Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Όλγα Κεφαλογιάννη:Οι καταλήψεις πλοίων, οι απεργίες και οι αποκλεισμοί λιμανιών από τις γνωστές μειοψηφίες δημιούργησαν επανειλημμένα για την Ελλάδα την εικόνα μιας χώρας καταλημένης, στο έλεος των συνδικαλιστών.

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι προκλητικό και παραπλανητικό για την ελληνική κοινωνία να επενδύουν κάποιοι στο διχασμό και την πόλωση. Η οικονομία δεν αντέχει τέτοιες πολώσεις, που μόνο στόχο έχουν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. Το εθνικό συμφέρον, δεν είναι να έρχονται σε αντιπαράθεση οι ναυτεργάτες με τους αγρότες. Οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα της μιας επαγγελματικής ομάδας δε μπορεί να σημαίνουν την οικονομική καταστροφή της άλλης. Η λογική αυτή είναι μονόπλευρη, καταστροφική και ανεύθυνη.
Ομοίως, οι πρακτικές αυτές δε μπορεί να αποθαρρύνουν τον τουρισμό, στερώντας από τη χώρα, στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, πολύτιμα έσοδα και σημαντικές ευκαιρίες ανάκαμψης. Θυμίζω, ότι έχουν ήδη προκαλέσει σοβαρά πλήγματα κατά την τελευταία διετία. Οι καταλήψεις πλοίων, οι απεργίες και οι αποκλεισμοί λιμανιών από τις γνωστές μειοψηφίες δημιούργησαν επανειλημμένα για την Ελλάδα την εικόνα μιας χώρας καταλημένης, στο έλεος των συνδικαλιστών.
Για το λόγο αυτό, οφείλει η Γ.Γ. του ΚΚΕ να αναλάβει τις ευθύνες της. Να απαντήσει ευθέως στους αγρότες της Κρήτης, και όλης της χώρας, που με τις απεργίες των ναυτεργατών δε μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους. Να απαντήσει ξεκάθαρα στους κατοίκους των νησιών, για ποιους λόγους τους στερεί το δικαίωμα στη μετακίνηση και την τροφοδοσία. Να απαντήσει στους επιχειρηματίες του τουρισμού στα νησιά, με ποια λογική υπονομεύει την επιβίωσή τους.
Επιτέλους, η χώρα δεν αντέχει άλλη ανευθυνότητα. Ας το καταλάβουν, πριν κάνουν μεγαλύτερη ζημιά».