Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Μεγάλη φωτιά στο κέντρο της Αθήνας - Καίγεται ιστορικό ξενοδοχείο



Το κτίριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μάρνη και Πατησίων. Κλειστoί οι δρόμοι γύρω απο το τετράγωνο. Πρόκειται για το παλιό "Acropol Palace Hotel" απο το μπαλκόνι του οποίου κινηματογραφήθηκε η εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο το 1973.
Μάχη ωστε να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 18.30 δίνουν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα. Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά κατα τη διάρκεια της κατάσβεσης φωτιάς που ξέσπασε στο ιστορικό ξενοδοχείο "Acropol Palace Hotel" απο το μπαλκόνι του οποίου κινηματογραφήθηκε η εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο το 1973.

Ο ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ενώ ο άλλος τραυματίστηκεστο κεφάλι απο ρίψη αντικειμένου.

Η φωτιά έχει τεθεί υπο έλεγχο ωστόσο στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, η φωτιά ξεκίνησε από το ισόγειο του επταώροφου ξενοδοχείου, το οποίο είναι υπό ανακαίνιση, από άγνωστη έως στιγμής αιτία και μέσω του κλιμακοστάσιου έφτασε μέχρι την ταράτσα. Το συγκεκριμένο κτίριο χτίσθηκε το 1928 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Σωτήρη Μαγιάση. Πρόκειται, δε, για ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της ελληνικής εκδοχής του γαλλικού Art Nouveau και από τα μπαλκόνια του έχουν κινηματογραφηθεί τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, το 1973, συμπεριλαμβανομένης και της εισβολής του άρματος στο Ιδρυμα!

Το ξενοδοχείο λειτούργησε με αυτή του τη μορφή ως το 1980. Το 1991 κηρύχθηκε διατηρητέο από το υπουργείο Πολιτισμού

newsit.gr