Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Εορτασμοί στη Β. Κορέα για την επιτυχή εκτόξευση του πυραύλου

North Koreans attend a rally to celebrate successful launch of Unha-3 rocket  in Pyongyang
Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Β. Κορέας, μαζικές εκδηλώσεις έγιναν στην Πιονγκγιάνγκ, για να γιορτασθεί η επιτυχής εκτόξευση του πυραύλου, που έγινε την Τετάρτη.
Υπενθυμίζουμε ότι ήταν η πρώτη επιτυχής εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, με σκοπό να τεθεί σε τροχιά δορυφόρος. Παρότι η ενέργεια καταδικάστηκε από την διεθνή κοινότητα, καθώς θεωρείται ότι πρόκειται για βαλλιστικό πύραυλο, ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν υποστηρίζει ότι ο σκοπός είναι ειρηνικός και ότι είναι ανάγκη να εκτοξευτούν κι άλλοι πύραυλοι για την οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας.
Οι εικόνες που μεταδόθηκαν σήμερα δείχνουν τεράστια πλήθη Βορειοκορεατών να παρακολουθούν στοιχισμένοι τις συγχαρητήριες ομιλίες της ηγεσίας στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ο γραμματέας του Εργατικού Κόμματος της Κορέας, Κιμ Κι-ναμ είπε ότι ο δορυφόρος είναι «απαραίτητος για την οικοδόμηση της εθνικής μας οικονομίας». «Πρόκειται για μία διεθνή τάση και δικαίωμα του λαού μας. Οιεσδήποτε εχθρικές δυνάμεις δεν μπορούν πλέον να επιμένουν ότι η εκτόξευση του δορυφόρου είναι εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου», δήλωσε. «Αυτό επετεύχθη χάρη στο ατελείωτο θάρρος, σοφία και αφοσίωση του Μεγάλου Στρατάρχη Κιμ Γιονγκ-ουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών Γιανγκ Τσολ.

ysterografa.gr