Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Στέλνουν τη ρύθμιση για τα «υπερχρεωμένα νοικοκυριά» μετά τις εκλογές...

«Παίζουν» με τον πόνο των υπερχρεωμένων νοικοκυριών! Στην απόσυρση του άρθρου 49 του νομοσχεδίου «Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ», που περιλαμβάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προχώρησε σήμερα ο υπουργός ΕργασίαςΓ. Κουτρουμάνης, επικαλούμενος τη διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί.
Διαβεβαίωσε μεν ο υπουργός ότι θα επαναφέρει τις ρυθμίσεις με τροπολογία, όταν αυτή ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο είναι εξαιρετικά οριακό εάν θα προλάβει να ενταχθεί ως τροπολογία σε ένα από τα τελευταία νομοσχέδια που θα ψηφιστούν στη Βουλή πριν κλείσει για τις εκλογές τη Μ. Τετάρτη, ή εάν η ρύθμιση θα παραπεμφθεί και αυτή στις «καλένδες»...

Η ρύθμιση αφορά στην προστασία του ατομικού τραπεζικού λογαριασμού του οφειλέτη από κατάσχεση έως 1.500 ευρώ, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα της καθημερινότητάς του.
Ακόμη δίνει τη δυνατότητα να προβαίνει σε δικαστικές ρυθμίσεις των χρεών του με ευνοϊκά επιτόκια, αλλά και να παρατείνει τον χρόνο ρύθμισης των οφειλών του καθώς και να απαλλάσσεται από χρέη στα τρία χρόνια εφόσον διαπιστωθεί ότι έχουν πλήρη αδυναμία καταβολή τους.

Επιτροπή ελέγχου για τα επιδόματα -μαϊμου

Ωστόσο, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο παραπέμφθηκε για εξέταση στην κοινοβουλευτική επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, προστέθηκε διάταξη η οποία προβλέπει τη σύσταση Ειδικού Ελεγκτικού Γραφείου, το οποίο θα ελέγξει τόσο τις 40.000 περιπτώσεις παράνομης παροχής προνοιακών επιδομάτων όσο και όλες τις άλλες περιπτώσεις κρουσμάτων κακοδιαχείρισης ή παράνομης διάθεσης κονδυλίων για δαπάνες υγείας και πρόνοιας.

eklogika.gr