Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ρέππας: Μέχρι τέλος Οκτωβρίου όλες οι εγκύκλιοι για τις αλλαγές στο Δημόσιο

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, θα έχουν εκδοθεί όλες οι εγκύκλιοι για τις συνταξιοδοτικές   ρυθμίσεις,  το ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο  Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δίνοντας στη δημοσιότητα πλήρες  χρονοδιάγραμμα .
Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:
«Μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα είναι έτοιμες:
· εφαρμοστική εγκύκλιος για το νέο βαθμολόγιο και την κατάταξη των υπηρετούντων υπαλλήλων στους νέους βαθμούς (άρθ. 4-11 και 28)
· εγκύκλιος γνωστοποίησης της διάταξης για τη συγκρότηση συλλογικών οργάνων με κλήρωση (άρθ. 26)
· ερμηνευτική εγκύκλιος για την κατάργηση κενών οργανικών θέσεων (άρθ.33 παρ.1α)
· εγκύκλιος για την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα (άρθ.33 παρ.1β-γ και παρ.2-9, 10, 12)
· εγκύκλιος επί του συνόλου των ρυθμίσεων του άρθρου 34 (κατάργηση κενών θέσεων ιδιωτικού δικαίου - εργασιακή εφεδρεία)
· εγκύκλιος επί του συνόλου του άρθρου 35 (αναδιοργάνωση - ανακατανομή θέσεων) και
· ερμηνευτική εγκύκλιος για τις συμβάσεις έργου και κατάργηση του άρθρου 14 παρ.1 του Ν 3812/2009 (άρθ.40 παρ.4 και 5).

Μέχρι τέλος του μήνα, αναμένεται να εκδοθεί και το Προεδρικό Διάταγμα με πρόταση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα για τα κριτήρια κατάταξης του προσωπικού που τίθεται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας (άρθ.34 παρ.1 «7α»), το οποίο ως γνωστόν έχει προωθηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως και:
· Κοινή Απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών με την οποία ρυθμίζονται στοιχεία των διαπιστωτικών πράξεων του άρθρου 33 (θέση σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα - κατάργηση θέσεων - εξαιρέσεις, κ.λπ.) και
· Υπουργική Απόφαση του οικείου Υπουργού για τη συγκρότηση της Επιτροπής Αναδιοργάνωσης μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του νόμου (άρθ.35 παρ.1).

Μέσα στο Νοέμβριο θα ακολουθήσουν διαπιστωτικές πράξεις, Προεδρικά Διατάγματα και Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που προβλέπονται από το νόμο».


Εκτός ασφάλισης ΟΑΕΕ μέλη δασικών συνεταιρισμών -ταχυδρομικοί πράκτορες ΕΛΤΑ


 
Εγκύκλιος υπουργείου Εργασίας για εξαίρεση υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΟΑΕΕ  μελών δασικών συνεταιρισμών, ταχυδρομικούς πράκτορες ΕΛΤΑ
Τα μέλη των δασικών συνεταιρισμών εξαιρούνται της υποχρεωτικής ασφάλισης του Ο.Α.Ε.Ε, το ίδιο δε ισχύει και για τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους που έχουν υπογράψει σύμβαση Ταχυδρομικού Πρακτορείου με τα ΕΛ.ΤΑ., σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας που παρέχει συμπληρωματικές οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 53 του νόμου 3996/2011
Η εγκύκλιος αναφέρει:
«Σε συνέχεια της Φ.10035/οικ.21763/806/28.09.2011 Εγκυκλίου μας σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 53 του ν. 3996/2011 και ύστερα από το ΔΙΑΣΦ/Φ9/87/76900/30.09.2011 έγγραφό σας, σας γνωρίζουμε συμπληρωματικά, τα παρακάτω:
            1. Τα πρόσωπα του πρώτου εδαφίου της παρ. 4 του άρθρου 53 του ν. 3996/2011 (μέλη δασικών συνεταιρισμών) εξαιρούνται της υποχρεωτικής ασφάλισης του Ο.Α.Ε.Ε υπαγόμενα στην ασφάλισή του με βάση το εισοδηματικό τους κριτήριο, μη εφαρμοζομένων στην περίπτωσή τους των διατάξεων του τελευταίου εδαφίου της περίπτωσης β της παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 3846/2010 περί υποχρεωτικής ασφάλισης στον Ο.Α.Ε.Ε..
            Επειδή πρόθεση και βούληση του νομοθέτη του άρθρου 25 του ν. 3846/2010 ήταν η εξαίρεσή τους από την υποχρεωτική ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. και προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα δυσλειτουργίες και τριβές των Υπηρεσιών του Οργανισμού με τους εν λόγω ασφαλισμένους, κρίνεται σκόπιμο να εξαιρεθούν της υποχρεωτικής ασφάλισης του Ο.Α.Ε.Ε. από την ισχύ του άρθρου 25 του ν. 3846/2010, δηλαδή από 11 Μαΐου 2010.
                        2. Αναφορικά με τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους που έχουν υπογράψει σύμβαση Ταχυδρομικού Πρακτορείου με τα ΕΛ.ΤΑ. και οι οποίοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. υπαγόμενοι στις διατάξεις της περίπτωσης α) του άρθρου 25 του ν. 3846/2010, η εφαρμογή της διάταξης της παρ. 4 του άρθρου 53 του ν. 3996/2011 για τα πρόσωπα αυτά ισχύει από την έναρξη ισχύος του νόμου 3996/2011, δηλαδή από 5 Αυγούστου 2011».

eklogika.gr

Πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας ο Γ. Σγουρός- Η νέα εκτελεστική επιτροπή


Πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας ο Γ. Σγουρός,  η νέα εκτελεστική επιτροπήΠρώτος πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) εκλέχτηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ενώ η νέα εκτελεστική επιτροπή συμμετέχουν συνολικά πέντε υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, τρεις της ΝΔ, ένας από τη σύμπραξη της ΔΗΜΑΡ και των Ελεύθερων Πολιτών, ενώ σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, λευκό ψήφισαν ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Στη νέα εκτελεστική επιτροπή εκλέχτηκαν οι:
-Πρόεδρος,  ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός (ΠΑΣΟΚ) με 23 ψήφους και 2 λευκά.
-Α' αντιπρόεδρος ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας(ΠΑΣΟΚ)  με 23 υπερ, 2 λευκά
-Β' αντιπρόεδρος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός (ΝΔ), 23 υπέρ, 2 λευκά.
-Γραμματέας, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας (ΠΑΣΟΚ) 20 υπέρ, 5 λευκά.
-Ταμίας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης(ΠΑΣΟΚ), 22υπέρ, 3 λευκά.
-Μέλη:
Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής (ΠΑΣΟΚ), ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής (ΝΔ), ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης (ΝΔ),  ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Νίκος Γαλανός (ΔΗΜΑΡ-Ελεύθεροι Πολίτες).
Ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Σγουρός, μετά το τέλος της διαδικασίας τόνισε μεταξύ άλλων πως «η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), αξιοποιώντας στο μέγιστο το σημερινό θεσμικό πλαίσιο, θα επιδιώξει, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να γίνει συντελεστής ανάπτυξης και αποτελεσματικότητας. Με πρωτοβουλίες, προτάσεις και θέσεις θα εργαστούμε ενωτικά για τα δικαιώματα των πολιτών».
eklogika.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛ​ΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ κ. JIA GINGLIN

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Κινεζικής Γερουσίας κ. Jia Qinglin, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκπροσώπησα τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στη συνάντηση αυτή, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο.
Η Ελλάδα και η Κίνα, εδώ και αρκετό καιρό, με πρωτοβουλία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, όταν ήταν κυβέρνηση, εγκαινίασε μια καινούργια εποχή στις σχέσεις μας.
Η εδώ παρουσία του Προέδρου της Κινεζικής Γερουσίας, είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των σχέσεων, που όλο και περισσότερο δυναμώνουν και που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την ελληνική οικονομία και όχι μόνο, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, που διέρχεται ο τόπος μας.
Ως Νέα Δημοκρατία, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση σήμερα, αλλά και ως αυριανή κυβέρνηση, διαβεβαιώσαμε τον Πρόεδρο της Κινεζικής Γερουσίας, ότι θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς, την ανάπτυξη των σχέσεών μας σε όλους τους τομείς, όπου πραγματικά μπορούν να συναντηθούν τα συμφέροντα των δύο χωρών. Στη ναυτιλία, στις επενδύσεις, στον τουρισμό, στον πολιτισμό.
Είναι θετικό και ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, ότι ισχυρές χώρες και ισχυρές οικονομίες, σε παγκόσμια κλίμακα, στέκονται με σεβασμό απέναντι στη χώρα μας.
Εμείς, όπως είπα πρωτύτερα, σήμερα δηλώσαμε και δεσμευθήκαμε, ότι θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, που είχαμε εγκαινιάσει όταν ήμασταν κυβέρνηση. Ακόμα πιο εντατικά, διότι μέσα από την κρίση, διανοίγονται νέες προοπτικές.
Βαδίζοντας σε αυτό το δρόμο της σιγουριάς και της αυτοπεποίθησης, σε παγκόσμια κλίμακα, με στρατηγικούς εταίρους στο πεδίο της οικονομίας, ισχυρές χώρες, όπως η Κίνα, δεν θα αργήσει η ημέρα που η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση και θα δει αισιόδοξα το μέλλον».

Πολιτική “καραντίνα” ...τέτοιες ώρες το καλύτερο για την κυβέρνηση θα ήταν να σιωπά

Σχετικά με την αποψινή δήλωση του κ. Τόλκα, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δεν θα ασχοληθούμε με τις ύβρεις του κ. Τόλκα. Ούτε με το γεγονός ότι προσπαθεί να μας πείσει για το ότι η κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε πολιτική “καραντίνα” στις διεθνείς διαπραγματεύσεις για το μέλλον της πατρίδας μας. Ένα μόνο: Ο κ. Τόλκας, πριν περάσουν 24 ώρες, αδειάζει τον κ. Βενιζέλο για το θέμα των 180 βουλευτών.  Όμως, τέτοιες ώρες το καλύτερο για την κυβέρνηση θα ήταν να σιωπά». 

Αθανάσιος Γιαννόπουλος...Οι μαξιμαλιστικές τακτικές του κ. Λοβέρδου δεν εμπόδισαν το κλείσιμο του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος Νοσοκομείου Παίδων

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι μαξιμαλιστικές τακτικές του κ. Λοβέρδου σχετικά με της υπερ-μεταρρυθμίσεις στα δημόσια νοσοκομεία, που όλο έρχονται και ποτέ δεν φαίνονται, τελικώς δεν εμπόδισαν την επίσημη παραδοχή του κλεισίματος από καθαρές διοικητικές δυσλειτουργίες του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος Νοσοκομείου Παίδων και τη μεταφορά όλων των μικρών ασθενών του στο Ωνάσσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
Ο κ. Λοβέρδος βέβαια, εκτός από το Νοσοκομείο Παίδων θα έπρεπε να ασχοληθεί και με το κλειστό Τμήμα Ρομποτικής Χειρουργικής του Λαϊκού, όπως και με το κλειστό λόγω "παρατεινομένων βλαβών" Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας του ιδίου νοσοκομείου».

ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ

Είδα μια πολύ ωραία πρόταση σελίδας του facebook για την 28η Οκτωβρίου και σας την προωθώ.
Η σελίδα επονομάζεται

ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ
Και στην περιγραφή αναφέρει

ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ!Ελληνικές σημαίες σε όλα τα μπαλκόνια για το μεγάλο ΟΧΙ του λαού μας  στον Γερμανικό φασισμό και την αντίσταση των Ελλήνων στον κατακτητή.
ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΓΙΑΤΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ!!!!

Πιστεύω ότι είναι μια αναίμακτη πρόταση αντίθεσης και ενότητας των Ελλήνων σε στιγμές που κάποιοι θέλουν τον διχασμό και την φαγωμάρα μεταξύ μας. Ας μην γίνει η Ελλαδίτσα μας Αργεντινή. Ας παλέψουμε όλοι να μην μας ποτίσει η διχόνοια. Με την  σημαία μας που είναι  σύμβολο καθημερινής αντίστασης και συνοχής.
ΠΡΙΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ!

Με πίστη στους ¨Ελληνες
ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (AND)

ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ

Ισχυρή κυβέρνηση

 
Οι χειρότεροι σύμβουλοι των πολιτικών είναι πάντοτε εκείνοι που εμφανίζονται «βασιλικότεροι του βασιλέως» και τους παρασύρουν εντέλει στον όλεθρο. Αυτήν την περίοδο υπάρχουν, δυστυχώς, κάποιοι οι οποίοι επιχειρούν να πείσουν τον κ. Παπανδρέου πως θα μπορέσει να εμφανίσει το μεγάλο «κούρεμα» ως σημαντική νίκη και να συνεχίσει να κυβερνά όπως ακριβώς έκανε προ έξι μηνών ή ενός έτους. Τα πράγματα, όμως, έχουν αλλάξει και η πραγματικότητα απαιτεί μείζονες αποφάσεις. Η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε δύσκολες αποστολές που απαιτούν συντονισμό, αποφασιστική διοίκηση και σχέδιο. Πολιτικά έχει σπαταλήσει και ξοδέψει το σύνολο σχεδόν του πολιτικού της κεφαλαίου με τις καθυστερήσεις, τις παλινωδίες και τις αστοχίες της. Η επόμενη ημέρα, μετά το «κούρεμα» και τις άλλες αποφάσεις, θα απαιτήσει μια ισχυρή κυβέρνηση τόσο από πολιτική όσο και τεχνοκρατική άποψη. Δεν μπορεί, συνεπώς, να συνεχισθεί με κανένα τρόπο η σημερινή διακυβέρνηση. Tο ρίσκο της αποτυχίας είναι τεράστιο, γιατί όλοι οι εχέφρονες ειδικοί συμφωνούν πως μετά το μεγάλο «κούρεμα» δεν μεσολαβεί άλλο στάδιο πριν από την έξοδο από το ευρώ, σε περίπτωση αποτυχίας του εγχειρήματος. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά ούτε ο κ. Παπανδρέου ούτε κανείς άλλος τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Η ευθύνη είναι μεγάλη, για όλους!

kathimerini.gr

Έλληνες φοιτητές γιούχαραν τον Τρισέ- VIDEO

Φαίνεται πως «θύματα» της οργής των Ελλήνων πολιτών δεν πέφτουν μόνο οι εγχώριοι αλλά και ξένοι πολιτικοί...
Για του λόγου το αληθές, καθώς ο Ζαν Κλοντ Τρισέ έδινε την τελευταία του προγραμματισμένη ομιλία ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στο Πανεπιστήμιο Χάμπολτ στο Βερολίνο, Έλληνες φοιτητές εισέβαλαν στο αμφιθέατρο φωνάζοντας προς το μέρος του συνθήματα και αναρτώντας αποδοκιμαστικά προς την Τρόικα πανό. Τα πανό που αναρτήθηκαν έγραφαν «Πείτε όχι στην τυραννία του χρέους», «όχι άλλα λεφτά στις τράπεζες» και «έξω η Τρόικα από την Ελλάδα». «Θα ζούσατε εσείς με 470 ευρώ το μήνα; Για πόσο ακόμα θα υποκρίνεστε;», φώναξε προς το μέρος του μία νεαρή φοιτήτρια.







Μετά τη διαμαρτυρία των φοιτητών, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ συνέχισε την ομιλία του, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για ανάγκη δημιουργίας υπουργείου Οικονομικών της Ευρωζώνης. Ακόμη, τάχθηκε υπέρ της επιτροπείας για απείθαρχες χώρες, αφού όπως είπε, με αυτόν τον τρόπο θα καταστήσει την τροποποίηση των Συνθηκών αναπόφευκτη. Στο τέλος της ομιλίας του πάντως, ακούστηκαν και χειροκροτήματα αλλά και αρκετά γιουχαΐσματα.

epikaira.gr

Στα χέρια της αστυνομίας επικίνδυνος κακοποιός , στο Αίγιο

Στα δίχτυα της αστυνομίας έπεσε χθες ένας 29χρονος Αλβανός που κατηγορείται για κατοχή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών.α δίχτυα της αστυνομίας έπεσε χθες ένας 29χρονος Αλβανός που κατηγορείται για κατοχή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η  αστυνομία είναι  ο «ιδιοκτήτης» φυτείας με 700 δενδρύλλια κάνναβης, η οποία είχε εντοπιστεί στα Χανιά πριν από ένα χρόνο, μαζί με 332 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.Χαρακτηριστικό είναι τότε, ότι ο Αλβανός είχε πυροβολήσει κατά των αστυνομικών προκειμένου να διαφύγει, χωρίς πάντως να τραυματιστεί κάποιος.

Η δράση του όμως δεν τελείωσε στην Κρήτη αλλά στο Αίγιο όπου συνελήφθη από αστυνομικούς ως μέλος οργανωμένης εγκληματικής ομάδας διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, την οποία εξάρθρωσαν αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Αιγίου.Τις επόμενες ημέρες, ο 29χρονος Αλβανός θα μεταταχθεί στα Χανιά, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί το ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Χανίων για απόπειρα ανθρωποκτονίας και καλλιέργεια και κατοχή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

newsbomb.gr

«Και την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω...»

Tου Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
 Μέλους Π.Σ. ΠΑΣΟΚ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
«Το ΠΑΚ δηλώνει επίσημα ότι θα εργασθεί για μια Ελλάδα δημοκρατική, προοδευτική και εθνικά ελεύθερη - και δεν θα δεχθεί κανένα συμβιβασμό σε καμία φάση της πάλης»
Διακήρυξη ΠΑΚ, Νοέμβριος 1968
«Ο αγώνας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος για την εθνική μας αναγέννηση, για μια σοσιαλιστική και δημοκρατική Ελλάδα, στηρίζεται στην αρχή πως η εθνική μας ανεξαρτησία αποτελεί προϋπόθεση για την πραγμάτωση της λαϊκής κυριαρχίας…..Κάθε εξουσία πηγάζει από τον λαό, εκφράζει τον λαό και υπηρετεί τον λαό. Η κοινωνική, οικονομική και πολιτική δομή της δύναμης στη χώρα μας διαρθρώνεται με τρόπο που να αποκλείει την παραβίαση της λαϊκής θέλησης με οποιοδήποτε τρόπο» Ιδρυτική διακήρυξη ΠΑΣΟΚ 3.9.1974.
Την ύστατη στιγμή για την πατρίδα και το Λαό μας υπενθυμίζω με τα παραπάνω στον Γ. Παπανδρέου το χρέος που προέρχεται όχι μόνον από το επίθετό του, αλλά και από το πολιτικό DNA του ΠΑΣΟΚ. Ανεξάρτητα και πέρα από...
 την οικονομική, πολιτική και κοινωνική διάσταση της νέας οδυνηρής και καταστροφικής επικείμενης συμφωνίας, υπάρχει μια απαραβίαστη εθνική κόκκινη γραμμή.
Η χώρα, οι πολίτες, η δημοκρατία μας, δεν μπορεί να παραδοθούν στη στυγνή και μόνιμη επιτροπεία της κ. Μέρκελ, να εκχωρηθεί η διακυβέρνηση της χώρας σε Γερμανούς γκαουλάιτερ όπου επικεφαλείς θα είναι ο Χ. Ράιχενμπαχ, ο οποίος θα έχει τον πρώτο λόγο.
Καλώ τον Πρωθυπουργό της χώρας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να δηλώσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «και την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω», πριν είναι αργά.
Η εθνική περηφάνια είναι μονόδρομος.

press-gr.blogspot.com

Ο Καντάφι ετάφη σε μυστική τοποθεσία στην έρημο Σαχάρα

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι ετάφη σήμερα μαζί με τον γιο του Μουτάσιμ σε μυστική τοποθεσία στην έρημο Σαχάρα, δήλωσε ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος της προσωρινής κυβέρνησης της χώρας. "Η σορός του μεταφέρθηκε εκεί νωρίς το πρωί και μόλις ετάφη στην έρημο μαζί με τον γιο του", δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ο διοικητής Άμπντελ Ματζίντ Μλέγκτα του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου. Η σορός του παραδόθηκε σε δύο πιστούς της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης, οι οποίοι ανέλαβαν τον ενταφιασμό του μυστικά βαθιά στην έρημο Σαχάρα. "Αυτή η μυστική αποστολή ανατέθηκε σε δύο μόνον έμπιστους ανθρώπους. Αυτοί δεν είναι φρουροί, αλλά πολύ έμπιστοι άνθρωποι του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου", είχε σημειώσει νωρίτερα σήμερα ο Μλέγκτα. Προτού απομακρυνθούν από το χώρο στον οποίο εκτίθεντο οι σοροί του Καντάφι και του γιου του Μουτάσιμ στη Μιζουράτα, στη δυτική Λιβύη, ο προσωπικός κληρικός του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύης, ο Χάλεντ Ταντούς, τέλεσε την επικήδεια προσευχή. Σε αυτήν παρίσταντο δύο ξαδέλφια του Καντάφι, ο Μανσούρ Ντάο Ιμπραχίμ, που ήταν επικεφαλής της Λαϊκής Φρουράς του, και ο Άχμεντ Ιμπραχίμ. Και οι δύο είχαν συλληφθεί με τον Καντάφι όταν η οχηματοπομπή στην οποία βρίσκονταν δέχθηκε επιδρομή από αεροσκάφος του ΝΑΤΟ κοντά στη Σύρτη, τη γενέτειρα του Καντάφι. "Οι αξιωματούχοι του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου παρέδωσαν τη σορό αφού ο σεΐχης ολοκλήρωσε την τελετή που έγινε νωρίς το πρωί και τον μεταφέρουν κάπου πολύ μακριά στην έρημο", είχε επίσης δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο Μλέγκτα. Από την Παρασκευή το στρατιωτικό συμβούλιο στην Μιζουράτα είχε ανακοινώσει ότι το πτώμα του πρώην ηγέτη της Λιβύης θα ενταφιαζόταν σε μυστική τοποθεσία, έπειτα από ανάλογη εισήγηση του δεύτερου στην ιεραρχία του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μαχμούντ Τζιμπρίλ, ο οποίος είχε μεταβεί εκεί για να δει επιτόπου τη σορό του Καντάφι. "Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στο να αποφευχθεί στο μέλλον ορισμένοι φιλοκανταφικοί να πηγαίνουν για προσκύνημα στον τάφο του", είχε διευκρινίσει μέλος του στρατιωτικού συμβουλίου, σύμφωνα με το οποίο "θα το κάνουμε όπως έγινε με τον Αδόλφο Χίτλερ". Νωρίτερα σήμερα μέλος του στρατιωτικού συμβουλίου της Μιζουράτας είχε επιβεβαιώσει και αυτό την ταφή του Καντάφι σε "μυστική τοποθεσία". "Είδα την άδεια ταφής του. Έγραφε ότι ο Καντάφι έφερε δύο τραύματα από σφαίρες, ένα στο κεφάλι, ένα στο στήθος, και ότι έφερε ουλές από χειρουργικές επεμβάσεις που είχε κάνει στο παρελθόν, μία στον αυχένα, δύο στο στομάχι και μία στο αριστερό πόδι", προσέθεσε η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί. Η ταφή του Καντάφι έγινε την ώρα που μαίνεται η πολεμική γύρω από τις συνθήκες του θανάτου του. Στη σορό του έγινε νεκροψία, αλλά ο γιατρός που την έκανε δηλώνει ότι περιμένει το πράσινο φως των αρχών της Τρίπολης για να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματά της.

e-typos.com

ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ


ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Από αύριο το τοπίο αλλάζει ριζικά.
Μετά από δύο χρόνια λανθασμένης πολιτικής και απουσίας της κυβέρνησης από κάθε διαπραγμάτευση, φτάσαμε ως εδώ.
Με τη νέα συμφωνία -σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις -οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ αναλαμβάνουν τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και οι Έλληνες τη διαχείριση του ελλείμματος. Αναλαμβάνουμε, δηλαδή, τη δέσμευση να μηδενίσουμε το πρωτογενές έλλειμμα και να παράξουμε πρωτογενή πλεονάσματα. Τη δέσμευση να έχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς.
Για την επίτευξη του στόχου αυτού καθοριστική σημασία έχει το μείγμα πολιτικής και η οικονομική διαχείριση. Γι’ αυτό ακριβώς, απαιτείται ουσιαστική διαπραγμάτευση, ώστε να φτιάξουμε το μείγμα πολιτικής που θα οδηγήσει σε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς. Διαπραγμάτευση για μια άλλη συνταγή, που θα βασίζεται στην ανάπτυξη και όχι στην ύφεση, ώστε να βγει η χώρα μια ώρα αρχύτερα από την κρίση.
Η κυβέρνηση επιμένει στην ίδια λαθεμένη συνταγή!
Απέδειξε ότι δεν μπορεί. Έπεσε έξω σε όλα.
Επιμένουμε, λοιπόν, ότι η χώρα χρειάζεται άλλο μείγμα πολιτικής.
Θέλουμε και μπορούμε να διαπραγματευτούμε την αλλαγή συνταγής.
Αυτή που ακολουθείται, απέτυχε παταγωδώς.

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ «ΝΑΙ» ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ

Το θέμα που έθεσαν οι κύριοι Βενιζέλος και Λοβέρδος, για αυξημένη πλειοψηφία στην ψηφοφορία για τη νέα συμφωνία, δείχνει ξεκάθαρα ένα πράγμα:
Ότι αποφάσισαν να αποδράσουν και ψάχνουν προφάσεις και προσχήματα.
Δεν τα καταφέρνουν, όμως, ούτε στο θέατρο που προσπαθούν να στήσουν. Διότι το Σύνταγμα ορίζει ξεκάθαρα πότε απαιτούνται 180 ψήφοι.
Αυτό το αναγνωρίζουν, τώρα, ακόμα και οι ίδιοι. Ομολογούν ότι η ευρεία πλειοψηφία δεν είναι νομικά επιβεβλημένη, αλλά την θέλουν για πολιτικούς λόγους.
Εμείς –όπως τόνισε εδώ και πολύ καιρό στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς- «ναι» στο λάθος δεν πρόκειται να πούμε.

ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Η Νέα Δημοκρατία ήταν και είναι ξεκάθαρη:
Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στο πλαίσιο των συμφωνιών για την αντιμετώπιση του χρέους δεν συζητάμε, δεν δεχόμαστε.  
Άλλο τεχνική βοήθεια και άλλο εκχώρηση αποφασιστικών αρμοδιοτήτων σε οποιουσδήποτε ξένους.
Αποφάσεις που βάζουν πάνω από την όποια εκλεγμένη κυβέρνηση, οποιουσδήποτε άλλους, είναι αντισυνταγματικές, είναι αντιδημοκρατικές και είναι απαράδεκτες.
Δεν ταιριάζουν, άλλωστε, ούτε στις αρχές, ούτε στις Συνθήκες, ούτε και στις δημοκρατικές παραδόσεις της Ευρώπης.
Άλλωστε, μόλις, χθες, ο Εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν, ο κ. Α. Αλταφάζ, δήλωσε ότι η κηδεμονία μιας χώρας μέλους δεν είναι ούτε θεσμικά ούτε νομικά αποδεκτή.
Πάνω απ’ όλα, τέτοιες αποφάσεις δεν ταιριάζουν στη χώρα μας και δεν γίνονται αποδεκτές από τους Έλληνες.
Δεν τις συζητάμε. Τις απορρίπτουμε.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 99η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩ​ΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚ​Η

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από την Εκτελεστική Γραμματεία των Ομάδων Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμμαχίας εκδόθηκε το ακόλουθο μήνυμα, σχετικά με την αυριανή 99η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης:
Στην επέτειο των 99 χρόνων από την είσοδο του ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη, η πόλη βρίσκεται αντιμέτωπη όχι μόνο με την απειλή της άτακτης χρεοκοπίας που πλανάται πάνω από την πατρίδα μας, αλλά και με τα φαντάσματα του εαυτού της. Εδώ και αρκετά χρόνια, η πόλη μας έχει παραδοθεί σε μία συνωμοσιολογική και φοβική θεματολογία που έχει γίνει συνώνυμή της, με αφετηρία τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην άμεση γειτονιά μας και κυρίως την ανάδειξη του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ ως κυρίαρχου στην οπτική και την ατζέντα της. Λίγο ή περισσότερο, η μεγάλη πλειοψηφία του πολιτικού και πνευματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, σε διαφορετικές αποχρώσεις, έχει ενδώσει στον πειρασμό να επενδύσει στην ανέξοδη γοητεία της γνωστής ρητορικής. Την ίδια ώρα καλά κρατεί και το σύνδρομο της πόλης που είναι καταδικασμένη από τη μοίρα σε ρόλο δευτεραγωνιστή, που εκδηλώνεται με μία εκ των πραγμάτων μονομερή και ατελέσφορη αναμέτρηση με το αθηναϊκό κέντρο. Το μείγμα γίνεται καταστροφικό, εάν σε αυτήν την παθογένεια της Θεσσαλονίκης προστεθεί και το γενικό αίσθημα απογοήτευσης και παραλυσίας που γεννά σε όλους τους Έλληνες  η άθλια διαχείριση της οικονομικής κρίσης από το πολιτικό σύστημα. Η σημερινή Θεσσαλονίκη σε τίποτα δεν θυμίζει την πόλη – κέντρο μίας ευρύτερης περιοχής, που περιγράφει η ιστορία της. Είναι αμήχανη, εσωστρεφής, εχθρική προς το νέο. Το χειρότερο είναι ότι αυτή η εικόνα αποξενώνει και απομακρύνει τις μονάδες και τους πυρήνες καινοτομίας και δημιουργίας της πόλης. Πολλά καλά μυαλά έχουν ήδη φύγει μακριά, ρίχνοντας μαύρη  πέτρα σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον ή επιλέγουν την αφάνεια. Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται πλέον μία άλλη αφήγηση, πιο διορατική, πιο ευρωπαϊκή και κοσμοπολίτικη, πιο ανταγωνιστική. Αυτό είναι το στοίχημα της επόμενης 100ης επετείου που καλείται να φέρει σε πέρας ο δήμος της πόλης μας. Θεσσαλονίκη, Χρόνια Πολλά!!!

Η λιτότητα δεν πρέπει να λειτουργεί σε βάρος της κοινωνικής προστασίας των ατόμων με αναπηρία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στρασβούργο, 25 Οκτωβρίου 2011

Περίπου 80 εκατομμύρια άτομα με αναπηρία ζουν στην Ευρώπη και συνιστούν το 16% του συνολικού πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μόνο ένα μικρό ποσοστό εξ αυτών έχει ενταχθεί στην αγορά εργασίας ή έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει μια θέση απασχόλησης. Η κατάσταση είναι ακόμα δυσμενέστερη στα φτωχά κράτη μέλη με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας να οδηγείται στη φτώχεια και στην κοινωνική περιθωριοποίηση. Σε αυτό το πλαίσιο ψηφίστηκε σήμερα, 25 Οκτωβρίου, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η έκθεση σχετικά με την κινητικότητα και την ένταξη ατόμων με αναπηρία και την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Αναπηρία 2010 – 2020. 

Κεντρικό σημείο της έκθεσης αποτελεί η πεποίθηση ότι απαιτείται μεγαλύτερη επένδυση στην κατάρτιση των ατόμων με αναπηρία και στην προσπάθεια ενσωμάτωσής τους στην κοινωνία και την απασχόληση, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο θα έχει σημαντικότατα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη. Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει:
·         να διασφαλισθεί ουσιαστικά η πρόσβαση για όλους σε υπηρεσίες και αγαθά, καθώς επίσης και στην ελεύθερη μετακίνηση και την επικοινωνία, ως στοιχειώδη ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα και να καταπολεμηθούν αποτελεσματικά τα εμπόδια για την κινητικότητα, ως μια εκ των συνιστωσών της κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Στο τελικό κείμενο της έκθεσης ενσωματώθηκαν τροπολογίες του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη, προς την κατεύθυνση της διασφάλισης αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για όλους, αφενός μέσω της αποφυγής λήψης μέτρων λιτότητας σε βάρος της κοινωνικής προστασίας που προσφέρεται στα άτομα με αναπηρία και αφετέρου μέσω της λήψης των ενδεδειγμένων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης και την ενδυνάμωση των αρμόδιων δημόσιων φορέων με σκοπό την ένταξη των ατόμων αυτών στην απασχόληση και την κοινωνία.

«Σε αυτή τη δύσκολη οικονομικοκοινωνική συγκυρία είναι εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλίσουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση διατηρώντας παράλληλα την κοινωνική επάρκεια. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να ληφθούν ουσιαστικές και στοχευμένες δράσεις για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Πέραν της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και στην επίτευξη της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων. Υποχρέωση του κράτους και της κοινωνίας είναι η εγγύηση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία – μέσω επαρκών επιδοματικών πολιτικών, σε συνδυασμό με τη διασφάλιση ίσης πρόσβασης στην απασχόληση και την εκπαίδευση. Αυτό θα πρέπει να είναι και το ζήτημα για τη σημερινή κυβέρνηση, η μέγιστη κοινωνική αποτελεσματικότητα των επιδοματικών πολιτικών, όχι οριζόντιες και αλόγιστες περικοπές και φοροεπιδρομές. Πότε θα καταλάβουν ότι οι Έλληνες δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι, οικογένειες με ελπίδες και όνειρα;», δήλωσε σχετικά ο Κ. Πουπάκης. 

Ερώτηση ευρωβουλευτή ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου προς την Ευρωπαϊκή για τις επιπτώσεις στην υγεία πολιτών από την χρήση χημικών ουσιών- δακρυγόνων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στρασβούργο, 25 Οκτωβρίου 2011

Με αφορμή τον εντεινόμενο προβληματισμό για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η εκτεταμένη χρήση χημικών ουσιών- δακρυγόνων στην υγεία των πολιτών που τις εισπνέουν, ο κ. Γ. Κουμουτσάκος κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Γ. Κουμουτσάκου: Στις πρόσφατες πολυπληθείς κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας (19-20/10/2011) και στα τραγικά επεισόδια που τις σημάδεψαν, οι αστυνομικές δυνάμεις - εκτελώντας εντολές στο πλαίσιο των καθηκόντων τους - έκαναν και πάλι εκτεταμένη χρήση χημικών ουσιών –δακρυγόνων. Επισημαίνεται ότι όλο και συχνότερα από πολλές πλευρές εκφράζεται σοβαρότατος προβληματισμός για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η χρήση αυτών των ουσιών στην υγεία των πολιτών που τις εισπνέουν. Συγκεκριμένα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τον Ιούνιο του 2011 μετά από αντίστοιχα επεισόδια και χρήση χημικών ουσιών, όχι μόνο σε ανοιχτούς αλλά και σε κλειστούς δημόσιους χώρους, έθεσε το θέμα της επικινδυνότητας των συγκεκριμένων χημικών ουσιών. Απέστειλε μάλιστα για ανάλυση χρησιμοποιηθέντα φιαλίδια στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης έδειξαν ότι στα φιαλίδια αυτά περιέχονται, μεταξύ άλλων, η χημική ουσία CS, η οποία σύμφωνα και με την Ένωση Ελλήνων Χημικών, κατατάσσεται στα χημικά όπλα και μπορεί να έχει σοβαρές έως και πολύ σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Υπογραμμίζεται ότι με απόφαση του ΟΗΕ (2603/16-12-1969) απαγορεύεται η χρήση αυτού του τύπου χημικών ουσιών για πολεμικούς σκοπούς, ενώ η σύμβαση του Παρισιού το 1993, που έχει επικυρωθεί και από την Ελλάδα, προβλέπει την απαγόρευση παραγωγής χημικών ουσιών για στρατιωτικούς σκοπούς. Σε συνέχεια των ανωτέρω, ερωτάται η Επιτροπή: 1) Εάν τα στοιχεία που διαθέτει σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από την εκτεταμένη χρήση της ουσίας CS συγκλίνουν με τις διαπιστώσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. 2) Εάν διαθέτει πρόσφατες μελέτες- αναλύσεις σχετικά με τις επιπτώσεις των ουσιών αυτών στη δημόσια υγεία και αν ναι, ποια είναι τα συμπεράσματά τους. 3) Εάν χρησιμοποιούνται παρόμοιες χημικές ουσίες- δακρυγόνα σε άλλα κράτη μέλη σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις και αν ναι, σε ποια. 4) Εάν τα συμπεράσματα είναι ότι δεν υπάρχει πλήρης ασφάλεια της δημόσιας υγείας από τη χρήση των συγκεκριμένων χημικών ουσιών, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να απαγορευτεί η χρήση των συγκεκριμένων ουσιών.

Κώστας Κόλλιας: «Απαιτείται σοβαρή αντιμετώπιση και εθνική στρατηγική για την προστασία από τα μεταλλαγμένα»

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας στο Μιλάνο της Ιταλίας επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, στα πλαίσια αποστολής της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής. Σχετικά με την επίσκεψη ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας στο Μιλάνο, είναι μία χειροπιαστή απόδειξη της βαρύτητας που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην επιστημονική έρευνα και τις πρακτικές εφαρμογές της επιστήμης. Τα ερευνητικά προγράμματα που υλοποιούνται εδώ, υποστηρίζονται οικονομικά και συντονίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορούν ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή, μεταξύ των οποίων και οι γενετικά τροποποιημένες τροφές.
Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση από επιστήμονες και ειδικούς στο θέμα των μεταλλαγμένων και μου δόθηκε η ευκαιρία να τους θέσω ερωτήματα σχετικά με τις επιστημονικές έρευνες σε αυτόν τον τομέα, αλλά και να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με την πολιτική που ακολουθείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για αυτό το θέμα. Οι Ευρωπαίοι πολίτες αντιστέκονται σθεναρά στα μεταλλαγμένα προϊόντα και αυτό είχε υποχρεώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει μία μάλλον απορριπτική στάση απέναντι στα μεταλλαγμένα. Μάλιστα, ως χώρα, έχουμε καταδικαστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, επειδή αποφασίσαμε να απαγορεύσουμε τις εισαγωγές μεταλλαγμένων.
Τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αρχίσει να υποχωρεί.  Ήδη κάποια μεταλλαγμένα έχουν πάρει υγειονομική έγκριση. Πρόσφατα μάλιστα η ΕΕ πήρε και μία απόφαση, η οποία έδωσε τη δυνατότητα στα κράτη μέλη να επιτρέπουν ή να απαγορεύουν στην επικράτειά τους την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Από την άλλη όμως, δεν επιτρέπει σε καμία χώρα να μπλοκάρει τις εισαγωγές των εγκεκριμένων από την ΕΕ μεταλλαγμένων.
Πρόκειται για μια απόφαση δίκοπο μαχαίρι. Διότι μπορεί μεν μία χώρα να αποφασίσει να μην επιτρέπει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων σε εθνικό επίπεδο. Εάν όμως επιτραπεί η εισαγωγή, τα φθηνά μεταλλαγμένα εισαγωγής θα δημιουργήσουν καθεστώς αθέμιτου ανταγωνισμού για τα ντόπια, καθαρά προϊόντα. Αυτό σταδιακά θα υποχρεώσει τις εθνικές κυβερνήσεις να υποκύψουν και να επιτρέψουν την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων φυτών για να παραμείνουν ανταγωνιστικές.
Οι απόψεις διίστανται σχετικά με την επικινδυνότητα ή μη των μεταλλαγμένων για την ανθρώπινη υγεία. Το βέβαιο είναι ότι απαιτείται εθνική στρατηγική για τον χειρισμό αυτού του ζητήματος που μπορεί να έχει επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, αλλά και στην οικονομία. Προσωπική μου άποψη είναι ότι η χώρα μας πρέπει να αντισταθεί τουλάχιστον στην καλλιέργεια μεταλλαγμένων. Όχι μόνο διότι κανείς δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να γνωρίζει τις επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό και στο περιβάλλον, αλλά επιπλέον διότι θεωρώ ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι η ποιότητα.
Είναι αντικειμενικά αδύνατον να ανταγωνιστούμε μεγάλες σε έκταση χώρες με μαζική παραγωγή. Εμείς πρέπει να επενδύσουμε στην υψηλή προστιθέμενη αξία και στη διατροφική αξία των καθαρών, υγιεινών τροφίμων, δηλαδή στην ποιότητα. Από εκεί κι έπειτα, είναι αυτονόητο ότι η πολιτεία δεν μπορεί να αφήσει τίποτε στην τύχη. Η σήμανση των μεταλλαγμένων πρέπει να είναι δεσμευτική και απαρέγκλιτη  υποχρέωση, ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει με ακρίβεια και ανά πάσα στιγμή τι αγοράζει. Πρέπει να υπάρχει αυστηρός έλεγχος για κάθε τι που καταλήγει στο τραπέζι μας μέσω της διατροφικής αλυσίδας, έλεγχος που θα προστατεύει και τον καταναλωτή, αλλά και που θα διασφαλίζει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της αγροτικής μας παραγωγής.»

Ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί από τη μεγάλη απώλεια του Λεωνίδα Ανδριανόπουλου

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης,  κ. Γιάννης Ιωαννίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί από τη μεγάλη απώλεια του Λεωνίδα Ανδριανόπουλου, που “έφυγε” σήμερα πλήρης ημερών.

Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος έζησε από κοντά τη δημιουργία και την εξέλιξη του Ολυμπιακού, έκανε μεγάλη καριέρα στο σύλλογο την περίοδο 1927 – 1935, κατακτώντας αρκετούς τίτλους και διακρίσεις και μαζί με τέσσερα από τα αδέλφια του αποτέλεσαν τη θρυλική του πεντάδα.

Εκφράζουμε στην οικογένειά του τα ειλικρινή συλληπητήριά μας».

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Σε ηλικία 100 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος, μέλος της θρυλικής πεντάδας των Ανδριανοπουλέων του Ολυμπιακού.
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1911 και ήταν αδελφός του Γιώργου, Γιάννη, Βασίλη, Ντίνου της Θρυλικής πεντάδας των Ανδριανοπουλέων του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας.
Επίσης, είχε άλλα δύο αδέλφια ποδοσφαιριστές σε πιο μικρές ομάδες του Πειραιά, τον Αριστείδη και το Στέλιο.
Έκανε μεγάλη καριέρα στην Ολυμπιακό, ενώ αρχικά ασχολήθηκε με το στίβο και συγκεκριμένα με το τριπλούν.
Φόρεσε 11 φορές τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας και σημείωσε 2 γκολ. Τη φανέλα του Ολυμπιακού τη φόρεσε πρώτη φορά το 1927 και τελευταία το 1935 μόλις 24 χρονών.

Χρηματοδότηση του έργου " Ανάδειξη κάστρου Καρύταινας "


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του έργου «Ανάδειξη κάστρου Καρύταινας (Διαμόρφωση μονοπατιού, συντήρηση – στερέωση Ιερού Ναού Παναγίας, στερέωση οικίας Κολοκοτρώνη και αποκατάσταση Βυζαντινού πύργου Ματζουρανόγιαννη, αποκατάσταση πύργου Λεβένταινας)» στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού 1.300.000,00  
Το Κάστρο της Καρύταινας είναι κηρυγμένο ως προέχων βυζαντινό μνημείο της χώρας (ΒΔ 25-2-1922, ΦΕΚ 28/τ.Α’/26-2-1922), κτίσθηκε γύρω στα μέσα του 13ου αιώνα από τους Φράγκους για τον έλεγχο της βορειοανατολικής Αρκαδίας, ίσως στα ερείπια της Αρχαίας Βρένθης.
Η αποκατάσταση της διαδρομής και των σημαντικών κτισμάτων στις πλαγιές του λόφου και η μελλοντική σύνδεσή του με σημαντικά κτίσματα εντός του οικισμού θα συμβάλλουν στην ενσωμάτωση του αρχαιολογικού χώρου στη σύγχρονη ζωή του οικισμού.
Το έργο που θα υλοποιηθεί περιλαμβάνει:

Ένταξη Έργων στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013 στη Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «ΑΣΙΝΗ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΣΙΝΗΣ, ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΣΤΡΑΚΙ» στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 24  του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 700.000,00 €.

Στα πλαίσια του παρόντος έργου και σύμφωνα με την μελέτη θα γίνουν επεμβάσεις στον αρχαιολογικό χώρο συνολικής έκτασης 35.000 τ.μ.
Ειδικότερα θα γίνουν οι παρακάτω εργασίες:

Αναζωπυρώνονται τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, λόγω αυξημένης πλειοψηφίας

Αναζωπυρώνεται η συζήτηση περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες εν αναμονή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Τετάρτης. Η κυβέρνηση, φέρεται να είναι πρόθυμη να φέρει την όποια νέα συμφωνία στη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, κάτι που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, χαρακτήρισε «εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο». Ταυτόχρονα, πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να θέτει ως «κόκκινη γραμμή» το θέμα της μόνιμης εποπτείας της χώρας και να προτίθεται ακόμη και να αποχωρήσει από τις Βρυξέλλες σε περίπτωση που τεθεί τέτοιο θέμα. Σε αυτή την περίπτωση, ο πρωθυπουργός θα συγκαλέσει άμεσα τη Βουλή ώστε να την ενημερώσει σχετικά και από εκεί και πέρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει τεθεί θέμα μόνιμης εποπτείας από τους εταίρους, ενώ και ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, είχε δηλώσει ότι η Κομισιόν δεν επιθυμεί, ούτε μπορεί, με βάση την κοινοτική νομοθεσία, να θέσει υπό κηδεμονία χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε ό,τα αφορά το ενδεχόμενο η νέα συμφωνία να έρθει στη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος, με δηλώσεις που έκανε στον Σκάι, είπε ότι δεν υπάρχει κάποια σχετική νομική υποχρέωση. Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε ότι εάν τεθεί ζήτημα ευρείας πλειοψηφίας και η συμφωνία δεν ψηφιστεί από τους 180 βουλευτές, τότε θα γίνει μεν νόμος του κράτους αλλά η κυβέρνηση θα πρέπει στη συνέχεια να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Ο υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας, λέγοντας ότι στηρίζει την εκδοχή της κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, καθώς, όπως είπε, τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά και ο ΛΑΟΣ, και σε ορισμένες περιπτώσεις η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δημοκρατική Αριστερά, είχαν συγκλίσεις απόψεων.

Η ΝΔ για την αυξημένη πλειοψηφία
Την άρνηση της ΝΔ να υπερψηφίσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Τετάρτης, επανέλαβε για άλλη μια φορά ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, με δηλώσεις που έκανε σήμερα, Τρίτη, το πρωί στο Mega. Ταυτόχρονα, ο κ. Μιχελάκης, απέρριψε και κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης. 
Αντίθετα, ανοιχτό παράθυρο για να υπερψηφίσει η ΝΔ την όποια συμφωνία, άφησε ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Δένδιας, με δηλώσεις που έκανε στη ΝΕΤ. Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας, δήλωσε ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έχει πει κάτι απολύτως σαφές. Αν είναι μια συμφωνία που είναι προς το εθνικό συμφέρον εμείς θα την ψηφίσουμε. Αν είναι μια συμφωνία που είναι επιζήμια για την χώρα δεν θα την ψηφίσουμε». Πάντως, ο κ. Δένδιας, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πολλές επιφυλάξεις και φόβους.
Εν τω μεταξύ, αντίθετος στη σχεδιαζόμενη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής είναι και ο ΛΑ.Ο.Σ. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας για το θέμα στο Mega, το βράδυ της Δευτέρας, δήλωσε ότι «εκχωρούμε την κυριαρχία της χώρας», ενώ ταυτόχρονα, έστειλε και επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, με την οποία ζητά τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τα αποτελέσματα της Συνόδου.
eklogika.gr

Απάντηση Μπεγλίτη στη Βουλή για το πολεμικό videogame «Arma 3»

Η νήσος Λήμνος το 2025 είναι ο τόπος στον οποίο εκτυλίσσεται η πλοκή του εμπορικού στρατιωτικού ηλεκτρονικού παιχνιδιού «Arma 3», που πρόκειται να βγει στην αγορά μέσα στο 2012 και το οποίο εμφανίζει το ελληνικό νησί να έχει καταληφθεί από ιρανικά στρατεύματα. Το ηλεκτρονικό αυτό παιχνίδι όμως φαίνεται να έχει δημιουργήσει έντονη ενόχληση στους κατοίκους και φορείς του νησιού διότι όπως καταγγέλλουν, στο videogame εμφανίζονται αεροφωτογραφίες του νησιού και πραγματικές εικόνες από υποδομές και κτίρια.

Για το θέμα αυτό απευθύνθηκε πρόσφατα, με ερώτησή του, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Γαληνός ζητώντας να ενημερωθεί εάν έχει αξιολογηθεί το παιχνίδι και αν υπάρχουν ζητήματα που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια.
Προς απάντηση της ερώτησης του βουλευτή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης απέστειλε έγγραφό του στη Βουλή στο οποίο αναφέρει ότι το «Arma 3» είναι ένα εμπορικό στρατιωτικό ηλεκτρονικό παιχνίδι το οποίο αναμένεται να διατεθεί στο κοινό εντός του 2012.
Στην επίσημη ιστοσελίδα παρουσίασης της πλοκής του εν λόγω ηλεκτρονικού παιχνιδιού γίνεται αναφορά στη νήσο Λήμνο, ως μία από τις «τέως σημαντικότερες Ελληνικές αεροπορικές βάσεις» η οποία καταλήφθηκε από ιρανικά στρατεύματα το 2025, μετά από σκληρές μάχες με το ΝΑΤΟ.
Όπως εξάλλου ενημερώνει ο υπουργός, στην ιστοσελίδα της εταιρείας που δημιούργησε το παιχνίδι, «γίνεται επίσης αναφορά στα γεωγραφικά δεδομένα της νήσου Λήμνου, ενώ στη διαδικτυακή διαφημιστική προώθηση του εν λόγω παιγνίου παρουσιάζονται με πολύ καλή ευκρίνεια εικόνες υποδομών και περιοχών του νησιού χωρίς όμως να εμφανίζονται στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Επιπλέον, δεν διαφαίνεται ότι η εν λόγω απεικόνιση συνοδεύεται από αντίστοιχη ακρίβεια συντεταγμένων και ως εκ τούτου δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ένα αξιόπιστο εκπαιδευτικό ή επιχειρησιακό μέσο σε στρατιωτικό επίπεδο».
Εξάλλου όπως σπεύδει να επισημάνει ο κ. Μπεγλίτης, «με τη χρήση της υφιστάμενης ψηφιακής τεχνολογίας και των δυνατοτήτων τηλεπισκοπικής (δορυφορικής ή μη) παρατήρησης γης είναι δυνατόν να παραχθούν πολύ καλύτερα εικονικά περιβάλλοντα από αυτό του εν λόγω παιγνίου, τα οποία εκτός από την καλή ευκρίνεια εικόνας δύναται να διαθέτουν και ακρίβεια συντεταγμένων, προσδίδοντας κατά αυτόν τον τρόπο ένα πραγματικά χρήσιμο εκπαιδευτικό και επιχειρησιακό εργαλείο σε στρατιωτικό επίπεδο».
Ο υπουργός Εθνικής 'Άμυνας ενημερώνει ταυτόχρονα τον βουλευτή ότι «στο πλαίσιο της εκπαίδευσης του προσωπικού σε θέματα στρατηγικής και επιχειρησιακής σχεδίασης, στη διαδικασία λήψεως αποφάσεων, στη δοκιμή σχεδίων και την αξιολόγηση νέων Θεμελιωδών Αντιλήψεων, το ΓΕΕΘΑ εκτελεί προσομοιώσεις επιχειρήσεων στρατηγικού/επιχειρησιακού σχεδιασμού καθώς και σενάρια επιχειρησιακού πειραματισμού, με χρήση συστημάτων προσομοίωσης. Τα ηλεκτρονικά εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούνται καθώς και η γενικότερη φιλοσοφία και διαδικασία χρήσης τους, με σκοπό την υλοποίηση του έργου έχουν ελάχιστη έως και καμία συνάφεια με την ηλεκτρονική εφαρμογή ''Arma 3''».
Τέλος ο υπουργός ενημερώνει τον βουλευτή ότι «το ΓΕΣ διαθέτει τμήμα πολεμικών παιγνίων το οποίο παρακολουθεί τις εξελίξεις στο χώρο της προσομοίωσης. Για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων και για προσομοίωση καταστάσεων που δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν σε συμβατικά πεδία ασκήσεων χρησιμοποιεί πολεμικά παίγνια και εξομοιωτές για εκπαίδευση των Διοικήσεων, των Επιτελείων και των χειριστών οπλικών συστημάτων. Τα παραπάνω πολεμικά παίγνια και οι εξομοιωτές είναι πιστοποιημένα είτε από το ΝΑΤΟ, είτε από την εταιρεία κατασκευής οπλικών συστημάτων, είτε από το αρμόδιο τμήμα πολεμικών παιγνίων του ΓΕΣ».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

'' Όχι στις τσιγγουνιές - Ασφαλώς πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα'' ... ''κάπου είμαστε όλοι λίγο Έλληνες''.

Εντυπωσιακά τα πρωτοσέλιδα του γερμανικού τύπου που πιέζουν την Μέρκελ να μας βοηθήσει με τίτλους όπως ''κάπου είμαστε όλοι λίγο Έλληνες''.
Λίγες ώρες πριν το δεύτερο και σημαντικότερο γύρο της Συνόδου Κορυφής, ο γερμανικός τύπος μονοπωλείται από το επικείμενο ''κούρεμα'' του ελληνικού χρέους και τη σημερινή ψηφοφορία στη γερμανική βουλή.

Ηλεία: ''Μαθητές, στην παρέλαση γυρίστε τους τα κεφάλια''!

Tο facebook κατακλύζεται από μηνύματα που προτρέπουν τους μαθητές...
να προβούν σε συμβολική αντίδραση την ώρα που θα περνούν μπροστά από τα πολιτικά πρόσωπα στην εξέδρα των επισήμων, γυρνώντας το κεφάλι τους αλλού.
Συγκεκριμένα το μήνυμα που διαδίδεται τις τελευταίες ώρες μέσω της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής: «Παρακαλούνται οι μαθήτριες και οι μαθητές και όποιος άλλος συμμετάσχει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, όταν έρθει η ώρα των επισήμων, να στρέψουν τα κεφάλια προς την αντίθετη κατεύθυνση και να σταματήσουν μπροστά τους με γυρισμένη την πλάτη. Η νεολαία της χώρας την ημέρα του μεγάλου «ΟΧΙ» να βροντοφωνάξει το δικό της «ΟΧΙ»!!!».
Σύμφωνα με το ilialive.gr, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης προγραμματίζουν να συνοδεύσουν τους μαθητές τους στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, φορώντας μαύρα περιβραχιόνια, ενώ την ίδια μέρα σχεδιάζουν να κυματίζουν στα σχολεία μαύρες σημαίες

newsit.gr

Δ.Τ. ΝΕΟ NEWSBOMB.G​R

Newsbomb.gr: Ανανεωμένο και πιο άγριο!
Με νέα εμφάνιση, δυναμικότερο χαρακτήρα και δεσμεύσεις για ακόμη περισσότερες αποκαλύψεις έρχεται από σήμερα το καινούριο Newsbomb.gr. Η ναυαρχίδα των ενημερωτικών portals της D.P.G. Digital Media μπαίνει στη νέα εποχή με ενισχυμένο ειδησεογραφικό επιτελείο, νέες συνεργασίες, περισσότερες δυνατότητες και πιο άγρια προσέγγιση.
Νέες ΣτήλεςΤο ανανεωμένο και πιο άγριο Newsbomb.gr αλλάζει και πάλι τα δεδομένα. Ο Χάρης Λαζαρόπουλος φέρνει το Πολιτικό Βαρόμετρο στο προσκήνιο: κάθε εβδομάδα αξιολογεί και ζυγίζει προσωπικότητες της πολιτικής, ανάλογα με τις δημόσιες δηλώσεις τους. Ο Κώστας Χαρδαβέλλας δίνει το στίγμα της επικαιρότητας με το δικό του αιχμηρό ύφος από το προσωπικό του blog. Ως… πνεύμα αντιλογίας, ο Μένιος Τασιόπουλος αναλύει από το blog του όλα τα θέματα πολιτικής, οικονομίας και διπλωματίας που απασχολούν την κοινή γνώμη. Και, βέβαια, την ανανεωμένη εκδοχή του Newsbomb.gr ενισχύει η έγκυρη ματιά του Γιώργου Χριστοφορίδη.
Νέες λειτουργίεςΤο Newsbomb.gr φέρνει νέες multimedia υπηρεσίες στους επισκέπτες του. Καθημερινά, στις 4μμ μεταδίδει δελτίο ειδήσεων με τα κυριότερα θέματα του 24ώρου, ενώ πρωταγωνιστεί στα μεγάλα γεγονότα με απευθείας μεταδόσεις. Παράλληλα, με τη λειτουργία του web tv ανοίγει ένα νέο παράθυρο άμεσης και διαδραστικής ενημέρωσης των αναγνωστών με οπτικοακουστικό υλικό και τη δυνατότητα σχολιασμού.
Άμεση επικοινωνία
Οι επισκέπτες μπορούν πλέον να σχολιάσουν κάθε άρθρο του Newsbomb.gr και να δώσουν άμεσα το στίγμα της κοινής γνώμης για τα θέματα της επικαιρότητας.
Επίσης, ο αναγνώστης μπορεί με ένα κλικ να δει όλη την ειδησεογραφία που αφορά σε κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας, ξεχωριστά, για να γνωρίζει τι συμβαίνει κάθε στιγμή στον τόπο του.

Σε 12 μήνες λειτουργίας, το Newsbomb.gr πρωτοστάτησε στην ελληνική σκηνή των media. Κέρδισε τις εντυπώσεις με αποκλειστικότητες, αποκαλύψεις, έγκυρο και έγκαιρο ρεπορτάζ. Τώρα, περνά σε νέο επίπεδο. Έρχεται ανανεωμένο και πιο άγριο για να ξαναθυμίσει ότι η μαγεία του ρεπορτάζ δεν είναι show. Είναι η δύναμη της αδέσμευτης δημοσιογραφίας. Αυτή είναι η δέσμευση στους 5,5 εκατομμύρια unique visitors και στα 80 εκατομμύρια pageviews από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα.
Από τώρα και κάθε στιγμή, δείτε τα πάντα στο ανανεωμένο και πιο άγριο Newsbomb.gr
Newsbomb.gr : Για να γνωρίζετε αμέσως ό,τι σκάει!!

Τώρα, 180

Με άρθρο της στο Protagon.gr  η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνει την ανάγκη οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής να ληφθούν τώρα, από την παρούσα Βουλή, με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών και τονίζει ότι η ευθύνη είναι προσωπική για κάθε μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας απέναντι στη συνείδησή του και την εντολή που έχει λάβει από το λαό. To άρθρο της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας με τίτλο " Τώρα 180"  στο http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=9692

ΧΟΡΟΣ ΗΡΑΚΛΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - Live Βραδυά με το Μουσικό Σύνολο ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ

Πέμπτη στις 10:00 μ.μ. - Παρασκευή στις 3:00 π.μ.
Chevalier, Cafe / Bar / Resto Κ. Καραμανλή 5 (παραλιά Ξυλοκάστρου, πριν την είσοδο προς τον Πευκιά)
 
Live Ελληνκή Βραδυά με το Μουσικό Σύνολο ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ και καλλιτεχνκή διεύθυνση Theο Λαζάρου. Υπέροχες φωνές από : Νίκος Μποφίλιος, Σταύρος Ξένος, Γεωργία Γρηγοριάδου, σε μια αυθεντική ελληνική βραδυά με πολύ κέφι, χορό και διασκέδαση.
Ελάτε να διασκεδάσουμε και να υποστηρίξουμε την Ομάδα μας, στο Chevalier στις 27/11/2011 ημέρα Πέμπτη (Παρασκευή αργία) και ώρα 22.00 μμ.
ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 20 (περιλαμβάνεται ποτό)
Σας περιμένουμε, ελάτε να διασκεδάσουμε.
Πληροφορίες - Κρατήσεις - Πωλήσεις Προσκλήσεων : Θεοδώρου Τάσος - Μένια Λοιζίδη : 2743026405
Μποτώνης Φίλιππος : 6942676273 και στα Γραφεία του Ηρακλή

Μόνη υπηρεσία προς τη χώρα, να αποσυρθείτε ησύχως

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Με το θέμα δεν θα άξιζε να ασχοληθούμε καν, αν δεν αποτελούσε την βασική πτυχή της ελληνικής κακοδαιμονίας. Που δεν είναι άλλη από το πολιτικό προσωπικό της χώρας, που πλέον, εξαιτίας της καταστροφής, έχει εντελώς απογυμνωθεί από τα μπιχλιμπίδια του και στέκει μπροστά μας καταρρακωμένο μεν, αλλά πάντα έτοιμο να χρησιμοποιήσει κάθε μέσον για να συνεχίσει να κυβερνά επί ερειπίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους βρισκόταν σε όλα τα (διεθνή) ξεδιάντροπα, επιλήσμονα της διαχρονικής προσφοράς της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην ανθρωπότητα, χείλη, στο ελληνικό κοινοβούλιο επί του θέματος δεν έγινε ΚΑΜΙΑ συζήτηση.

Αντίθετα, κατά τις ημέρες που στο εξωτερικό διεξαγόταν η σχετική συζήτηση, στην Ελλάδα ο καημός και ο φόβος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που καθοδήγησε και την ψήφο τους μαζί με την αγάπη για το έδρανό τους, ήταν αν θα δοθεί ή όχι η έκτη δόση.

Ούτε ενδιαφέρθηκαν, ούτε ζήτησαν να μάθουν τι σημαίνει ένα «κούρεμα» plus, για να θυμηθούμε και το νέο προπαγανδιστικό πυροτέχνημα του κ. Βενιζέλου.

Οι «γραβατωμένοι ταλιμπάν» «ΞΕΡΟΛΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ ΤΟ BBC


Με σκληρή γλώσσα αντιμετωπίζουν πλέον οι ξένοι δημοσιογράφοι τους τεχνοκράτες της τρόικας, τους οποίους αποκαλούν ειρωνικά «σοφολογιότατους» και τους κατηγορούν για πλήρη αποτυχία κατά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα.

Πρόσφατο ρεπορτάζ του BBC μάλιστα χρησιμοποιεί γι’ αυτούς τον καθόλου κολακευτικό χαρακτηρισμό «boffin». Όπου «boffin»…

«Boffin» n. Chiefly British Slang. (Informal) : “someone who is considered to be very clever, often to the exclusion of all non-academic interests” (κάποιος απόλυτα προσκολλημένος στα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα, στον κόσμο του. Ο «σοφολογιότατος», ο «ξερόλας»).

… Αυτό το κάπως σπάνιο δείγμα παλαιάς βρετανικής «σλανγκ» επέλεξε ο έγκριτος συντάκτης χρηματοοικονομικών ειδήσεων του BBC, Ρόμπερτ Πρέστον, για να χαρακτηρίσει τους ανθρώπους της Τρόικας, οι οποίοι, βαθύτατα προσκολλημένοι στα… πάνσοφα κιτάπια τους, κατάφεραν το εξής καταπληκτικό: να τα κάνουν χάλια.

Δήλωση –σοκ του Μίκη Θεοδωράκη Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ !

ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ



                                                                   Αθήνα 25-10-2011       


Η  ΕΥΡΩΠΗ  ΜΑΣ  ΟΔΗΓΕΙ  ΣΤΟ  ΔΡΟΜΟ  ΤΗΣ  ΒΙΑΣ  ! 

Δήλωση –σοκ του Μίκη Θεοδωράκη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη (ΑΝΤΕΝΝΑ) σήμερα το πρωί.

Ολόκληρη η δήλωση του ιδρυτή του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής:     

«Οι ξένοι μας βάζουν όλο και πιο βαθειά το μαχαίρι. Μας προκαλούν προσβλητικά κάθε μέρα και περισσότερο και μας οδηγούν σε έκρηξη, που πιθανόν να καταστρέψει και τους ίδιους.   Οι υπεύθυνοι της Κυβέρνησης συμπεριφέρονται απέναντί τους σαν μυρμήγκια, ενώ στο λαό μας επιδεικνύουν μια τόσο τρομακτική αναλγησία, που θα πρέπει να είναι είτε συνειδητά όργανα του Κακού είτε επικίνδυνα άσχετοι, μικροί και αφελείς.   Από τη νέα  σύσκεψη των Ευρωπαίων προκύπτει καθαρά ότι ο μόνος δρόμος στον οποίο μας οδηγούν με σιγουριά, είναι ο δρόμος της βίας.  Η φωνή της υπομονής, της σύνεσης, του συμβιβασμού και τελικά της υποταγής, σημαίνει το τέλος μας ως Έθνους και ως Λαού.      
   Η  ΕΥΡΩΠΗ  ΜΑΣ  ΟΔΗΓΕΙ  ΣΤΟ  ΔΡΟΜΟ  ΤΗΣ  ΒΙΑΣ  ! 


                                                                 Για το Γραφείο Τύπου
                                                                     Ιωάννα Κολοβού

Το δράμα του εργατοπατέ​ρα

Άρθρο του Βασίλη Μπαλάφα
Από την εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 22 Οκτωβρίου 2011, σελίδα 7 :



Το «Matrix» του ΠΑΣΟΚ
Τις ημέρες που για διάφορους λόγους απεργούν τα ΜΜΕ, αν συμπίπτουν συζητήσεις στην Ολομέλεια, ανακαλύπτει κανείς τη «μαγεία» του καναλιού της Βουλής, το οποίο μεταδίδεται πλέον και μέσω επίγειου ψηφιακού σήματος στην Κορινθία μας. Με εξαιρετική εικόνα και ήχο λοιπόν, μπορεί ο καθένας να παρακολουθήσει τη συζήτηση στη Βουλή και να εντοπίσει πολλές και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που δεν είναι δυνατό να χωρέσουν στον περιορισμένο χρόνο ενός δελτίου ειδήσεων.
Αυτές τις ημέρες που διεξαγόταν στη Βουλή η συζήτηση για το πιο απεχθές, μέχρι στιγμής, νομοσχέδιο που έχει φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, άξιζε τον κόπο να παρακολουθήσει κανείς τις τοποθετήσεις βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης. Όσοι δεν ξέρουν ή δεν ασχολούνται με την πολιτική και δεν έχουν υπόψη τους διαχρονικές στάσεις και συμπεριφορές, απλώς θα εξοργίζονταν. Όσοι παρακολουθούν, μεταπολιτευτικά τουλάχιστον, τα πολιτικά τεκταινόμενα, θα χρειάζονταν οπωσδήποτε κάποια δυνατότητα εγγραφής βίντεο για να πιστοποιούν ότι άκουσαν καλά και δεν έκαναν λάθος, το λιγότερο ένα μπουκάλι αλκοόλ και ίσως ένα χάπι από αυτά που είχε ο Μορφέας στο «Matrix», που σε έκαναν να ξεχάσεις οτιδήποτε ήξερες μέχρι τη στιγμή που θα τα έπαιρνες.