Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ξανά εκλογές…


Όπως φάνηκε και από τη χθεσινή ομιλία του στη Λάρισα, ο Αντώνης Σαμαράς αυξάνει αισθητά τους τόνους της πολιτικής ρητορικής και της επιχειρηματολογίας του, στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 6ης Μαϊου.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πολιτικός με συσσωρευμένη εμπειρία δεκαετιών, γνωρίζει καλά ότι, όσο καλή προετοιμασία κι αν έχει γίνει, όσο ορθολογική κλιμάκωση κι αν παρουσιάζει η καμπάνια ενός κόμματος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η αναμέτρηση κερδίζεται την τελευταία εβδομάδα. Τις τελευταίες λίγες μέρες.
Έτσι, αφού εξαπέλυσε επίθεση κατά της διαπλοκής, στην οποία καταλόγισε προσπάθεια να φράξει τον δρόμο της Νέας Δημοκρατίας προς την αυτοδυναμία, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Και με συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στο «Πρώτο Θέμα», ξεκαθαρίζει ότι μπροστά στο ενδεχόμενο οι κάλπες της 6ης Μαϊου να οδηγήσουν σε ακυβερνησία, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αστάθεια, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, θα προτιμήσει να οδηγήσει την Ελλάδα σε επαναληπτικές εκλογές.
«Ανάμεσα σε επαναληπτικές εκλογές και αστάθεια ή ακυβερνησία, διαλέγω επαναληπτικές εκλογές. Θέλω ισχυρή εντολή για να αποφευχθούν όλα αυτά», είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά.
Στη Νέα Δημοκρατία πάντως, διαπιστώνουν με έκδηλη ικανοποίηση ότι η συσπείρωση της κομματικής βάσης αυξάνεται τις τελευταίες μέρες, μετά και τις διαδοχικές εμφανίσεις του Κώστα Καραμανλή, αλλά και το συγκροτημένο σχέδιο το οποίο παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr