Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Η συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρόεδρο του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Αμέσως μετά έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις (on camera):
 Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Κάναμε μια επισκόπηση εξετάζοντας όλα τα προβλήματα που δυστυχώς αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Και οι δύο πιστεύουμε ότι η δημοσιονομική εξυγίανση αποτελεί τη μοναδική λύση, αλλά αυτό δεν αρκεί. Η ουσία είναι να δώσουμε ελπίδα στον ελληνικό λαό. Και οι δύο θεωρούμε ότι τώρα πρέπει να δοθεί έμφαση σε μια πραγματικά αναπτυξιακή στρατηγική για την Ελλάδα, ώστε η επίπτωση της δημοσιονομικής εξυγίανσης να εξισορροπηθεί με την ανάπτυξη.
Ντόρα Μπακογιάννη: Είχαμε μια μακρά και χρήσιμη συζήτηση με τον κ. Γιούνκερ και συμφωνήσαμε, όπως σας έχει ήδη πει και ο ίδιος, ότι τώρα πλέον όλο το βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εταίρων μας, πρέπει να πέσει στη νέα στρατηγική για την Ελλάδα, την στρατηγική της ανάπτυξης. Η ανάπτυξη πρέπει να είναι ο στόχος μας. Νέες θέσεις εργασίας οι οποίες μπορούν και πρέπει να δημιουργηθούν σύμφωνα με προτάσεις που κατέθεσε και η Δημοκρατική Συμμαχία, που σκέφτονται και οι εταίροι μας, αλλά οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν πάρα πολύ γρήγορα, έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
 «Οι κ.κ. Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν πως οι προσωπικές τους διαφορές και η αδυναμία της μεταξύ τους συνεννόησης, δεν επιτρέπεται να μεταφέρεται στις πλάτες των πολιτών που καθημερινά ταλαιπωρούνται εξαιτίας της αδυναμίας τους να συμφωνήσουν για το τέλος ακινήτων.Πρέπει τώρα, να βάλουν τέλος στο χάος που έχουν δημιουργήσει».