Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Με πέτρες και γιαούρτια επιτέθηκαν στη Ντ.Μπακογιάννη ενώ έτρωγε σε εστιατόριο


Πηγή: Cretalive.gr

Έφοδο" σε κεντρικό εστιατόριο του Ηρακλείου έκανε ομάδα νεαρών, με στόχο την πρόεδρο της ΔΗ.ΣΥ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εκείνη την ώρα απολάμβανε το δείπνο της με την οικογένεια φίλου της, γνωστού επιχειρηματία του Ηρακλείου.

Οι νεαροί, φορώντας κουκούλες και "εφοδιασμένοι" με γιαούρτια, πέτρες και άλλα αντικείμενα έφθασαν, λίγο μετά τις 22.00, έξω από το εστιατόριο "Λούκουλος" στην οδό Κοραή, στο κέντρο της πόλης, και άρχισαν να πετούν ... τα αυτοσχέδια όπλα προς το μέρος της προέδρου ΔΗ.ΣΥ.

Τα γιαούρτια "βρήκαν" την Ντόρα Μπακογιάννη στο πρόσωπο και στα μαλλιά, ενώ οι πέτρες έσπασαν την τζαμαρία του εστιατορίου.

Αναστάτωση προκλήθηκε στο εστιατόριο, η κ. Μπακογιάννη παρέμεινε ατάραχη, ενώ οι νεαροί έγιναν "καπνός".

Η αίθουσα, εκείνη την ώρα, ήταν γεμάτη, καθώς ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου πραγματοποιούσε την ετήσια εκδήλωσή του για την κοπή της πίτας.

Ο Μιραλάς είχε... δόξα και χάρη "kαθάρισε" στην επιστροφή του Ντιόγκο!

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το «δράμα» του «Καυταντζογλείου» και επέστρεψε στις νίκες με κορυφαίο τον Βέλγο στο 3-1 επί του Λεβαδειακού. Θετικός ο Ντιόγο στην επιστροφή του!
Ο Μιραλάς πέτυχε δύο γκολ και «τράβηξε» το κουπί όταν ο Ολυμπιακός τα βρήκε… σκούρα από τον Λεβαδειακό, που απέιλησε πολλές φορές την εστία του Μέγιερι με αντεπιθέσεις – φαρμάκι, αλλά ο Ούγγρος γκολκίπερ έδειξε πως η αναζήτηση τερματοφύλακα από τους «ερυθρόλευκους» ίσως πρέπει να γίνει από άλλη βάση (3-1).

Ο Πρωταθλητής μπήκε με διάθεση να πιέσει και να κλείσει τον Λεβαδειακό στη περιοχή του, ωστόσο οι Βοιωτοί πολύ γρήγορα ισορρόπησαν και δημιούργησαν «βραχυκύκλωμα» στο υπερφορτωμένο κέντρο του Ολυμπιακού, που δεν έκανε παιχνίδια από τα πλάγια.
Πήγαινε έτσι στράφι η ενέργεια του Ντιόγο, ο οποίος στην επιστροφή με την «ερυθρόλευκη» φανέλα ήταν καλός, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τον χρόνο της απουσίας του από την ομάδα. Ο Βραζιλιάνος φορ πίεσε σωστά και έπαιρνε καλή θέση μέσα στην περιοχή, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα του β' μέρους, λίγο πριν γίνει τελικά αλλαγή και κερδίσει το χειροκρότημα της εξέδρας!
Στο πρώτο ημίχρονο κι ενώ ο Λεβαδειακός είχε… προειδοποιήσει πολλές φορές τους «ερυθρόλευκους» πως αν ήθελαν να αποφύγουν ένα δέυτερο «ηλεκτροσόκ», έπειτα από αυτό της περασμένης αγωνιστικής απέναντι στη Δόξα, θα έπρεπε να συνέλθουν!
Σε αυτό το διάστημα, η ομάδα του Βαλβέρδε διατήρησε ανέπαφη την εστία της λόγω του Μπάλαζ Μέγιερι! Ιδού τι συνέβη…
Στο 9', ο Ναπολεόνι βρέθηκε προ του γκολ (!)... αλλά ο Μέγερι έπεσε σωτήρια στα πόδια του και ύψωσε «στοπ» στο 0-1!!!
Στο 16' μετά από λάθος του Μαρκάνο, ο Ισπανός έδωσε την ευκαιρία για αντεπίθεση πάλι στον Ναπολεόνι, που... καθυστέρησε!
Στο 23΄ ο Ζαουί έφυγε μόνος του μπροστά, αλλά υποδείχθηκε οφ σάιντ, που δεν υπήρχε!
Στο 34' ο Σουμπινιο με μπαλιά - τρύπα έβγαλε σε πολύ καλή θέση τον Κούρμπο, αλλά τον πρόλαβε ο Μέγιερι!
Στο 38' ο Κούρμπος βρέθηκε και πάλι σε πολύ πλεονεκτική θέση, αλλά και πάλι ο Μαγυάρος γκολκίπερ ήταν έτοιμος, ώστε να βγει εγκαίρως, να επέμβει και να σώσει τον Ολυμπιακό!
Επειτα από όλα αυτά, ήρθε να επιβεβαιωθεί ο νόμος που αναφέρει πως «όποιος χάνει τις ευκαιρίες, συνήθως δέχεται γκολ!»
Στο 41' ο Ιμπαγάσα που κλήθηκε να εκτελέσει ένα φάουλ από αριστερά έστειλε τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας των Βοιωτών και με κεφαλιά… ο Κούρμπος αυτή τη φορά… σκόαραρε, αλλά εις βάρος της ομάδας του (1-0)!
Μάλιστα, πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, στο 44' ο Αργεντινός έβγαλε πάσα «πάρε-βάλε» στον Μιραλάς μέσα στην περιοχή και ο Βέλγος δέχτηκε με… ικανοποίηση το «δώρο» του συμπαίκτη του (2-0)!
Το… νερό έμοιαζε να είχε μπει στο αυλάκι για τους γηπεδούχους, οι οποίοι μπήκαν λίγο χαλαρά στην επανάληψη, με τον Ντιόγο να ξεχωρίζει στην επίθεση για τη διάθεσή του να πιέσει και να βοηθήσει όσο μπορεί περισσότερο!
Ωστόσο, ο Ναπολεόνι στο 65' σε μία ακόμη πολύ ωραία αντεπίθεση των Βοιωτών σημάδεψε σωστά και κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Μέγερι, έπειτα από 715 ολόκληρα λεπτά (2-1)!!!
Τα «καρδιοχτύπια», όμως» διήρκησαν λίγο στο Φάληρο, αφού στο 67' μετά την ωραία σέντρα από δεξιά του Μανιάτη, ο Μιραλάς δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει και πάλι πλεονέκτημα δύο γκολ στην ομάδα του (3-1) και να σημειώσει το 11ο φετινό του τέρμα στη Σούπερ Λίγκα!
Μέχρι το τέλος, του ματς και ειδικά στο τελευταίο 10λεπτο ο Λεβαδειακός προσπάθησε να δημιουργήσει και πάλι τις προϋποθέσεις για να «επιστρέψει» στο ματς, αλλά δεν τα κατάφερε.
Πιο κοντά σε αυτή την προοπτική έφτασε στο 85' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Πόποβιτς, ο Ιωάννου με εξ επαφής κεφαλιά απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αφού αυτή προσέκρουσε σε «ερυθρόλευκο» και πέρασε κόρνερ.
Μετά από τη νίκη του, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 40 βαθμούς, είναι πρώτος στη βαθμολογία, έστω και με τρεις αγώνες περισσότερους από τον δεύτερο Παναθηναϊκό (33β.).
Τα κέρδη για τον Βαλβέρδε υπήρξαν σαφώς η εκτελεστική δεινότητα του Μιραλάς που δήλωσε «παρών» όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του, η επιστροφή του ορεξάτου Ντιόγο, αλλά κυρίως αυτή του Ιμπαγάσα, που έκανε αυτό που τόσο πολύ έλειψε στον Ολυμπιακό στα προηγούμενα ματς. «Εφτιαξε» παιχνίδι και «άνοιξε» την άμυνα του αντιπάλου!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Ιμπαγάσα (84' Γέστε), Μακούν (65' Ορμπάιθ), Φουστέρ, Μιραλάς, Ντιόγο (70' Αμπντούν)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Κυριακίδης, Μαχαίρας, Ιωάννου, Αλεξίου, Κουτσόπουλος, Κόρμπος, Σουμπίνιο (64' Βασιλείου), Βιάνα, Κοιλιάρας (58' Φαβάλι), Ζαουί, Ναπολεόνι (76' Πόποβιτς)

goalnews.gr

Οι Μάχες της Αργολιδοκορινθίας ( Κόρινθος – Παναργειακός , Πανναυπλιακός – Ατρόμητος Χιλιομοδίου)

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναμετρήσεις της Κυριακής στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα του 7oυ ομίλου της Δ’ Εθνικής.
Η Κόρινθος μετά την απρόσμενη αποχώρηση των Τόγια, Καραβίτη υποδέχεται τον Παναργειακό σε ένα ματς από τα παλιά Το πόστο του τεχνικού διευθυντή στην Κόρινθο ανέλαβε ο Απόστολος Λιβανός μετά την παραίτηση από  τη συγκεκριμένη θέση του Πέτρου Καραβίτη.
Ο Πανναυπλιακός σε ένα ακόμη σπουδαίο ματς υποδέχεται τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου , ενώ στον Ασπρόπυργο, ο Μανδραϊκός στο γειτονικό ντέρμπι με την τοπική  ομάδα φυσικά και είναι το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη.
Από εκεί και πέρα στην Κύμη έχουμε ένα ακόμη τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τη Χαλκίδα που αναμένεται να συγκεντρώσει και αρκετό κόσμο.,  ενώ στη Θήβα η τοπική ομάδα φιλοξενεί την Ένωση ΑΣΑ ψάχνοντας το τρίποντο ανάσα. Τέλος η Ένωση Ερμιονίδας παίζει με την Δάφνη Ερυθρών και τα Λουκίσια με τον Πόρο.
9η αγωνιστική


Πανναυπλιακός-Ατρόμητος Χιλιομοδίου
Θήβα-Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα
Λουκισίων Α.Ο.-Πόρος
Κόρινθος-Παναργειακός
Ασπρόπυργος-Μανδραϊκός
Ενωση Ερμιονίδας-Δάφνη Ερυθρών
ΑΟ Κύμης-Χαλκίδα


Εντός οι πρωτοπόροι στον 6ο όμιλο

Με εντός έδρας ματς για τους πρωτοπόρους συνεχίζεται την Κυριακή το πρωτάθλημα. Ο Παναιγιάλειος που έχει το απόλυτο οκτώ νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια φιλοξενεί την Αχαϊκή που είναι αήττητη στο πρωτάθλημα μετρώντας 3 νίκες και 5 ισοπαλίες. Το Πανόπουλο υποδέχεται την Εράνη Φιλιατρών ενώ ο Ατρόμητος Λάππα παίζει με τον ΑΟ Εικοσιμίας. Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αναμετρήσεις Πάμισος-Τσιλιβή, Θύελλα Πατρών-Διαγόρας Βραχνέικων και Βρασιές - Αστέρας Αμαλιάδας. Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός Γυθείου χωρίς κόπο θα πάρει τη νίκη αφού ο Τριταιϊκός έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

9η αγωνιστική

Ατρόμητος Λάππα-Εικοσιμία
Τριταιικός-Ολυμπιακός Γυθείου
Πάμισος-Τσιλιβή
Θύελλα Πατρών-Διαγόρας Βραχνέικων
Παναιγιάλειος-Αχαϊκή
ΠΦΟ Πανόπουλου-Εράνη Φιλιατρών
Βρασιές-Αστέρας Αμαλιάδας

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ-ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ( VIDEO)


Αφιερωμα στα τραγικα επεισοδια και τους δυσκολους καιρους που ζει η Ελλαδα....
 

Όταν ο καιρός δείχνει τα δόντια του – Τι καιρικά φαινόμενα ζήσαμε το 2011

Τη μετεωρολογική ανασκόπηση του 2011 πραγματοποίησε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, συλλέγοντας τα σημαντικότερα καιρικά φαινόμενα της χρονιάς και τα ετήσια ρεκόρ θερμοκρασιών και βροχοπτώσεων στη χώρα.
Περισσότερες βροχές στις ανατολικές περιοχές σε σχέση με τις δυτικές, οι οποίες παραδοσιακά εμφανίζουν υψηλότερες τιμές βροχοπτώσεων, καταστροφικές πλημμύρες και απουσία καύσωνα στην πρωτεύουσα είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού το έτος που πέρασε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στις 20 Ιουλίου οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Αστεροσκοπείου κατέγραψαν την υψηλότερη θερμοκρασία του έτους: 42.3 οC στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας. Την ίδια ημέρα ο υδράργυρος ανέβηκε στους 41.6οC στη Λάρισα, στους 40.6οC στη Λιβαδειά, στους 40.4οC στην Τανάγρα και στους 40.3οC στη Χαλκίδα. «Ο μετεωρολογικός σταθμός στο Θησείο δεν κατέγραψε καμία ημέρα του καλοκαιριού θερμοκρασία υψηλότερη των 38οC, γεγονός που είχε να συμβεί από το καλοκαίρι του 1992», επισημαίνει ο ερευνητής του Αστεροσκοπείου Κώστας Λαγουβάρδος.

Στα ρεκόρ συγκαταλέγεται, επίσης, ότι ο περασμένος Νοέμβριος ήταν για την πρωτεύουσα ο πιο άνυδρος Νοέμβριος των τελευταίων 70 ετών. Πιο άνομβρη πόλη αποδείχτηκε η Λάρισα με μόλις 193 mm βροχής, ενώ τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στη Σαμαριά Χανίων (2.450 mm), στη Στενή Ευβοίας (1.908 mm) και τη Ζαγορά Πηλίου (1.820 mm). Στα τέλη Σεπτεμβρίου ισχυρό μπουρίνι που εκδηλώθηκε στη Λευκάδα στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρύο, παγωνιά και χιόνια από αύριο και όλη τη βδομάδα...




newsit.gr

Η ΝΔ μπροστά με 16,5%


Γράφει ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Σε δυσθεώρητα, και εν πολλοίς απρόσμενα για την πολιτική ζωή του τόπου ύψη, έχει φτάσει πλέον το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα και με τα ευρήματα που καταγράφει η δημοσκόπηση της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής».
Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρίσκεται στο 30,5%, με το ΠΑΣΟΚ μόλις στο 14%, ενώ ακολουθούν η Δημοκρατική Αριστερά με 13,5%, το ΚΚΕ με 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός με 5,5%, οι Οικολόγοι με 4% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,5%.
Στα αξιοσημείωτα της μέτρησης το γεγονός ότι η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη κατάφερε να προσπεράσει, όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ακόμη και το ΚΚΕ, και να βρίσκεται εκείνη στην τρίτη θέση, πίσω από τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.
Ακόμη, η ραγδαία και βαριά φθορά του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, από τη στιγμή που ο Γιώργος Καρατζαφέρης συμφώνησε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία απολαμβάνει εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά αποδοχής.
Σύμφωνα με τη μέτρηση της Public Issue, η αποχή βρίσκεται στο 32,5%, το 91% των πολιτών δηλώνει ότι αισθάνεται ανασφάλεια για το μέλλον του, ενώ αντίστοιχο ποσοστό δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Και ο ίδιος ο μεταβατικός πρωθυπουργός όμως βλέπει τη δημοφιλία του να καταρρέει, καθώς το 62% δηλώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται, έναντι μόλις 36%, που εξακολουθεί να τον περιβάλλει με εμπιστοσύνη.

statesmen.gr

Γιάννης Μιχελάκης...Ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει να ζει στη δική του εικονική πραγματικότητα, την οποία, θα θυμούνται ως εφιάλτη για πολλά χρόνια οι Έλληνες

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, σχετικά με την ομιλία του κ. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που κάθε Ελληνικό σπίτι ζει στην αγωνία και την αβεβαιότητα, την ώρα που οι νεόπτωχοι της πολιτικής Παπανδρέου δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο των κυβερνήσεών του, ο ίδιος εμφανίζεται αμετανόητος, δηλώνοντας ότι ούτε καν λυπάται για τα ερείπια που αφήνει πίσω του.

Δυστυχώς, στην πολύωρη ομιλία του, δεν είπε ούτε μια φορά τη λέξη συγγνώμη. Αντίθετα, με απύθμενο θράσος υπερασπίστηκε τις αποφάσεις του,   που οδήγησαν τη χώρα στην απαξίωση και τους Έλληνες στην εξαθλίωση.

Ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει να ζει στη δική του εικονική πραγματικότητα, την οποία, θα θυμούνται ως εφιάλτη για πολλά χρόνια οι Έλληνες». 

Ο Γιώργος ομολόγησε πολιτική ενοχή "βλέπει" ξανά Αποστασία


Γράφει ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Με όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του ενώπιον των μελών του Εθνικού Συμβουλίου, προχωρώντας ουσιαστικά σε έναν εκτενή απολογισμό των δυο τελευταίων ετών, επιχείρησε να δικαιολογήσει τις πολιτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στο Μνημόνιο και το ΠΑΣΟΚ στην πλήρη ιδεολογική και κοινωνική κατάρρευση.
Το αν έπεισε, θα το κρίνει η Ιστορία. Οι πιθανότητες ωστόσο δεν είναι με το μέρος του, ακριβώς επειδή και τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε δεν ήταν εξαιρετικά πειστικά. Κλήθηκαν να τα βάλουν με την πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, και πολύ λογικά… έχασαν.
Εκείνο πάντως που χρήζει επισήμανσης, είναι το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως συνέβη και με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου προ ημερών στο «Mega», εμφανίστηκε… αμετανόητος, ως προς όσα έκανε. Προχώρησε σε βουτιά στην εθνική και πολιτική μνήμη, επικαλέστηκε την «επάρατη Δεξιά», προσπάθησε να κινητοποιήσει τον πολιτικό πατριωτισμό των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Και όλα αυτά, προκειμένου να πείσει ότι η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου ήταν εθνική προσφορά και όχι… συμφορά, όπως πιστεύουν σήμερα οι Έλληνες.
Ουσιαστικά, με το να μην παραδέχεται ότι έκανε λάθος, με την τακτική που ακολούθησε από την επομένη των εκλογών του 2009, και οδήγησε τελικά την Ελλάδα… τρικλίζοντας στον μονόδρομο του Μνημονίου, ο Γιώργος Παπανδρέου ομολόγησε την πολιτική ενοχή του. Και αυτή η ομολογία έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία για το μέλλον.

Ο Παπανδρέου κατήγγειλε (ξανά) Αποστασία

Του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΑΡΡΗ

Το τελευταίο διάστημα, στο πολιτικό και εκδοτικό παρασκήνιο παρατηρήθηκαν εκατέρωθεν κινήσεις εκτόνωσης του μεγάλου ρήγματος που προκλήθηκε λόγω της δημόσιας καταγγελίας του προέδρου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Σταύρου Ψυχάρη, από τον Γιώργο Παπανδρέου. Και από τις δυο πλευρές καταβλήθηκαν προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι, και το θέμα να λήξει.
Με τη σημερινή ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου απέδειξε ότι το ρήγμα είναι πολύ μεγάλο για να κλείσει. Κυρίως, επειδή φαίνεται να είναι και ψυχικό.
Ο πρώην πρωθυπουργός και απερχόμενος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μίλησε και πάλι για «εκβιασμό πολιτικών από παράγοντες των ΜΜΕ», κάνοντας λόγο για κάποιους που νομίζουν ότι μπορούν «να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο εθνικός ρόλος των ΜΜΕ είναι να εργάζονται με γνώμονα την αντικειμενική ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών, και όχι να σπέρνουν τον φόβο και τον πανικό.
Όσοι τον ξέρουν καλά, αλλά και όσοι μπόρεσαν να διαβάσουν πίσω από την επί προσωπικού αναφορά που έκανε, για το γεγονός ότι μπήκε στο στόχαστρο αυτών των συμφερόντων, δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα κρατήσει ψηλά τη σημασία της καταγγελίας των ρόλου των ισχυρών των ΜΜΕ. Υπονοώντας φυσικά Αποστασία σε βάρος του.
Μια στρατηγική η οποία θα προσλάβει άλλες διαστάσεις, από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου θα εξαναγκάσει τους δελφίνους και υποψηφίους διαδόχους του να λάβουν ξεκάθαρη θέση επί του θέματος.

Ανατροπή-έκπληξη από Βενιζέλο

Την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εφόσον η εκλογή του διαδόχου του Γιώργου Παπανδρέου πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, όπως προβλέπει η πρόταση του πρώην πρωθυπουργού, άφησε να εννοηθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου και Υπουργός Οικονομικών, με μια ομιλία… επί προσωπικού, που ήταν γεμάτη αναφορές στην πολιτική και ψυχική σχέση του με τον Γιώργο Παπανδρέου, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την απόφασή του να αποχωρήσει, διευκολύνοντας τις εξελίξεις, προσπάθησε να εξαιρέσει τον εαυτό του από το κάδρο των πολιτικών ευθυνών για το Μνημόνιο, επαναλαμβάνοντας παλαιότερη δήλωσή του ότι φορτώθηκε τις ευθύνες άλλων, για το τέλος όμως άφησε τη… βόμβα.
«Προτεραιότητά μου είναι να στηρίξω τον Λουκά Παπαδήμου. Είχα πει ότι θα έμενα μόνο ως εντολοδόχος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Το ξέρουν τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο πρωθυπουργός. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκπροσωπείται. Και πρέπει να εναρμονιστεί το χρονοδιάγραμμά του με εκείνο της κυβέρνησης. Έχω ακούσει ότι ο Γιώργος θα μου έδινε το δαχτυλίδι, όπως έγινε με τον Σημίτη. Ότι είχα συμφωνήσει με τη διαρχία. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τους εσωτερικούς ρυθμούς του ΠΑΣΟΚ. Είμαι παρών, αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω με αυτούς τους ρυθμούς», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου που δημιούργησε αίσθηση.


statesmen.gr

Ο Πανκαμαριακός νίκησε 2 - 0 στο ντέρμπι το Σπαθοβούνι και καμαρώνει στην κορυφή

Ο Πανκαμαριακός είναι ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι κορυφής  καθώς στη πρεμιέρα της 15 αγωνιστικής στη Β2 κατηγορία επιβλήθηκε με 2 – 0 , με τέρματα του Διαμαντόπουλου στο 5΄ και του Δ. Πουλακίδα στο 75΄, στο γήπεδο Ξυλοκάστρου επί του Α, Ο Σπαθοβουνίου.  Η ομάδα του Καμαρίου με την νίκη της αυτή έκανε ένα βήμα για την άνοδό της στην Α΄ κατηγορία, καθώς ξέφυγε - προσπέρασε με +2 την αντίπαλό του και ισοβάθμησε στην κορυφή του ομίλου τον Αετό Κρυονερίου, που δοκιμάζεται αύριο στις 3 το απόγευμα , στο Δερβένι, από τον Πανευρωστινιακό.
Στους υπόλοιπους αγώνες του προγραμματος που γίνονται αύριο η Αναγέννηση Κιάτου, αντιμετωπίζει στο Βέλο τον Απέσσα Χαλκίου. Εκτός έδρας αγωνίζεται ,στην Αρχαία Φενεό, η Θύελλα Κάτω Διμηνιού με τον Παμφενεατικό, ενώ η Λυκοποριά δοκιμάζεται στον Ασπρόκαμπο από την τοπική ομάδα. Στον Συνοικισμό η Κόρινθος ’06 υποδέχεται την Θύελλα Λεοντίου, ενώ τέλος στην Αρχαία Κόρινθο ο τοπικός Άρης αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό Άσσου.
 Με "τεσσάρες" συνέχισαν Άγιοι Θεόδωροι και Κύψελος
Σήμερα στην Β1, στα πλαίσια της 15 αγωνιστικής οι ‘Άγιοι Θεόδωροι επικράτησαν με 4 – 0 του Άρη Κορίνθου, ενώ στο Συνοικισμό ο Κύψελος Κορίνθου νίκησε  με 4 - 1τον Μαψό και πέρασε στην 3η θέση της βαθμολογίας του ομίλου.
Αύριο Κυριακή , η αγωνιστική συνεχίζεται με τους υπόλοιπους αγώνες του προγράμματος . Ο πρωτοπόρος Εθνικός Ξυλοκερίζης , στην έδρα του, αντιμετωπίζει την γειτονική του Δάφνη Εξαμιλίων, ενώ στα Εξαμίλια οι Γαλάζιοι Νέοι μάχονται με τον Αετό Αγγελοκάστρου. Στους άλλους αγώνες ο Αγιάνννης μάχεται την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου , ο Τενεάτης , στο Γαλατάκι , υποδέχεται το ΑΣ Λουτρακίου, ενώ τέλος η Περαχώρα αγωνίζεται με τον Κουταλά.

"Διπλά " εκπλήξεις για Ηρακλή Ξυλοκάστρου και Προοδευτικής σε Λουτράκι και Δερβένι

Πρεμιέρα 2ου γύρου  στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας αποτελεί η σημερινή 16η αγωνιστική.
Μια  αγωνιστική με πολλές εκπλήξεις καθώς  σε  5  αγώνες της ημέρας οι φιλοξενούμενες ομάδες πέτυχαν σημαντικά βαθμολογικά τρίποντα.
Μεγάλες εκπλήξεις είναι οι εκτός έδρας νίκες του Ηρακλή Ξυλοκάστρου, στο Θώδειον Στάδιο, με 2 – 1 επί του Α. Ο. Λουτρακίου και η επικράτηση με 1 – 0 της Προοδευτικής Περιγιαλίου, μέσα στο Δερβένι επί του Αστέρα.  Οι νίκες αυτές για τις ομάδες αυτές αποκτούν ιδιαίτερη σημασία αφενός μεν διότι σημειώθηκαν επί δύο ισχυρών αντιπάλων, μέσα στις έδρες των οι οποίοι παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο  στο πρωτάθλημα και αφετέρου  για να βελτιώσουν την βαθμολογική τους θέση και να αποφύγουν δυσάρεστα γεγονότα με την λήξη του πρωταθλήματος.
 Κατά τα άλλα ο πρωτοπόρος ΠΑΣ Κλένια , στο γήπεδο Σολομού , επικράτησε με 3 - 1  του Άλμπαρτου Κόρφου, και παραμένει στους +4 από την Ελλάδα Βέλου που πέρασε με το ευρύ 5 – 1 από την Αρχαία Κόρινθο επί του  Ηρακλή Λεχαίου . Την ομάδα του Βέλου ακολουθεί στον πόντο ο Πέλοπας που νίκησε άνετα , στο Κιάτο με 4 – 0 τον Ολυμπιακό Λουτρακίου .
Στη Νεμέα η Θύελλα Πετρίου έχασε με 1 – 2 από τον Σαρωνικό Γαλατακίου, ενώ στο Σοφικό το ντέρμπι των ισόβαθμων Πανσολυγειακού και Α. Ο. Σολομού ,έληξε με λευκή ισοπαλία Τέλος στα Εξαμίλια ο  ουραγός Ισθμιακός εχασε με 0 – 2 από  τον Παννεμεατικό.

Η 16η Αγωνιστική

ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ -  ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                                        0 - 2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                                1 - 5
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ  -  ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                                               3 - 1
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ                  1 - 2
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ -  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ            4 - 0
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ -  ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                                 0 - 0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ  0  - 1
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ – ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                                       1 – 2

Η Βαθμολογία
( Επί 16 αγώνων)
1 ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                      47 - 11   41
------------------------------------------------
2 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                 37 - 16   37
3 ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ               38 - 15   36
4 ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ               40 - 14   33
5 ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ.               30 - 26   28
6 ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                      28 - 24   28
7 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ.  22 - 25   25
8 ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧ.               24 - 25   24
9 ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ          27 - 33   21
10 ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ        26 - 23   20
11 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ              16 - 26   17
12 ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ               19 - 27   15
13 ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ    18 - 26   15
----------------------------------------------
14 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.     15 - 35   14
15 ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ               13 - 44    7
16 ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                    8 - 38   6

Αναστάτωση στον Αρειο Πάγο από τις καταθέσεις των οικονομικών εισαγγελέων για τις παρεμβάσεις !

Ενώ «καυτές έρευνες» οικονομικού εγκλήματος (η υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ, οι καταγγελίες Κουσελά για φοροφυγάδες, τα ασφάλιστρα κινδύνου που παίζονταν από υπεράκτιες εταιρίες σε βάρος της ελληνικής οικονομίας, η υπόθεση Λαυρεντιάδη) βρίσκονται σε εξέλιξη από τους οικονομικούς εισαγγελείς, η έρευνα ...για τις έρευνες, που διατάχθηκε μετά τις καταγγελίες των αντεισαγγελέων Εφετών κκ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Στον Αρειο Πάγο επικρατεί αναστάτωση, αφού τα δυο υπομνήματα των οικονομικών εισαγγελέων έχουν περιγράψει πραγματικά περιστατικά, τα οποία οι καταγγέλοντες αξιολογούν ως συστάσεις, έκφραση δυσφορίας, αλλά και έμμεσες απειλές για τον τρόπο, που χειρίστηκαν τις καυτές δικογραφίες, οι οποίες έφτασαν στα γραφεία τους.

Η «είδηση», βέβαια, από την εν εξελίξει έρευνα είναι ότι από το γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φώτη Μακρή, που τη διενεργεί, - ο ίδιος έκανε λόγο για Ενορκη Διοικητική Ερευνα - είναι ότι πέρασαν για να καταθέσουν ως μάρτυρες τόσο ο προϊστάμενος των δύο οικονομικών ειαγγελέων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγο κ. Ν. Παντελής, όσο και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Ι. Σακκελάκος, αλλά και άλλοι συνάδελφοί τους, όπως οι εισαγγελείς Πρωτοδικών κ. Α. Κορέας και κυρία Π. Παπανδρέου, οι οποίοι χειρίστηκαν επίσης τις επίμαχες υποθέσεις μαζί τους.

Πρόκειται για πρωτόγνωρη διαδικασία για το ανώτατο δικαστήριο αφού:

- Οι δυο, πρώτη φορά εμμέσως πλην σαφώς υποδεικνύουν σύσταση από ανώτερο τους δικαστή "άντε τελειώνετε", παρότι τη φράση αυτή δεν την χαρακτηρίζουν ως παρέμβαση. Παρόλα αυτά ο κ. Μακρής ρωτούσε στη συνέχεια όλους τους εισαγγελικούς λειτουργούς - μάρτυρες αν οι ίδιοι υπέστησαν παρεμβάσεις.

Μάλιστα ο κ. Μακρής, όπως μαθαίνουμε, ρώτησε και τους δυο εισαγγελείς αν εξέλαβαν το "άντε τελειώνετε" ως παρέμβαση προς την κατεύθυνση του κλεισίματος της υπόθεσης, αλλά δεν έλαβε σαφή απάντηση.

- Με κομψό τρόπο αναφέρεται και δημοσιογράφος, ο οποίος περιέγραψε την ψυχολογία επιχειρηματία, ο οποίος ερευνάται αυτοτελώς, με τη φράση «είναι έξαλλος μαζί τους», γεγονός το οποίο εκείνοι εξάλαβαν ως έμμεση απειλή. Δεν κατονομάζουν τον δημοσιογράφο, αλλά περιγράφουν τον επιχειρηματία.

Και οι δύο, πάντως, σε διευκρινιστικές απαντήσεις, που έδωσαν στον κ. Μακρή δήλωσαν ότι ποτέ δεν ενέδωσαν ούτε σε έμμεσες συστάσεις, ούτε και σε απειλές ή πιέσεις...

- Στο επίκεντρο βρέθηκε και η υπόθεση των CDS, των ασφαλίστρων κινδύνου, υπόθεση για την οποία οι δυο επισημαίνουν δηλώσεις πολιτικού, ο οποίος φέρεται να εξέφρασε δυσφορία για την έρευνα. Ούτε και αυτή η δυσφορία, ωστόσο, ήταν «παρέμβαση» σύμφωνα με τους δυο.

Σύμφωνα με έγκυρη εισαγγελική πηγή και οι δυο πιστεύουν ότι «καρατομήθηκαν» από την πολιτική εξουσία, διότι ενόχλησαν με τις έρευνες τους τα «ποικιλώνυμα επιχειρηματικά συμφέροντα», όπως χαρακτήρισαν όλους εκείνους που δρουν στα άδυτα του οικονομικού εγκλήματος...

Όπως ήταν αναμενόμενο, τόσο οι ανώτατοι λειτουργοί, που κατέθεσαν στο γραφείο του κ. Μακρή (Παντελής και Σακκελάκος), όσο και οι κατώτεροι εισαγγελείς (Κορέας, Παπανδρέου) δεν επιβεβαίωσαν ούτε τις έμμεσες αναφορές στις παρεμβάσεις, ούτε και στις απειλές.

Παρόλα αυτά η έρευνα θα κλείσει μόνο αν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου συμφωνήσει ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος των προσώπων, που πρέπει να ελεγχθούν. Τότε είτε η υπόθεση θα τεθεί στο αρχείο, είτε θα διαταχθεί περαιτέρω προκαταρκτική εξέταση.

Πηγή: "Το Βήμα"

Μένεα Τατούλη κατά ΥΠΕΣ και ΥΠΕΚΑ για ν/σ ποινικής προστασίας περιβάλλοντος


Για παράβαση της νομιμότητας, προφανή προχειρότητα και επιστροφή στο φαύλο και αναποτελεσματικό παρελθόν της διαχείρισης των σκουπιδιών, κάνει λόγο με επιστολή του στις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών και ΠΕΚΑ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για την «ποινική προστασία του περιβάλλοντος».
«Ουσιαστικά τα αρμόδια υπουργεία, εμφανώς ευχαριστημένα από την αποτελεσματικότητα του συστήματος που ίσχυε παλαιότερα με τους ΦοΔΣΑ και τα πρόστιμα που έρχονται στη χώρα μας για την απαράδεκτη κατάσταση στη διαχείριση των απορριμμάτων», αναφέρει με δηκτικό τρόπο ο Π. Τατούλης, «επιχειρούν την αφαίρεση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση του δικαιώματος να διαβουλεύεται με τους πολίτες και να αποφασίζει για τον Προγραμματικό Σχεδιασμό της περιφέρειας».
Και προειδοποιεί: «Οι Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις που έχουν αναλάβει την αρμοδιότητα αυτή πριν ένα χρόνο με σημαντικά μέχρι σήμερα αποτελέσματα (ο διαγωνισμός για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει προκηρυχθεί και αναμένεται η προκήρυξη και του διαγωνισμού στην Περιφέρεια Αττικής), δηλώνουν ότι δε συναινούν με το νομοσχέδιο, ότι θα αποτρέψουν την επιστροφή στο φαύλο και αναποτελεσματικό παρελθόν, ότι δεν θα εγκρίνουν κανένα ΠΕΣΔΑ που θα υποβληθεί με αυτή την απαράδεκτη διαδικασία και ότι θα κινηθούν με κάθε τρόπο προκειμένου να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα».
Την επιστολή του (κλικ εδώ) ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου την κοινοποιεί και στους υπόλοιπους 12 συναδέλφους του.

aftodioikisi.gr

Ντόρα Μπακογιάννη: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν επιτρέπεται να κερδοσκοπήσει εις βάρος της Ελλάδος.


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις για το PSI τόνισε ότι:
«την Τετάρτη παρουσιάσαμε τη δική μας πρόταση και παρενέβην στο δημόσιο ελληνικό και ευρωπαϊκό διάλογο, διότι βλέπαμε τις δυσκολίες οι οποίες παρουσιάζονται στη διαπραγμάτευση του PSI. Δεν περάσανε 2 μέρες, 48 ώρες και εχτές το PSI πάγωσε η διαπραγμάτευση λόγω των διαφορών οι οποίες παρουσιάζονται ανάμεσα στους διαπραγματευτές. Θέλω λοιπόν εδώ για άλλη μια φορά να πω, ναι η Δημοκρατική Συμμαχία είχε το θάρρος να θέσει το δάχτυλο επί των τύπων των ήλων και να πει σοβαρά, υπεύθυνα και προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι αγαπητοί φίλοι και εταίροι αν θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε τη χώρα, αν θέλετε πραγματικά να πάψει η Ελλάδα να είναι θέμα συζήτησης σε κάθε Κορυφή την οποία έχετε, αν θέλετε πραγματικά να κάνετε το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο, τότε δεν πρέπει να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο σας. Τότε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να συμμετέχει στη διαπραγμάτευση. Και πρέπει, να συμμετέχει για ένα πολύ απλό λόγο. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αγόρασε τα ελληνικά ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά. Τα αγόρασε με 70, 65, 75% της ονομαστικής τους αξίας. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν επιτρέπεται να κερδοσκοπήσει εις βάρος της Ελλάδος. Οφείλουμε λοιπόν να το βάλουμε στη διαπραγμάτευση».

ΜΝΗΜΗ ΙΜΙΩΝ 2012 - ΝΥΧΤΑ ΗΡΩΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2011 - 7μμ 
Βασιλίσσης Σοφίας και Ρηγίλλης (έμπροσθεν Λέσχης Αξιωματικών)


Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες της Χρυσής Αυγής για την μεγαλύτερη εθνική συγκέντρωση των τελευταίων δεκαετιών
Πιστοί στο καθιερωμένο μας ραντεβού με την νεότερη Ιστορία της Πατρίδας μας και σε πείσμα των καιρών, για 17η  συνεχή χρονιά (συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας της νύχτας των Ιμίων, όταν μια πολυμελής ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής διαδήλωσε έξω από τη Βουλή) η Αθήνα θα φωτιστεί από χιλιάδες δάδες, που συμβολίζουν τις ψυχές των Νεκρών μας, αλλά και από τις δικές μας ψυχές που λάμπουν σαν σπίθες μέσα στο σκότος της παρακμάζουσας εποχής μας. 

Χιλιάδες γαλανόλευκες θα δώσουν το χρώμα της Νίκης στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και τα συνθήματα μας που θα αντηχούν στον Αττικό ουρανό θα δώσουν το σάλπισμα για μια νέα χρονιά αγώνων για την Πατρίδα. Μια χρονιά που δικαιωματικά θα ανήκει σε κάθε αληθινό Έλληνα και Ελληνίδα!
Καλούμε λοιπόν κάθε Πατριώτη το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 να πει ΟΧΙ στη διεφθαρμένη εξουσία και να πάρει μέρος σε μια εμπειρία που δε θα ξεχάσει ποτέ!
Να τιμήσει μαζί μας αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους με μόνο αντάλλαγμα την Ελευθερία της Πατρίδας μας!



Γραφείο Τύπου
Λαϊκού Συνδέσμου
Χρυσή Αυγή

www.XAgr.net

Πρεμιέρα 2ου γύρου στην Α΄ Κορινθίας σήμερα

Πρεμιέρα 2ου γύρου στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας αποτελεί η σημερινή 16η αγωνιστική.
Μια  αγωνιστικής που περιλαμβάνει την αναμέτρηση στο Κιάτο ανάμεσα στον Πέλοπα και στον Ολυμπιακό Λουτρακίου  που άλλοτε θα αποτελούσε το μεγάλο ντέρμπι , ενώ τώρα έχει χάσει την αίγλη του , χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Κατά τα άλλα ο πρωτοπόρος ΠΑΣ Κλένια , στο γήπεδο Σολομού , υποδέχεται τον Άλμπαρτο Κόρφου, ενώ ο Α. Ο. Λουτρακίου , στο Θώδειον Στάδιο, φιλοξενεί      τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου.
Στο Δερβένι «ποδαρικό» στον Αστέρα κάνει η Προοδευτική Περιγιαλίου, ενώ στην Αρχαία Κόρινθο ο Ηρακλής Λεχαίου μάχεται με την Ελλάδα Βέλου.
Στη Νεμέα η Θύελλα Πετρίου αντιμετωπίζει τον Σαρωνικό Γαλατακίου, ενώ στο Σοφικό θα γίνει το ντέρμπι των ισόβαθμων Πανσολυγειακού και Α. Ο. Σολομού , όπου ο νικητής του αγώνα θα κάνει ένα βήμα για να αποφύγει δυσάρεστα γεγονότα με την λήξη του πρωταθλήματος. Τέλος στα Εξαμίλια ο  ουραγός Ισθμιακός αντιμετωπίζει τον Παννεμεατικό. Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 15:00.

 
Η 16η Αγωνιστική

ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ -  ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ  -  ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ -  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ -  ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
Oι μεταγραφές του Αστέρα Δερβενίου
Εκ μέρους του Δ.Σ. ανακοινώνεται η ένταξη στο έμψυχο υλικό της ομάδας του Θοδωρή Ζήση (ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του) και του Νίκου Παπαδημητρίου (που έπαιζε στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου μετά από ανταλλαγή με τον Μίτκο Γερμάνοφ, στον οποίο ευχόμαστε καλή τύχη στην νέα του ομάδα). Αναμένεται η ένταξη στο έμψυχο υλικό και του Γιάννη Καΐτσα, που απουσιάζει για επαγγελματικούς λόγους.

Ντέρμπι ανόδου Πανκαμαριακός - Σπαθοβούνι σήμερα στο Ξυλόκαστρο. Σε δοκιμασία στο Δερβένι αύριο ο Αετος Κρυονερίου από Πανευρωστινιακό

Αυλαία σήμερ στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας, με τρεις αγώνες ( δύο στον 1ο  όμιλο και ένα στον 2ο όμιλο.) στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής.. Το ενδιαφέρον της αγωνιστικής στρέφετε στον 2ο ΄0μιλο της κατηγορίας όπου περιλαμβάνει αρκετούς ενδιαφέροντες αγώνες. 
                                               B΄ ΟΜΙΛΟΣ

Η πρεμιέρα της αγωνιστικής στον όμιλο γίνεται σήμερα στις 3 το απόγευμα στο γήπεδο Ξυλοκάστρου με το ντέρμπι ανάμεσα στον Πανκαμαριακό και στον Α, Ο Σπαθοβουνίου. Ο νικητής του αγώνα θα έχει κάνει ένα βήμα για την άνοδό του στην Α΄ κατηγορία. Την Κυριακή , στις 3 το απόγευμα , στο Δερβένι, ο πρωτοπόρος Αετός Κρυονερίου, δοκιμάζεται από τον Πανευρωστινιακό, όπως και η Αναγέννηση Κιάτου, στο Βέλο , από τον Απέσσα Χαλκίου. Εκτός έδρας αγωνίζεται ,στην Αρχαία Φενεό, η Θύελλα Κάτω Διμηνιού με τον Παμφενεατικό, ενώ η Λυκοποριά δοκιμάζεται στον Ασπρόκαμπο από την τοπική ομάδα. Στον Συνοικισμό η Κόρινθος ’06 υποδέχεται την Θύελλα Λεοντίου, ενώ τέλος στην Αρχαία Κόρινθο ο τοπικός Άρης αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό Άσσου.

15η Αγωνιστική
ΣΑΒΒΑΤΟ 14.1.12          ΩΡΑ 15.00΄
ΠΑΝΚΑΜ/ΚΟΣ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15.1.12          ΩΡΑ 15.00΄ 
ΠΑΝΕΥΡ/ΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΠΑΜΦΕΝ/ΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜ.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣ.
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Σήμερα στις 3 το απόγευμα οι ‘Άγιοι Θεόδωροι στην έδρα τους αγωνίζονται με τον Άρη Κορίνθου, ενώ στο Συνοικισμό ο Κύψελος Κορίνθου μάχεται με τον Μαψό. Την Κυριακή , η αγωνιστική συνεχίζεται με τους υπόλοιπους αγώνες του προγράμματος . Ο πρωτοπόρος Εθνικός Ξυλοκερίζης , στην έδρα του, αντιμετωπίζει την γειτονική του Δάφνη Εξαμιλίων, ενώ στα Εξαμίλια οι Γαλάζιοι Νέοι μάχονται με τον Αετό Αγγελοκάστρου. Στους άλλους αγώνες ο Αγιάνννης μάχεται την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου , ο Τενεάτης , στο Γαλατάκι , υποδέχεται το ΑΣ Λουτρακίου, ενώ τέλος η Περαχώρα αγωνίζεται με τον Κουταλά.

15η Αγωνιστική


ΣΑΒΒΑΤΟ 14.1.12          ΩΡΑ 15.00΄
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
 ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΟ ΜΑΨΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 15.1.12          ΩΡΑ 15.00΄ 
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ. - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣ.
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Ο λαός τους έφερε και ο λαός θα τους διώξει


Γράφει ο ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος και του σαθρού οικοδομήματος που αυτό έχει χτίσει, επιμελώς, είναι δεδομένα αναμφισβήτητα. Όμως κάποιοι εναπομείναντες «Λοχαγοί», ακόμη καλά κρατούν. Αυτοί προσπαθούν να παραμένουν στην πολιτική επικαιρότητα και να έχουν λόγο και ρόλο στο μέλλον της κοινωνίας μας, μέσα από τα κόμματα που τους ανέδειξαν.
Η αναποτελεσματικότητά τους, η ανικανότητά τους και η καταστροφική τους ιδιοτέλεια, σε κάποιο άλλο στίβο της ζωής, θα τους είχε υποδείξει την αποχώρηση.
Το σάπιο σύστημα όμως που ακόμη υπηρετούν, τους επιβάλλει «ηθικά», πως πρέπει να συνεχίσουν να ρουφούν από την κοινωνία και τις τελευταίες πηγές ενέργειας. Αυτές δεν είναι άλλες από τα όνειρα και τις ελπίδες πως κάτι μπορεί νʼ αλλάξει.
Αυτές τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα μας που οι σωτήρες μας, Έλληνες και ξένοι, προσπαθούν να μας «σώσουν» μέσα από δύσκολες διακρατικές διαπραγματεύσεις και οικονομικά παζαρέματα, αυτές τις ώρες που το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα παρακολουθεί όλους και όλα, όσα συμβαίνουν στο Ελλαδιστάν, εδώ οι γνωστοί σύντροφοι, τρώγονται προκειμένου να διεκδικήσουν ή να αποδομήσουν ότι έμεινε από το πέρασμα του Γιώργου.
Οι μεγάλες κοινωνικές εκρήξεις είναι στον ορίζοντα. Αυτό προειδοποιούν όλοι οι ξένοι παρατηρητές.
Οι 25.000 άστεγοι της Ελλάδας, της άλλοτε ισχυρής χώρας των Βαλκανίων, είναι μία πραγματικότητα.
Το ένα εκατομμύριο ανέργων πλέον δεν κρύβεται.
Το 40% του πληθυσμού στο όριο της φτώχειας.
Τα δύο εκατομμύρια λαθρομεταναστών, παρανομούν για να ζήσουν.
Το πρότυπο της Μεσογειακής Διατροφής και της Ελληνικής φιλοξενίας, το βρίσκει κανείς.. και στα συσσίτια..
Για αυτά και για άλλα πολλά, κάποιοι ευθύνονται. Διαχρονικά.
Όμως κάποιοι συνέτειναν ώστε η εθνική αυτοτέλεια, υπόσταση και αξιοπρέπεια μίας χώρας και ενός λαού, να αλωθεί.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου βλέπει πως με την πολιτική του, έμεινε όρθια;; η χώρα.
Ο. Κ Χρυσοχοϊδης, πως με την πολιτική του, καταστράφηκε η χώρα.
Ο πρώτος δεν έχει συναίσθηση της πραγματικότητας, ενώ ο δεύτερος διακατέχεται από υπερ-συνειδητοποίηση.
Ο πρώτος σκέφτεται, αν θα πολιτευτεί και αν θα συνεχίσει να προσφέρει στο πανελλήνιο τις μαγικές οικονομικές συνταγές του, και ο δεύτερος επιθυμεί να αρχηγέψει το ΠΑΣΟΚ, και μεθαύριο πάλι τη χώρα.
Η κοινωνία, όμως, παρακολουθεί και είναι απόλυτα συνειδητοποιημένη.
Και είτε είναι κοινωνία του ΠΑΣΟΚ, είτε είναι το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας, δεν θα επιτρέψει να την κυβερνήσουν πάλι, είτε αυτοί που δεν κατάλαβαν, είτε αυτοί που κατάλαβαν λάθος!

statesmen.gr

Η Ελλάδα δεν είναι ιδιοκτησία του ΠΑΣΟΚ


Tου ΧΑΡΗ ΠΑΥΛΙΔΗ

Είναι τουλάχιστον γελοίο αυτό που συμβαίνει στις πλάτες ή καλύτερα πίσω από τις πλάτες των πολιτών. Να κινδυνεύει η χώρα, για την οποία υποτίθεται ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κόπτονται, και την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και οι περί αυτών να παίζουν διαδικαστικά με πρόσχημα την ολοκλήρωση του PSI.
Προφανώς όλοι αυτοί που οδήγησαν στον απώτατο στάδιο εξευτελισμού τη χώρα, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να ευτελίσουν τις διαδικασίες μέσα στο κόμμα τους. Πιθανότατα θεωρούν ότι η Μέρκελ, ο Σαρκοζί, το ΔΝΤ και τα άλλα παιδιά, κοιμούνται και ξυπνούν με την αγωνία τι θα γίνει στο ΠΑΣΟΚ.
Είναι σαφές ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αισθάνεται ιδιοκτήτης του κόμματος που ίδρυσε ο πατέρας του. Δικό του πρόβλημα. Είναι δικό μας όμως πρόβλημα να τους αφήσουμε να αισθάνονται ότι είναι ιδιοκτήτες και της Ελλάδας. Είναι απαράδεκτο μια ολόκληρη χώρα να περιμένει πότε- και τι- θα αποφασίσουν στο ΠΑΣΟΚ και από αυτή την απόφαση να εξαρτάται το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας

statesmen.gr

ΒΙΝΤΕΟ.Ολες οι ατάκες του πρόεδρου 'Αγαπούλα"

Όταν η φαντασία και το χιούμορ συναντούν την επικαιρότητα, το αποτέλεσμα είναι απλά, άπαιχτο!
Οι διαφημίσεις αφήσαν εποχή…
Ο πρόεδρος θέλει να παίξει ο αγαπημένος του παίχτης, ο Αντωνίου, ο προπονητής όμως αντιστέκεται.
Οι οδηγίες και εντολές του προέδρου μεταφέρονται με το παιδί για να θελήματα, εντολές προέδρου και απαντήσεις προπονητή απίστευτες! Στο τέλος πλακώνουν και οι Άραβες και το ..........
σκηνικό γίνεται τέλειο!
Εδώ έχουμε όλες τις ατάκες συγκεντρωμένες σε ένα βίντεο, για να μην ανοίγετε ξανά και ξανά διαφορετικές σελίδες….

Τρεις νεκροί, 14 τραυματίες από προσάραξη κρουαζιερόπλοιου, με 4.000 επιβάτες κοντά στην Τοσκάνη

Ο νομάρχης του Γκροσέτο Τζιουζέπε Λινάρντι ανακοίνωσε ότι σε τρεις ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών και σε 14 των τραυματιών, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, από την προσάραξη του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia αργά τη νύχτα χθες, ανοιχτά της Τοσκάνης, ενώ συνεχίζεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης.
«Υπάρχουν τρεις επιβεβαιωμένοι θάνατοι», δήλωσε ο νομάρχης.
Ο προήγουμενος απολογισμός των σωστικών συνεργείων έκανε λόγο για έξι νεκρούς και αρκετούς αγνοούμενους.
Μέλη των συνεργείων διάσωσης, κρατώντας τη λίστα των επιβαινόντων στο πλοίο, προσπαθούν να τους εντοπίσουν και να διαπιστώσουν αν βρίσκονται στη στεριά.
Στο πλοίο επέβαιναν τουλάχιστον 4.000 επιβάτες, εκ των οποίων πολλοί ξένοι τουρίστες και σχεδόν 1.000 μέλη πληρώματος.
Η προσάραξη του πλοίου, λίγο μετά το δείπνο, προκάλεσε σκηνές πανικού.
Άνδρες της ακτοφυλακής απομάκρυναν επιβάτες και μέλη του πληρώματος. Αρκετά οχηματαγωγά που βρίσκονταν στην περιοχή βοήθησαν στην πολύωρη επιχείρηση διάσωσης, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Η εφημερίδα Il Messangero γράφει ότι 30 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ορισμένοι σοβαρά.
Το πλοίο, που πραγματοποιούσε κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, προσάραξε σε ύφαλο κοντά στο νησί Τζίλιο νοτίως της Τοσκάνης.
Στο πλοίο επέβαιναν περίπου 1.000 Ιταλοί επιβάτες, σχεδόν 500 Αμερικανοί, 150 Γάλλοι, σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Costa Crociere.
Σε ανακοίνωσή της η εταιρία διευκρίνισε ότι το πλοίο μετέφερε 3.200 επιβάτες και περίπου 1.000 μέλη πληρώματος. Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Σαβόνα για μια κρουαζιέρα στη Μεσόγειο και προγραμματισμένους σταθμούς σε Τσιβιταβέκια, Παλέρμο, Κάλιαρι, Πάλμα ντε Μαγιόρκα Βαρκελώνη, Μασσαλία.
Το πλοίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Τσιβιταβέκια, κοντά στη Ρώμη, πριν παρουσιαστούν προβλήματα στη λειτουργία της μηχανής του.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τραγωδία στη Ναύπακτο! Νήπιο 2,5 ετών έχασε τη ζωή του απο... ανακοπή καρδιάς


Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Ναυπάκτου από το αιφνίδιο θάνατο ενός μικρού αγοριού μόλις 2,5 ετών. Το νήπιο παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα ενώ βρίσκονταν στο σπίτι του και οι γονείς του το μετέφεραν στο κέντρο υγείας  Ναυπάκτου και από εκεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.
Όμως ήταν ήδη αργά και το άτυχο αγοράκι είχε εκπνεύσει.
Από την αρχική ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι ο θάνατος προήλθε από ανακοπή, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων που έγιναν. Η κηδεία του νηπίου έγινε χθες στην Ναύπακτο και το συμβάν έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

ΠΗΓΗ: thebest

Πέταξαν γιαούρτια και αυγά σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Επεισόδια έγιναν χτες το βράδυ, λίγο μετά τις δέκα, όταν μια ομάδα περίπου 15 ατόμων, πιθανώς του αντιεξουσιαστικού χώρου, εισέβαλε στο Bar Cue στο Παγκράτι όπου είχε προγραμματιστεί συνάντηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.Αρχικά, οι νεαροί φώναξαν: «Ποιοί είναι οι βουλευτές εδώ»; Μόλις εντόπισαν τους βουλευτές άρχισαν τις φραστικές επιθέσεις: «Θα το σκέφτεστε πριν βγείτε», «Τι έχετε κάνει στον κόσμο»; ενώ πέταξαν γιαούρτια και αυγά.
Οι βουλευτές αντέδρασαν ψύχραιμα και κατευναστικά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Έσπασαν κάποια ποτήρια και πιατάκια και μετά αποχώρησαν. Κάποιος νεαρός έξω από το τζάμι έβαλε το χέρι του στο λαιμό κάνοντας την χαρακτηριστικά κίνηση που υπονοεί ότι θα τους κόψουν το λαιμό.
Στο μπαρ ήταν εκείνη την ώρα οι βουλευτές: Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Ντόλιος, Παναγιώτης Ρήγας, Έλενα Παναρίτη, Ελπίδα Τσουρή, Ανδρέας Μακρυπίδης, Πυθαγόρας Βαρδίκος, Δημήτρης Παπουτσής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Σοφία Γιαννακά, Δημήτρης Λιντζέρης ενώ αμέσως μετά τα επεισόδια ήρθε η Άρια Αγάτσα.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ήταν στο μπαρ είδαν τους νεαρούς αναρχικούς να σπάνε ποτήρια και να πετούν νερά, γιαούρτια και αυγά, ακόμα και πέτρες (κάποιοι μιλούν και για δύο βουλευτές που τραυματίστηκαν ελαφρά) ενώ απειλούσαν με χειρονομίες τους βουλευτές και τους φώναζαν συνθήματα.
Λίγο αργότερα αποχώρησαν οι νεαροί, και στο σημείο έφτασαν άντρες της αστυνομίας, ενώ η συνάντηση των βουλευτών διαλύθηκε.
Να σημειωθεί πάντως, ότι κάποιοι βουλευτές είπαν ότι οι νεαροί δεν ήταν αναρχικοί, αλλά τους χαρακτήρισαν ως «επαγγελματίες».

iefimerida.gr