Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Πώς θα δοθεί η εκλογική μάχη στο ΠΑΣΟΚ - Εγκύκλιος για τις Νομαρχιακές εκλογικές επιτροπές

  Αλλάζουν οι συσχετισμοί δυνάμεων, είπε ο Ευάγγ. Βενιζέλος για την εκλογική μάχη. Τι αλλάζει στα ψηφοδέλτια, στο επικρατείας και στον εκλογικό αγώναΑλλάζουν οι συσχετισμοί δυνάμεων για το ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος στην  πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής, κατηγορώντας τη ΝΔ για «παροξυσμό λαϊκισμού», ενώ επιτέθηκε στην Αριστερά και στην υπερσυντηρητική δεξιά. Ζήτησε ο προεκλογικός αγώνας του ΠΑΣΟΚ να είναι λιτός και να εστιάζει στην προσωπική επαφή.

Ο κ. Βενιζέλος, επανέλαβε τα περί «τεκμηρίου αθωότητας» , σημειώνοντας όμως ότι έχει έχει χαθεί για όλους. Αντιπαρέθεσε τη δυνατότητα του  ΠΑΣΟΚ  να αντιστρέψει το «τεκμήριο ενοχής» που περιβάλλει το πολιτικό σύστημα και να  ανακτήσει την δυνατότητα «να κοιτάζει τους πολίτες στα μάτια», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επιτιθέμενος στην «παραδοσιακή Αριστερά», αλλά και στην «υπερσυντηρητική ακραία αντιπολίτευση», επανέλαβε ότι δεν έχουν να προτείνουν καμία ρεαλιστική και υπεύθυνη λύση εξόδου από την κρίση .
Για τον προεκλογικό αγώνα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να είναι λιτός, χωρίς αφισορύπανση, χωρίς εκλογικά κέντρα (γεγονός που προϊδεάζει σε απόφαση ανάλογη της ΝΔ να λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα τα Γραφεία των κομμάτων), χωρίς πλαστικές σημαίες και τόνους χαρτιού, αλλά με την προσωπική επαφή  με τους πολίτες

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προανήγγειλε ότι τα ψηφοδέλτια  θα ανανεωθούν κατά 60%, με κριτήρια ενότητας, αξιοκρατίας, ανανέωσης και πίστης στην εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, και με τα ίδια κριτήρια θα στελεχωθεί και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, διαφοροποιούμενος από την προηγούμενη πολιτική Γ. Παπανδρέου. Χαρακτηριστική  ήταν η  επισήμανσή του,  ότι  το Επικρατείας, δεν μπορεί να είναι προνόμιο του προέδρου ή να αποτελεί  έκπληξη για το κόμμα.
Η έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ, ξεκινά επίσημα την επόμενη Παρασκευή 6 Απριλίου με την σύγκληση του Εθνικού του Συμβουλίου, με διευρυμένη σύνθεση.

Διαγραφέντες βουλευτές
Στο μεταξύ σε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η εκπρόσωπος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, ερωτηθείσα εάν θα εξετασθεί το θέμα των διαγραφέντων βουλευτών, είπε χαρακτηριστικά:
«Πολύ σύντομα θα πάρουμε απόφαση. Εξάλλου, δεν υπάρχει και μεγάλο περιθώριο, όπως ξέρετε. Ήδη, έχει ξεκινήσει η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων το έργο της, η οποία χθές συνεδρίαζε μέχρι πάρα πολύ αργά στο ΠΑΣΟΚ».

Έδωσε δε το στίγμα της προεκλογικής αντιπαράθεσης με τη ΝΔ, λέγοντας: «Νομίζω ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να δει αυτό το διήμερο και να σκεφτεί πολύ σοβαρά την πορεία μέχρι τις εκλογές, γιατί πιστεύω πως αυτή η τακτική, με τα δήθεν λάθη που διορθώνονται, τις δήθεν επιπολαιότητες, τις δήθεν αντιφάσεις του εκπροσώπου, δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Νομίζω πως είναι μία ανεύθυνη στάση και, στη συγκεκριμένη συγκυρία, οφείλουμε απέναντι στον Ελληνικό λαό, που είναι θυμωμένος, οργισμένος, πληγωμένος, που έχει κάνει θυσίες, να είμαστε ειλικρινείς και ξεκάθαροι. Αυτού του είδους τις τακτικές του παρελθόντος, πρέπει να τις αφήσουμε οριστικά εκεί. Πιστεύω ότι, σε αυτές τις εκλογές, είναι πολύ μεγάλο στοίχημα να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας. Να ξέρει ο κόσμος ότι μπορεί να εμπιστευτεί αυτά που λέμε. Ότι λέμε επιτέλους αλήθειες, ότι λέμε πράγματα που τα εννοούμε».

Εγκύκλιος για τις Νομαρχιακές εκλογικές επιτροπές

Εγκύκλιο απέστειλε σε όλα τα μέλη του Εθνικού συμβουλίου και στις νομαρχιακές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ ο Γραμματέας του κόμματος Μ. Καρχιμάκης με θέμα «Οργάνωση εκλογικού αγώνα 2012- Συγκρότηση Νομαρχιακών Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα (ΝΕΕΑ)»
Σε συνέχεια της εγκυκλίου για την ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών, υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Προέδρου και του Πολιτικού Συμβουλίου συγκροτήθηκε Εθνική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα (ΕΕΕΑ) με ευθύνη το σχεδιασμό και το συντονισμό της προεκλογικής εκστρατείας μας.
Πέραν της ΕΕΕΑ, συγκροτούνται σε επίπεδο Νομού με θεσμικά κριτήρια Νομαρχιακές Επιτροπές Εκλογικού Αγώνα (ΝΕΕΑ) στην οποία συμμετέχουν:
  • Οι Βουλευτές του Νομού και οι υποψήφιοι Βουλευτές μετά την ανάδειξή τους από το Εθνικό Συμβούλιο
  • Τα μέλη του ΕΣ που προέρχονται από το νομό
  • Τα μέλη των ΠΕ που προέρχονται από το νομό
  • Ο Γραμματέας και τα μέλη της ΝΕ, καθώς και τα αναπληρωματικά μέλη της ΝΕ
  • Οι Γραμματείς των ΤΟ του Νομού
  • Οι Δήμαρχοι και οι πρώην Δήμαρχοι ή/και Νομάρχες που είναι μέλη ή φίλοι του ΠΑΣΟΚ
  • Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στους δήμους όπου ο δήμαρχος δεν έχει εκλεγεί με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ
  • Ο Περιφερειάρχης (εφόσον προέρχεται από το νομό) καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι που προέρχονται από το νομό
  • Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης (εφόσον προέρχεται από το Νομό) καθώς και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ενότητας στις περιφέρειες που ο Περιφερειάρχης δεν έχει εκλεγεί με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ
  • Οι επικεφαλής των συνδικαλιστικών παρατάξεων του νομού  (εργατικά κέντρα, νομαρχιακά τμήματα ΑΔΕΔΥ, επιμελητήρια, ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών, συνεταιρισμοί, δικηγορικοί, ιατρικοί, φαρμακευτικοί κλπ επιστημονικοί σύλλογοι κα)
  • Ο Συντονιστής και τα μέλη του Συμβουλίου Επιμόρφωσης
  • Οι Γραμματείς των Δικτύων Νεολαίας, οι Γραμματείς ΠΑΣΠ, τα μέλη των Νομαρχιακών Συντονιστικών   Νεολαίας και τα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπίας της Νεολαίας που προέρχονται από το Νομό
  • Οι πρώην Γραμματείς των ΝΕ και οι υποψήφιοι - κατά την τελευταία εκλογή - Γραμματείς ΝΕ
  • Οι πρώην βουλευτές-ευρωβουλευτές και τα πρώην μέλη του ΕΣ, της ΚΕ και των ΠΕ που προέρχονται από νομό
  • Διακριτές πολιτικές και κοινωνικές προσωπικότητες από τους χώρους των επιστημών, της Τέχνης, της Δημοσιογραφίας, του Αθλητισμού, του Εθελοντισμού, της Οικολογίας, των Καταναλωτών, των ΜΚΟ κλπ     
           
Η ΝΕ διατηρεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων της και αποτελεί τη Γραμματεία της ΝΕΕΑ.
 Αμέσως μετά τη συγκρότηση της παραπάνω Επιτροπής, παρακαλούμε να αποσταλεί στη Γραμματεία της ΕΕΕΑ κατάλογος των μελών με πλήρη στοιχεία.
Η λειτουργία της ΝΕΕΑ υποστηρίζεται οργανωτικά από τα μέλη των Τομέων Περιφερειακής Οργάνωσης και Κινητοποιήσεων, σύμφωνα με την κατανομή που έχει γίνει.

Με το συντονισμό μέλους της ΕΕΕΑ σε κάθε Νομό:
  1. Πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη 11 Απριλίου 2012  
  2. Εκπονείται ο σχεδιασμός δράσεων στο Νομό και το χρονοδιάγραμμα των προπαρασκευαστικών ενεργειών και πολιτικών πρωτοβουλιών έως τις Εθνικές εκλογές.
  3. Το πρόγραμμα των εξορμήσεων σε κάθε περιοχή διαμορφώνεται σύμφωνα με τις πολιτικές προτεραιότητες που υπάρχουν σε κάθε Νομό και θα πρέπει να περιλαμβάνουν πολιτικές δράσεις σε κάθε Δήμο.
  4. Προγραμματίζονται συναντήσεις με φορείς, επιμελητήρια, επισκέψεις σε χώρους ενδιαφέροντος (Κέντρα Υγείας, Υπηρεσίες, χώρους εργασίας κλπ) διανομή φυλλαδίων κοκ.
  5. Οριστικοποιείται η επιλογή κατάλληλων σημείων και η έγκαιρη στελέχωση και λειτουργία εκλογικών κέντρων (στην πρωτεύουσα του Νομού και σε κάθε δήμο).
  6. Επιταχύνεται η ολοκλήρωση της κρίσιμης για τον εκλογικό αγώνα διαδικασίας επιλογής εκλογικών αντιπροσώπων, ώστε να διασφαλιστεί χωρίς καμία εξαίρεση ο προγραμματισμός μας για παρουσία αντιπροσώπων σε κάθε εκλογικό κέντρο.  
  7. Ολοκληρώνονται οι άλλες απαραίτητες οργανωτικές προπαρασκευαστικές ενέργειες π.χ. ετεροδημότες, πολίτες κρατών μελών Ε.Ε., απόδημοι κ.ο.κ.
 Κατά την πρώτη συνεδρίαση της ΝΕΕΑ αναπτύσσονται:
  1. Το πολιτικό πλαίσιο των Εθνικών Εκλογών, όπως αυτό παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο του Κινήματος Ευάγγελο Β. Βενιζέλο στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της 20ης Μαρτίου.
  2. Η προβολή του απολογισμού της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του σχεδίου μας για τη χώρα, καθώς και η πολιτική στρατηγική  μας για την έξοδο από την κρίση, όπως παρουσιάστηκε στην Εθνική Προγραμματική Συνδιάσκεψη στις 11 και 12 Μαρτίου.
  3. Η εξειδίκευση των θέσεων μας σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε Νομού και Περιφέρειας.
Για όλα τα εκλογικά θέματα πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά η ηλεκτρονική διεύθυνση ekloges2012@pasok.gr , στα τηλέφωνα 2103665401-2 και στα fax 2103665499 και 2115555936.

eklogika.gr