Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Το τελευταίο αντίο στην δημοσιογράφο Έλλη Κωνσταντουδάκη

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου, στους Αγίους Αναργύρους γέμισε από συγγενείς, φίλους και γνωστούς της δημοσιογράφου Έλλης Κωνσταντουδάκη που έφυγε στα 39 της χρόνια.
Όλοι βρέθηκαν εκεί, με δάκρυα στα μάτια, για να πουν το τελευταίο αντίο σε έναν σπουδαίο άνθρωπο και ικανό επαγγελματία. Ανάμεσά τους εκπρόσωποι του πολιτικού, δικαστικού, δημοσιογραφικού και δικηγορικού κόσμου.
Η πρώην υπουργός Φάνη Πάλλη Πετραλιά, η Σοφία Βούλτεψη, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου, ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, ο Σάκης Κεχαγιόγλου και ο Βασίλης Καπερνάρος ήταν μεταξύ εκείνων που αποχαιρέτησαν την Έλλη
Εκπρόσωποι του αθλητικού κόσμου, όπως ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς και ο πρόεδρος της ΑΕΚ Σταύρος Αδαμίδης έδωσαν το παρών για να συμπαρασταθούν στον γνωστό αθλητικογράφο Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη (φώτο) για τον πρόωρο χαμό της κόρης του.

 Πολλοί ήταν και οι φωτορεπόρτερ που πήγαν για να συμπαρασταθούν στον συνάδελφό τους και σύζυγο της Έλλης, Στάμο Σιαφάκα.
Δεκάδες ήταν τα στεφάνια που απέστειλαν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου ανάμεσα στα οποία υπήρχε και του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Τον επικήδειο εκφώνησε το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κος Χρήστος Κυρίτσης ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητά της, στο πόσο αγαπητή ήταν στους συναδέλφους της και στις μεγάλες προοπτικές που είχε για την καριέρα της στην δημοσιογραφία.
Επίσης, πολύ συγκινητικό είναι και το κείμενο που της έγραψαν συνάδελφοί της σε δημοσίευμα στον Ελεύθερο Τύπο, όπου δούλευε τα τελευταία χρόνια:
"Έφυγε η Έλλη μου είπε πρωί πρωί κλαίγοντας η Μίνα. όχι δεν θα κλάψω. Ούτε για τα 20 χρόνια που σε ζούμε ούτε για τα 39 σου χρόνια, ούτε για τα χρόνια που δεν θα ζήσεις. Θα γελάσω 39 φορές δυνατά με θόρυβο, θα χτυπηθώ στα γέλια, γιατί δεν θα περάσει μέρα που να μην σε σκεφτούμε. Στο υπόσχομαι... Δεν θα κλάψω μωρή..."
Τι να γίνει, ρε Ελλη; Μετρηθήκαμε, τα «γερόντια» του δικαστικού ρεπορτάζ, και βγήκαμε λιγότεροι, φτωχότεροι, πιο μίζεροι: «Καλή χρονιά», είπε κάποιος δίπλα και ήταν σίγουρα ο πιο επιτυχημένος σαρκασμός της ημέρας. Η Μίνα ανάμεσα στα συνήθη δεκάδες τηλεφωνήματα έκλαιγε με λυγμούς και κανόνιζε όπως πάντα τα πάντα, η Τζούλη θυμόταν τα τρελά καπέλα σου και τα πολύχρωμα ρούχα σου, η Σοφία κρατούσε την ανάσα της μην εκραγεί, η Ντίνα μια γελούσε γιατί θυμόταν τις παλιές ατάκες σου και μια έκλαιγε γιατί σκεφτόταν το σήμερα, η Κατερίνα μιλούσε για τα έντονα χρώματα που σε έντυναν και η Αννα είχε καρφωθεί στο κενό. Αυτή είναι άλλωστε η κατάσταση: Το κενό που μένει πίσω σου, για όλους εμάς, για τον Στάμο και τους δικούς σου. Κρίμα, ρε φιλενάδα, που δεν προλάβαμε να μεγαλώσουμε τόσο ώστε, όπως έλεγες, να πηγαίνουμε με τα «π» στα δικαστήρια. Κι όμως, αύριο μεθαύριο φοβάμαι πως θα ακούμε μέσα στις αίθουσες το γέλιο σου, το πονηρό γέλιο σου, τις ατελείωτες ώρες της αναμονής στα ρεπορτάζ. Νομίζω ότι θα σε βλέπουμε σκυμμένη στο έδρανο να γράφεις με το αριστερό μετά μανίας, μέχρι να γεράσουμε. «‘‘Εφυγε’’ η Ελλη», μου είπε πρωί πρωί κλαίγοντας η Μίνα. Οχι, δεν θα κλάψω. Ούτε για τα 20 χρόνια που σε ζούμε ούτε για τα 39 σου χρόνια ούτε για τα χρόνια που δεν θα ζήσεις. Θα γελάσω 39 φορές, δυνατά, με θόρυβο, θα χτυπηθώ στα γέλια, γιατί δεν θα περάσει μέρα που να μη σε σκεφτούμε. Στο υπόσχομαι...

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

tlife.gr- ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ