Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Το αποκαλούμενο «Κίνημα της Πατάτας» αποτελεί μια γνήσια έκφραση της κοινωνίας των πολιτών.

Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχετικά με το αποκαλούμενο «Κίνημα της Πατάτας» έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το αποκαλούμενο «Κίνημα της Πατάτας» αποτελεί μια γνήσια έκφραση της κοινωνίας των πολιτών. Μιας κοινωνίας που αυτοοργανώνεται, εκφράζεται, παρεμβαίνει και συμβάλλει στην ορθή λειτουργία της αγοράς. Ωστόσο η αναμφισβήτητα θετική αυτή παρέμβαση των πολιτών καταδεικνύει την ανικανότητα και την κωλυσιεργία του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο παραμένει θεατής και αδρανεί χαρακτηριστικά απέναντι στις συνεχόμενες αυξήσεις των τιμών.
Η πρωτοβουλία αυτή των πολιτών καθιστά επείγουσα προτεραιότητα την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, με τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας δημοπράτησης των εμπορικών προϊόντων και του επονομαζόμενου «ηλεκτρονικού καλαθιού» , καθώς και την αναδιοργάνωση των εποπτικών μηχανισμών της αγοράς, με την παράλληλη αναβάθμιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ώστε να επιτευχθεί η λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει όμως να διαφυλαχθούν τα θέματα υγιεινής των τροφίμων και της απόδοσης των φόρων».