Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Το “όχι” του Αλέκου στο “νέο ΠΑΣΟΚ”

Ο Κώστας Λαλιώτης ήταν εκεί. Το ίδιο και η Βάσω Παπανδρέου. Ακολούθησαν στελέχη όπως η Μιλένα Αποστολάκη, ο Γιώργος Λιάνης και ο Χρήστος Βερελής, που βρέθηκαν το τελευταίο διάστημα, ή τα αμέσως προηγούμενα χρόνια εκτός ΠΑΣΟΚ. Δεν συνέβη ωστόσο το ίδιο με τον Γιώργο Φλωρίδη. Αλλά ούτε και με τον Αλέκο Παπαδόπουλο.
Κι αν η περίπτωση Φλωρίδη ήταν περίπου αυτονόητη, από τη στιγμή που ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη παραμένει σε πολιτική εφεδρεία, αναμένοντας εν πολλοίς τη δημιουργία ενός εκσυγχρονιστικού κόμματος, κατά προτίμηση… υπό τον Λουκά Παπαδήμο, με τον Ηπειρώτη πολιτικό, στο «νέο ΠΑΣΟΚ» πίστευαν ότι θα είχαν μια καλή ευκαιρία να ανακτήσουν κώδικα επικοινωνίας.
Ο Αλέκος Παπαδόπουλος ωστόσο επέλεξε να απέχει. Να βρεθεί μακριά από αυτή την εσωκομματική διαδικασία. Να μην ψηφίσει, και να στείλει έτσι το μήνυμα ότι προτιμά να μην συνυπολογίζεται στην… καταμέτρηση που κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για στελέχη τα οποία θα μπορούσαν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο για το ΠΑΣΟΚ στο μέλλον.
Ενδεχόμενη επανένταξη του Αλέκου Παπαδόπουλου στο ΠΑΣΟΚ, θα πρόσθετε πόντους στην ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, και θα έδινε στον νέο Πρόεδρο του Κινήματος ώθηση με το «καλημέρα».

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ / statesmen.gr