Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Οι φυσικές καταστροφές προμηνύουν το τέλος του κόσμου!

to telos
Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση στις ΗΠΑ, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, σχεδόν τέσσερις στους 10 Αμερικανούς υποστηρίζουν ότι οι πρόσφατες φυσικές καταστροφές, όπως αυτές του κυκλώνα Σάντι, είναι μια απόδειξη ότι ο κόσμος πλησιάζει στο τέλος του, όπως προβλέπει η Αγία Γραφή, ενώ έξι στους δέκα πιστεύουν ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.
Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Public Religion Research Institute»(PRRI), σε συνεργασία με το ειδησεογραφικό portal «Religion News Service», συμπεραίνει ότι οι πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις των Αμερικανών καθορίζουν τις απόψεις τους για τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι Καθολικοί(60%) και οι λευκοί μη Ευαγγελικοί Προτεστάντες (65%) θεωρούν ότι οι τυφώνες και οι πλημμύρες είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Όμως σχεδόν τα δύο τρίτα (65%) των λευκών Ευαγγελικών Προτεσταντών είπαν ότι οι καταιγίδες είναι μια ένδειξη του επικείμενου τέλους του κόσμου.
Συνολικά ένα ποσοστό 36% απάντησε ότι η κακοκαιρία οφείλεται στο επικείμενο «τέλος των ημερών», ενώ το 63% την αποδίδει στην κλιματική αλλαγή. Επίσης ορισμένοι(μεταξύ των οποίων και το 75% των μη λευκών Προτεσταντών) θεωρούν ότι τα ακραία φαινόμενα οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, αλλά προαναγγέλλουν επίσης το τέλος του κόσμου.
Ο Ντάνιελ Κοξ, διευθυντής ερευνών του PRRI, τόνισε και ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον σημείο: «Οι πολιτικές τάσεις τους επηρεάζουν ακόμη και το πώς αντιλαμβάνονται τον καιρό, γεγονός εξαιρετικά ενδιαφέρον». Σύμφωνα με εκείνον, τα ¾ των Δημοκρατικών και οι 6 στους 10 ανεξάρτητους πιστεύουν ότι τα τελευταία χρόνια οι καιρικές συνθήκες έχουν γίνει πιο ακραίες. Λιγότεροι από τους μισούς Ρεπουμπλικάνους είπαν ότι έχουν παρατηρήσει μια τέτοια αλλαγή στον καιρό.
Σε ποσοστό 15% οι Αμερικανοί πιστεύουν επίσης ότι το τέλος του κόσμου, όπως προφητεύεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, θα συμβεί κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Μόνο το 2% όμως πιστεύει στην πρόβλεψη των Μάγια ότι το τέλος θα έρθει την επόμενη εβδομάδα.
Όπως επισήμανε ο Καλ Τζίλσον, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο Σάουδερν Μέθοντιστ, κάποιοι από αυτούς που πιστεύουν ότι το τέλος του κόσμου έρχεται, στην καθημερινότητά τους δεν ενεργούν με βάση αυτήν την πεποίθηση. «Αν καθίσεις και μιλήσεις μαζί τους και τους ρωτήσεις αν πραγματικά θεωρούν ότι θα βιώσουν το τέλος του κόσμου μέσα στα επόμενα χρόνια, πιθανότατα θα απαντήσουν όχι».

ysterografa.gr