Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ παραμένει… συναρπαστικό

Γράφει η ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μοιάζει το απόλυτο φαβορί. Είναι όμως και εκείνη η… ρετσινιά του 2007, ώστε οι συνεργάτες του να αποφεύγουν τους πρόωρους πανηγυρισμούς, αναμένοντας την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να έρθει προς το μέρος του Υπουργού Οικονομικών, αντί να πραγματοποιηθεί η αντίστροφη διαδρομή.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, παρά τις πιέσεις που του ασκούνται από τους βενιζελικούς, και τις… πονηρές διαρροές, που στοχεύουν στο να καταστήσουν μονόδρομο και αυτοεκπληρούμενη προφητεία την απόσυρσή του, δεν δείχνει καμία διάθεση να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ανδρέα Λοβέρδου.
Η κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ωστόσο, φαίνεται να έχει και… 3η εκδοχή. Τον Χρήστο Παπουτσή, που συγκεντρώνει περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα από τη Λούκα Κατσέλη και τον Χάρη Καστανίδη, δηλαδή τους δυο άλλους «προεδρικούς» που επιθυμούν να σηκώσουν ψηλά τη σημαία του παπανδρεϊσμού.
Χθες, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εγκαινίασε τον φράχτη στον Έβρο, που αναμένεται να είναι έτοιμος το φθινόπωρο, ως κορυφαίο μέσο ανάσχεσης της λαθρομετανάστευσης. Εκείνος, ένας πρώην πρόεδρος της ΕΦΕΕ, αμιγώς παπανδρεϊκός, που πάλευε δια βίου με τον Κώστα Σημίτη, δεν συμβιβάστηκε με τις κορώνες του «εκσυγχρονισμού», και προτού μπει στην κυβέρνηση Παπανδρέου, εγκαλούσε τον Φίλιππο Σαχινίδη για το αν καταλαβαίνει της κυβέρνησης ποιου κόμματος είναι υπουργός. Υπονοώντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε σχέση με το Μνημόνιο.
Τελικά αποδείχτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε σχέση με το Μνημόνιο, και μάλιστα… γονιδιακή. Και ο Χρήστος Παπουτσής σκοπεύει σήμερα να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος, απέναντι σε έναν… λόγω θέσεως «σταυροφόρο» του Μνημονίου, τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και έναν… που δεν το διάβασε καν, τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ παραμένει συναρπαστικό.

statesmen.gr