Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Στέφανος Μάνος, «Να συνεργαστούν όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις για να πουν αξιόπιστα στον ελληνικό λαό «μπορείς να στηριχτείς σε εμάς»

"Είμαστε το μόνο κόμμα που έγκαιρα προβλέψαμε την οικονομική συγκυρία και προτείναμε τρόπους αντιμετώπισης του, οι πολίτες όμως προτίμησαν τα κόμματα που έφεραν την χώρα στην κατάσταση αυτή που είναι σήμερα σημείωσε στην εναρκτήρια ομιλία του στο Συνέδριο της Δράσης ο τέως πρόεδρος της, κ. Στέφανος Μάνος.
"Και αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει ευρύτατη ανοχή στο ψέμα και στη διαφθορά που προωθούν και προκαλούν εκτός των κομμάτων και κάποιοι αστέρες των ΜΜΕ». Τόνισε δε, ότι το σημερινό συνέδριο, είναι απόδειξη ότι η ιδρυτική διακήρυξη της Δράσης πέτυχε αυτό που είχε στόχο από την αρχή, να μαζευτούν νέοι άνθρωποι στον πολιτικό χώρο.

"Αφήστε τους φοβισμένους δισταγμούς και ενώστε τις δυνάμεις σας, συνεργαστείτε, τώρα είναι η ώρα να γίνει, τώρα πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, η Ελλάδα κινδυνεύει και αυτό δεν είναι πρόβλεψη δεν είναι στα χαρτιά, είναι πραγματικότητα" υπογράμμισε.
Ο ιδρυτής της Δράσης συνέχισε, υπογραμμίζοντας «το ΠΑΣΟΚ έχει πλέον εξευτελιστεί, η ΝΔ για την ώρα αντέχει αλλά δεν έχει ακόμα απαγκιστρωθεί από το λαϊκιστικό παρελθόν της για αυτό θα έχει και αυτή την τύχη του ΠΑΣΟΚ αν δεν αλλάξει στο έμμεσο μέλλον».
"Φαίνεται μάλιστα ότι η ΝΔ στρώνει το πεδίο για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, και με ρωτώ είναι αυτό κακό", σημείωσε ο Στέφανος Μάνος απευθύνοντας το ερώτημα στους συνέδρους απαντώντας ταυτόχρονα, "Ναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια παραλλαγή του ΠΑΣΟΚ και απέναντι σε αυτή την προοπτική πρέπει να συνεργαστούν όλες οι δυνάμεις που θέλουν την Ευρώπη για να μπορέσουν αξιόπιστα να πουν στον ελληνικό λαό ότι μπορείς να στηριχτείς σε εμάς" κατέληξε.

Αντύπας Καρίπογλου «Περιμένου​με από το Συνέδριο της Δράσης εμπιστοσύν​η και πολιτική πρόοδο»
«Μας ρωτάνε τι περιμένουμε από το Συνέδριο. Η απάντηση είναι πολύ απλή: Εμπιστοσύνη». Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος της Δράσης κ. Αντύπας Καρίπογλου έκλεισε την πρώτη φάση των εισηγήσεων στο Ανοιχτό Συνέδριο της Δράσης που πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο ΔΑΪΣ.
Πολιτικά συμφωνούμε όλοι συνέχισε ο πρόεδρος της Δράσης για να προσθέσει «αυτό που χρειαζόμαστε είναι εμπιστοσύνη και για να πετύχουμε ανάμεσα μας αυτό υπάρχουν δύο τρόποι: δουλεύοντας μαζί αλλά αργά ή παίρνοντας ένα ρίσκο να εμπιστευθείς τον συνεργάτης σου ότι δεν θα σου κάνει κακό».
«Εμείς στη Δράση μπορεί να φανούμε αφελείς αλλά επιλέγουμε το δεύτερο και εμπιστευόμαστε τους συνεργάτες μας για να προχωρήσουμε πολιτικά», κατέληξε ο Αντύπας Καρίπογλου που ευχαρίστησε τον κ. Στέφανο Μάνο που επέτρεψε σε όλα τα στελέχη του κόμματος να ασχοληθούν με την πολιτική χωρίς να ντρέπονται.

Νίκος Μπίστης: «Μπορούμε να συνεργαστο​ύμε για να αποφύγουμε ένα transit ΣΥΡΙΖΑ στην Χρυσή Αυγή»
“Αν είναι να προχωρήσεις πολιτικά αυτό θα γίνει εάν πειστείς. Δεν έχω πειστεί όμως ότι μπορούμε να γίνουμε ένα, αλλά έχω πειστεί ότι μπορούμε να συνεργαστούμε»σημείωσε ο κ. Νίκος Μπίστης στη εισήγηση του στο Συνέδριο της Δράσης.
«Εξοργίζομαι με την υπόθεση να κατηγορούμε για όλα τα κακά την μεταπολίτευση, γιατί μαζί με το κακό θα σκοτώσουμε και το παιδί της» συνέχισε, αναφέροντας ότι «δεν πρέπει για μια κακή περίοδο των τελευταίων ετών να απαξιώνουμε το σύνολο μιας πορείας στην οποία υπήρξε ικανοποίηση, αλλαγή και πολιτική σύγκλιση στην κοινωνία».
Ο κ. Μπίστης υπογράμμισε «αυτή η κυβέρνηση, με όλες τις αδυναμίες πρέπει να πετύχει σε ορισμένα πράγματα και πρέπει να την στηρίξουμε, όχι όμως για να βρεθούμε σε μια τύποις συντηρητική δεξιά που έφτιαξε τους Καμένους ούτε όμως και από την άλλη σε ένα ανερμάτιστο ΣΥΡΙΖΑ που θα αποτελέσει ένα transit στην Χρυσή Αυγή».
«Πρέπει να δημιουργήσουμε μια καινούργια κεντροαριστερά και βλέπω και στο συνέδριο σας ότι υπάρχει κόσμος πια που ενδιαφέρεται γιατί καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να μείνει πολιτικό κενό, χρειάζεται αυτή η μεταρρυθμιστική ατζέντα», συνέχισε ο κ. Μπιστης.Υπογράμμισε «για να είμαι απολύτως ειλικρινής δεν χαίρομαι αν εξαφανιστεί το ΠΑΣΟΚ, τώρα που έχει δραπετεύσει το απόλυτο βαρίδι προς το ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει ένα καθαρό κομμάτι του να παραμείνει».
«Χρειάζεται ευρύτερη συσπείρωση στον κεντροαριστερό χώρο αλλά και στο φιλελεύθερο και να γίνει μια όσμωση» τόνισε, προτρέποντας να ξεκινήσει μια συζήτηση για διαμόρφωση μιας ατζέντας γρήγορα αλλά όχι βιαστικά.
 
info@politicsonline.gr