Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ισόπαλο το ντέρμπι της Δυτικης Κορινθίας . Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Άστέρας Δερβενίου 1 - 1

Στο γνώριμο γήπεδο του Ξυλοκάστρου, ο Αστέρας ήρθε ισόπαλος 1 – 1 με τον τοπικό Ηρακλή, σ’ έναν αγώνα γεμάτο πάθος, αλλά μέσα σε αγωνιστικά πλαίσια. Ο Αστέρας για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική προηγήθηκε στο σκορ, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τους βαθμούς της νίκης, την οποία αγνοεί εδώ και έξι αγωνιστικές. Βέβαια αυτή τη φορά έπαιξε ικανοποιητικά απέναντι σ’ έναν αντίπαλο, που ήθελε εναγωνίως τους βαθμούς της νίκης, για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Ο Αστέρας ξεκίνησε με αμυντικούς προσανατολισμούς, με τον Δάνη στην άμυνα και τους Νιάνγκ και Φωλιά στα αμυντικά χαφ και έτσι μπόρεσε να ξεπεράσει τον αρχικό ενθουσιασμό των Ξυλοκαστριτών. Κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα και με τους Κουτρούλη και Δημόπουλο προσπαθούσε να βρει διαδρόμους στην αντίπαλη άμυνα. Όμως ο Ηρακλής είχε στο 15’ την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο “δικός μας” Μίτκο Γερμάνοφ με ατομική ενέργεια μπήκε από δεξιά στην περιοχή του Αστέρα, αλλά το πλασαριστό σουτ του σταμάτησε στο απέναντι Γ του “δικού τους” Κολιμάδη. Ο Αστέρας προηγήθηκε στο σκορ στο 17’, όταν σε κόρνερ του Μετεβελή, ο τερματοφύλακας Καραγκούνης του Ηρακλή αστόχησε στην έξοδό του και ο Δάνης στο δεύτερο δοκάρι με σκαστή κεφαλιά πέτυχε το 18ο φετινό του τέρμα (βλέπε φωτο δίπλα).
Ο Αστέρας συνέχιζε να ελέγχει καλύτερα τον αγώνα και ο Νιάνγκ στο 21΄με μακρινό σουτ ανάγκασε τον αιφνιδιασμένο Καραγκούνη σε διπλή επέμβαση. Το ίδιο έγινε και με ένα άλλο μακρινό σουτ του Κουτρούλη, που ο ασταθής Καραγκούνης χρειάστηκε ιδιαίτερη προσπάθεια για μπλοκάρει την μπάλα. Ο Ηρακλής που γινόταν επικίνδυνος μόνο χάρις στις απρόσεκτες ενέργειες (από υπερβολική σιγουριά ;;) των  αμυντικών του Αστέρα, είχε ένα εξαιρετικό σουτ του Νιάρρου που ανάγκασε τον Κολιμάδη να ξαπλώσει στη ρίζα του δεξιού δοκαριού για να αποκρούσει σε κόρνερ (βλέπε φωτο δίπλα) και προς το τέλος του ημιχρόνου, μια κεφαλιά από το ύψος της περιοχής του αφύλακτου Μήτση με τη μπάλα να “γλείφει” το κάθετο δοκάρι.
Στο β’ μέρος ο Ηρακλής πολιόρκησε από την αρχή τον Αστέρα, που συνέχιζε να αμύνεται χωρίς πανικό και έτσι ο αγώνας απέκτησε μια άγρια ομορφιά. Οι μονομαχίες των παικτών άρχισαν να γίνονται πιο δυνατές και η μπάλα παιζόταν γύρω από την περιοχή του Αστέρα, χωρίς όμως ο Κολιμάδης να ανησυχεί ιδιαίτερα. Η σπουδαία δουλειά των Νιάνγκ, Φωλιά, Μετεβελή, Γιαννακόπουλου και με τον Δάνη να δίνει λύσεις στις δύσκολες καταστάσεις, είχε αφήσει τον Κολιμάδη θεατή του αγώνα. Ο Κουτρούλης όμως στο 57’ σπατάλησε τη μεγάλη ευκαιρία, όταν σε μακρινή πάσα του Φωλιά έφυγε μόνος από τη σέντρα, αλλά από τα αριστερά και μπαίνοντας στην περιοχή, προσπάθησε με δεξί να πλασάρει αντί με το αριστερό, που του έδινε περισσότερη εμβέλεια και έδωσε την ευκαιρία στον ακολουθούντα Παπαμεντζελόπουλο να κοντράρει την μπάλα και να χαθεί η ευκαιρία. Στο 66’ ο Ηρακλής κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Δάνη, που εκτέλεσε ο Παπαδόπουλος και ισοφάρισε σε 1 – 1 (βλέπε φωτο δίπλα). Ο Αστέρας είχε άλλη μια ευκαιρία και πάλι με τον Κουτρούλη, αυτή τη φορά από δεξιά, αλλά το μακρινό του κοντρόλ έδωσε τη δυνατότητα στον Καραγκούνη να μαζέψει την μπάλα. Ο Ηρακλής διαμαρτύρεται για ένα πέσιμο του Παπαδόπουλου, που ξεκίνησε έξω από την περιοχή πέρασε δύο τρεις αντιπάλους του, αλλά όταν έφτασε από πλάγια κοντά στη μικρή περιοχή, φάνηκε να μην έχει δυνάμεις.
Ο Αστέρας έφυγε ικανοποιημένος από γήπεδο, γιατί κατόρθωσε να μην ηττηθεί στον αγώνα, που σαν τοπικό ντέρμπι πάντα έχει μια ιδιαίτερη σημασία. Η ψυχολογία της ομάδας, μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα δεν είναι η καλύτερη και αυτό φάνηκε στις κινήσεις των παικτών στο β’ μέρος. Στα θετικά του αγώνα ήταν η εμφάνιση, για πρώτη φορά φέτος, του Γιάννη Καΐτσα που ήταν αρκετά καλός.
Ο διαιτητής κ. Λάσκος ήταν μέτριος και έδωσε τη δυνατότητα και στις δύο ομάδες να γκρινιάζουν. Ο βοηθός κ. Καλαράς με δυό-τρεις υποδείξεις του, τελείως ανάποδες, άφησε ερωτηματικά για το πως αντιμετωπίζει τις φάσεις. Ο άλλος βοηθός κ. Παπανικολάου για άλλη μια φορά ήταν αλάνθαστος.
 ΑΣΤΕΡΑΣ : Κολιμάδης, Μερκούρης, Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Δάνης, Νιάνγκ, Φωλιάς, Δημόπουλος, Παπαδημητρίου (70’ Καΐτσας), Κουτρούλης, Πεθαίνος (76’ Μασούρης).
 





asterasderveniou.gr