Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Τριάντα προσαγωγές πριν και κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων στην Αθήνα

Τριάντα προσαγωγές έγιναν από την αστυνομία πριν και κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων στην Αθήνα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία του κέντρου της πρωτεύουσας.
Επίσης συνελήφθησαν δύο άτομα επειδή το ένα είχε πάνω του μικροποσότητα ναρκωτικών και το δεύτερο ένα φυσίγγιο όπλου.
Με μικρή συμμετοχή κόσμου, εξαιτίας κυρίως του βροχερού καιρού, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος, σε πράξη διαμαρτυρίας για τη ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή που περιλαμβάνει μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
Μικροεντάσεις σημειώθηκαν, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να μετακινήσουν τον σιδερένιο φράκτη μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και όταν μοτοσικλετιστές πέταξαν κροτίδες προς τους αστυνομικούς.
Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στις 17:00 στην Ομόνοια, ενώ ακολούθησε πορεία προς το Σύνταγμα και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, στο συλλαλητήριο συμμετείχαν περί τα 250 άτομα.
Κλειστές για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι η λεωφόρος Αμαλίας, η Όθωνος, οι οδοί Σταδίου και Πανεπιστημίου, ενώ εκτός λειτουργίας παραμένουν οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ, Σύνταγμα, Μοναστηράκι και Πανεπιστήμιο.
Έντονη παραμένει μέχρι αυτή την ώρα η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.
Νωρίτερα, στάση εργασίας πραγματοποίησαν από τις 12.00 μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία -εκτός από το ΙΚΑ- τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, αλλά και στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.

ετ