Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ούτε να το σκέφτεστε...


Σαραντάπηχο

Μέσα σε όλα όσα παθαίνουμε αυτή την εποχή, προστίθεται άλλο ένα εξωφρενικό για την περιοχή μας. Θέλουν να κλείσουν το μόνο πυροσβεστικό σταθμό στο δήμο μας, που βρίσκεται στον Ανω Αιγιαλό Ευρωστίνης, και να τον μεταφέρουν στο Κιάτο. Δηλαδή αν ανάψει μια φωτιά στο Σαραντάπηχο, το πρώτο πυροσβεστικό να φτάσει μετά από μία ώρα και... (>60χλμ απόσταση). Για ποιο λόγο γίνεται αυτή η συγχώνευση κανείς δεν μπορεί να καταλάβει, γιατί ούτε το κτίριο νοικιάζεται ούτε κάποιο άλλο σημαντικό έξοδο κόβεται. Δεν το χωράει ανθρώπου νους ότι μπορεί να αφεθούν αφύλαχτα όλα τα δάση της Δυτικής Κορινθίας. Δεν γίνεται να δεχτούμε αυτόν τον παραλογισμό.

Η αλήθεια είναι ότι το είχαμε ξανακούσει παλιότερα ως πρόθεση των κυβερνώντων και είχαμε πάρει το απαραίτητο (αλλά γραφικό) ψήφισμά μας ως ΔΣ. Απόψε όμως αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε.

Ευτυχώς λοιπόν, το ΔΣ δέχτηκε να διεκδικήσουμε μια φορά το δίκιο μας με το σωστό τρόπο. Όλες οι παρατάξεις μαζί να κινητοποιήσουμε τον κόσμο και να διεκδικήσουμε δυναμικά και ενωμένοι το αυτονόητο.

Ξεκινάμε λοιπόν την Τετάρτη 24/10/2012 στις 10:30πμ με έναν συμβολικό μισάωρο αποκλεισμό της Νέας Εθνικής Οδού στον κόμβο του Δερβενίου, για να στείλουμε το μήνυμα σε όσους εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία, ότι τα δάση της περιοχής δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν.

Το δημοτικό συμβούλιο καλεί όλους τους δημότες Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και όχι μόνο (όλη η Κορινθία και η Αιγιάλεια πρέπει να είναι εκεί) να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με αρχή τον αυριανό, συμβολικό αποκλεισμό της ΝΕΟ Αθηνών Πατρών.

ΥΠΟΥΡΓΑΙΟΙ & ΑΡΧΗΓΑΙΟΙ
ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ...