Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Το Ελεγκτικό Συνέδριο "ξεμπρόστιασε" την κυβέρνηση - Προσπάθησαν να εξαιρέσουν από τις περικοπές τους υπαλλήλους της Βουλής


- Η αποκάλυψη αυτή για τους συνταξιούχους υπαλλήλους της Βουλής προκαλεί μόνο οργή στο κοινωνικό σύνολο
- Όλες οι περικοπές σε συντάξεις και δώρων κρίθηκαν όλα αντισυνταγματικά
- Αντισυνταγματική κρίθηκε και η αύξηση των ορίων ηλικίας για σύνταξη από τα 65 στα 67 χρόνια
- Συνταγματική κρίθηκε η περικοπή των συντάξεων των άγαμων διαζευγμένων και θυγατέρων θανόντων συνταξιούχων
- Το ελεγκτικό συνέδριο είπε ότι είναι αντισυνταγματική η περικοπή συντάξεων για 5η συνεχή φορά σε μικρό διάστημα

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών με τις οποίες επέρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, της τάξεως από 5% έως 15%, ενώ με την είσοδο του νέου έτους (1.1.2013) αυξάνει το όριο συνταξιοδότησης κατά δύο έτη και φτάνει στο 67-ο έτος της ηλικίας και από την ίδια χρονική στιγμή (1.1.2013) καταργούνται για τους συνταξιούχους τα επιδόματα (δώρα) Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και το επίδομα θερινής άδειας.

Δεν μπορούσαν να την κάνουν να σωπάσει - Απολαυστικοί διάλογοι στη Βουλή!

\
Όσο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέχιζε με την ανάκριση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα τόσο πιο αιχμηρός γινόταν ο καβγάς...
Ο Γιάννης Στουρνάρας το μόνο για το οποίο δεν μπορεί να παραπονεθεί είναι πως κατά την ακρόαση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έκανε καμία διάκριση… Επεφύλαξε το ίδιο ανακριτικό ύφος που χρησιμοποίησε και «ανακρίνοντας» τους προκατόχους του κ.κ. Βενιζέλο, Παπακωνσταντίνου και Σαχινίδη και φυσικά για άλλη μία φορά έκανε ερωτήσεις για περισσότερο από μία ώρα προκαλώντας έντονες ανιδράσεις.
Οι διάλογοι είναι χαρακτηριστικοί…

Αθώος ο Βαξεβάνης για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ

«Προσέφερε το αίμα και μετέτρεψε την χώρα σε Κολοσσαίο» ο Κώστας Βαξεβάνης με την δημοσιοποίηση της λίστας, κατά τον Εισαγγελέα Έδρας του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, ο οποίος ζήτησε την ενοχή του δημοσιογράφου για την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του δημοσιογράφου, χαρακτηρίζοντας την πράξη του "κανιβαλισμό" το δικαστήριο έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο με αποτέλεσμα όλοι όσοι είχαν συγκεντρωθεί στο δικαστήριο να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα.

Όπως είχε αναφέρει ο εισαγγελέας : "ο κατηγορούμενος διαπόμπευσε και διέσυρε υπολήψεις, χωρίς να έχει αποδειχθεί η ενοχή αυτών των ανθρώπων. Τους παρέδωσε στην χλεύη μιας κοινωνίας που διψάει για αίμα.. 'Αρον άρον σταύρωσον αυτοίς. Είναι λύση η ανθρωποφαγία και ο κανιβαλισμός;".

Ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος στην απολογία του αρνήθηκε την πράξη που του αποδίδεται και επανέλαβε, μεταξύ άλλων, ότι δεν αποτελεί παραβίαση προσωπικών δεδομένων η δημοσιοποίηση ονομάτων που συναλλάσσονται με τραπεζικά ιδρύματα. Τόνισε επίσης ότι η λίστα που δημοσιοποίησε στο «HOT DOC» δεν περιείχε χρηματικά ποσά.

Η δίκη του δημοσιογράφου ξεκίνησε το πρωί σε μία κατάμεστη αίθουσα από φίλους και συναδέλφους του κατηγορούμενου, ενώ δεκάδες δημοσιογράφοι από ελληνικά και διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και τηλεοπτικά συνεργεία βρίσκονταν από το πρωί έξω από το Αυτόφωρο Μονομελές πλημμελειοδικείο για την κάλυψη της υπόθεσης.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Τζιμ Μπουμελά ο οποίος τόνισε ότι ο δημοσιογράφος με την δημοσιοποίηση της λίστας έπραξε το καθήκον του, ενώ τόνισε ότι το δημόσιο υπερτερεί του ατομικού συμφέροντος. Ο κ. Μπουμελά επικαλέστηκε δημοσιοποίηση στην Βρετανία κατάστασης δαπανών του Κοινοβουλίου η οποία προκάλεσε έντονες πολιτικές συζητήσεις, αλλά πάντως όχι δίωξη των δημοσιογράφων που την ανέδειξαν. Ανέφερε επίσης, καθώς στην δίκη δεν υπάρχει μάρτυρας κατηγορίας, ότι αν κάποιος από τους πολίτες που περιλαμβάνονται στην λίστα που δημοσιεύθηκε είχε θιγεί, θα βρισκόταν στο δικαστήριο κατά του Βαξεβάνη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) Δημήτρης Τρίμης κατέθεσε στο δικαστήριο ότι και ο ίδιος αν είχε την λίστα θα έπραττε όπως και ο κατηγορούμενος συνάδελφός του ενώ τόνισε ότι η εποχή απαιτεί διαφάνεια.

Η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη αποτελεί «πλήγμα» στον συνταγματικό πολιτισμό και την Δημοκρατία και τόνισε ότι «εκείνοι που συνέβαλαν στην συγκάλυψη της υπόθεσης , κυκλοφορούν ανενόχλητοι και διώκεται εκείνος που την αποκάλυψε».

Η εξέταση μαρτύρων ολοκληρώθηκε με την κατάθεση της τραγουδίστριας Δήμητρας Γαλάνη.

Νωρίτερα στο δικαστήριο η υπεράσπιση του δημοσιογράφου υπέβαλε ενστάσεις ακυρότητας και αοριστίας του κατηγορητηρίου ενώ ο εκ των συνηγόρων του κατηγορουμένου κ. Χ. Οικονομόπουλος ανέγνωσε δήλωση του δικηγόρου Φραγκίσκου Ραγκούση, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στην λίστα που δημοσιεύθηκε. Ο γνωστός νομικός υποστηρίζει ότι δεν επιθυμεί την δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη και τονίζει ότι έχει εμπιστοσύνη στις αρχές της δημοσιογραφίας. Αντίστοιχη δήλωση, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, έχει κάνει σε μεγάλη βρετανική εφημερίδα και ο γνωστός εφοπλιστής κ. Αθ. Μαρτίνος που το όνομα του επίσης περιλαμβάνεται στην επίμαχη λίστα. Ο εφοπλιστής υποστήριξε ότι δεν πιστεύει πως η λίστα που δημοσίευσε το HOT DOC είναι κατασκευασμένη ενώ επισημαίνει ότι δεν ενοχλείται από την δημοσιοποίηση διότι δεν έχει να κρύψει τίποτε.
newsit.gr

Το δεύτερο μεγαλύτερο ενυδρείο παγκοσμίως στην Κωνσταντινούπολη!


Το Turkuazoo είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ενυδρείο παγκοσμίως και βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.
Έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, όλες τις ημέρες της εβδομάδας και θεωρείται ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα της Πόλης, όχι μόνο για τους λάτρεις του βυθού και τα μικρά παιδιά, αλλά για όλο τον κόσμο.
Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν πολλά είδη ψαριών, από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα, επικίνδυνα και ακίνδυνα, όπως καρχαρία, πιράνχας, σαλάχι, σμέρνα, ψάρι κλόουν κ.α., σε ειδικά διαμορφωμένα ενυδρεία, απόλυτα ασφαλή.
Αυτό, όμως, που κάνει ιδιαίτερο το ενυδρείο, είναι το γυάλινο τούνελ,το οποίο δίνει τη δυνατότητα μιας ευχάριστης διαδρομής κάτω από το νερό.

ΟΝΝΕΔ Κοινωνική Πρωτοβουλία «ΣΤΗΡΙΖΩ»


 

 
Κοινωνική Πρωτοβουλία «ΣΤΗΡΙΖΩ»

Ολοκλήρωση δράσης συλλογής ρουχισμού

Αθήνα,  1 Νοεμβρίου 2012

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Στηρίζω», την οποία ξεκινήσαμε εδώ και ένα μήνα, σε συνεργασία Νέας Δημοκρατίας, ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, φτάνουμε στην ολοκλήρωση της πρώτης δράσης μας, που ήταν η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων ειδών ρουχισμού, σε 52 πόλεις της χώρας.

Η προσπάθεια μας, θα ολοκληρωθεί στις πόλεις της επαρχίας, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, και όσοι επιθυμούν να συμβάλουν στην προσπάθεια ανακούφισης των συμπολιτών μας, προσφέροντας είδη ρουχισμού, μπορούν να συνεισφέρουν τις προσφορές τους, μέχρι και την Κυριακή. Πληροφορίες σχετικά με τα σημεία και τις ώρες συλλογής είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα dresssmiles.gr ή μέσω της ειδικής τηλεφωνικής γραμμής 210.94.44.309.

 Η επίσημη τελετή παράδοσης, των συγκεντρωμένων ειδών, σε εκπροσώπους της Αρχιεπισκοπής και Συλλόγων Πολυτέκνων, στην Αττική, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου και ώρα 12:00, στη Πλατεία Μητροπόλεως Αθηνών. Στο σημείο θα λειτουργεί ειδικός χώρος υποδοχής προσφορών από τις 10.00 π.μ. έως τις 11.30 π.μ.


Από το γραφείο Τύπου

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 2 ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ​Σ-ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΖΗΤΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ


ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ – Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!!

ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ) 1/11/2012 15:04

REAL FM

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Είστε ή δεν είστε έτοιμοι να αναλάβετε τη διακυβέρνηση της χώρας;

ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Και είμαστε και θέλουμε να αναλάβουμε. Βεβαίως είναι τολμηρό να πούμε αυτή τη στιγμή ότι θέτουμε και θέμα εκλογών. Είμαστε πανέτοιμοι, έχουμε τα στελέχη, έχουμε την ηγεσία, έχουμε το πρόγραμμα για να μπορέσουμε να σηκώσουμε το βάρος που θα μας αναθέσει πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός.

 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ «δε βάζουμε ζήτημα εκλογών, όπως ξέρετε, ούτε ο Πρόεδρός μας»

ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τώρα για την πρόταση: Πρέπει όλοι να πιστέψουμε ότι αυτή η δόση, η λεγόμενη δόση των τραπεζών, είναι ένα κομμάτι επονείδιστου δανεισμού ή επονείδιστου χρέους. Ενώ όλο το κομμάτι πάει στις τράπεζες, για τη λειτουργία του κράτους θα πληρώσει ο λαός με τα 13 δισ. Η πρότασή μας ποια είναι; Και ακόμα δε βάζουμε ζήτημα εκλογών, όπως ξέρετε, ούτε ο Πρόεδρός μας.

 

ΕΛΠΙ​ΔΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Η βούληση των αγορών να επιτύχει η σημαντική προσπάθεια τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ισπανίας, αποτυπώνεται στο οικονομικό περιοδικό – βαρόμετρο για τις διεθνείς αγορές “WORTH”.

Στο τεύχος Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στην 13η θέση της λίστας των 100 πιο ισχυρών παραγόντων στην παγκόσμια οικονομία. Στην 12η θέση είναι ο  ισπανός ομόλογός του M. Rajoy, μετά από τους κ.κ. Ντράγκι, Μέρκελ, Ομπάμα και Λαγκάρντ.
Στο περιοδικό επισημαίνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να πετύχει χαλάρωση των όρων του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.
Ακολουθεί το σχετικό δημοσίευμα στο περιοδικό “WORTH”.


 

 



 

Κινητοποιήσεις μετά... φασολάδας - Οι ένστολοι προσέφεραν το «εθνικό φαγητό» στο Σύνταγμα

Σε προηγούμενη κινητοποίησή τους, οι ένστολοι προκάλεσαν εντύπωση με ένα δρώμενο, κατά το οποίο τρεις άνδρες, ένας από κάθε σώμα ασφαλείας κρεμάστηκαν εικονικά έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Στη σημερινή κινητοποίησή του, τα βλέμματα στράφηκαν στη φασολάδα που προσέφεραν οι ένστολοι που διαμαρτύρονταν στην πλατεία Συντάγματος, μία κίνηση η οποία συμβόλιζε την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία περιέρχονται οι οικογένειές τους μετά τις περικοπές στους μισθούς τους.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 37 ΝΕΚΡΟΙ ΤΗΣ "ΣΑΝΤΙ" ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Ο τυφώνας Σάντι κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 37 ανθρώπους στην πόλη της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Περιοχές του Μανχάταν, αλλά και του Μπρούκλιν παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση, και η αποκατάστασή του δικτύου σε ολόκληρη τη μεγαλούπολη «θα χρειαστεί χρόνο», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μπλούμπεργκ.

Τα σχολειά στην πόλη αναμένεται να λειτουργήσουν ξανά την ερχόμενη Δευτέρα, μετά από μία ολόκληρη σχολική εβδομάδα κατά την οποία θα έχουν μείνει κλειστά.

Οι δηλώσεις Μπλούμπεργκ έγιναν στα πλαίσια των καθημερινών ενημερώσεων για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών που άφησε πίσω του το χτύπημα του τυφώνα Σάντι.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένεται να αναλάβει, εξάλλου, το σύνολο του κόστους έκτακτης ηλεκτροδότησης και δημόσιων μεταφορών μέχρι τις 9 Νοεμβρίου, για οκτώ επαρχίες της πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ που χτυπήθηκαν σκληρά από την «Σάντι».

Την απόφαση έκαναν γνωστή οι δύο γερουσιαστές που εκπροσωπούν την πολιτεία στην γερουσία των ΗΠΑ, μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης.

Από την πλευρά τους, οι ιθύνοντες της εταιρείας ηλεκτροδότησης του Νιου Τζέρσεϊ PSEG κάνουν λόγο για μια περίοδο από επτά έως 10 ημέρες για την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην πόλη.

Η καταιγίδα στο απόγειο της εξέλιξής της άφησε 1,7 εκατομμύρια πελάτες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ μέχρι σήμερα η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί για περίπου ένα εκατομμύριο από αυτούς.

Η PSEG εξυπηρετεί συνολικά 2,2 εκατομμύρια συνδρομητές στην πόλη.

FIMOTRO

ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ...


ΤΡΕΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΟΛΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...
Προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ με 23% έναντι 20% της ΝΔ δίνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC που δημοσιεύεται στην εφημερίδα '' Το Ποντίκι ''.
Τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου η Χρυσή Αυγή με 11,5%, ενώ στην τέταρτη θέση, με το ίδιο ποσοστό, δηλαδή, 6,5%, βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 5% και η ΔΗΜΑΡ με 4%. Σημειώνεται ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 8,5%.
Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει το προβάδισμα του , καθώς συγκεντρώνει 25,5% , έναντι 22% της ΝΔ.
Τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή είναι τα εξής :

Χρυσή Αυγή 13%
ΠΑΣΟΚ 7%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%
ΚΚΕ 5,5%
ΔΗΜΑΡ 4,5%

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ...


Στη 13η θέση της λίστας των 100 πιο ισχυρών παραγόντων στην παγκόσμια οικονομία, βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με το περιοδικό '' WORTH '', για τις διεθνείς αγορές.
Στη 12η θέση, πάνω από τον Αντώνη Σαμαρά, βρίσκεται ο Ισπανός πρωθυπουργός , Μαριάνο Ραχόι, μετά από τον Μάριο Ντράγκι, Άνγκελα Μέρκελ, τον Μπαράκ Ομπάμα και την Κριστίν Λαγκάρντ.
 

Ο τυφώνας Σάντι κατασκευάστηκε και χειραγωγήθηκε από τις Η.Π.Α

Ο τυφώνας Sandy δεν ήταν απλό μετεωρολογικό φαινόμενο, αλλά άλλη μια τραγική απόδειξη της γεωμηχανικής χειραγώγησης των φυσικών φαινομένων.
Αυτό ισχυρίζεται ο βραβευμένος Αμερικανός μετεωρολόγος Scott Stevens ενώ ακόμα οι Ανατολικές ακτές μετράνε τις πληγές τους από τον σαρωτικό τυφώνα που κατέστρεψε τα πάντα στο διάβα του.
O Stevens ισχυρίζεται ότι στρατιωτική τεχνολογία είναι πλέον σε θέση να παράγει και να κατευθύνει κατά βούληση τρομακτικούς τυφώνες, όπως αυτός που έπληξε την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το examiner, η γεωμηχανική είναι μια πρακτική που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια.
Ο μετεωρολόγος τονίζει ότι με αυτές τις τεχνικές δημιουργήθηκαν εκείνες οι συνθήκες ώστε ο τυφώνας να οδηγηθεί στο New Jersey
"Αυτό που έχουμε εδώ είναι μια δυνατή μηχανική", δήλωσε στον αέρα ο μετεωρολόγος, για να "προφητεύσει" τη στροφή της κατεύθυνσης του τυφώνα και πάλι προς τις ακτές. Η "προφητεία" ωστόσο έμελλε να αποδειχτεί σωστή: στις ειδήσεις του CBS News το πρωί της Δευτέρας ανακοινώθηκε ότι η διεύθυνση της Sandy είχε αλλάξει, επιστρέφοντας και πάλι προς τις ακτές, με κατεύθυνση το New Jersey.
Ο Stevens ισχυρίστηκε ότι όλα γίνονται για να ανοίξει η οικονομία του κατασκευαστικού τομέα σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας. "Όλα έχουν να κάνουν με τις επισκευές και την ανοικοδόμηση. Με το ξόδεμα χρημάτων μετά την καταστροφή".
Οι δηλώσεις του μετεωρολόγου ακολουθήθηκαν από κυβερνητικές εξαγγελίες του Κογκρέσου για τις πληγείσες περιοχές.
Σύμφωνα με αυτές, οι πολιτείες που υπέστησαν καταστροφές (Connecticut, New Jersey, Pennsylvania και Massachusetts) μπορούν άμεσα να χρησιμοποιήσουν άμεσα ομοσπονδιακά κονδύλια για να καθαρίσουν τα συντρίμμια και να περιορίσουν τη ζημιά.
Τα μετεωρολογικά αυτά υπερόπλα χρησιμοποιούνται ήδη από τη δεκαετία του '60, ως μέσο ανακατανομής του πλούτου: "χρησιμοποιούν τα καιρικά φαινόμενα ως όπλα για να δημιουργήσουν ακραίες καταστάσεις, τις οποίες εκμεταλλεύεται η παγκόσμια κυβέρνηση, αυτή η κυβέρνηση στην οποία πληρώνουμε τους ρύπους μας" καταλήγει ο Stevens.
Ποιος είναι ο Scott Stevens
Είναι βραβευμένος μετεωρολόγος και έχει εργαστεί για χρόνια σε τηλεοπτικά μετεωρολογικά δελτία όπως αυτό του KPVI News Channel 6 στο Pocatello της πολιτείας του Idaho.
Πριν από 10 χρόνια ωστόσο άρχισε να μελετάει τις κλιματικές αλλαγές και τις τροποποιήσεις του καιρού στο ερευνητικό πλαίσιο του Tom Bearden, πυρηνικού επιστήμονα που έχει ισχυριστεί ότι ο καιρός ελέγχεται και χειραγωγείται πλέον αποφασιστικά από τον άνθρωπο.

Στέφανος Νικήτας / news247.gr

Έπιασαν "στον ύπνο" στο κρησφύγετο του τον διαβόητο κακοποιό Μακρυγιάννη. - Είχε ληστέψει την τράπεζα της Αιγείρας στις 29 Οκτωβρίου

Τέσσερις ένοπλες ληστείες τραπεζών είχε διαπράξει ο βαρυποινήτης Μιχάλης Μακρυγιάννης όσο διάστημα διέφευγε της σύλληψης. Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, μαζί με συνεργό του είχε ληστέψει στις 24 Σεπτεμβρίου τράπεζα στη Νεμέα, αρπάζοντας 9.518 ευρώ, στις 23 Οκτωβρίου τράπεζα στην Αταλάντη με λεία 7.000 ευρώ, στις 25 Οκτωβρίου τράπεζα στο Πόρτο Χέλι από όπου αφαίρεσε 28.000 ευρώ και στις 29 Οκτωβρίου τράπεζα στην Αιγείρα Αχαΐας με λεία 10.295 ευρώ.
Σημερα στη μία και μισή τα ξημερώματα αστυνομικοι και άνδρες των ΕΚΑΜ έκαναν έφοδο στο κρησφύγετο του ένα διαμέρισμα σε νεόδμητη πολυκατοικία στην οδό Μ.Μαυρογένους 28.
 στο Περιστέρι και τον έπιασαν "στον ύπνο". Μαζί του συνελήφθη και μία 63χρονη, η οποία κατηγορείται για «υπόθαλψη» εγκληματία. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο διαμέρισμα οι αστυνομικοι βρήκαν ένα πιστόλι μπερέτα, ένα γεμιστήρας από καλάσνικοφ, κουκούλες και ένα σάκο με 8.000 ευρώ, διάφορα ενδύματα με τα οποία είχε διαπράξει τις ληστείες, 19 κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM.
Επίσης, από διάφορες περιοχές της Αττικής προσήχθησαν δύο αλλοδαποί και ένας Ελληνας. Οπως προέκυψε, ένα από τους αλλοδαπούς ήταν ο οδηγός του Μακρυγιάννη κατά τις μετακινήσεις του.
Το όχημα που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν από την Αιγείρα μετά την ένοπλη ληστεία, εντοπίστηκε ,προχθές το μεσημέρι , στα Ροζενά   εγκαταλελειμμένο σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών
Υπενθυμίζεται ότι ο κακοποιός αναζητείτο από τον Αύγουστο, όταν παραβίασε άδεια εννέα ημερών και δεν επέστρεψε στις Δικαστικές Φυλακές Λάρισας, όπου εξέτιε ποινή τέσσερις φορές ισόβια , επιπλέον κάθειρξη 25 ετών και χρηματική ποινή 6.800 ευρώ.
Οι παραπάνω ποινές του είχαν επιβληθεί για αδικήματα όπως ανθρωποκτονίες, οπλοφορία, οπλοχρησία, ληστείες, σύσταση συμμορίας, εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κλοπές, εκμετάλλευση πόρνης, ναρκωτικά για ιδία χρήση και απόδραση.
Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της κράτησής του είχε αποδράσει άλλες τέσσερις φορές.
Ο άνθρωπος που έπαιρνε τη μια μετά την άλλη τις άδειες να φύγει απ' τη φυλακή άρχισε τη δολοφονική του δράση το 1985. Σκότωσε έναν σερβιτόρο έξω από ένα μπαρ στα Τρίκαλα.
Οκτώ χρόνια μετά ο βαρυποινίτης αφαίρεσε άλλες δυο ζωές. Μέσα στο νυχτερινό κέντρο “Χρυσή Νύχτα” στη συμβολή Αχαρνών και Αγίου Μελετίου άφησε στον τόπο τον φίλο του Αντώνη Δημητρόπουλο με τον οποίο διασκέδαζαν μαζί και τον ταμία του μαγαζιού, Στέλιο Χριστοδουλάκη. Από καθαρή τύχη γλίτωσαν δυο θαμώνες που δέχθηκαν την επίθεσή του.
Άλλα δυο άτομα του περιβάλλοντός του μπήκαν στο στόχαστρό του και έχασαν τη ζωή τους. Προπαραμονή Χριστουγέννων του 93, μαζί με τον σύντροφο του Κώστα Τέγα πυροβόλήσαν πέντε φορές και τραυμάτισαν σοβαρά τη φίλη του Αγγελική Τσενεμπή. Τη μετέφεραν στο σπίτι του φίλου τους ταχυδρόμου Ηλία Λιάβα, ο οποίος την πήγε στο νοσοκομείο. Λίγο καιρό αργότερα η κοπέλα πέθανε στον Καναδά, ενώ νωρίτερα οι δυο τους είχαν σκοτώσει και τον Λιάβα.
Ακολούθησε μια σειρά ένοπλων επιθέσεων και συνελήφθη μαζί με τον Τέγα στις 20 Δεκεμβρίου 1994, σε σπίτι στη Γαλάζια Ακτή. Νωρίτερα είχε συμμετάσχει σε ένοπλες ληστείες μαζί με τους αδελφούς Παλαιοκώστα, ενώ έχει και άλλες δύο αποδράσεις στο ενεργητικό του...

Κλήρωση Κυπέλλου Κορινθίας της γ΄’ φάσης


Από την ΕΠΣ Κορινθίας ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18.00 στα γραφεία της Ένωσης (Νοταρα 48) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των αγώνων του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της γ΄ φάσης.
Στην κλήρωση θα μετέχουν οι παρακάτω ομάδες:


1)ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 2) ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 3) ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 4)ΑΣ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ 5)ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 6)ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ 7) ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 8) ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 9) ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 10)ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 11)ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 12)ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ.ΚΛΕΩΝΩΝ 13)ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 14) ΑΟ ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 15) ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 16)ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ
Παρακαλούμε για την παρουσία των εκπροσώπων των ομάδων στην κλήρωση της 5/11/2010

«Διδακτική Αλληλεγγύη», στο Δήμο Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Πασχαλίνα Καλαγιά – Καραμαλάκου, ξεκινούν άμεσα την υλοποίηση του Προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη», με σκοπό την ενισχυτική διδασκαλία μαθητών, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος των διδάκτρων των φροντιστηριακών μαθημάτων και της εκμάθησης ξένων γλωσσών.

Με την πεποίθηση ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στην Παιδεία και την Εκπαίδευση, απευθύνουν έκκληση σε καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, με κέφι και όραμα , να αφιερώσουν εθελοντικά λίγο από το χρόνο τους για την υλοποίηση του προγράμματος, διδάσκοντας πρωτεύοντα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου αλλά και ξένες γλώσσες για όλα τα γνωστικά επίπεδα.
Οι πολίτες του Πειραιά και ειδικότερα οι εκπαιδευτικοί είναι πάντοτε αρωγοί και δυναμικά παρόντες σε εθελοντικές δράσεις. Με τις νέες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, όμως, γιγαντώνεται πλέον η ανάγκη να σταθούμε αλληλέγγυοι στις οικογένειες που βιώνουν δραματικά αυτή τη νέα κατάσταση και περισσότερο στα παιδιά μας, που είναι οι πιο αθώοι αποδέκτες αυτής της απροσδόκητης ανατροπής.
Άλλωστε, ο εθελοντισμός είναι ο δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας και αποτελεί δείγμα υψηλού επιπέδου ανθρωπιάς , κοινωνικότητας και πολιτικής ωριμότητας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Πρόγραμμα «Διδακτική Αλληλεγγύη», μπορείτε να καλείτε στο «Γραφείο Αγάπης και Εθελοντισμού» τηλ: 2104130046 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 2104130046 end_of_the_skype_highlightingκαι στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. 2104101753 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 2104101753 end_of_the_skype_highlighting .

Ξεκίνημα με θρίαμβο για την Εθνική Eλλάδος στο Χάντμπολ. Συνέτριψσε στο Λουτράκι με 43-14 την Μεγάλη Βρετανία!


Ένα δεκάλεπτο κράτησε η αντίσταση της Μεγάλης Βρετανίας στην ανωτερότητα της Εθνικής Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με μία επίδειξη δύναμης, συνέτριψε με 43-14 τον αντίπαλο της στο κατάμεστο κλειστό του Λουτρακίου από 1.200 και πλέον φιλάθλους και ξεκίνησε με το... δεξί τις υποχρεώσεις της στην 1η προκριματική φάση του EURO 2016.
Οι Βρετανοί... έκαναν το λάθος να προηγηθούν με 3-4 στο 9' και αυτή ήταν και η τελευταία φορά που πήραν την πρωτοπορία στο σκορ. Μέσα σε δύο λεπτά η «γαλανόλευκη» έφτασε στο 6-4 και έκτοτε δεν ξαναέχασε το προβάδισμα με την ψαλίδα του σκορ να ανοίγει πολύ και την Εθνική να δίνει μία εξαιρετική παράσταση σε άμυνα και επίθεση.Ωραίες επεμβάσεις από τον Κώστα Τσιλιμπάρη και στην συνέχεια από τον Κώστα Γουργούμη, γρήγορες αντεπιθέσεις, πλούσιο θέαμα που συνδυάστηκε ακόμα και με εναέριους συνδυασμούς μεταξύ Παπαδόπουλου- Καρυπίδη και Καρυπίδη- Αλβανού, με τον έμπειρο δεξιό εξτρέμ να έχει μεγάλα κέφια στην επιστροφή του στην Εθνική ομάδα μετά από δύο χρόνια (μαζί με Βασιλάκη και Σανίκη, αλλά και τον Δεληγιάννη που κλήθηκε μετά από 6 χρόνια). Αυτό ήταν το σκηνικό της αναμέτρησης μέχρι και το 60' με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Κρανάκη να δοκιμάζει όλους τους παίκτες και πολλά σχήματα.
Τα δεκάλεπτα: 3-4, 12-7, 17-8 (ημχ.), 27-12, 34-14, 43-14

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Κρανάκης): Καρυπίδης 7, Μαραγκός 6, Παπαδόπουλος 6, Τζιμούρτος 5, Αλβανός 4, Βασιλάκης 4, Δεληγιάννης 3, Μάλλιος 3, Μπαλωμένος 2, Χαλκίδης 1, Γεωργιάδης 1, Μεγαλοοικονόμου 1, Γουργούμης, Πετρίδης, Σανίκης, Τσιλιμπάρης.

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ (Μπιλ Μπέιλι): Βίνσεντ 5, Γουίλιαμς 5, Μακ Ντέρμοτ 2, Χόκινς 1, Γουίτλιν 1, Έιβερι, Έντγκαρ, Γκούνγουιν, Χένεσι, Λι, Σάτσγουελ, Ταραουί, Γουάιτ, Γουίλιαμς, Γούντολ. Διαιτητές: Μαρτενς-Βέρντονκ (Βέλγιο), Παρατηρητής: Σαββίδης (Κύπρος), Κόκκινη: 26:52 Γουίτλιν (επικίνδυνο παιχνίδι), δίλεπτα: 3-2, πέναλτι: 5/6-1/2

Βαθμολογία 2ου ομίλου
1. Ελλάδα 2 43-14
2. Ιταλία 0 0-0
3. Μεγάλη Βρετανία 0 14-43
*Η Ιταλία έχει έναν αγώνα λιγότερο.

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ : ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Φωτιές στην κυβέρνηση και στην ψήφιση των μέτρων βάζει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έκρινε αντισυνταγματικές (μη συμβατές με το Σύνταγμα) τις διατάξεις του υπουργείου...
Οικονομικών με τις οποίες επέρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, αυξάνεται από το 1.1.2013 το όριο συνταξιοδότησης κατά δύο έτη και καταργεί για τους συνταξιούχους τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και το επίδομα άδειας.Είναι η πρώτη φορά που το Ελεγκτικό Συνέδριο, η γνώμη του οποίου έχει γνωμοδοτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα (πλην όποιος προσφύγει μπορεί να δικαιωθεί) που κρίνουν μνημονιακό νόμο μη συμβατό με τις συνταγματικές επιταγές.Οι διατάξεις αυτές κατά τους δικαστές προσκρούουν στην συνταγματική υποχρέωση σεβασμού και προστασίας της αξίας του ανθρώπου, στις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας και στην προστασία της εργασίας.

ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ"


Με 48 σελίδες κυκλοφορεί τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου το πρώτο φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών». Η νέα εφημερίδα εκδίδεται από το «Συνεταιρισμό εργαζομένων σε εφημερίδες και περιοδικά», τον οποίο συγκροτεί ομάδα από...
πρώην εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι. Σε συνέντευξη τύπου ο διευθυντής της εφημερίδας Νικόλας Βουλέλης, υπογράμμισε ότι «η "Εφημερίδα των Συντακτών" θα χαρακτηρίζεται από απόλυτη ανεξαρτησία, πολυφωνία και αυτονομία. Θα κάνει ουσιαστική έρευνα. Θα ασκεί αυστηρή έως σκληρή, αλλά έντιμη κριτική προς κάθε κατεύθυνση». Επισήμανε δε, ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ, η κριτική προϋποθέτει ανεξαρτησία από οικονομικά, πολιτικά και κομματικά συμφέροντα, χωρίς αυτό να σημαίνει αποξένωση από την κοινωνία. Ο διευθυντής Σύνταξης, Σταμάτης Νικολόπουλος, αναφερόμενος στην ανεξαρτησία της εφημερίδας, τόνισε ότι στηρίζεται στα χρήματα όσων συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα και τις προκαταβολές από διαφημίσεις. «Δεν έχουμε πάρει ένα ευρώ από κανέναν» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αυτό που θα βγει τη Δευτέρα, είναι η πρώτη δοκιμή μιας μεγάλης προσπάθειας. Κάθε μέρα θα βελτιώνεται και θα γίνεται πιο συμμετοχική. Εύχομαι να πετύχει για να αγκαλιάσει όλο και περισσότερους συναδέλφους».

Αντιπαράθεση της Χρυσής Αυγής με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας

Πληθαίνουν οι αντιπαραθέσεις ιεραρχών και στελεχών της Χρυσής Αυγής το τελευταίο διάστημα. Αυτή τη φορά στο «στόχαστρο» του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου βρέθηκε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος Σαββάτο, που πρόσφατα, σε συνέντευξη στο “Εθνος” είχε κατηγορήσει τη Χρυσή Αυγή για ρατσιστικές εκδηλώσεις, προπηλακισμούς κλπ.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Μεσσηνία, Δημήτρης Κουκούτσης, επιτέθηκε φραστικά στον Μητροπολίτη, με ανάρτηση στο προσωπικό του blog και ανακοίνωση (που αναδημοσιεύει η τοπική εφημερίδα «Ελευθερία») χαρακτηρίζοντάς τον ως «οικουμενιστή» και «ουνίτη, που δεν έχει θέση στην καρδιά Μεσσήνιων». Και συνεχίζει: «Ο γκουρμέ Σαββάτος δεν μπορεί να αναπληρώσει το κενό των λαοπροβλήτων προκατόχων του….».
Αμεση ήταν η απάντηση από το γραφείο Τύπου της Μητρόπολης:
«Η “εκκλησιαστική χείρ” του χρυσαυγίτη βουλευτή Μεσσηνίας, εφάρμοσε τη γνωστή μέθοδο των ομοίων και ομοφρόνων της, τη μέθοδο της λασπολογίας, του ψεύδους, της παραπληροφόρησης και του λεκτικού τραμπουκισμού, δεν τόλμησε όμως να απαντήσει στα ερωτήματα για τη βία, τους προπηλακισμούς και τις ρατσιστικές εκδηλώσεις, τα οποία έθεσε ο μητροπολίτης στη συνέντευξή του. Ο βουλευτής εφάρμοσε τη λαϊκή ρήση: “Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια”».

ysterografa.gr

Αυτοκτόνησε 24χρονος φοιτητής στην Ευρυτανία!

karampina-autoktonia-660
Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στην Χελιδώνα Ευρυτανίας, καθώς ένας 24χρονος φοιτητής της Θεολογίας έδωσε τέλος στη ζωή του.
Όπως αναφέρει το lamiareport.gr ο αυτόχειρας είχε μεταβεί από την Αθήνα στον τόπο καταγωγής του πατέρα του, ο οποίος, σημειωτέον, αυτοκτόνησε δέκα χρόνια πριν.
Ο 24χρονος αυτοκτόνησε με δίκαννο, χωρίς να αφήσει κάποιο σημείωμα.
ysterografa.gr

Η… απάντηση της Δούρου στον Λαφαζάνη

rena
Η Ρένα Δούρου φρόντισε να δώσει την δική της απάντηση στους ισχυρισμούς του Λαφαζάνη, που αιφνιδίασαν ακόμα και την Κουμουνδούρου, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει.
Μπορεί ο κ. Λαφαζάνης με ανακοίνωσή του να υποστηρίζει ότι τεχνηέντως απομονώθηκαν μερικές εκφράσεις του, αλλά το κακό είχε γίνει, γι’ αυτό και έσπευσαν κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.
Η Ρένα Δούρου τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ουδέποτε προχώρησε σε παροχολογίες, και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει παρών στις κυβερνητικές ευθύνες.
Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε η Δούρου:
«Παρόντες και παρούσες και στις κυβερνητικές ευθύνες
Στον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ουδέποτε ισχυριστήκαμε ότι διαθέτουμε το μαγικό ραβδάκι των έτοιμων λύσεων… Ποτέ δεν προχωρήσαμε σε παροχολογίες. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μόνος επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης που από το βήμα της ΔΕΘ δεν έταξε λαγούς με πετραχήλια. Δεν είπε “λεφτά υπάρχουν” αλλά ούτε και πρότεινε ισοπεδωτική λιτότητα. Με συναίσθηση των ευθυνών που επιβάλλει η σημερινή συγκυρία, σκιαγράφησε με σαφήνεια το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: μακριά από τον κρατισμό, μακριά από την ιδιωτική κερδοσκοπία. Με έμφαση στη δημόσια και κοινωνική οικονομία και στη βάση των παραγωγικών συμπλεγμάτων, στο πλαίσιο της οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Σήμερα, που η τρικομματική κυβέρνηση παραπαίει
Σήμερα που κλείνει ο ιστορικός κύκλος ενός ιστορικού κόμματος, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ,
Σήμερα που ο λαός μας αντιλαμβάνεται ότι η συμφωνία για τα επώδυνα μέτρα δεν θα φέρει τον πακτωλό χρημάτων, που ισχυρίζεται η κυβέρνηση αλλά στοχεύει στην ισοπέδωση της κοινωνίας και της οικονομίας μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για εμάς, τους πολίτες και για τις νέες γενιές,
Σήμερα λοιπόν, όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ για να ανατρέψουμε αυτούς τους σχεδιασμούς, δηλώνουμε παρόντες, με συναίσθηση των δυσκολιών. Δεν είναι τώρα η ώρα των αμφιταλαντεύσεων. Αλλά της Μεγάλης Ευθύνης.
Δηλώνουμε παρόντες στους αγώνες. Παρόντες και στις κυβερνητικές ευθύνες.
Γιατί όπως επεσήμανε χθες από το Ηράκλειο ο Αλέξης Τσίπρας μόνο μια κυβέρνηση με πυρήνα της τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπορεί να δώσει ελπίδα στο λαό και διέξοδο στη σημερινή τριπλή κρίση: οικονομική, πολιτική και κοινωνική.
Σε αυτό το προσκλητήριο δηλώνουμε παρόντες και παρούσες!».

ysterografa.gr

Διερεύνηση ευθυνών για Βενιζέλο-Παπακωνσταντίνου!

Venizelos-Papakonstantinou
Ο οικονομικός Εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης απέστειλε στη Βουλή τη λίστα Λαγκάρντ, ενεργοποιώντας ουσιαστικά τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, για τους χειρισμούς της υπόθεσης από τους δυο πρώην υπουργούς οικονομικών των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η υπόθεση προσλαμβάνει πλέον απρόβλεπτες πολιτικές διαστάσεις, καθώς φτάνει στη Βουλή σε μια περίοδο κατά την οποία ο πολιτικός κόσμος κλυδωνίζεται, και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ επικρατεί χάος, όπως έδειξε και η χθεσινή θυελλώδης συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δέχεται πυρά πανταχόθεν, και τα περισσότερα στελέχη του Κινήματος να κρατούν αποστάσεις από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

ysterograga.gr

Κατέβηκε από το Χυτήριο η παράσταση “Corpus Christi”, που προκάλεσε αντιδράσεις!

Μετά τα επεισόδιο που έγιναν στο θέατρο και τις εντάσεις, η θεατρική παράσταση έριξε πρόωρα αυλαία. Δες την ανακοίνωση των συντελεστών...

Πρόωρα φαίνεται πως έριξε αυλαία η θεατρική παράσταση “Corpus Christi” στο Χυτήριο που προκάλεσε αντιδράσεις. Μετά τα επεισόδια και την ένταση που δημιουργήθηκε, αλλά και τις προσαγωγές που έγιναν τις προηγούμενες μέρες, οι συντελεστές της παράστασης αποφάσισαν για την ολοκλήρωση των εμφανίσεων τους.
Με μια επιστολή τους η Βάσια Παναγοπούλου και ο Λαέρτης Βασιλείου ανακοίνωσαν πως η παράσταση ολοκλήρωσε τον κύκλο των εμφανίσεων της και ενημέρωσαν το κοινό τους πως το “Corpus Christi” έχει ήδη κληθεί να λάβει μέρος σε δύο διεθνή θεατρικά φεστιβάλ: στο International Theatre Festival MESS Sarajevo και στο Festival Iberoamericano de Teatro de Bogota.

Λαφαζάνης στο NewsIt: Απομόνωσαν μια φράση και διαστρέβλωσαν αυτό που είπα!


Η φράση του Παναγιώτη Λαφαζάνη «εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο. Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε» προκάλεσε αίσθηση και τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί μίλησαν για "ανταρσία" από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος. Εκείνος, μιλά στο NewsIt για... διαστρέβλωση των λεγόμενών του.
Η δήλωση Λαφαζάνη έγινε την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας καλεί τους βουλευτές να καταψηφίσουν τα μέτρα για να πέσει η κυβέρνηση και ενώ Δημήτρης Στρατούλης έλεγε στον ΣΚΑΙ πως "ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει με πρώτο μέλημα την μονομερή διαγραφή του χρέους".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
 

"Ορισμένα ΜΜΕ δυστυχώς και το λέω αυτό με μεγάλη μου θλίψη απομόνωσαν μια φράση από μια ολοκληρη τοποθέτηση μου σε σχέση με τις δυνατότητες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για να βγούν εσφαλμένα, διαστρεβλωμένα και παραμορφωμένα συμπεράσματα. Εγώ το αντίθετο ακριβώς είπα", τόνισε αρχικά ο κ. Λαφαζάνης.

Πρόσθεσε ότι αυτό που εκείνος ήθελε να πει ήταν πως "ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει μια πολύ σοβαρή και πολύ επεξεργασμένη προσπάθεια για να μπορέσει να κυβερνήσει θετικά και αποτελεσματικά τη χώρα". Σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ταχύτατα από το 4% στο 27%, ο κ. Λαφαζάνης συνέχισε λέγοντας: "διευκρίνισα ότι εμείς δε κοροϊδεύουμε τον κόσμο όπως έκαναν εως τώρα όλες σχεδόν οι αξιωματικές αντιπολιτεύσεις που έλεγαν πως έχουν τη μαγική συνταγή για να λύσουν μεμιάς όλα τα προβλήματα της χώρας. Αυτό έκανε και ο κύριος Παπανδρέου προεκλογικά και μας έλεγε "λεφτά υπάρχουν".
Το ίδιο έκανε και ως αξιωματική αντιπολίτευση ο κύριος Σαμαράς που ήταν κατά του μνημονίου και όταν συμμετείχε στην κυβέρνηση έκανε μια τεράστια κωλοτούμπα και έγινε μνημονιακότερος των μνημονιακών".

Και κατέληξε λέγοντας ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπόσχεται τον ουράνο με τα άστρα, αλλά υπόσχεται ότι παρά τις δυσκολίες μια κυβέρνηση της αριστεράς θα δώσει ελπιδα και προοπτική στον τόπο".

newsit.gr

Βενιζέλος: Ματαιοπονούν οι εργολάβοι της διάλυσης του ΠΑΣΟΚ - Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Αγριο παρασκήνιο και καταιγιστικές εξελίξεις από το πρωί στο ΠΑΣΟΚ με αποχωρήσεις στελεχών και βουλευτών και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να διαμηνύει ότι δεν θα πετύχει το σχέδιο ανατροπής του.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προσπαθεί από τη μια να δικαιολογήσει όλα όσα έγιναν στην θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και από την άλλη στέλνει μήνυμα σε "αυτούς που ασχολούνται εργολαβικά με την επιχείρηση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ", όπως τονίζει λέγοντας ότι ματαιοπονούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, χθες ο Κώστας Σκανδαλίδης είπε ότι είναι πολύ προβληματισμένος με τα μέτρα που προωθούνται για ψήφιση αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να τα καταψηφίσει. Όμως πρόσθεσε επίσης ότι σε καμμία περίπτωση με την ψήφο του δεν θα προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης.

Μικραίνει το ΠΑΣΟΚ - Δραματικές ώρες - Αποχώρησαν Ξενογιαννακοπούλου - Κασσής... Αντάρτικο στο ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα! Άγριοι διάλογοι στο... πεζοδρόμιο της Ιπποκράτους!


Μετά την θυελώδη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος όπου ο Ε. Βενιζέλος κάλεσε τα στελέχη αν διαφωνούν να αποχωρήσουν οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Πολλοί μιλούν ήδη για ένα ... πουλόβερ που άρχισε να ξηλώνεται.

Πρώτα ήρθε η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Μιχάλη Κασσή και λίγο μετά τις 11:00 η ανακοίνωση παραίτησης από το ΠΑΣΟΚ της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ​ΤΑ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙ​ΑΣ ΦΕΝΕΟΣ-ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
HELLENIC CANCER SOCIETY
MEMBER OF THE U.I.C.C
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΙ: ΦΕΝΕΟΥ-ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

                                  ΕΔΡΑ: ΜΕΣΙΝΟ ΦΕΝΕΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Μεσινό Κορινθίας 30 Οκτωβρίου 2012
ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Μαστογραφίας

Αγαπητές κυρίες,
Παρακαλούνται οι γυναίκες από την Στυμφαλία που πρόσφατα  έκαναν μαστογραφία  να προσέλθουν το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 και από ώρα 09:30-10:30 , στο Καλιάνοι και σε αίθουσα του Γυμνασίου, ώστε να παραλάβουν από ειδικό γιατρό, τα αποτελέσματα της πρόσφατης εξέτασης –Μαστογραφίας- που έγινε με πρωτοβουλία του Παραρτήματος «Ορεινής Κορινθίας» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.
Επίσης οι γυναίκες από τον Φενεό να προσέλθουν το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 και από ώρα 12:00-13:00 , στο Μεσινό Φενεού Κορινθίας και στο γραφείο του Παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας (παλαιό Δημοτικό Σχολείο), ώστε να παραλάβουν από ειδικό γιατρό, τα αποτελέσματα της πρόσφατης εξέτασης –Μαστογραφίας- που έγινε με πρωτοβουλία του Παραρτήματος «Ορεινής Κορινθίας» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.

Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα δεν θα δοθούν σε άλλο πρόσωπο παρά μόνο στις ενδιαφερόμενες γυναίκες.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ Γ.ΛΑΛΙΩΤΗΣ

Ωμός εκβιασμός της τρόικας: Θέλετε τη δόση; Περικόψτε την Υγεία σας!

Ωμός εκβιασμός της τρόικας: Θέλετε τη δόση; Περικόψτε την Υγεία σας!
 
Τις αδιανόητες απαιτήσεις της τρόικας, που θέλει να περικόψει την Υγεία των Ελλήνων για να βγάζουν εκατομμύρια οι πολυεθνικές των ποιοτικά αμφιλεγόμενων ανώνυμων γενόσημων του Τρίτου Κόσμου, φέρνει στο φως σήμερα τοnewsbomb.gr.
Σε μια αποκάλυψη-βόμβα, το newsbomb.grδημοσιεύει το πλήρες κείμενο του μνημονίου που συνιστά ταφόπλακα για την Υγεία των Ελλήνων. Η μεγάλη ενημερωτική ιστοσελίδα κατάφερε και πήρε στα χέρια της το κατάπτυστο εκείνο κομμάτι του μνημονίου που θέλει να επιβάλλει η τρόικα στην κυβέρνηση, όπου ουσιαστικά ζητά τις ζωές μας επί πίνακι. Ο εκβιασμός είναι καθαρός: για να σας δώσουμε τη δόση, εσείς πρέπει να θυσιάσετε χρόνια από τη ζωή του κάθε Έλληνα. Διαβάστε και φρίξτε:

Σπ. Καρατζαφέρης: Παρέα στον Άκη οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου

Έξω από το γραφείο του εισαγγελέα, στα κρυφά, βρήκαμε τον έμπειρο δημοσιογράφο και μας αποκαλύπτει τις πραγματικές αιτίες της σύλληψής του

Σπ. Καρατζαφέρης: Παρέα στον Άκη οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου

Πηγή: newsbomb.gr
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Παρέα στον Άκη Τσοχατζόπουλο θα έκαναν οι κύριοι Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου εάν δεν ίσχυε ο «ολέθριος νόμος» περί ευθύνης υπουργών. Αυτό επισημαίνει ο δημοσιογράφος κ. Σπύρος Καρατζαφέρης έξω από το γραφείο του εισαγγελέα, λίγες ώρες μετά την κινηματογραφική σύλληψή του μπροστά στο κτήριο της ισραηλινής πρεσβείας.
Από νωρίς το πρωί βρεθήκαμε στο πλευρό του έμπειρου δημοσιογράφου για ηθική και πολιτική στήριξη, στην εισαγγελία Εφετών. Πήγαμε κοντά του κι όταν μεταφέρθηκε στην Ευελπίδων λίγο πριν παρουσιάσει το καρδιολογικό πρόβλημα που τον έστειλε στον «Ερυθρό Σταυρό».
Έξω από το γραφείο του εισαγγελέα βρήκαμε τρόπο να μιλήσουμε μαζί του και να πληροφορηθούμε τον πραγματικό λόγο της σύλληψής του. Ο κ. Σπύρος Καρατζαφέρης έχει στην κατοχή του έγγραφα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αποκαλύπτουν σημαντικά στοιχεία για το παιγνίδι που παίχθηκε στην πλάτη του ελληνικού λαού ώστε να υπαχθεί η χώρα στον έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Με την εμπειρία 55 χρόνων στο ρεπορτάζ, ο κ. Καρατζαφέρης δεν κρύβει τα λόγια του. Έχει ενδείξεις που αποδεικνύουν ότι έχουν αλλοιωθεί τα περιεχόμενα της «λίστας Λαγκάρντ».«Έχει πειραχτεί για δύο πρόσωπα. Ο ένας είναι συγγενής πρωθυπουργού και ο άλλος είναι συγγενής αρχηγού κόμματος!», λέει χαρακτηριστικά και εκφράζει την πεποίθηση ότι η δικαστική έρευνα θα αποκαλύψει την αλήθεια.
Ο Σπύρος Καρατζαφέρης κάνει μια ακόμα σημαντική αποκάλυψη. Προβλέπει τη διαμόρφωση συνθηκών εκτροπής του πολιτεύματος και σχολιάζει: «Χούντα επί θύραις». Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα κινητοποιηθούν στρατιωτικές δυνάμεις αλλά με πίεση ξένων κέντρων εξουσίας θα αρθούν συγκεκριμένα άρθρα του Συντάγματος, αφαιρώντας δικαιώματα από τους πολίτες και στερώντας από την Ελλάδα τα κυριαρχικά δικαιώματά της!
Διαβάστε τι λέει για την κυβέρνηση Σαμαρά, για τον κ. Κώστα Σημίτη και τους πραγματικούς λόγους της σύλληψής του σε μία συνέντευξη – ντοκουμέντο:

Ποδηλασία και τρέξιμο στη Βυτίνα

Ο Δήμος Γορτυνίας και η εταιρεία διοργάνωσης αθλητικών δράσεων Mountain-Sports διοργανώνουν για άλλη μια χρονιά στην Βυτίνα στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2012, τον αγώνα περιπέτειας με την ονομασία «Άθλος Μαινάλου», που περιλαμβάνει ορεινό τρέξιμο και ορεινή ποδηλασία στην πανέμορφη περιοχή της Βυτίνας.
Για να προωθήσουμε την ιδέα της ποδηλασίας και της ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου, ακόμα και στις μικρότερες ηλικίες, θα οργανώσουμε ΔΩΡΕΑΝ αγώνες ποδηλασίας για παιδιά στο κέντρο της Βυτίνας. Στόχος, πέρα από την ψυχαγωγία, είναι η ενημέρωση των μικρών παιδιών για τους κανόνες ασφαλείας που διέπουν την ποδηλασία, συνεπάγεται η χρήση του ποδηλάτου.
Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Γορτυνίας απευθύνει πρόσκληση στους διευθυντές των σχολείων της περιοχής να ενημερώσουν τους μαθητές τους, ώστε να πάρουν μέρος στη μικρή γιορτή του ποδηλάτου που θα γίνει το Σάββατο 3 Νοεμβρίου.
«Όσα παιδιά έχουν δικό τους ποδήλατο θα πρέπει να το φέρουν, καθώς επίσης και το κράνος τους. Εμείς θα έχουμε πάντως φροντίσει να έχουμε κάποια ποδήλατα και κράνη για όσα παιδιά δεν έχουν», σημειώνει ο δήμος σε ανακοίνωσή του.
Ηλικιακές κατηγορίες
  • Νήπια: 3- 4 χρονών
  • Μίνι μικρά: 5-6 χρονών
  • Παιδιά (Π1): 7-9 χρονών
  • Παιδιά(Π2): 10-13 χρονών
  • Έφηβοι: 14-16 χρονών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012
09:30-10:30πλατεία ΒυτίναςΆνοιγμα γραμματείας - παραλαβή αριθμών
10:30-10:59πλατεία ΒυτίναςΠαρουσίες αθλητών
11:00
14:00
πλατεία Βυτίνας
πλατεία Βυτίνας
Εκκίνηση αγώνα ενηλίκων
Αγώνας παιδιών
Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012
09:30-10:30πλατεία ΒυτίναςΆνοιγμα γραμματείας - παραλαβή αριθμών
10:30-10:59πλατεία ΒυτίναςΠαρουσίες αθλητών
11:00πλατεία ΒυτίναςΕκκίνηση αγώνα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6945247715 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 6945247715

 

Τατούλης:ΟΧΙ στις αποκρατικοποιήσεις χωρίς το ΝΑΙ και τον έλεγχο Βουλής


Να συνταχθούν μαζί του ζήτησε από τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, στην πολιτική του θέση για απόρριψη των συζητήσεων της κεντρικής πολιτικής σκηνής για αποκρατικοποιήσεις χωρίς την έγκριση της Βουλής των Ελλήνων. Όπως σημείωσε, μιλώντας χθες στο ΠΕΣΥ, αυτή η διαδικασία αποτελεί την εγγύηση διαχρονικότητάς τους, όπως αποδεικνύουν οι συμβάσεις παραχώρησης που έχουν ψηφιστεί και δεν μπορούν να ανατραπούν.
Σύμφωνα με το μήνυμα που απέστειλε προς την κεντρική κυβέρνηση ο Π. Τατούλης, για τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων υπάρχουν ευρωπαϊκές οδηγίες οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν με συνέπεια και, το κυριότερο, πρέπει μέσα από τις διαδικασίες αυτές να ενημερωθούν οι πολίτες για το όφελος που θα προκύψει από την αποκρατικοποίηση και όχι να επαναληφθούν οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας.
«Είναι καταστροφική η άποψη να μη γίνει τίποτα στη χώρα. Δεν πρέπει όμως στη διαδικασία μεταρρυθμίσεων να επαναληφθούν οι αποκρατικοποιήσεις με σκοπό την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σχεδίων, αλλά η εξυπηρέτηση των αναγκών της πραγματικής οικονομίας».
Και προσέθεσε: «Οι ανάγκες επιβίωσης της πραγματικής οικονομίας επιβάλλουν τις αποκρατικοποιήσεις, απαραιτήτως όμως με σεβασμό σε καθαρούς κανόνες και συγκεκριμένους στόχους.
»Για το λόγο αυτό θέτουμε στη διαδικασία της αποκρατικοποίησης των ΕΛΤΑ απαραίτητες προϋποθέσεις την υιοθέτηση της λογικής των μεταρρυθμίσεων από κάτω προς τα πάνω και την απόρριψη των αποκρατικοποιήσεων ως σκηνοθετημένης διαδικασίας εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων και όχι του δημοσίου συμφέροντος», είπε κατά την εκτός ημερησίας συζήτηση στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου για τη διαδικασία αποκρατικοποίησης των ΕΛΤΑ.

 

Ο ΕΟΠΥΥ «ΕΦΑΓΕ» ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ



Στην αρχή ήταν η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ που με την επίκσεψή της στη χώρα μας «έφαγε» τα δάνεια των δήμων. Χθες, ακολούθησε κατά πόδας ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, καθώς στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις συμπεριέλαβε και την τροπολογία 38 και ειδικό αριθμό 17: την τροπολογία, δηλαδή, για τον ΕΟΠΥΥ, η οποία εμπεριείχε και τη ρύθμιση-ανάσα για τα δάνεια των δήμων από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.
Έτσι με τα 143 ΟΧΙ (έναντι 126 ΝΑΙ και 14 ΠΑΡΩΝ) των βουλευτώνστη βίαιη ένταξη των ταμείων, των γιατρών, των δημοσιογράφων, των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων στον ΕΟΠΥΥ, «μαζί με τα ξερά κάηκαν και τα χλωρά», δηλαδή τα δάνεια των δήμων.
«Κάηκαν» μεν αλλά προς το παρών. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο Γ. Στουρνάρας θα επιμείνει και θα επαναφέρει την τροπολογία από την «πόρτα» του «μνημονίου 3» την ερχόμενη Δευτέρα.
Τι προβλέπει το άρθρο 2 της τροπολογίας για τα δάνεια

Ο Αλέξης πήρε από τον Γιώργο (και) την σκυτάλη της δυσφήμησης


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η επιβεβαίωση ότι ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί κατά πόδας τον Γιώργο Παπανδρέου έρχεται και από την εκστρατεία δυσφήμησης της χώρας, στην οποία επιδίδεται τον τελευταίο καιρό.

Όπως και τότε, όταν ο Παπανδρέου μιλούσε για διεφθαρμένη χώρα και ο Παπακωνσταντίνου για Τιτανικούς, έτσι και τώρα δεν δίνουμε σημασία.

Όπως αργότερα βρήκαμε μπροστά μας τα αποτελέσματα εκείνης της δυσφήμησης, έτσι και ο διεθνής διασυρμός της χώρας που επιχειρείται τώρα από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποβεί μοιραίος σε επόμενο στάδιο.

Τα χτυπήματα απανωτά – με έξαρση κατά τις ημέρες πριν από την εθνική μας γιορτή και χωρίς καμιά νύξη στον ηρωισμό του ελληνικού λαού και στην προσφορά του στην Ευρώπη.

Είπε ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ρόιτερ’ς»:

Είναι ευθύνη όλων μας να υπερασπιστούμε την ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης ως θεμελιώδη προϋπόθεση της δημοκρατίας.

Δήλωση του κοινοβουλε​υτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ​, Π. Κουρουμπλή

Τη στιγμή που εντείνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια και επιταχύνονται οι πολιτικές εξελίξεις, η πρωτοφανής αύξηση των κρουσμάτων λογοκρισίας και περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Η φίμωση των συντελεστών της πρωινής ζώνης στη ΝΕΤ, η άμεση απομάκρυνση ρεπόρτερ της ΕΤ-3 επειδή έκανε λόγο για «αστυνομοκρατία στη Θεσσαλονίκη», η δίωξη κατά του Κώστα Βαξεβάνη, αλλά και οι αστυνομικές παρεμβάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ασήμαντες αφορμές, προδίδουν πανικό από την πλευρά της κυβέρνησης. Όσον αφορά το τελευταίο, καλό είναι να θυμούνται ότι ο περιορισμός της ελευθερίας στο Διαδίκτυο επιχειρείται από τα πλέον αντιδημοκρατικά καθεστώτα.
Είναι ευθύνη όλων μας να υπερασπιστούμε την ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης ως θεμελιώδη προϋπόθεση της δημοκρατίας. Όσον αφορά τον ρόλο των ΜΜΕ, ας θυμηθούμε τον Ελβετό φιλέλληνα Μάγερ, που θεωρούσε τη δημοσίευση ψυχή της δικαιοσύνης, αλλά και τον Τζορτζ Όργουελ, που έλεγε: «Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που ο άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν. Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις».
Το Γραφείο Τύπου
Πολιτικό Γραφείο
Παναγιώτη Κουρουμπλή

NEA ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


Τη Ζάκυνθο επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία και τη συγκεκριμένη Εκλογική Περιφέρεια.
Θα συναντηθεί με το Προεδρείο του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, αλλά και με τους αυτοδιοικητικούς φορείς, για να συζητηθούν οι σοβαρότατες εκκρεμότητες της ύδρευσης και του ΧΥΤΑ αλλά και το ζήτημα του λιμενοβραχίονα κρουαζιεροπλοίων στο κεντρικό λιμάνι.
Στις συναντήσεις θα συμμετέχουν Πολιτευτές και στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ζακύνθου και η Ευαγγελία Εγγλέζου, Πολιτευτής Β´ Αθήνας του Κινήματος, συντονίστρια - συντονιστής του Πολιτικού Γραφείου του Τέρενς Κουίκ για Κοινοβουλευτικά θέματα Ζακύνθου.

Η Αττική ακολουθεί τη Πελοποννήσ​ου στη λύση για τα σκουπίδια


«Το πρόγραμμά μας για τη συνολική και οριστική διαχείριση των αστικών αποβλήτων έχει γίνει αποδεκτό όχι μόνο από την διυπουργική επιτροπή, αλλά και από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές δομές και πλέον αποτελεί τον πιλότο αντιμετώπισης του προβλήματος για το σύνολο της χώρας, ακόμα και της Αττικής» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της μονάδας διαχείρισης στερεών αποβλήτων του Δήμου Τρίπολης, η οποία εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012.

Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι «από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη αυτού του τόπου δεσμευθήκαμε ότι θα εφαρμόσουμε εντός αυτής της προγραμματικής περιόδου την ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων, όλων των ειδών και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που θα το έχει επιτύχει».

Ο κ. Τατούλης στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα του κόστους της τελικής διαχείρισης, το οποίο, όπως ανέφερε, θα κυμαίνεται στο μισό του σημερινού κόστους μεταφοράς, μετά και τη διασφάλιση και εκχώρηση του απαιτούμενου ποσού από το ΕΠΠΕΡΑΑ, μετά τη συμφωνία με τη διυπουργική επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο διεθνής διαγωνισμός για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, σύμφωνα με την ενημέρωση του Περιφερειάρχη, βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωση της Β΄ φάσης του ανταγωνιστικού διαλόγου, μετά την οποία θα κατατεθούν οι οικονομικές προσφορές. 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά την επίμονη και επίπονη εφαρμογή αυτής της πολιτικής θα μετατραπεί από το αρνητικό παράδειγμα της χώρας στο πρότυπο της καθαρής και αειφόρου Περιφέρειας, μετατρέποντας το μειονέκτημά της αυτό σε πλεονέκτημα και δημιουργώντας οικονομία. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την ολοκληρωμένη πολιτική της, θα είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που θα αναπτύξει την πράσινη οικονομία και μάλιστα σε τομείς που μέχρι χθες σπαταλούνταν τεράστια ποσά».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι το 2012 θα είναι η τελευταία χρονιά που θα επιτραπεί η λειτουργία ελαιουργείων τριών φάσεων και αναφέρθηκε στην αδειοδότηση μονάδας διαχείρισης νοσοκομειακών αποβλήτων, στις δύο αδειοδοτημένες μονάδες διαχείρισης κτηνοτροφικών αποβλήτων και στην προετοιμασία τριών ακόμα, στην επένδυση αμερικανικών κεφαλαίων για τη διαχείριση της λυμματολάσπης και των αποβλήτων των ελαιουργείων, καθώς και στην πολιτική για τη διαχείριση της βιομάζας των δασών.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ιδιαίτερα τη σταθερή και επίμονη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για σεβασμό της νομιμότητας και εφαρμογής του σχεδίου της και εξέφρασε τη χαρά του για την πλήρη αφομοίωση από το Δήμο της Τρίπολης του τρίπτυχου του σχεδίου δεματοποίησης, κομποστοποίησης και ανακύκλωσης.

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε επίσης λάθος πολιτικό συμβολισμό την καταφυγή στον Πρωθυπουργό «για να λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Το πρόβλημα είναι δικό μας, εμείς θα το λύσουμε».
Ο Περιφερειάρχης έστειλε τέλος αυστηρό μήνυμα σε όσους διαχειρίζονται, χωρίς άδεια, στερεά απόβλητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τόνισε ότι θα ληφθούν και νομικά και οικονομικά μέτρα.

Πρωτοβουλία για το Κέντρο Νέων Κορινθίας: Ερωτήματα & Επόμενες Ενέργειες

protovoylia_kentro_neon_korinthias.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
                                                                Κόρινθος, 1-11-2012

Στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας για το Κέντρο Νέων Κορινθίας (ΚΝΚ), με αφορμή το αίτημα λύσης που κατέθεσε ένας από τους εταίρους του – το Νομαρχιακό Συμβούλιο Νεολαίας -, ανταποκρίθηκε ένας μεγάλος αριθμός πολιτών και νέων ανθρώπων, οι οποίοι δήλωσαν την ανησυχία τους για την μελλοντική λειτουργία του KNK και την στήριξή τους στην προσπάθεια διατήρησης του κοινωνικού, εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα του, ως ένας δημόσιο χώρος  - ζωντανό κύτταρο στην τοπική κοινωνία.
Τα ερωτήματα που τέθηκαν ήταν τα εξής:
1. Υπάρχει δυνατότητα λύσης του ΚΝΚ με αίτημα ενός μόνο εταίρου, παρά τα όσα προβλέπονται από το καταστατικό, δηλ. ότι η λύση μπορεί να γίνει μόνο από τη Γενική Συνέλευση των εταίρων; Ποιά είναι η θέση της Περιφέρειας Κορινθίας και του Δήμου Κορινθίων για το πρόβλημα που έχει προκύψει;
2. Εφόσον, τουλάχιστον ακόμα, δεν έχουν προκύψει αλλαγές, ως προς τη δομή και τις λειτουργίες του ΚΝΚ, για ποιό λόγο αναστέλλονται όλα τα εκπαιδευτικά –καλλιτεχνικά - πολιτιστικά εργαστήρια, ειδικά μετά από την τόσο δημιουργική και εξωστρεφή περίοδο, στην οποία το Κέντρο Νέων πρωταγωνίστησε και έδειξε τις δυνατότητές του όχι μόνο στην τοπική κοινωνία αλλά και εκτός αυτής;

3. Πως είναι δυνατόν, τα άτομα που αιτούνται τη λύση του ΚΝΚ (δηλαδή τα μέλη του ΝΟ.ΣΥ.Ν), να συνεχίζουν να κάνουν χρήση των χώρων, που το Κέντρο τους παρέχει εντελώς δωρεάν, και πιο συγκεκριμένα:

α) Γραφείο, τεχνικά εξοπλισμένο, μέσα στο ΚΝΚ καθώς και
β) Επιπλωμένων διαμερισμάτων του Δήμου Κορινθίων (ο οποίος τα παραχωρεί για τη φιλοξενία εθελοντών των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που το Κέντρο Νέων υλοποιεί), στα οποία όμως διαμένουν υπάλληλοι του ΝΟ.ΣΥ.Ν και εθελοντές προγραμμάτων που υλοποιούσε και διαχειριζόταν το ΝΟ.ΣΥ.Ν;

α ενημερώσουμε δε, ότι εκκρεμεί δικαστική προσφυγή κατά του ΝΟ.ΣΥ.Ν, από 4 πολύ ενεργές ομάδες της Κορινθίας, οι οποίες διαγράφηκαν αυθαίρετα από το ΝΟ.ΣΥ.Ν -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ομάδων) .

Εκ μέρους του Δ.Σ του ΚΝΚ παρευρέθη μόνο ο πρόεδρος του ΚΝΚ (και αυτό προς τιμή του), περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος, ο οποίος και δέχτηκε τις ερωτήσεις του κοινού. Μας ενημέρωσε πως σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, έχει δικαίωμα ένας εταίρος να ζητήσει και να προκαλέσει την λύση μιας Α.Μ.Κ.Ε. και πως η πρόφαση του ΝΟΣΥΝ, για το αίτημα λύσης του ΚΝΚ, ήταν ότι “δεν είναι βιώσιμο γιατί δεν κάνει ευρωπαϊκά προγράμματα”.

Οι πολίτες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το ενδεχόμενο κλεισίματος ή αλλαγής χρήσης του ΚΝΚ, αλλά και την αντίθεση και οργή τους για την στάση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νεολαίας.
Οι ομάδες, των οποίων οι δράσεις ανεστάλησαν, αφού διαμαρτυρήθηκαν έντονα για αυτό, εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσουν τις δράσεις τους και ο Πρόεδρος κ. Παπαγγελόπουλος, δεσμεύτηκε να καλέσει Δ.Σ ώστε να εγκριθούν οι αιτήσεις των ομάδων για  χρήση του χώρου για τα εργαστήριά τους, εξέφρασε όμως επιφυλάξεις για την χρονική διάρκεια των εργαστηρίων, σε περίπτωση αλλαγής στη δομή του ΚΝΚ (λύση της εταιρίας).

Τα 50 και επιπλέον άτομα που παραβρέθηκαν στην ανοιχτή συνάντηση αποφάσισαν:

α) Να κάνουν ενημερωτικές συναντήσεις με  την Περιφέρεια και τον Δήμο.
β) Να παρακολουθούν την πορεία των εξελίξεων, κ αν χρειαστεί να προχωρήσουν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.
γ) Να κάνουν υπεύθυνη και ευρεία ενημέρωση στους πολίτες της Κορινθίας, για το θέμα που έχει ανακύψει.
δ) Να ανανεώσουν την ανοιχτή συνάντησή τους για την Πέμπτη 1/11, και ώρα 9μμ στο Κέντρο Νέων Κορινθίας προκειμένου να προγραμματιστούν οι επόμενες ενέργειες με σκοπό την επαναλειτουργία του ως ένας ζωντανός χώρος με κοινωνικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα.

Κλείνοντας, θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η «Πρωτοβουλία» έχει ήδη καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και πλάνο ενεργειών, δείχνοντας τη διάθεση και την ενεργή της υποστήριξη προς αυτή την κατεύθυνση.

Πρωτοβουλία για το Κέντρο Νέων Κορινθίας