Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Με εντολή Σαμαρά στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους οι αποκρατικοποιήσεις


Τέλος στις διαδικασίες που επέτρεπαν την απευθείας ανάθεση νομικών συμβουλών σε ιδιωτικά γραφεία για τις αποκρατικοποιήσεις, βάζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Με εντολή του, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος απέστειλε σήμερα επιστολή στον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία ζητείται η νομική συνδρομή του ΝΣΚ στις αποκρατικοποιήσεις, προκειμένου να μειωθεί η δαπάνη του Δημοσίου για παροχή νομικών υπηρεσιών από τρίτους.

Η επιστολή έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εάν το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει τη δυνατότητα να «καλύψει» νομικά τις αποκρατικοποιήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων και οργανισμών, στις οποίες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση, έτσι ώστε να μειωθεί η σχετική δαπάνη του Δημοσίου για παροχή νομικών υπηρεσιών από τρίτους.

Σημειωτέον ότι στην προσπάθεια σας αυτή αρωγός δύναται να είναι εξειδικευμένοι δικηγόροι από όλους τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, μέσω του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».

Τα στοιχεία για τους παχυλούς μισθούς στελεχών και συμβούλων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων που δεν έχει κάνει καμία αποκρατικοποίηση ήρθαν στο φως μετά από σχετική ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξαφνικά όλη η χώρα που στενάζει από τα δυσβάσταχτα μέτρα είδε πως κάποιοι αμοίβονται με μισθούς ... θεόρατους για να μην έχουν αποτελέσματα... (δείτε εδώ τα ... νούμερα που “παίζουν” σε κάποιες θέσεις).
newsit.gr