Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Συνεχείς οι προσπάθειε​ς της Περιφέρεια​ς Πελοποννήσ​ου να δώσει λύση στο έντονο γεωλογικό πρόβλημα στο Δερβένι

Είναι συνεχείς οι προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου να δώσει λύση στο έντονο γεωλογικό πρόβλημα που έχει παρουσιασθεί στο Δερβένι Κορινθίας.
 Ήδη από τις 15 Μαρτίου εξειδικευμένο γραφείο μελετών, έχει ξεκινήσει την γεωτεχνική έρευνα, την βυθομετρική αποτύπωση, και την διενέργεια γεωτρήσεων στον χερσαίο χώρο της πληγείσας περιοχής.
 Για την διενέργεια 2 επί πλέον γεωτρήσεων στον θαλάσσιο χώρο στην περιοχή του Δερβενίου, έπρεπε να εξασφαλισθούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις από διάφορες εμπλεκόμενες Υπηρεσίες.
Ετσι εξασφαλίσθηκε ήδη η αδειοδότηση από την Υπηρεσία των Εναλίων αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, από την Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής πολιτικής του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας , το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (Δ/νση Α2).
Έπειτα από αυτές τις αδειοδοτήσεις και εφόσον ο καιρός το επιτρέψει, την Τρίτη ή την Τετάρτη μετά το Πάσχα, θα πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες γεωτρήσεις με πλωτό μέσο στον θαλάσιο χώρο του Δερβενίου. Παράλληλα με ενέργειες του Περιφερειάρχη, κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αποκαταστάσεως Σεισμοπλήκτων μεταβαίνει αύριο Μεγάλη Τετάρτη επί τόπου στο Δερβένι, προκειμένου να εξεταστούν οι πληγείσες οικοδομές, όσον αφορά στην αντοχή τους στην καταπόνηση που υφίστανται.
Στόχος της Περιφέρειάς μας, είναι μέχρι τέλος Απριλίου να έχουμε αποτελέσματα από τις έρευνες που γίνονται για τον τρόπο αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής και τον Μάϊο να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης.