Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Τατούλης:ΟΧΙ στις αποκρατικοποιήσεις χωρίς το ΝΑΙ και τον έλεγχο Βουλής


Να συνταχθούν μαζί του ζήτησε από τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, στην πολιτική του θέση για απόρριψη των συζητήσεων της κεντρικής πολιτικής σκηνής για αποκρατικοποιήσεις χωρίς την έγκριση της Βουλής των Ελλήνων. Όπως σημείωσε, μιλώντας χθες στο ΠΕΣΥ, αυτή η διαδικασία αποτελεί την εγγύηση διαχρονικότητάς τους, όπως αποδεικνύουν οι συμβάσεις παραχώρησης που έχουν ψηφιστεί και δεν μπορούν να ανατραπούν.
Σύμφωνα με το μήνυμα που απέστειλε προς την κεντρική κυβέρνηση ο Π. Τατούλης, για τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων υπάρχουν ευρωπαϊκές οδηγίες οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν με συνέπεια και, το κυριότερο, πρέπει μέσα από τις διαδικασίες αυτές να ενημερωθούν οι πολίτες για το όφελος που θα προκύψει από την αποκρατικοποίηση και όχι να επαναληφθούν οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας.
«Είναι καταστροφική η άποψη να μη γίνει τίποτα στη χώρα. Δεν πρέπει όμως στη διαδικασία μεταρρυθμίσεων να επαναληφθούν οι αποκρατικοποιήσεις με σκοπό την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σχεδίων, αλλά η εξυπηρέτηση των αναγκών της πραγματικής οικονομίας».
Και προσέθεσε: «Οι ανάγκες επιβίωσης της πραγματικής οικονομίας επιβάλλουν τις αποκρατικοποιήσεις, απαραιτήτως όμως με σεβασμό σε καθαρούς κανόνες και συγκεκριμένους στόχους.
»Για το λόγο αυτό θέτουμε στη διαδικασία της αποκρατικοποίησης των ΕΛΤΑ απαραίτητες προϋποθέσεις την υιοθέτηση της λογικής των μεταρρυθμίσεων από κάτω προς τα πάνω και την απόρριψη των αποκρατικοποιήσεων ως σκηνοθετημένης διαδικασίας εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων και όχι του δημοσίου συμφέροντος», είπε κατά την εκτός ημερησίας συζήτηση στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου για τη διαδικασία αποκρατικοποίησης των ΕΛΤΑ.