Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Στο... ύψος τους

Με δεδομένο ότι η Κόρινθος είναι (σχεδόν) αδύνατο να χάσει το... τρένο της ανόδου, το ενδιαφέρον στον 7ο όμιλο έχει μετατεθεί στη... μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού (αποχαιρετούν τη Δ' οι ομάδες από την 8η θέση και κάτω).
Ετσι, το ρόλο του πρωταγωνιστή της χθεσινής ημέρας δικαιολογημένα κερδίζουν ο ΑΟ Κύμης και η Ενωση Ερμιονίδας, η οποία  ανακοίνωσε ότι τη θέση του γυμναστή αναλαμβάνει ο Νίκος Δρούζας, αντικαθιστώντας τον απερχόμενο Θανάση Μαλτέζο..
Ομάδες οι οποίες έμειναν όρθιες σε δύο δύσκολες έδρες, εκείνες των Πανναυπλιακού και Ατρόμητου Χιλιομοδίου αντίστοιχα.
Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως η Κύμη προηγούνταν (1-2) μέχρι το 87', ενώ η Ενωση αγωνίστηκε από το 35' με αριθμητικό μειονέκτημα.
Η Ένωση Ερμιονίδας πήρε τον βαθμό μέσα στο Χιλιομόδι με αντίπαλο τον τοπικό Ατρόμητο.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 18’ είχε εκπληκτική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά το φάουλ του Ξύδη αποκρούστηκε από τον Καταχανάκη.
Στο 29’ ο Μενίκου της Ένωσης δέχτηκε κίτρινη κάρτα για αντιαθλητικό χτύπημα στον Τζουμάνη, για να έρθει το 35’, οπότε και αποβλήθηκε ο παίκτης για νέο χτύπημα πάνων στον Τζουμάνη, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες. Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή .
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ: Βασιλείου, Μαστρογιαννόπουλος ( 88 Ντοντάι ), Πανακούλιας, Παππάς, Μπαλής, Παπαϊωάννου, Ξύδης, Βλάσης ( 70 Ιατρόπουλος), Κουσκουνάς, Τσουμάνης Μυργιώτης ( 79 Κορδαλής).
ΈΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: Καταχανάκης , Τσολακούδης, Στάμος, Μπούρας, Καρύδης, Κογιοκάρου, (62 Αντωνόπουλος) Στάικος, Σωπιάδης, Μενίκου, Δερμιτζάκης ( 82 Κούσης) Τζώρτζης ( 88 Δημαράκης).

Γκολ και θέαμα πρόσφεραν Πανναυπλιακός και Κύμη σε ένα κομβικό ματς για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Αγγελόπουλος στο 26' έκανε το 1-0 για την ομάδα του Ναυπλίου ενώ στο 40' ο Κραβαρίτης ισοφάρισε σε μια φάση όπου λίγο νωρίτερα είχε φάουλ στο δοκάρι ο έμπειρος Κύρου. Στο 57' ο Γκάτσης πέτυχε το 1-2 αλλά στο 88' ο Γκολέμης διαμόρφωσε το τελικό 2-2 ενώ ο ίδιος στο 90' είχε σουτ στο δοκάρι.
ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ: Κυριακόπουλος, Νικολέτος (58' Μαρίνης), Παπουτσής (86' Χατζησοφρωνίου), Ευθυμίου, Λαμπρούσης, Ζίου, Μιχαλόπουλος (85' Γκολέμης Η.), Μπουτσικάκης, Λούπας, Αγγελόπουλος, Καραγκούνης.
ΑΟ ΚΥΜΗΣ: Παπαδόπουλος, Αναστασίου Β., Κόκκος, Κύρου, Κραβαρίτης (80' Καραμπίνης), Αναστασίου Ι. (86' Μπλατσιώτης), Φωτιάς, Ηλίας, Γεωργουδάκης, Γκάτσης, Τσάγκος (56' Καλογερόπουλος).


Tώρα στον 6ο όμιλο ο Παναιγιάλειος, με τα πρώτα του «πιστόλια» στο πρωτάθλημα, τους Μπούνα και Βασιλαντωνόπουλο, να σκοράρουν από ένα γκολ, έφυγε με το διπλό από την έδρα του Αστέρα Αμαλίαδας (2-1), ανοίγοντας τη διαφορά από το δεύτερο Πανόπουλο στους εννέα βαθμούς.
Στο παρά πέντε ο Παναιγιάλειος δραπέτευσε με ένα υπερπολύτιμο τρίποντο από την Αμαλιάδα. Η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά επικράτησε 2-1 του τοπικού Αστέρα και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του ΠΦΟ Πανόπουλου ξέφυγε ακόμη περισσότερο. Ο Μπούνας άνοιξε το σκορ στο 18' αλλά ο Παναγόπουλος στο 53' ισοφάρισε για τους γηπεδούχους. Ο Βασιλαντωνόπουλος στο 85ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 1-2.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Μπαρτζώκας (24' λ . τρ. Παναγιωτόπουλος), Ζώντος, Αρουτίδης, Ρούνης, Δ. Παναγιωτόπουλος, Νούλας, Δ. Παναγόπουλος, (78' λ. τρ Νούλας), Γ. Παρασκευόπουλος, Φ. Παναγόπουλος (65' Αντωνόπουλος), Γκρίλλας, Παπαθεοδώρου.
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Κοντόγιωργας, Θεοφανόπουλος (65' Σαλάι), Σανδραβέλης, Παπαδόπουλος, Τρίγκας, Νικολόπουλος, Αργυρόπουλος, Γκοτσούλιας (90' Αρβανίτης), Βασιλαντωνόπουλος, Μπούνας, Μπουλούμπασης (74' Ρέλλας).

Η αισιοδοξία για την κατάκτηση του τίτλου είναι διάχυτη στις τάξεις του Παναιγιάλειου, ο τεχνικός της ομάδας όμως, Νίκος Κουρμπανάς, επιμένει να κρατά χαμηλούς τόνους για τη συνέχεια.
Μετά τη λήξη του αγώνα με τον Αστέρα Αμαλιάδας, ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο filodimos.gr κι ανέφερε πως, αν και ο Παναιγιάλειος δεν έδειξε το καλό του πρόσωπο, είχε την ποιότητα ως ομάδα να πάρει το «τρίποντο»…
«Η νίκη μας ήταν δύσκολη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως ο Αστέρας Αμαλιάδας που παλεύει επάξια για το στόχο του. Εμείς δεν ήμασταν καλοί, για να είμαστε ειλικρινείς. Δεν ήμασταν η ομάδα που πρέπει να είμαστε. Παρ' όλα αυτά κερδίσαμε, καθώς οι μεγάλες ομάδες, όπως ο Παναιγιάλειος τα έχουν αυτά, μπορούν να κερδίζουν παιχνίδια ακόμα κι όταν δεν παίζουν καλά».
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως πρέπει να επικεντρωθούν στο ποδόσφαιρο και να αφήσουν τις… μεγάλες δηλώσεις για το τέλος του πρωταθλήματος: «Πάντως το πρωτάθλημα δεν έχει ακόμα τελειώσει, έχουμε δύσκολους αγώνες μπροστά μας κι αν δεν πάρουμε μαθηματικά το πρωτάθλημα, καλύτερα να μη λέμε τίποτα».
Η τρελή πορεία του Παναιγιαλείου προς τον τίτλο στον 6ο όμιλο δεν περνά… απαρατήρητη από τη διοίκηση με τον Γιάννη Παπαπέτρου να μοιράζει πριμ. Μετά το «διπλό» επί του Αστέρα Αμαλιάδας, ο Παπαπέτρου έθεσε… χρονικό ερώτημα για το πριμ νίκης. Συγκεκριμένα ρώτησε τους παίκτες εάν θέλουν να μοιραστούν πριμ 5.000 ευρώ στο τέλος του μήνα ή πριμ 3.000 ευρώ το οποίο θα τους μοιραστεί την Τρίτη. Τελικά οι «μελανόλευκοι» επέλεξαν τα 3.000 ευρώ και την Τρίτη αναμένεται να περάσουν από το... ταμείο.
Το ισχυρό Πανόπουλο μπορεί να καυχιέται ότι παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στον όμιλο, ένα αήττητο που κράτησε ο τερματοφύλακάς του Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος σκόραρε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων στην εκτός έδρας ισοπαλία με τις Βρασιές (1-1).
 Ο Κολλιόπουλος στο 30' άνοιξε το σκορ για να ισοφαρίσει στο φινάλε ο τερματοφύλακας Αλεξανδρόπουλος με κεφαλιά. Παρά την ισοπαλία το Πανόπουλο έχασε κι άλλο έδαφος στην υπόθεση τίτλος και άνοδος.
ΑΟ ΒΡΑΣΙΕΣ: Αφουξενίδης, Καλαντζής, Κόλλια (57 Κατσάνι), Νομικός, Ζαγκλής, Κολιός, Παπανικολάου, Κατσούδας (75 Μπακάλης), Κολιόπουλος, Δημάκος (90 Σχίζας), Χαρμπαλής.
ΠΦΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ: Αλεξανδρόπουλος, Γαλανόπουλος, Αναμουρλίδης, Μοσχογιάννης (83 Καπετανάκης), Γουβαλάρης, Σπηλιόπουλος (42 Ντάλλας), Μπρης, Χρονόπουλος (63 Δαλαβούρας), Γκέρτσος, Βλαχόπουλος, Σαραμάντος