Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Η… απάντηση της Δούρου στον Λαφαζάνη

rena
Η Ρένα Δούρου φρόντισε να δώσει την δική της απάντηση στους ισχυρισμούς του Λαφαζάνη, που αιφνιδίασαν ακόμα και την Κουμουνδούρου, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει.
Μπορεί ο κ. Λαφαζάνης με ανακοίνωσή του να υποστηρίζει ότι τεχνηέντως απομονώθηκαν μερικές εκφράσεις του, αλλά το κακό είχε γίνει, γι’ αυτό και έσπευσαν κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.
Η Ρένα Δούρου τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ουδέποτε προχώρησε σε παροχολογίες, και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει παρών στις κυβερνητικές ευθύνες.
Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε η Δούρου:
«Παρόντες και παρούσες και στις κυβερνητικές ευθύνες
Στον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ουδέποτε ισχυριστήκαμε ότι διαθέτουμε το μαγικό ραβδάκι των έτοιμων λύσεων… Ποτέ δεν προχωρήσαμε σε παροχολογίες. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μόνος επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης που από το βήμα της ΔΕΘ δεν έταξε λαγούς με πετραχήλια. Δεν είπε “λεφτά υπάρχουν” αλλά ούτε και πρότεινε ισοπεδωτική λιτότητα. Με συναίσθηση των ευθυνών που επιβάλλει η σημερινή συγκυρία, σκιαγράφησε με σαφήνεια το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: μακριά από τον κρατισμό, μακριά από την ιδιωτική κερδοσκοπία. Με έμφαση στη δημόσια και κοινωνική οικονομία και στη βάση των παραγωγικών συμπλεγμάτων, στο πλαίσιο της οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Σήμερα, που η τρικομματική κυβέρνηση παραπαίει
Σήμερα που κλείνει ο ιστορικός κύκλος ενός ιστορικού κόμματος, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ,
Σήμερα που ο λαός μας αντιλαμβάνεται ότι η συμφωνία για τα επώδυνα μέτρα δεν θα φέρει τον πακτωλό χρημάτων, που ισχυρίζεται η κυβέρνηση αλλά στοχεύει στην ισοπέδωση της κοινωνίας και της οικονομίας μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για εμάς, τους πολίτες και για τις νέες γενιές,
Σήμερα λοιπόν, όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ για να ανατρέψουμε αυτούς τους σχεδιασμούς, δηλώνουμε παρόντες, με συναίσθηση των δυσκολιών. Δεν είναι τώρα η ώρα των αμφιταλαντεύσεων. Αλλά της Μεγάλης Ευθύνης.
Δηλώνουμε παρόντες στους αγώνες. Παρόντες και στις κυβερνητικές ευθύνες.
Γιατί όπως επεσήμανε χθες από το Ηράκλειο ο Αλέξης Τσίπρας μόνο μια κυβέρνηση με πυρήνα της τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπορεί να δώσει ελπίδα στο λαό και διέξοδο στη σημερινή τριπλή κρίση: οικονομική, πολιτική και κοινωνική.
Σε αυτό το προσκλητήριο δηλώνουμε παρόντες και παρούσες!».

ysterografa.gr