκτυλίχθηκε χθες στη Βουλή, με τον υφυπουργό Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου να τονίζει ότι «για το αυγό του φιδιού που επωάζεται, η Πολιτεία πρέπει να παρεμβαίνει».

Ο κ. Παπαθεοδώρου έκανε το σχόλιο αυτό, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του συγγραφέα και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιτέθηκε στη Χρυσή Αυγή κατηγορώντας την ότι θέλει να επιβάλει τις ιδέες της με βία μέσα στα σχολεία.

Πρόκληση που έρχεται από το μέλλον, χαρακτήρισε τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, τονίζοντας ότι «αν η Πολιτεία αδρανήσει θα κλαίμε για υποχώρηση θεσμών, αλλά τότε θα είναι αργά».

«Είμαι 53 χρονών και τα 46 χρόνια τα πέρασα υπό καθεστώς δημοκρατίας. Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Χρήστος Παππάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, υμνητής του Αδόλφου Χίτλερ», αποτάθηκε στα θεωρεία απ΄όπου παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση μαθητές και εκπαιδευτικοί του δημοτικού σχολείου του Τολού Αργολίδας και τους προέτρεψε «να μη φοβούνται την αριστερή τρομοκρατία», τόνισε ο κ. Τατσόπουλος, ενώ επικαλέστηκε σειρά επεισοδίων παραβατικής συμπεριφοράς της Χρυσής Αυγής μέσα σε σχολεία.

Ο κ. Παπαθεοδώρου αναγνώρισε ότι πράγματι υπάρχει αύξηση λεκτικής και προφορικής βίας, ιδιαίτερα μέσω του Διαδικτύου, ενώ έδωσε έμφαση στην πρόληψη, με τη θέσπιση του Παρατηρητηρίου που σε συνεργασία, όπως σημείωσε, με άλλα υπουργεία, θα παρακολουθεί και θα καταγράφει συμπεριφορές στα σχολεία. Παράλληλα, τόνισε πως θα γίνουν και επιμορφωτικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

«Στο Παρατηρητήριο, που φαίνεται καλή ιδέα, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν δάσκαλοι και σύλλογοι γονέων και πρέπει σύντομα, για να μη φτάσουμε σε σημείο να φτιάξουμε και δίκτυα προστασίας μαρτύρων», αντέτεινε ο κ. Τατσόπουλος και προσέθεσε: «Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής δεν έχουμε μια νεολαία που διαδίδει ιδέες. Αυτό είναι θεμιτό. Αλλά έχουμε μια οργάνωση που θέλει να επιβάλει τις ιδέες της μέσα από τον φόβο. Υπάρχει καθηγητής στα Εξάρχεια που απείλησε μαθητές πως θα φέρει τη Χρυσή Αυτή για να τους συνετίσει. 'Η μαθητές που χαιρετούν ναζιστικά. Ποια είναι η Χρυσή Αυγή; Από πού αντλούν το θράσος να μιλούν με αυτό το ύφος καθηγητές ή μαθητές;»
 
newsbeast.gr

Κι άλλο αδιέξοδο για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. – Διακόπηκαν οι εργασίες, σε νέα Σύνοδο θα προσπαθήσουν οι 27 να καταλήξουν σε συμφωνία



Τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης τρίζουν και τρίζουν για τα καλά. Κάθε προσπάθεια συμβιβασμού ανάμεσα στους «εταίρους» πέφτει στο κενό. Πρώτα η α-συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα, τώρα για τον προϋπολογισμό του 2014-2020. Κανείς δεν κάνει πίσω. Όλοι βάζουν τα εθνικά συμφέροντα πάνω από τα κοινοτικά. Και, όπως πάντα, τα μεγάλα ψάρια, τρώνε τα μικρά.

27 ηγέτες ανίκανοι να βρουν μια λύση. Κυβερνώντες κατώτεροι των περιστάσεων. Ξανά... Ίσως τα καταφέρουν την επόμενη φορά. Αφού το μόνο που αποφάσισαν την Παρασκευή οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες ήταν -σύμφωνα με διπλωματικές πηγές- πως διαφωνούν και πως πρέπει γίνει νέα Σύνοδος Κορυφής, άγνωστο πότε, για να λύσουν τις διαφορές τους.

Η Άνγκελα Μέρκελ είχε πει από νωρίς «υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις θέσεις των μεν και των δε», ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον δεν είχε κρύψει πως η συμβιβαστική πρόταση, δεν τον άφησε ικανοποιημένο. Ήξερε πως αν επέστρεψε στο Λονδίνο έχοντας χάσει την «έκπτωση» που είχε κερδίσει από το 1984 η Θάτσερ, δε θα είναι μεγάλο (πολιτικό) μέλλον.

Ο Φρανσουά Ολάντ, πριν μπει στην αίθουσα της Συνόδου, συνάντησε μερικούς από τους ηγέτες (Μάριο Μόντι, Μαριάνο Ραχόι) που λίγες ώρες πριν είχαν απειλήσει με βέτο στον προϋπολογισμό. Είδε και τον Κάμερον, όλα άλλωστε ανάμεσα σε Γαλλία και Βρετανία «παίζονται» για την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Τι προβλέπει η συμβιβαστική πρόταση Ρομπάι
Η νέα πρόταση του Χέρμαν βαν Ρομπάι διατηρεί την αρχική του θέση για το ποσό των 972 δισ. ευρώ, αλλά τροποποιεί την κατανομή των πόρων.

Μετά τις απειλές βέτο που εκτόξευσαν η Ιταλία και η Πορτογαλία, αλλά και λόγω της γκρίνιας των Γάλλων και των Ισπανών για τις περικοπές στην αγροτική πολιτική, ο κ. Ρομπάι προτείνει, τώρα, αύξηση των κοινοτικών πόρων για την πολιτική συνοχής κατά 10 δισ. ευρώ και αύξηση για την αγροτική πολιτική κατά 8 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, οι εννέα πλουσιότερες χώρες που συνεισφέρουν στον κοινοτικό προϋπολογισμό, εξακολουθούν να αντιδρούν. Παρόλο που οι συνολικές δαπάνες δεν ξεπερνούν το 1 τρισ. ευρώ- όπως οι ίδιες το ζήτησαν-, τώρα θέλουν ακόμα μεγαλύτερο ψαλίδισμα στις δαπάνες του κοινοτικού προϋπολογισμού.

Οι περισσότερες, με πρώτη τη Μ. Βρετανία, ζητούν περαιτέρω μείωση των δαπανών κατά τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ. Στο πλευρό της Μ. Βρετανίας στέκονται η Ολλανδία, η Σουηδία και η Φινλανδία. Η Γερμανία, από την πλευρά της, ζητά περαιτέρω περικοπές κατά 30 δισ. ευρώ.

newsit.gr

Κομοτηνή: Ξεσηκωμός μεταναστών στο χώρο φιλοξενίας - Τα έσπασαν όλα και τραυμάτισαν τέσσερις αστυνομικούς!

ΦΩΤΟ από το xronos.gr
Η ένταση εκδηλώθηκε γύρω στη μιάμιση το μεσημέρι, στη Σχολή Αστυφυλάκων της Κομοτηνής όταν, κατά τη διάρκεια τελετής αγιασμού του τμήματος δόκιμων αστυφυλάκων εκδηλώθηκε εξέγερση σε παρακείμενους κοιτώνες, όπου φιλοξενούνται περίπου 550 μη νόμιμοι μετανάστες.

Οι μετανάστες άρχισαν να προκαλούν εκτεταμένες φθορές στους κοιτώνες, ξηλώνοντας τα σίδερα από τα κρεβάτια, τις πόρτες και την οροφή, σπάζοντας τζάμια και βάζοντας φωτιά στα στρώματα.

Αμέσως, έσπευσαν να αποκαταστήσουν την τάξη οι αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη του χώρου, ενώ στο σημείο έφτασαν και άλλες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι μετανάστες, χρησιμοποιώντας τα σίδερα που ξήλωσαν από τους κοιτώνες, συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς, οι οποίοι και έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν.
Όπως είπε NewsIt ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Παύλος Δαμιανίδης, οι μετανάστες πετούσαν στους Αστυνομικούς, ακόμα και κομμάτια από σπασμένα τζάμια!
Σύμφωνα με τον κύριο Δαμιανίδη, οι καταστροφές στο χώρο είναι τέτοιες, που είναι αδύνατον να φιλοξενηθούν εκεί οι μετανάστες, μέχρι να επιδιορθωθούν οι ζημιές.
Στη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι εξετάστηκαν από τους γιατρούς στο νοσοκομείο της Κομοτηνής και διαπιστώθηκε πως ο ένας έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι ένας δεύτερος αστυνομικός έχει θλαστικό τραύμα στον αριστερό μηρό.
Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά τη συμπλοκή, οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να ελέγξουν το χώρο και να βάλουν τους μετανάστες στους θαλάμους τους, ενώ έχουν συλληφθεί 50 άτομα για τα επεισόδια
"Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν η έκρηξη αυτή θα ερχόταν, το είχαμε προβλέψει το είχαμε επισημάνει ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις ασφαλούς φύλαξης, τραυματίστηκαν συνάδελφοι η σχολή καταστράφηκε" λέει πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Σταυρούλα Τζατζανά, όπως διαβάζουμε στο xronos.gr

newsit.gr

Φωκίδα: Γάλλοι μπήκαν με ανιχνευτή μετάλλων μέσα στον Αρχαιολογικό χώρο!

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Συνελήφθησαν και οι δύο άνδρες, ηλικίας 66 και 68 χρόνων, για κατοχή αρχαίων αντικειμένων.
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ανιχνευτές μετάλλων, αρχαία νομίσματα, πήλινα και μεταλλικά αντικείμενα και ντοσιέ με φωτογραφίες αρχαίων!

Τους πέρασαν χειροπέδες χθες βράδυ, στην Τολοφώνα Φωκίδας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των διατάξεων της Νομοθεσίας που αφορά την Προστασία των Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί τους εντόπισαν να κινούνται στον Αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται ο Ιερός Ναός "Πολυπόρτου" Ευαγγελίστριας του 10ου μ.Χ. αιώνα.
Έκαναν έλεγχο και όπως προέκυψε, οι δύο συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους και χρησιμοποιούσαν ένα μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων, καθώς και ένα σκαπτικό εργαλείο. Επίσης, στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό τους κατασχέθηκαν:

Ένα παλαιό μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων
Μία συλλογή νομισμάτων άγνωστης αρχαιολογικής σημασίας
Ένα ντοσιέ με φωτογραφίες αρχαιολογικών αντικειμένων άγνωστης
αρχαιολογικής σημασίας
Ένα ντοσιέ με φωτογραφίες διάφορων αντικειμένων
Επιπλέον, έγιναν έρευνες στα σπίτια τους. Στο σπίτι του 68χρονου, βρέθηκαν:
Τρεις λαβές αγγείου πήλινες
15 μεταλλικές γραφίδες αγγείων
Μία μεταλλική μύτη ακοντίου
Ένα πήλινο και τρία μεταλλικά προσωπεία
16 θραύσματα αγγείου πήλινα
3 πήλινα αντικείμενα διαφόρων τύπων
5 σιδερένια αντικείμενα διαφόρων τύπων
141 μεταλλικά αντικείμενα διαφόρων τύπων
414 νομίσματα
1 σταυρός και (4) μενταγιόν
1 σιδερένια εικόνα Αγίου
13 εξαρτήματα πόρπης
14 αντικείμενα διαφόρων τύπων
Τμήμα συσκευής ανίχνευσης μετάλλων και ανταλλακτικό αυτής.

Στο σπίτι του 66χρονου, βρέθηκαν :
5 βαρίδια αργαλειού πήλινα
6 λαβές αγγείων πήλινες
5 θραύσματα αγγείων πήλινα
1 θραύσμα οξυπύθμενου αμφορέα
2 πάτοι και (1) στόμιο αγγείου
2 πήλινα θραύσματα.

Τα αντικείμενα θα εξεταστούν για να προσδιορισθεί η αρχαιολογική τους αξία. Επίσης, κατασχέθηκε το φορτηγό των δύο ανδρών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας

newsit.gr

Αρβελέρ: "Η Χρυσή Αυγή είναι η μεγάλη κατάπτωση της ελληνικής κοινωνίας"!



Έχει γίνει ακριβώς η μέτρηση του τι θα κοστίσει η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτό θα το πληρώσουν μία φορά.
80 χρόνια ιστορίας σε 50 λεπτά εκπομπής. Μια «ατέλειωτη συζήτηση» με την Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ παρουσίασαν οι «Πρωταγωνιστές», στο MEGA. Η σπουδαία Ελληνίδα μίλησε για όλα αυτά που έχει ζήσει... από τον Βύρωνα -τη γειτονιά που μεγάλωσε- μέχρι το διαμέρισμά της, στους Κήπους του Λουξεμβούργου στο Παρίσι, εκεί που ζει πια η 86χρονη «μετανάστρια».
Μεταξύ άλλων, η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ είπε:
Πριν ας πούμε 10 χρόνια, δε θα βρίσκατε ούτε έναν Γάλλο να πει κάτι εναντίον της Ελλάδας. Τώρα θα βρεις πολλούς. Οι διανοούμενοι της Ευρώπης δε θα μας συγχωρέσουν ποτέ, που εξαιτίας μας έγιναν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι αντιευρωπαϊστές.
  Λέμε ότι όλα τα παιδιά του κόσμου έρχονται στην Σορβόννη για να μάθουν κάτι, πλην των Ελλήνων που έρχονται για να μάθουν όλα σε όλους. Ο Μάης του '68 έγινε από τα πλουσιόπαιδα. Γιατί είχανε τα πάντα και δεν είχανε την ευτυχία. Διδάσκεται η ευτυχία; Λέω ναι. 'Οπως διδάσκεται και η αρετή.
Αν υπάρχει ένα πρόβλημα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, αυτό είναι η Χρυσή Αυγή. Το οικονομικό θα λυθεί, το ότι όμως υπάρχει ένα κόμμα μίσους... είναι η μεγάλη κατάπτωση της ελληνικής κοινωνίας.
  Έχει γίνει ακριβώς η μέτρηση του τι θα κοστίσει η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτό θα το πληρώσουν μία φορά. Έχετε τράτος (καιρό) μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013, τότε είναι η εκλογή της Μέρκελ.
  Η Ευρώπη είναι μια κοινή βιβλιοθήκη. Σε όποιον Ευρωπαίο κι αν πας, θα βρεις πάνω κάτω τα ίδια βιβλία. Θέλω να πω, θα βρεις τους Αισχύλους, τους Σοφοκλήδες, θα βρεις Σαίξπηρ, θα βρεις Γκαίτε, αυτά θα βρεις.
  Δείτε το βίντεο:
 


 


zappit.gr

Ο ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ 8 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ! ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ 3 - 0 ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ


 

Έχοντας δυνατό του σημείο σέρβις και μπλοκ ο Παμβαχαϊκός έκανε το 2Χ2 επί της Ανόρθωσης Λεμεσού – στο κλειστό  “Γεώργιος Γαλανόπουλος” του Λουτρακίου- και επικρατώντας και πάλι με 3-0 (25-22, 25-16, 25-19) πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τα προημιτελικά στους «8» του CEV Cup! Με το ίδιο σκορ είχε νικήσει η ομάδα του Βραχατίου και μέσα στην Κύπρο.

Η κυπριακή ομάδα προέβαλε αρκετή αντίσταση, ωστόσο, η ανωτερότητα της ελληνικής ήταν ξεκάθαρη και «ερμηνεύθηκε» με αυτό το 3-0 στα σετ.

Πλέον ο Παμβοχαϊκός «ρίχνεται» στα δύσκολα, καθώς στους «8», θα αντιμετωπίσει την ουκρανική, Λοκομοτίβ Χάρκιβ που απέκλεισε τις Κάννες.

Τα σετ: 25-22, 25-16, 25-19

ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ (Ν. Ζαλμάς): Μπεκιάρης 12 (9/18, 3 μπλοκ), Καλντέιρα 9 (9/16), Τερζής 5 (3/3, 1μπλοκ, 1 άσος), Κατσανεβάκης 7 (4/5, 1 μπλοκ, 2 άσοι), Καραγιάννης 4 (3/5, 1 μπλοκ), ΓιΟβάνοβιτς 17 (14/23, 1 μπλοκ, 2 άσοι) / Δημητρακόπουλος (λ -56%), Παπαδόπουλος.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Μ. Κοντός): Πλατρίτης 7 (6/19, 1 μπλοκ), Οικονομίδης 1 (1 μπλοκ), Σμιθ 4 (4/11), Κοντός 10 (8/11, 1 μπλοκ, 1 άσο), Παναγιωτίδης 2 (1/1, 1 μπλοκ), Μάξιμο 18 (17/39, 1 άσο) / Αντωνίου (λ- 50%), Χαραλαμπίδης.

Λουτρακιώτικη σύγκρουση κορυφης

Ψηφίστε το νικητή του ντέρμπι Ολυμπιακός Λουτρακίου – ΠΑΟΛ
Με 2 ντέρμπι κορυφής συνεχίζεται αύριο το απόγευμα το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας , στα πλαίσια της 11ης αωνιστικής, όπου κοντράρονται μεταξύ τους , 4 από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν γιά τίτλο. Στο γήπεδο  "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ", στα Ίσθμία, στο  ντέρμπι κορυφής , αλλά και στο Λουτρακιώτικο ντέρμπι συγκρούονται ο Ολυμπιακός Λουτρακίου μέ τον ΠΑΟ Λουτράκι, μέ στόχο την νίκη και να φανεί πιό είναι το αφεντικό στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της κορινθιακής λουτρόπολης. Ντέρμπι έχουμε και στο γήπεδο Σολομού μεταξύ του ΠΑΣ Κλένια και του Ατρόμητου Χιλιομδίου. Όι ομάδες θα προσπαθήσουν για το "τρίποντο" για να μη χάσουν την επαφή τους με την κορυφή. Στη Ξυλοκέριζα ο Αστέρας Δερβενίου αγωνίζεται με τον τοπικό Εθνικό, ενώ στο Βέλο , η Ελλάδα υποδέχεται τον Σαρωνικό Γαλατακίου. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αναμετρήσεις των Αγίων Θεοδώρων με την Θύελλα Πετρίου και του Πανσολυγειακού με τον Πανκαμαριακό. Στη Νεμέα ο Παννεμεατικός αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Λεχαίου, ενώ τέλος το Σπαθοβούνι κερδίζει στα "χαρτιά" τον εκτός έδρας αγώνα του με την Προοδευτική Περιγιαλίου , η οποία έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος.


Η 11η αγωνιστική
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 0-3(α.α)
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
  ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ -  ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
 

TEDx Athens 2012: The Ones Who Do…

TEDxAthens-logo
Ιδέες που ξεκινούν το συναρπαστικό ταξίδι τους… Μια νέα αφήγηση ή ένα μωσαϊκό καινούριων προσεγγίσεων… Η δύναμη μιας ιδέας, στην οποία μπορεί να πιστέψει μια κοινωνία, να την ακολουθήσει με πάθος και να μην το βάλει κάτω, μέχρι να την υλοποιήσει.
Το TEDx Athens 2012 ανοίγει σήμερα τις εργασίες του, με τον εύγλωττο τίτλο “The Ones Who Do”, για να παρουσιάσει ιστορίες πράξης που ώθησαν την καθημερινότητα να πάει πιο μπροστά. Ή που αυτό σκοπεύουν να κάνουν.
Το όραμα και η πραγματοποίησή του λοιπόν, επειδή πολλές φορές… συμβαίνει και αυτό. Να μην μένει δηλαδή στα χαρτιά μια ιδέα, αλλά να προχωρά, να ξεπερνά τις δυσκολίες που αυτονόητα συναντά μπροστά της. Να υλοποιείται στην πράξη, και στη συνέχεια ο πρωταγωνιστής να παρακολουθεί το “τσουνάμι” των επιπτώσεων και των παρενεργειών της.
Το concept άλλωστε είναι συγκεκριμένο: Η οριακή συγκυρία που βιώνει η Ελλάδα, αλλά και η εποχή κρίσης την οποία διέρχεται συνολικά ο πλανήτης, διψούν για ένα άλλο “υπόδειγμα”. Για ζωηρά, απτά παραδείγματα ανθρώπων οι οποίοι πίστεψαν στα όνειρά τους και τελικά τα κατάφεραν. Δεν υποχώρησαν στις δυσκολίες, αλλά τις ξεπέρασαν.
Φέτος, το TEDx Athens θα είναι διήμερο: Σήμερα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο Hub Events και θα είναι αφιερωμένη στον εθελοντισμό και στην αξία δημιουργίας εθελοντικών πρωτοβουλιών και κοινοτήτων. Αύριο, οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο του Ελληνικού Κόσμου.

ysterografa.gr

Το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης της δόσης

Antonis-Samaras-Summit-Brussels
Καθαρή και άμεση λύση επιδιώκει η Αθήνα από τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα με τη διαφορά να βρίσκεται στη μείωση των επιτοκίων στην οποία φαίνεται να έχουν συμφωνήσει οι εταίροι επί της αρχής, υπάρχει όμως τεράστια ακόμα απόσταση για το πόσο θα είναι αυτή η μείωση και κυρίως για το ποιά θα είναι η επιβάρυνση σε κάθε κράτος-μέλος ξεχωριστά.

Με τη μείωση των επιτοκίων η Αθήνα, θα εξοικονομήσει ένα ποσό της τάξης των 10 δισ. ευρώ, ρίχνοντας έτσι το έλλειμα από το 130% του ΑΕΠ στο 124%, κάτι που αποτελεί και βασικό στόχο.

Βασικό επιχείρημα πλέον της Αθήνας είνα πως αυτά τα 10 δισ. είναι μόλις το 1/1000 του ευρωπαικού ΑΕΠ. Αν και στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν επιδιώξει να κρατήσουν χαμηλούς τόνους τις επόμενες μέρες, οι ζυμώσεις στο παρασκήνιο είναι εντατικές με τα τηλέφωνα να έχουν ανάψει.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη επικοινωνήσει με Ευρωπαίους ηγέτες αλλά και με την Κριστίν Λαγκάρντ ενώ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής συναντήθηκε κατ’ ιδίαν μεταξύ άλλων και με τους κκ. Γιούνκερ, Μπαρόζο και Ρομπάι.


Το μήνυμα του Ελληνα Πρωθυπουργού προς όλους ήταν σαφές: Η Ελλάδα έχει κάνει όλα όσα πρέπει και τώρα είναι η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και οι εταίροι. Ο κ. Σαμαράς δεν κρύβει την ενόχλησή του για το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η καθυστέρηση, η οποία δημιουργεί ένα σαφώς αρνητικό κλίμα και στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου όμως εκτιμούν πως τελικά είναι πολύ πιθανό να υπάρξει λύση τη Δευτέρα κυρίως σε πρώτη φάση όσον αφορά την εκταμίευση της δόσης των 44 δισ. ευρώ. Μάλιστα, εκφράζουν αισιοδοξία για άμεση εκταμίευση του ποσού των 31,5 δισ. ευρώ, μέσα στον Δεκέμβριο του ποσού των 5 δισ. και στις αρχές Ιανουαρίου του ποσού των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Ένταση με μικροομολογιούχους στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας

HAm??? ? ? ? ??? ??? ??? ??????(EUROKINISSI-????KU)
Σήμερα το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού ομάδα μικροομολογιούχων, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την κυβερνητική πολιτική.
Στην αρχή φώναζαν απλώς συνθήματα, αλλά στη συνέχεια βλέποντας και την απουσία αστυνομικής δύναμης εισέβαλαν στα γραφεία, με τους υπαλλήλους να προσπαθούν, αλλά να μην μπορούν να τους σταματήσουν. Τελικά οι ομολογιούχοι έμειναν στο ισόγειο και συνέχιζαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ενώ πέταξαν αυγά και καφέδες σε φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Παράλληλα, ζητούν επίμονα συνάντηση με τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη.

ysterografa.gr

ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΓΑΤΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...στη μισή Αθήνα


Ο Μαύρος γάτος .

Στίχοι: Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Μουσική: Βασίλης Παπακωνσταντίνου

ΕΛΣΤΑΤ: Στο ίδιο έργο θεατές

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Διερωτάται κανείς πόσο ακόμη θα κρατήσει αυτό το σήριαλ με την ΕΛΣΤΑΤ και τον επικεφαλής της.

Από όσο γνωρίζω, οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατασυκοφάντηση της χώρας (Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου) έχουν βρεθεί εκτός των αξιωμάτων τους – αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί επαρκής τιμωρία.

Ο μόνος που έχει απομείνει ακλόνητος, προκαλώντας οργή και εκνευρισμό με όσα με κάθε ευκαιρία υποστηρίζει, είναι ο πρόεδρος της στατιστικής υπηρεσίας Α. Γεωργίου, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση αυτή τον Αύγουστο του 2010 από τον κ. Παπακωνσταντίνου (τον οποίο πάλι τον χάσαμε ή κάνω λάθος;)

Ο κ. Γεωργίου, λοιπόν, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά στη Βουλή (στην οποία υποτίθεται ότι υπάγεται η ΕΛΣΤΑΤ) και έβγαλε τους πάντες από τα ρούχα τους – από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ως τον πρώην υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και πρώην υφυπουργό Οικονομικών Αντώνη Μπέζα.

Κάτι πρέπει ν’ αλλάξει....


Γράφει η Αντωνία Μπούζα
 
Χωρίς ίχνος αντιπολιτευτικής διάθεσης, παρά μόνον σύνθεσης και ζύμωσης απόψεων , θέσεων και προτεραιοτήτων, θα ήθελα να κάνω μερικές επισημάνσεις για όσα λαμβάνουν χώρα στην αυτοδιοικητική πλευρά την οποία υπηρέτησα και για την οποία θα συνεχίσω να νοιάζομαι.

Οδυνηρή εξέλιξη οι θεσμοθετημένες περικοπές των πόρων, ενώ οι δυσκολίες που ανακύπτουν από την έλλειψη χρημάτων, μοιάζουν ανυπέρβλητες!

Συγχρόνως ενώ οι ανάγκες αυξάνονται και οι υποχρεώσεις για την ουσιαστική απόδοση του θεσμού μεγαλώνουν, ακολουθείται μία λογική απαξίωσης των αυτοδιοικητικών προσώπων, θέτοντάς τους απέναντι από τη δοκιμαζόμενη κοινωνία ως να ήσαν αυτοί που οδήγησαν την πατρίδα στην ασφυξία και όχι οι πολιτικές επιλογές.

Ο Μουρούτης “διόρθωσε” τον Χατζηνικολάου. “Διάλογος” στο Twitter

Giorgos-Mouroutis
Η θέση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, συνήθιζε στο παρελθόν να… απονευρώνει και να αδρανοποιεί τον κάτοχό της. Υπό την έννοια ότι, λόγω ενός μανδύα… καθωσπρεπισμού, κάθε παρέμβαση “εκτός πλαισίου” μπορούσε να παρεξηγηθεί.
Ο Γιώργος Μουρούτης έχει σπάσει πολλές φορές αυτόν τον “κώδικα”. Ιδιαίτερα ενεργός στα social media από την εποχή κιόλας που ο Αντώνης Σαμαράς έδινε την ιστορική μάχη με τη Ντόρα Μπακογιάννη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο σημερινός διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου είχε δείξει ότι δεν σκόπευε να ακολουθήσει την πεπατημένη των προκατόχων του. Και αντί να παρακολουθεί την επικαιρότητα και να καλείται εκ των υστέρων να τη διαχειριστεί, επέλεξε να παρεμβαίνει στη ροή της. Υψώνοντας άμυνες για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, και πολλαπλασιάζοντας τους διαύλους διάχυσης των κεντρικών πολιτικών μηνυμάτων του Μεγάρου Μαξίμου.
Σήμερα το πρωί, ο Γιώργος Μουρούτης παρενέβη και πάλι στο Twitter, “διορθώνοντας” τον Νίκο Χατζηνικολάου για το ρεπορτάζ που δημοσίευσε το site real.gr, με φράσεις του Αντώνη Σαμαρά από τη χθεσινή συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών. “Γράψατε για παρέμβαση ΠΘ με φράσεις που δήθεν ειπε.Ομως δεν μίλησε κανένας ΠΘ παρά μονο Σουλτς και Ρομπάι”, ήταν η αποστροφή του Γιώργου Μουρούτη, που διέλυσε τη σύγχυση.
Ο Νίκος Χατζηνικολάου απάντησε μέσω του δικού του λογαριασμού, “έδειξε” ωστόσο στην κατεύθυνση του διευθυντή Δημήτρη Μιχαλέλη για την εγκυρότητα του “ρεπορτάζ”, με τον Γιώργο Μουρούτη να επανέρχεται και να ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν έκανε πουθενά τις δηλώσεις που του αποδίδει το site.
Για να απαντήσει τελικά το real.gr, ότι ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού είχε δίκιο.

ysterografa.gr

Παραίτηση Μανιτάκη ζητεί ο Βασίλης Μιχαλολιάκος

«Ή αλλάξτε συμπεριφορά ή παραιτηθείτε»! Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Συγκεκριμένα ο κ. Μιχαλολιάκος με επιστολή-«φωτιά» στον κ. Μανιτάκη ζητά, μεταξύ άλλων, ή να σταματήσει να απειλεί τους εργαζομένους ή να παραιτηθεί.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του δημάρχου Πειραιά στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ως εξής:
«Θέλω να πιστεύω ότι οι απειλές σας να αφήσετε απλήρωτους εργαζόμενους, ακόμη και άτομα με ειδικές ανάγκες, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουν γίνει υπό το κλίμα είτε πανικού, είτε ελλιπούς ενημέρωσης. Διότι σε διαφορετική περίπτωση η πρόθεσή σας αυτή που στόχο έχει να τρομοκρατήσει εργαζομένους που δοκιμάζονται και η ζωή τους ανατρέπεται από τις αποφάσεις σας, είναι το λιγότερο άστοχη.
Εκτίθεστε κύριε Υπουργέ αλλά και εκθέτετε και την ίδια την κυβέρνηση.
Οι δήμαρχοι και οι εργαζόμενοι, είναι οι φυσικοί σύμμαχοι της Πολιτείας και όχι οι εχθροί της, όπως επιχειρείτε με τέτοιου είδους συμπεριφορές να τους εμφανίσετε.
Σας καλώ έστω και την ύστατη στιγμή να ανακαλέσετε εγκυκλίους που δυναμιτίζουν τις σχέσεις Πολιτείας-ΟΤΑ και απειλούν τους εργαζόμενους και παράλληλα να κάνετε αποδεκτή την πρόταση που σας έχω κάνει τόσο εγώ όσο και άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες .
Εάν δεν σκοπεύετε να αλλάξετε λογική και συμπεριφορά, φοβούμαι ότι δεν υπάρχει για εσάς άλλος δρόμος από αυτόν της παραίτησης».

«ΠΑΡΑΘΥΡΟ» ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ


Στη γραμμή που έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης με πρόσφατη συνέντευξη του κινήθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης κατά τη διάρκεια της εν εξελίξει ενημέρωσης της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Διαβεβαίωσε μεν ότι «δεν πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου σε καμία απόλυση», ωστόσο λίγο αργότερα έδωσε την κρίσιμη διευκρίνιση: «Αυθαίρετες, οριζόντιες και αθρόες απολύσεις είναι περιττές και δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα. Εγώ αυθαίρετα δεν απολύω. Υπάρχουν τέσσερις λόγοι απολύσεων που προβλέπονται για τους δημοσίους υπαλλήλους και ισχύουν από το 1951. Αυτούς θα εφαρμόσω αν χρειαστεί, με τις διαδικασίες που προβλέπονται στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και επιτρέπει το Σύνταγμα».
Εξειδικέυοντας δε μίλησε για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα αλλά και γι' αυτούς που κρίνονται ανεπαρκείς ύστερα από αξιολόγηση: «Εάν διαπιστωθούν με αξιολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια υπάλληλοι με οποιεσδήποτε διαδικασίες νόμιμες, υπάρχουσες οι οποίοι είναι ακατάλληλοι ή ανεπαρκείς όπως προβλέπει ο κώδικας και η διαδικασία, θα απολυθούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιτάκης.
Τι προβλέπει ο Δημοσιουπαλληλικός Κώδικας

Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά ήδη. Τη… μισή Αθήνα

Petros-Tatsopoulos
Συρρέουν από όλα τα μέρη του κόσμου, ΓΥΝΑΙΚΕΣ όλων των ηλικιών και φυλών, προκειμένου να γνωρίσουν (και όχι μόνο), τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που φέρεται να δήλωσε, πως έχει «πάει» με τη μισή Αθήνα.
Η υπόλοιπη «μισή» Αθήνα … σείεται από την ταραχή που δεν έλαχε αυτής της χαράς!
Ακόμη αναφέρεται μεγάλος αριθμός αντρών που επιθυμούν να αλλάξουν φύλο..
Πολλά παιδιά αναρωτιούνται …τίνος είναι;;
Γενικότερα παρατηρείται μία πληθυσμιακή αναστάτωση εντός και εκτός των τειχών της πόλης.
Επί τούτου και για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις, ίσως η επίσημη στατιστική αρχή της χώρας, να ζητήσει διευκρινίσεις, για το αν η αναφορά του γραφικού βουλευτή, γίνεται για το Λεκανοπέδιο της Αττικής ή μόνο για τα στενά όρια του Δήμου Αθηναίων και αν ναι, για ποια εκλογική περιφέρεια. Ανησυχίες υπάρχουν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της ίδιας περιφέρειας που αφήνουν αιχμές για το αν οι επιδόσεις του βουλευτή, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του, έναντι των υπολοίπων που δεν είχαν τις ίδιες αντοχές.
Σε κάθε περίπτωση μιλούμε για ένα ικανοποιητικό αριθμό γυναικών, ίσως εκατομμυρίων, δεδομένου του πληθυσμού της Αθήνας ή/και της Αττικής που είχαν την τιμή να χαρούν τον παγκοσμίως πλέον διάσημο, εκπρόσωπο του Ελληνικού λαού.
Φήμες μιλούν και για γυναίκες της υπόλοιπης Ελλάδας που είχαν την τύχη να περάσουν από την «μισή Αθήνα», είτε για δουλειά, είτε για τουρισμό, είτε επί τούτου, για να γευτούν τις στιγμές των μεγάλων επιδόσεων!
Σήμερα είναι μία καινούργια μέρα για Ελληνικό κοινοβούλιο.
Αποδεικνύεται πως υπάρχουν στελέχη στην ανερχόμενη συνδικαλιστική παράταξη του Κολωνακίου που εκτός για τους αγώνες τους για τη διατήρηση του σάπιου κράτους, διακρίνονται και για το πατριωτικό τους καθήκον, στην ερωτική ικανοποίηση των γυναικών της χώρας.
Όπως και να ‘χει πάντως το θέμα και επειδή πολλοί θα σπεύσουν να ειρωνευτούν τις επιδόσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ένα πρέπει να είναι σαφές: ο άνθρωπος αυτός έχει επιτελέσει ΤΕΡΑΣΤΙΟ κοινωνικό έργο.
Έχει συμβάλει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης του γυναικείου φύλου, που ως γνωστό βάλλεται και από ορμονικές διαταραχές πέρα της οικονομικής κρίσης. Προτείνεται δε, να ξεκινήσει περιοδεία (ναι ΑΥΤΟΣ!) για να καλυφτούν και οι υπόλοιπες πόλεις της πατρίδας μας που επίσης πλήττονται από τη στέρηση. Το ίδιο και για την απανταχού Ομογένεια. Καμία να μην μείνει παραπονεμένη.
Διαψεύδεται λοιπόν κατηγορηματικά ο κ. Λαφαζάνης που υποστηρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Είναι !! Ο συνάδελφός του, είναι εδώ, είναι παρών! και προσφέρει ήδη τα μέγιστα τόσο στην κοινωνική συνοχή όσο και στην αύξηση τουριστικού τζίρου.
Τέλος ο κ. Τσίπρας, να σκεφτεί σοβαρά και όταν φυσικά ο συνδικαλισμός έρθει και πάλι στην εξουσία, να του αναθέσει το νέο υπερ-υπουργείο της κοινωνικής πρόνοιας και τουριστικής ανάπτυξης της χώρας!
Να μην παει χαμένο άλλο ένα ταλέντο!
Η πατρίδα μας, ΔΕΝ έχει αυτή την πολυτέλεια!

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ / ysterografa.gr

Έλεγχοι σε μεγάλες περιουσίες από Στουρνάρα

Giannis-Stournaras
Έκρηξη σημείωσαν τον Οκτώβριο τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογουμένων προς το Δημόσιο, που σημείωσαν αύξηση 865 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα μόλις μήνα.
Στο διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου εκτινάχθηκαν στα 11,025 δισ. ευρώ , έναντι 10,169 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου. Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο ανέρχεται σε 54,59 δισ. ευρώ, με τα 43,565 δισ. ευρώ να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2011.
Σε μια προσπάθεια να τονωθούν τα έσοδα το υπουργείο Οικονομικών με απόφαση του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα, αναθέτει τον έλεγχο των φορολογουμένων με πολύ υψηλά εισοδήματα και ακίνητη περιουσία στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο (ΔΕΚ) Αθηνών, το οποίο θα αναλάβει να κάνει στοχευμένους ελέγχους σε:
  • Φορολογουμένους των οποίων η αξία της ακίνητης περιουσίας, μαζί με του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων, κατά τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, υπερβαίνει κατά την 1.1.2009 το ποσό των δύο εκατομμυρίων (2.000.000,00) ευρώ.
  • Φορολογουμένους με ετήσια δαπάνη διαβίωσης, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που προκύπτει από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2012, η οποία υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000,00) ευρώ.
Φορολογουμένους που πραγματοποίησαν κατά το οικονομικό έτος 2012 δαπάνες άνω των τετρακοσίων χιλιάδων (400.000,00) ευρώ καθώς και φορολογουμένους που κατά το ίδιο οικονομικό έτος δαπάνησαν για αγορά ή ανέγερση ή χρηματοδοτική μίσθωση ακινήτων, πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες (500.000,00) ευρώ».

ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΤΣΑ / ysterografa.gr

Θα παίξει τα… ρέστα του στο Λονδίνο - Όλα τα αποτελέσματα του Europa League

pan
Με κορυφαίους τους τρεις του άξονα, Ζέκα, Σισοκό και Βιτόλο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 της Μάριμπορ στο ΟΑΚΑ και πάει στις 6 Δεκεμβρίου στο Γουάι Χαρτ Λέιν να τα παίξει όλα για όλα για την πρόκριση στους 32 του Europa League απέναντι στην Τότεναμ (έμεινε στο 0-0 με τη Λάτσιο).
Οι «πράσινοι» είχαν πολλές χαμένες ευκαιρίες, με μοιραίους παίκτες τον Τοτσέ, τον Φοναρόλι και τον Μαυρία, αλλά ο Βιτόλο με… 1/2 εκτελέσεις πέναλτι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και αποθεώθηκε! Με δέκα για ημίχρονο οι Σλοβένοι που είχαν καλή ευκαιρία με τον Μπέριτς στο 93′, αλλά ο Καρνέζης κράτησε το 1-0.
Παναθηναϊκός (Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό(80’ Μαρίνος), Μαυρίας, Κουίνσι(35’ Φορναρόλι), Τοτσέ (72’ Πετρόπουλος)
Μάριμπορ (Μίλανιτς):
Χαντάνοβιτς, Μίλετς(69’ Βίλερ), Μέγιατς, Άργκους, Ραΐσεβιτς, Φιλίποβιτς, Μέρτελι, Τσβιγιάνοβιτς(46’ Πότοκαρ), Ταβάρες(77’ Ντόντλεκ), Ιμπραΐμι, Μπέριτς 
Η βαθμολογία μετά από 5 αγωνιστικές στο 10ο όμιλο1) Λάτσιο 9 (5-1)
2) Τότεναμ 7 (5-3)
3) Παναθηναϊκός 5 (6-6)
4) Μάριμπορ 4 (5-6)

Η τελευταία αγωνιστική - Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου
22.05 Τότεναμ-Παναθηναϊκός
22.05 Μάριμπορ-Λάτσιο

Στο...περίμενε η Λίβερπουλ
Οι κόκκινοι δεν μπορούν να ησυχάσουν σε καμία διοργάνωση. Αν και προηγήθηκαν δύο φορές (33' Σέλβεϊ, 72' Κόουλ)  κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις, ισοφαρίστηκαν (52' Μπομπαντίγια, 88' Ζβέροτιτς)  στο τέλος  και πλέον θέλουν νίκη επί της Ουντινέζε ( έχασε με 2-0 από Άνζι, την τελευταία αγωνιστική στην Ιταλία για να μην τους ενδιαφέρει το τι θα γίνει στο άλλο ματς.
Εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι
Ήταν να μην κάνει την αρχή ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Μετά το απίστευτο γκολ του Σουηδού με ψαλίδι έξω από την περιοχή ολοένα και περισσότεροι θέλουν να τον μιμηθούν. Αυτή τη φορά γκολ με τον ίδιο τρόπο, αλλά με σαφώς μικρότερο βαθμό δυσκολίας, πέτυχε ο Ιρτεγκούν της Φενερμπαχτσέ στο ματς κόντρα στη Μαρσέιγ. Το γκολ του κεντρικού αμυντικού των Τούρκων ήταν και καθοριστικό αφού έκρινε την αναμέτρηση στη Μασαλία και έδωσε στην ομάδα του την πρόκριση αλλά και την πρώτη θέση του ομίλου.


Από τα υπόλοιπα ματς, ξεχώρισε  το εμφατικό 5-1 της Στουτγκάρδης κόντρα στη Στεάουα στο Βουκουρέστι και το 3-0 της Ρούμπιν Καζάν κόντρα στην Ίντερ.
Μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση: Ανζί, Ατλέτικο Μαδρίτης, Βικτόρια Πιλζεν, Φενερμπαχτσέ, Γκλάντμπαχ, Μπορντό, Νιούκαστλ, Ντνίπρο, Νάπολι, Γκενκ, Ρούμπιν Καζάν, Ίντερ, Λιόν, Σπάρτα Πράγας, Λάτσιο, Μέταλιστ, Λεβερκούζεν, Αννόβερο, Λεβάντε.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

1ος όμιλος
Άνζι - Ουντινέζε 2-0
Λίβερπουλ - Γιουνγκ Μπόις 2-2
2ος όμιλος
Ατλέτικο Μαδρίτης - Χαποέλ Τελ Αβίβ 1-0
Ακαδέμικα - Πίλζεν 1-1
3ος όμιλος
Μαρσέιγ - Φενέρμπαχτσε 0-1
Γκλάντμπαχ - ΑΕΛ 2-0
4ος όμιλος
Μπριζ - Μπορντό 1-2
Νιούκαστλ - Μαρίτιμο 1-0
5ος όμιλος
Στεάουα Βουκουρεστίου - Στουτγκάρδη 1-5
Μόλντε - Κοπεγχάγη 1-2
 
6ος όμιλος
ΑΙΚ Στοκχόλμης - Νάπολι 1-2
Αϊντχόφεν - Ντνιέπρ 1-2
7ος όμιλος
Βιντεότον - Γκενκ 0-1
Βασιλεία - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3-0
8ος όμιλος
Νέφτσι Μπακού - Παρτιζάν 1-1
Ρούμπιν Καζάν - Ίντερ 3-0
9ος όμιλος
Χαποέλ Ιρονί Κιριάτ Σμονά - Αθλέτικ Μπιλμπάο αναβλήθηκε
Σπάρτα Πράγας - Λιόν 1-1
10ος όμιλος
Παναθηναϊκός - Μάριμπορ 1-0
Λάτσιο - Τότεναμ 0-0

11ος όμιλος
Μέταλιστ - Λεβερκούζεν 2-0
Ρόζενμποργκ - Ραπίντ Βιέννης 3-2
12ος όμιλος
Ανόβερο - Τβέντε 0-0
Χέλσινγκμποργκ - Λεβάντε 1-3