Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ο ΠΑΝΟΣ. ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΗΞΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του (05/01/12) στην εκπομπή «ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ», στον τηλεοπτικό σταθμό «ΚΟΝΤΡΑ», και στον δημοσιογράφο Γ. Κουβαρά (συμμετείχαν ακόμα οι δημοσιογράφοι Γ. Αντύπας, Α. Δελλατόλας και Γ. Καρέλιας), ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Κορινθίας, Πάνος Μπεγλίτης, σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα μείωσης του κατώτερου μισθού, δήλωσε κατηγορηματικά ότι σε καμιά περίπτωση δεν προτίθεται ως βουλευτής να υποστηρίξει, στο κοινοβούλιο, την κατάργηση της Εθνικής, Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, και την περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού.
          Μάλιστα, τη συγκεκριμένη πολιτική του θέση, ο Βουλευτής Κορινθίας, την τεκμηρίωσε στα ακόλουθα δύο επιχειρήματα:
          (α) Από καμιά οικονομική θεωρία ή ιστορική εμπειρία δεν προκύπτει άμεση σχέση μεταξύ της συρρίκνωσης του «μισθολογικού κόστους» και της αύξησης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
          (β) Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, ούτε συνδέονται, αλλά ούτε και επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος και το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας.
          Ο κ. Μπεγλίτης επεσήμανε ότι το σοβαρό πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στην έλλειψη επενδύσεων στους τομείς της έρευνας, της ανανέωσης του κεφαλαιουχικού εξοπλισμού, της χρηματοδότησης προγραμμάτων νέας τεχνολογίας και της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων. Η αλήθεια αυτή συχνά αποκρύβεται από τους Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι εμμένουν, για τους δικούς τους λόγους, στη συνεχή μείωση του μισθολογικού και του μη μισθολογικού κόστους εργασίας, καθώς και στην περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
          Αυτή η πολιτική, δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης, δεν πρόκειται να καταστήσει ανταγωνιστική την ελληνική οικονομία. Αντίθετα θα συμβάλει στην εμβάθυνση της ύφεσης.