Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Στην Δ΄ Εθνική Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου!

Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ τους υποβίβασε στην Φούτμπολ Λιγκ, η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τους κράτησε στην πρώτη κατηγορία (με αφαίρεση βαθμών) και η ΕΕΑ αποφάσισε να τους υποβιβάσει στην Δ΄ Εθνική.
Το μπάχαλο με την συμμετοχή ή όχι του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στο νέο πρωτάθλημα συνεχίζεται, τέσσερις μόλις μέρες πριν την πρεμιέρα.
Η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού έκρινε ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δύο ομάδων παραμένει στους Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη και αποφάσισε των υποβιβασμό τους στην Δ΄ Εθνική.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση της Αρκαδίας

Προληπτικά μέτρα λόγω αυξημένης πιθανότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση της Αρκαδίας

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Βαγγέλη Γιαννακούρα, συνεχίζεται η η απαγόρευση κυκλοφορίας και η παραμονή επισκεπτών στο Μαίναλο, στον εθνικό δρυμό Πάρνωνα και σε όλα τα δασικά συμπλέγματα της Αρκαδίας, συμπεριλαμβανομένων και των περιαστικών αλσυλλίων της Τρίπολης εξαιτίας αυξημένης πιθανότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Η απαγόρευση ισχύει από σήμερα 23 Αυγούστου και μέχρι την Κυριακή 28 Αυγούστου και ώρα 23.00.
 

Αγιασμός και... πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό

Παρουσία όλων των ποδοσφαιριστών, του τεχνικού επιτελείου και του Βαγγέλη Μαρινάκη έγινε την Τρίτη ο αγιασμός στην ομάδα του Ολυμπιακού , στις εγκαταστάσεις της ομάδας στου Ρέντη, που διήρκεσε 20 λεπτά. Ο πάτερ Δημήτριος, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έκανε τον αγιασμό στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, αφού ευχήθηκε μία επιτυχημένη σεζόν με υγεία, νταμπλ και καλή παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ, τόνισε πως το Πρωτάθλημα "το έχουμε σίγουρο", ενώ εκθείασε τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για τα όσα έχει προσφέρει μέχρι στιγμής στην ομάδα.  Παράλληλα το προγραμματισμένο για την Τρίτη ραντεβού ανάμεσα στον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με θέμα συζήτησης την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας αναβλήθηκε για το μεσημέρι της Τετάρτης.newsit.gr

Στις φλόγες ο Βόλος για τον υποβιβασμό της ομάδας της πόλης. Σπάνε γραφεία βουλευτών (video)



Δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση της απόφασης της ΕΕΑ οργισμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου επιτέθηκαν στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ με πέτρες και άλλα αντικείμενα
- Πεδίο μάχης κεντρικοί δρόμοι της πόλης. Σπάνε καταστήματα και βάζουν φωτιές κουκουλοφοροί
-Έντονη χρήση δακρυγόνων και συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το e-volos.gr όλα ξεκίνησαν μετά την διαρροή της είδησης του υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου στην Δ΄ Εθνική. Οπαδοί της ομάδας βγήκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ κάποιοι από αυτούς έκαψαν σημαίες του ΠΑΣΟΚ.

Πεδίο μάχης έγινε η οδός Δημητριάδος στο κέντρο της πόλης του Βόλου, με εκατοντάδες φιλάθλους του Ολυμπιακού να βρίσκονται μπροστά στα γραφεία της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, και να συγκρούονται με την Αστυνομία, η οποία έκανε εκτεταμένοι χρήση δακρυγόνων.

Από τα επεισόδια επτά άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, αργότερα, ανέβηκαν στα γραφεία του βουλευτή Μαγνησίας Κ. Καρτάλη και από το μπαλκόνι πετούσαν έπιπλα και αντικείμενα.

Η κατάσταση είναι έκρυθμη στο κέντρο της πόλης και πληροφορίες αναφέρουν ότι έρχονται αστυνομικές ενισχύσεις από τη Λάρισα.

Εκκενώθηκαν Πεντάγωνο και Καπιτώλιο από σεισμό 5,8 Ρίχτερ στις ΗΠΑ

Σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών έγινε αισθητός στις 20.50 ώρα Ελλάδας, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον, όπου το Πεντάγωνο εκκενώθηκε, έγινε γνωστό από αξιόπιστες πηγές. Στην Ουάσιγκτον, ο σεισμός «ταρακούνησε» τα κτίρια για αρκετά δευτερόλεπτα, σημείωσαν οι ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) ανακοίνωσε ότι ήταν ένας σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών. Ένας σεισμός θεωρείται «ισχυρός» από τους 6 βαθμούς.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στη Βιρτζίνια, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Φιλαδέλφεια, Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Πενσιλβάνια και Μάρθας Βίνεγιαρντ (όπου κάνει διακοπές ο Μπαράκ Ομπάμα με την οικογένειά του) «ένιωσαν» το σεισμό. Το σήμα των κινητών τηλεφώνων διακόπηκε για λίγο, ενώ σημεία του Μανχάταν εκκενώθηκαν. Το ίδιο έγινε και στο Πεντάγωνο, που βρίσκεται στη Βιρτζίνια. «Το κτίριο άρχισε να τρέμει μάλλον «βίαια» και εκατοντάδες άτομα άρχισαν να φωνάζουν γιατί νόμιζαν ότι το κτίριο δέχεται επίθεση!», μετέδωσε η Μπάρμπαρα Σταρ του CNN.
 ΑΠΕ- ΜΠΕ

Η Ελλάδα αναγνώρισε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης, ως νόμιμο εκπρόσωπο της χώρας

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, ο Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης δήλωσε τα εξής:

«Οι τελευταίες εξελίξεις σηματοδοτούν μια νέα πραγματικότητα. Προδιαγράφουν ένα νέο μέλλον για τη Λιβύη. Ο λιβυκός λαός πέρασε πολλά και δικαιούται τώρα να τρέφει μεγάλες προσδοκίες.
Δικαιούται ένα μέλλον στο οποίο θα επικρατεί ασφάλεια, πραγματική δημοκρατία, σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων, ανάπτυξη και ευημερία.
Η Λιβύη δεν αντέχει άλλη βία. Τα υπολείμματα του καθεστώτος πρέπει, έστω και την ύστατη ώρα, να συνειδητοποιήσουν ότι αποτελούν παρελθόν. Η αιματοχυσία πρέπει να σταματήσει.
Ο ηρωικός αγώνας του λιβυκού λαού, η γέννηση της νέας Λιβύης, δεν πρέπει να φέρει το στίγμα των αντιποίνων.
Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε αυτή η κρίση, αγωνίστηκε για τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Το έκανε στο πλαίσιο συγκεκριμένης στρατηγικής, ώστε με τις δικές μας δυνάμεις, αλλά και μέσω των δομών της διεθνούς κοινότητας, τον ΟΗΕ και την Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη, να συμβάλλουμε στην προετοιμασία για την επόμενη ημέρα.
Στηρίξαμε ενεργά τις επιχειρήσεις για την προστασία των αμάχων.
Πρωταγωνιστήσαμε στην ανθρωπιστική προσπάθεια, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκκένωση χιλιάδων αμάχων από τη ζώνη του πυρός και διαθέσαμε την Κρήτη ως βασικό διαμετακομιστικό κέντρο. Το ρόλο αυτό θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με συνέπεια.
Αναστείλαμε τη λειτουργία της ελληνικής Πρεσβείας στην Τρίπολη και εγκαθιδρύσαμε διπλωματικές επαφές με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο στη Βεγγάζη.
Επιδιώξαμε δυναμικά την έναρξη πολιτικής διαδικασίας. Στην τέταρτη συνάντησή της, η Ομάδα Επαφής επιβεβαίωσε το ρόλο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στη διαδικασία μετάβασης.
Έχει φτάσει η ώρα για την έναρξη εθνικού συμμετοχικού διαλόγου.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, αναγνωρίζει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ως νόμιμο φορέα που θα καθοδηγήσει το λιβυκό λαό στην κρίσιμη νέα φάση της μεταβατικής διαδικασίας, προς όφελος της Λιβύης και της ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Η Ελλάδα και η διεθνής κοινότητα θα συνεχίσουν να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, πάντα με σεβασμό στην κυριαρχία της Λιβύης και τη βούληση του λιβυκού λαού. Ειδικά η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συμπαρασταθεί με όλες της τις δυνάμεις στην προσπάθεια οικοδόμησης θεσμών, που θα θωρακίσουν τη δημοκρατία που γεννιέται στη Λιβύη.
Στην αυγή της νέας ημέρας, είμαστε έτοιμοι να σταθούμε στο πλάι του λιβυκού λαού. Οι δικές του ελπίδες είναι και δικές μας
».

e-typos.gr

Κατερίνα Φαρμάκη: «Έληξε το ζήτημα με το πιστοποιητικό γης υψηλής παραγωγικότητας»

Από το γραφείο τύπου της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας κας Κατερίνας. Φαρμάκη αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Έληξε αισίως το μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει τους τελευταίους μήνες με το πιστοποιητικό γης υψηλής παραγωγικότητας και ταλαιπωρούσε τους πολίτες τόσο στην Κορινθία όσο και στους περισσότερους νομούς της χώρας.
Η σύγχυση που είχε προκληθεί από τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (αριθμ.168040/3-9-2010 και αριθμ.073710/4-3-2011) στις υπηρεσίες της Πολεοδομίας και σε συμβολαιογράφους, αφορούσε στην έκδοση πιστοποιητικού γης υψηλής παραγωγικότητας, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να μην μπορούν να προχωρήσουν σε αγοραπωλησίες αγροτεμαχίων και σε έκδοση οικοδομικών αδειών.
Το θέμα ξεκαθαρίζει οριστικά με τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο «Θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου-Οργάνωση της εποπτείας του κράτους» και θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.
Στην λύση της τροπολογίας μετά από σειρά διαβουλεύσεων κατέληξαν η Βουλευτής Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα, ξεκαθαρίζοντας ότι σχετικό πιστοποιητικό απαιτείται μόνο για τις εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Βεβαίως έγκυρες θεωρούνται όσες σχετικές συμβολαιογραφικές πράξεις έχουν εκδοθεί μέχρι και την ισχύ της τροπολογίας».

Πράσινο φως για προσλήψεις 24.000 εκπαιδευτικών από το υπουργικό συμβούλιο για τις ανάγκες της νέας σχολικής χρονιάς

Οι περισσότεροι είναι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι και μόνο αυτοί ξεπερνούν τους 16.000.
Το «πράσινο φως» για προσλήψεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου από τους φορείς του Δημοσίου, προκειμένου να καλυφθούν, κυρίως οι ανάγκες της νέας σχολικής χρονιάς , έδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη του εξής προσωπικού:

Ο Θανάσης Νικολόπουλος στην "Μπάρτσα" για δεύτερη "θητεία"!

Την φανέλα της Κορίνθου θα φορέσει για δεύτερη φορά ο Θανάσης Νικολόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος επιθετικός ο οποίος την περσινή αποκτήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα και το καλοκαίρι έλυσε την συνεργασία του με τους Ηπειρώτες, συμφώνησε σε όλα με την διοίκηση της «Μπάρτσα» και πλέον απομένουν τα τυπικά, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής επιστρέφει σε γνωστά… λημέρια , αφού για αρκετά χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες του στην ομάδα της Κορίνθου (67 συμμετοχές και 15 τέρματα), ενώ τα πρώτα ποδοσφαιρικά «βήματα» τα έκανε στον Ηλειακό Λεχαινών.
Ο Θανάσης Νικολόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 8 Δεκεμβρίου του 1989. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 2006 στον Ηλειακό Λαχαινών. Οι καλές εμφανίσεις του δεν άφησαν αδιάφορο τον ΠΑΣ Κόρινθο που τον απέκτησε ένα χρόνο μετά. Τα 63 γκολ που πέτυχε με την ομάδα της Κορίνθου, έκαναν τον ΠΑΣ Γιάννινα να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2010. Από τον Ιανουάριο του 2011 αγωνίζεται στον Θρασύβουλο προκειμένου να πάρει αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του

ΒΥΖΑΣ - Ψηλά ο Τζαναβάρας

Αφού ολοκληρώθηκε η αλλαγή στα διοικητικά (εκκρεμεί η ολοκλήρωση του τυπικού ελέγχου των οικονομικών θεμάτων) του Βύζαντα Μεγάρων με την ανάληψη της διοίκησης από τους Λευτέρη Πανταζή και Σωτήρη Γεωργουδάκη το βάρος πέφτει στο θέμα του προπονητή.
Οι δυο νέοι ιδιοκτήτες της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ έχουν διαδοχικές συζητήσεις με αρκετούς υποψήφιους. Μετά τους Άκη Μάντζιο και Γιώργο Μπένο τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, προστέθηκε μια ακόμα επιλογή.
Αυτή είναι του Παναγιώτη Τζαναβάρα με τον οποίο υπήρξε τη Δυτέρα η πρώτη επαφή και σύντομα θα δρομολογηθούν εξελίξεις στο θέμα του προπονητή.
Διαδοχικά ραντεβού με υποψήφιους προπονητές είχαν στον Βύζαντα Μεγάρων. Τελευταίος που μίλησε με τους Λευτέρη Πανταζή, Σωτήρη Γεωργουδάκη για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας ήταν ο Παναγιώτης Τζαναβάρας.
Το όνομα του προστέθηκε στη λίστα, με τους Ακη Μάντζιο, Γιώργο Μπένο να παραμένουν στην κορυφή της. Η απόφαση για την τελική επιλογή θα παρθεί πολύ σύντομα.

Κλειστές βρήκαν τις πόρτες του Παμπελοποννησιακού στάδιου οι παίκτες της Παναχαϊκής

Κλειστές βρήκαν τις πόρτες του Παμπελοποννησιακού στάδιου αλλά και του βοηθητικού γηπέδου, οι παίκτες της Παναχαϊκής. Ο δήμος Πατρέων απαγόρευσε τη χρησιμοποίηση του γηπέδου και ο πρόεδρος του συλλόγου, Αλέξης Κούγιας, προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου για την Τετάρτη. Παράλληλα, η ΠΑΕ Παναχαϊκή εξέδωσε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

Διήμερη περιοδεία του Τάσου Αποστολόπουλου στη Μεσσηνία

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Δημαρχείο και είχε συνάντηση με το Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του Περιφερειάρχη.
Επί τάπητος τέθηκαν το Σχέδιο Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης της περιοχής, η μεταφορά μαθητών, οι εκκρεμείς υποθέσεις των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος-Χωρικού Σχεδιασμού και Υδάτων, θέματα που άπτονται των τοπικών Δασαρχείων, ζητήματα παραβατικότητας, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της πανίδας της νήσου Σαπιέντζας, όπου τα άγρια ζώα κινδυνεύουν με αφανισμό εξαιτίας της έλλειψης νερού.
Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος επισκέφθηκαν κατόπιν το Λιμεναρχείο Πύλου, όπου τους υποδέχτηκε ο Λιμενάρχης κ. Αργύρης Σμυρνής, ενώ στη συνέχεια μετέβηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύλου, όπου συναντήθηκαν με το Διοικητή κ. Δημήτρη Γιαλαμά και τον Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας κ. Ιωάννη Καπόγλη.
Στη συνέχεια περιηγήθηκαν την περιοχή της λιμνοθάλασσας Γιάλοβας, όπου η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία υλοποιεί πρόγραμμα προστασίας και διαχείρισης προστατευόμενης περιοχής στο Διβάρι, και επισκέφθηκαν το τοπικό ιχθυοτροφείο που πρόσφατα δημοπρατήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Το παρών στις παραπάνω συναντήσεις έδωσε και ο Μεσσήνιος κ. Λεωνίδας Φιλιππόπουλος.
Σήμερα το βράδυ ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος θα συμμετάσχουν στη γιορτή τοπικών προϊόντων που θα λάβει χώρα στην τοπική κοινότητα Μεταμόρφωσης.
Χθες ο κ. Αποστολόπουλος παραβρέθηκε σε εκδήλωση προς τιμήν της Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Ρένας Ασημακοπούλου που έγινε στο Δημαρχείο Μεσσήνης.

thebest.gr

Ρύθμιση οφειλών στο Δήμο Αιγιάλειας

Ο Δήμος Αιγιαλείας στα πλαίσια της απόφασης αριθ. 338/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε τη ρύθμιση οφειλών προς το Δήμο, εξαιρουμένων των προστίμων αυθαιρέτων κατασκευών. Με την ανωτέρω απόφαση καθορίστηκε αποκλειστική προθεσμία υποβολής των δηλώσεων και των αιτήσεων προς υπαγωγή στη ρύθμιση του άρθρου 54 του Ν. 3979/2011 η 30/9/2011.
Συγκεκριμένα η ρύθμιση, όπως αναφέρει το www.aigialeianews.gr, αφορά:

Σφοδρότατες μάχες στην Τρίπολη - Μπαίνουν στο κρησφύγετο του Καντάφι οι αντάρτες



Η κατάσταση στην Τρίπολη είναι επικίνδυνη και οι επιχειρήσεις κατά των καθεστωτικών δυνάμεων θα συνεχιστούν μέχρι οι πιστοί στον Μουαμάρ Καντάφι να σταματήσουν να μάχονται και να παραδώσουν τα όπλα τους διαμηνύει το ΝΑΤΟ, που εκτιμά ότι η πρωτεύουσα δε βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο του Λίβυου ηγέτη.

Πυροβολισμοί, οδομαχίες και εκρήξεις συνθέτουν στο σκηνικό στην Τρίπολη καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια μάχη μέχρι εσχάτων για την οριστική πτώση του καθεστώτος. Το Aljazeera μετέδωσε ότι οι αντάρτες μπαίνουν στο κρησφύγετο του Καντάφι, το Μπαμπ αλ Αζιζιγία, το οποίο νωρίτερα βομβάρδισαν.

24 Αυγούστου - Πατροκοσμάς ο Αιτωλός ! Άγνωστες προφητείες του Αγίου Κοσμά πού μάς περιμένουν...

" Θά δείτε νά πετάνε άνθρωποι στόν ουρανό σάν μαυροπούλια καί νά ρίχνουν φωτιά στόν κόσμο. Όσοι θά ζούν τότε θά τρέξουν στά μνήματα καί θά φωνάζουν: «Εβγάτε σείς οι πεθαμένοι νά μπούμε μείς οι ζωντανοί…»
Στις μέρες τις δύσκολες πού ζούμε, όπου η αβεβαιότητα του αύριο επικρατεί, αλλά και η βαρβαρότητα του σήμερα μεγαλώνει, ψάχνοντας και ξεφυλίζοντας τα παλιά μου βιβλία στέκομαι αρκετές φορές και ξαναδιαβάζω παλιές άγνωστες και γνωστές προφητείες…
Τις διαβάζω κι΄ εγώ, όπως τις διάβαζαν εκείνοι οί κατατρεγμένοι από την Τουρκική σκλαβιά Έλληνες πού προσδοκούσαν την λευτεριά τους, και πού οί προφητείες του Αγαθαγγέλου καί του Κοσμά του Αιτωλού απλόχερα και με ελπίδα τους έδιναν…






« Θά δήτε 40 άλογα δεμένα σ΄ ένα παλούκι…»

 
 
 
( αυτοκίνητο 40HP παρκαρισμένο)

«Οι κλέφτες θα λείψουν από τα βουνά, αλλά θα έρχονται μέρα μεσημέρι ντυμένοι και με ποδήματα να σας ληστεύουν…»
«Ο πολύ μεγάλος πόλεμος θα αρχίσει από ένα μικρό κράτος…» ( Συρία ; )
«Οι αυλές μια μέρα θα γεμίσουν παλιοσίδερα...»
( εγκαταλελειμένα, λόγω καυσίμων, αυτοκίνητα; )
 Θάνε όγδοος αιώνας πού θά γίνουν αυτά... " ( από τό 1992 καί έπειτα...)
 

Πολίτες, νέοι και γυναίκες, που χάνουν τη δουλειά τους αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Η ανεργία έχει ξεφύγει. Οι πολίτες που χάνουν τη δουλειά τους αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, κυρίως νέοι και γυναίκες.
Όσο η κυβέρνηση δεν αποφασίζει να προχωρήσει με αποφασιστικότητα τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τη μείωση της παρέμβασης του κράτους στην οικονομία, όσο δεν ενεργοποιεί δράσεις μέσα και από το ΕΣΠΑ που θα δώσουν ανάσα στον ιδιωτικό τομέα, τότε τα ποσοστά ανεργίας θα μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο.
Μόνη λύση όπως έχει προτείνει και η Δημοκρατική Συμμαχία είναι να ενεργοποιηθούν  πολιτικές που θα επιδοτούν την εργασία και όχι την ανεργία, προχωρώντας άμεσα σε:
1. Μείωση των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% και κατά 50% τα πρώτα τρία χρόνια για νέες επιχειρήσεις και για επιχειρήσεις που δημιουργούν νέοι κάτω των 30 ετών.
2. Στήριξη των μακροχρόνια ανέργων και των μητέρων μονογενεϊκών οικογενειών, με συγκεκριμένα προγράμματα του ΟΑΕΔ».

Νικόλαος Νικολόπουλος...η θεσμοθέτηση του πλαισίου λειτουργίας της είναι αναγκαία και επιβεβλημένη για την Κοινωνική Οικονομία


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για την Κοινωνική Οικονομία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κοινωνική Οικονομία ή άλλως ο λεγόμενος Τρίτος Τομέας της Οικονομίας, υπολείπεται στη χώρα μας έναντι των άλλων Ευρωπαϊκών.
Γι’ αυτό και η θεσμοθέτηση του πλαισίου λειτουργίας της είναι αναγκαία και επιβεβλημένη, κυρίως από την Οικονομική και Κοινωνική Κρίση που βιώνει η χώρα μας, λόγω της Μνημονιακής Πολιτικής.
Η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης όμως, χαρακτηρίζεται από:
-          Προχειρότητα, που αποδεικνύεται από την απουσία αναφοράς στα άτομα που αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας, από τις «ευπαθείς ομάδες πληθυσμού».
-          Εννοιολογικές ασάφειες και αστοχίες, κυρίως στο Κεφάλαιο των ορισμών. Για παράδειγμα ως «ένταξη» ορίζεται η «κοινωνική ενσωμάτωση»
-          Την απουσία του πρωτεύοντα χαρακτήρα της Κοινωνικής Οικονομίας, που είναι «ο μη κερδοσκοπικός της χαρακτήρας».
-          Την Διοικητική πολυπλοκότητα και σύγχυση, που θα προκαλέσουν οι τρεις διαφορετικές αρμόδιες αρχές:     
- Διαχειριστική Αρχή Equal  
           - Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Υπουργείου Εργασίας 
           - Διϋπουργική Επιτροπή πολυμελής και αναποτελεσματική
Η χώρα μας δεν έχει ισχυρή παράδοση – όπως άλλες Ευρωπαϊκές – στην Κοινωνική Οικονομία.
Για το λόγο αυτό απαιτείται Νομοθετική Πρωτοβουλία, που να έχει:
- Όραμα και Στρατηγική στόχευση                                                                                            
- Ρυθμίσεις με σαφή προσδιορισμό
- Πρόβλεψη για Υποστηρικτική Δομή
- Κατοχύρωση της Οικονομικής στήριξης των Κοινωνικών Επιχειρήσεων μέσα από σταθερούς πόρους.   
Το Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης είναι χαμηλών προσδοκιών, δεν εγγυάται την υγιή ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας και εγείρει σοβαρές αμφιβολίες για την αποδοτική λειτουργία των Κοινωνικών Επιχειρήσεων».

Επίσης ο  κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ για την εγγεγραμμένη Ανεργία του Ιουλίου 2011, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«700.000 είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ τον Ιούλιο του 2011.

Αυξημένοι κατά 129.916 άτομα από τον Ιούλιο του 2010 (+22,80%).

Αυξημένοι κατά 12.485 άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (+1,82%).

Αυξημένοι και οι μακροχρόνια Άνεργοι κατά 77.206 άτομα σε σχέση με το 2010 (+40,48%).

Οι Γυναίκες σε ποσοστό 58,70% και οι νέοι 28,09% είναι οι πρωταγωνιστές και της εγγεγραμμένης και όχι μόνο της πραγματικής Ανεργίας.

Η εκρηκτική άνοδος των δεικτών της ανεργίας το μήνα Ιούλιο -στην κορύφωση δηλαδή της εποχικής απασχόλησης- επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους για την εκτίναξη της ανεργίας το επόμενο διάστημα.

Που θα φθάσει άραγε το Εθνικό ποσοστό ανεργίας με τη λήξη της Τουριστικής περιόδου;

Η Κυβέρνηση εξαγγέλλει προγράμματα με θηριώδεις προϋπολογισμούς και με αριθμούς ωφελούμενων που ξεπερνούν τους άνεργους της χώρας μας.

Στα χαρτιά, δηλαδή, καταπολεμά την ανεργία.

Στην πραγματική Οικονομία όμως και στην Κοινωνία, ο Εφιάλτης της Ανεργίας δεν υποχωρεί.

Οι Άνεργοι συμπολίτες μας απαιτούν ουσιαστικά μέτρα για την ανάσχεση της ανεργίας.

Όλοι πια ξέρουν ότι χωρίς Ανάπτυξη, χωρίς επανεκκίνηση της Οικονομίας, δεν θα δημιουργηθούν θέσεις Εργασίας.

Γι΄ αυτό και αποδοκιμάζουν τόσο έντονα την ακολουθούμενη πολιτική της Κυβέρνησης.

Γι΄ αυτό και προσδοκούν μια άλλη Οικονομική Αναπτυξιακή Πολιτική, που θα δώσει ελπίδα και προοπτική.

Γι΄ αυτό αξιολογούν θετικά και προσβλέπουν στις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά».

Γ. Μιχελάκης...Κυβερνητικό αλαλούμ, δυστυχώς, η Ελληνική Ναυτιλία


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Μιχελάκης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χ. Παμπούκη, για το ότι ήταν λάθος η κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:   

  
«Στην αρχή κατήργησαν το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Στον πρώτο ανασχηματισμό το επανασύστησαν.
Στον δεύτερο, το καταργούν και πάλι!
Σήμερα, έρχεται ο κ. Παμπούκης και ομολογεί ότι αυτό ήταν λάθος!
Μάλιστα, ο ίδιος «νίπτει τας χείρας του», λέγοντας ότι «εγώ έχω θέσει τον προβληματισμό μου στον πρωθυπουργό. Έχω κάνει το καθήκον μου. Από εκεί και πέρα το πρόβλημα δεν είναι δικό μου!».
Τρικυμία εν κρανίω..!
Κυβερνητικό αλαλούμ, δυστυχώς, σε έναν από τους βασικούς πρωταθλητές της οικονομίας, όπως είναι η Ελληνική Ναυτιλία.
Να θυμίσουμε ότι πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι η σύσταση αυτόνομων υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού».

Δημοτική μουσικοχορευτική εκδήλωση με τους Παναγιώτη Λάλεζα, Παναγιώτη Τσιόγκα & Ελένη Δεΐση στο Ξυλόκαστρο

Δημοτική μουσικοχορευτική εκδήλωση με τους Παναγιώτη Λάλεζα, Παναγιώτη Τσιόγκα & Ελένη Δεΐση
Δημοτική μουσικοχορευτική εκδήλωση. Τραγουδούν: Παναγιώτης Λάλεζας, Παναγιώτης Τσιόγκας & Ελένη Δεΐση
Τετάρτη 24 Αυγούστου 8.30μ.μ. Θέατρο Βασ. Γεωργιάδης
Είσοδος : 10€
Διοργάνωση: Ερανική Επιτροπή Ι.Ν. Αγίου Μακαρίου

Με μαγιό σε μεζεδοπωλείο του Αιγίου ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης

Έχει στενές σχέσεις με Πάτρα, Καλάβρυτα και Αίγιο

"Ξεχάστε τις διακοπές. Μη δω κανέναν με μαγιό", είχε προειδοποιήσει τα μέλη της κυβέρνησης προς το τέλος Ιουλίου ο Γιώργος Παπανδρέου. Μια φράση που δεν πήρε τοις μετητοίς ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά ούτε ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίος σύμφωνα με φωτορεπορτάζ της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" εθεάθη φορώντας το μαγιό του σε μεζεδοπωλείο του Αιγίου.
Η αγάπη του Γιώργου Κουτρουμάνη για την ευρύτερη περιοχή είναι γνωστή. Και πως αλλιώς, αφού ο ίδιος κατάγεται από την Αχαΐα και ως παιδί περνούσε πάντα τα καλοκαίρια του στα Καλάβρυτα και την Πάτρα.
Εξάλλου και η σύζυγός του έχει καταγωγή από το Αίγιο και σχεδόν κάθε καλοκαίρι παραθερίζουν εκεί.
Φέτος ωστόσο οι πολυήμερες διακοπές δεν ήταν στην ατζέντα του κ. Κουτρουμάνη αφού επισκεπτόταν το Αίγιο κυρίως τα Σαββατοκύριακα, προτιμώντας να συζητάει με φίλους στα γραφικά ταβερνάκια της περιοχής.

thebest.gr

Νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία και τις υγειονομικές περιφέρειες.O Δημήτρης Κατσικόπουλος , νέος διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου...

Αρχισαν οι τοποθετήσεις των νέων διοικητών στις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας, ενώ ολοκληρώθηκε η αναδιάταξη των διοικήσεων των νοσοκομείων στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων όμορων υγειονομικών μονάδων.Νέοι προέδροι, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, τοποθετήθηκαν επίσης τόσο στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), όσο και στο Εθνικό Κέντρο Βιολογικών Υλικών (ΕΚΕΒΥΛ).

Mε απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου διορίζονται διοικητές στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια (Μακεδονία και Θράκη) ο κ. Κων/νος Τσιτουρίδης, στην 6η (Πελοπόννησος, Ιόνια Νησιά και Δυτική Στερεά) ο κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος και στην 7η (Κρήτη) ο κ. Γεώργιος Φραγκιαδάκης.

Νέος πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), αναλαμβάνει ο κ. Λεωνίδας Ανωμερίτης και του Εθνικού Κέντρου Βιολογικών Υλικών (ΕΚΕΒΥΛ) ο κ. Παναγιώτης Γκούμας.

Mετά την αναδιάταξη των νοσοκομείων του ΕΣΥ, στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων υγειονομικών μονάδων και της ενοποίησης των διοικητικών τους δομών, διαμορφώθηκαν κοινές διοικήσεις σε 78 ομάδες νοσοκομείων.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Πατρέων και πρώην νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος ανέλαβε σήμερα τη θέση του διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε πριν από λίγο από το Υπουργείο Υγείας.
Ο προκάτοχός του Παναγιώτης Γκούμας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση αναλαμβάνει πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιολογικών Υλικών.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση διοικητής του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» στην Πάτρα αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα διοικητής του νοσοκομείου Αιγίου Δημήτρης Κοσμόπουλος. Ο πρώην Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και αντιδήμαρχος Πατρέων Δημήτρης Πεφάνης αναλαμβάνει διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου, ενώ ο πρώην διευθυντής του Πανεπιστημίου Πατρών Σπύρος Κουτσαγκουλάκης αναλαμβάνει τη θέση του διοικητή στο νοσοκομείο του Ρίου μαζί με τον Απ. Λέτσιο.
Επίσης, ένας Πατρινός βρίσκεται στο τιμόνι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου των Ιωννίνων. Πρόκειται για το στέλεχος της Υγείας Βασίλη Δημόπουλο.
Μετά την αναδιάταξη των νοσοκομείων του ΕΣΥ, οι διοικήσεις των νοσοκομείων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας διαμορφώνονται ως εξής :
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Δημόπουλος Βασίλης Σάκης Τζαλελής
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Μαρκούλα Ιουλία
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ''Γ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ" Βάββας Φώτης
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ Λάμπρος Γιώργος
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Τσούτσης Δημήτρης
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Τυπάλδος Νίκος
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Κραμποκούκης Γιώργος
ΓΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ "ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ" Δημήτρης Πεφάνης
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ" Κομιώτης Γιάννης
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ Αυγουστάτος Δημήτριος
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ "ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ" Μαρκάτος Διονύσης
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Γρηγορόπουλος Κων/νος
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Αλαμάνος Ιωάννης
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ "ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ" Φιλιπποπούλου Ελένη
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ Παπαθεοχάρη Μαρία
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Καλομοίρη Δήμητρα
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Γκιόλα Σοφία
Γ.Ν. ΑΡΓΟΥΣ Άρχοντας Ιωάννης
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Σιουρούνη Ελένη
Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Μπέζος Γεώργιος
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Μπόζος Παναγιώτης
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ Κουφός Νικόλαος
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΛΑΩΝ Αικατερίνη Πριφτάκη
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Σκέπερς- Χούλη Αμαλία
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ Κων/νος Φωτόπουλος
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ Γιώργος Τσάμης
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ "ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ" Δημήτριος Κοσμόπουλος
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ Ν. ΕΛΛΑΔΟΣ Σιάμου Κωνσταντίνα
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Η ΒΟΗΘΕΙΑ Λέτσιος Απόστολος, Κουτσαγκουλάκης Σπ.

"Ελεύθερος και ωραίος" ο αιχμάλωτος γιος του Καντάφι



 
Οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι εκτόξευσαν σήμερα τρεις πυραύλους Σκουντ από τα προάστια της Σύρτης, προπύργιο του καθεστώτος και γενέτειρα του λίβυου ηγέτη, προς την κατεύθυνση της πόλης Μιζουράτα, η οποία ελέγχεται από τους εξεγερμένους, ανακοίνωσε σήμερα το NATO, που καταδίκασε την "ανεύθυνη" αυτή ενέργεια.
"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τις πληροφορίες που αφορούν την εκτόξευση τριών πυραύλων εδάφους-εδάφους Σκουντ από την περιοχή της Σύρτης", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος Οάνα Λουνγκέσκου.
"Έπληξαν την παραθαλάσσια περιοχή στη Μιζουράτα", πρόσθεσε, χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές.

Στις φλόγες το Δερβένι ( Μεγαλόπολη) , Αχαία , Λακωνία και Αιτωλ/νια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο Δερβένι Μεγαλόπολης , ανάμεσα στην παλαιά και την νέα εθνική οδό προς Καλαμάτα, που εκδηλώθηκε, χθες, λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ. Ο δρόμος ανάμεσα σε Παραδείσια και Αλλαγή είναι κλειστός και η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτήριους. Η πυρκαγιά καίει χαμηλή δασική βλάστηση και επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής με 10 οχήματα και 21 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου, ενώ ρίψεις νερού κάνουν δύο αεροσκάφη καναντέρ, τέσσερα πεζετέλ και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη είναι η φωτιές που ξέσπασαν από εχθές στη Γαβρολίμνη Ναυπάκτου και το Βαθύ Λακωνίας.
Στο Γιανισκάρι Αχαΐας ενεργό παραμένει το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε σε δάσος. 42 πυροσβέστες, με 18 οχήματα και πέντε ομάδες πεζοπόρο επιχειρούν επί τόπου, ενώ από αέρος, συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη.
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε επίσης σε δασική έκταση στην περιοχή Στάνος Αμφιλοχίας. Τη φωτιά προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο 20 πυροσβέστες, με 9 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.
Εξάλλου, υπό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη φωτιά που ξέσπασε χθές σε δασική έκταση στη Βάρδαλη Δομοκού.

Τελευταίο αντίο σήμερα στην Σπάρτη στον ηρωικό πυροσβέστη Αντιπύραρχο Κωνσταντίνο Καστρή

Με τιμές αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος θα κηδευτεί σήμερα στις 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Σπάρτη ο άτυχος Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής, ο οποίος έχασε τη ζωή του χθές, σε ώρα καθήκοντος στο Βαθύ Λακωνίας. Παρών θα είναι ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, κλιμάκιο αξιωματικών, εκπρόσωπος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συνάδελφοί του, καθώς και η μπάντα της Πυροσβεστικής. Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες, ως ένδειξη πένθους, σε όλες τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα,  ο θάνατος του άτυχου Αντιπύραρχου προήλθε από εγκαύματα. Οστόσο ο ιατροδικαστής ζήτησε και ιστολογικές εξετάσεις, αφού στην έκθεσή του εξέφρασε μία μικρή επιφύλαξη, σε περίπτωση που ο θάνατος προήλθε από φυσικά αίτια. Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Τσόγκα, εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, είναι πολύ πιθανόν ο αξιωματικός να λιποθύμησε εξαιτίας των πυκνών καπνών, της ζέστης και της άπνοιας και «η φωτιά να πέρασε από επάνω του».
Ο Αντιπύραρχος  έχασε τη ζωή του χθές, σε ώρα καθήκοντος στο Βαθύ Λακωνίας, όταν κατευθύνθηκε με τον οδηγό του σε δύσβατο σημείο της περιοχής, προκειμένου να αναζητήσει περάσματα, από τα οποία θα μπορούσαν να επιχειρήσουν αποτελεσματικότερα τα επίγεια μέσα, για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς.
Μόλις εντόπισε τα κατάλληλα σημεία, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και έδωσε εντολή στον οδηγό του να επιστρέψει και να ενημερώσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις για την περαιτέρω δράση τους. Ο οδηγός του αναχώρησε και μόλις επέστρεψε αντίκρισε τον Διοικητή της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Γυθείου νεκρό, στο σημείο που τον άφησε.


Μπλόκο του ΠΑΜΕ σε κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας



 Επί πολλές ώρες, από πολύ νωρίς το πρωί συνδικαλιστές αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για ένα δίκαιο αίτημά τους αλλά με λάθος τρόπο.

Απέκλεισαν τις εισόδους 3 μεγάλων ξενοδοχείων στην καρδιά της Αθήνας αναστατώνοντας τους ενοίκους και παρουσιάζοντας μια εικόνα αποτρεπτική για ακόμα μια φορά για όποιον θέλει να επσικεφθεί την Ελλάδα.
Κανείς δεν θα έλεγε σε έναν σκληρά και κάτω από δύσκολες συνθήκες εργαζόμενο οτι έχει άδικο να διαμαρτύρεται όταν χάνει τα κεκτημένα του.

Όμως την στιγμή που η οικονομία της χώρας είναι σε τόσο ευαίσθητη φάση, την στιγμή που ο τουρισμός αυτή την περίοδο είναι σε σχετική άνθηση, κάποιοι επιλέγουν λάθος τρόπο να διαμαρτυρηθούν.

Μετά τον πρωινό αποκλεισμό πήγαν σητν πλατεία Κλαυθμώνος που είχε αποφασιστεί συγκέντρωση. Εμειναν για λίγο και ξαναέφυγαν για το Σύνταγμα. Εκεί έστησαν μικροφωνική έξω από την πόρτα της Μ. Βρετανίας και αφού έκαναν τις ομιλίες τώρα ξεκίνησαν από την οδό Πανεπιστημίου προς το υπουργείο Απασχόλησης.

Το χρονικό

Μετά την επιλεκτική, φέρνουν τώρα και την κανονική χρεοκοπία. Από τον «Μαύρο Μάρτιο» στον «Μαύρο Ιούλιο»

 
Κοινή εμφάνιση στην κηδεία του Νίκου Θέμελη από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον αντιπρόεδρο και υπουργό των Οικονομικών (σε… ναπολεόντεια στάση) Ευάγγελο Βενιζέλο. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να παρευρεθούν και στο ξόδι της Ελλάδας – αν και καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες.
 
Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στην περίπτωση των εγγυήσεων, δυστυχώς ως τραγωδία και όχι ως φάρσα.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης αντέδρασαν στην εκ μέρους της κυβέρνησης αποδοχή της συμμετοχής των ιδιωτών στο ελληνικό χρέος, στις 11 και στις 25 Μαρτίου, αντιδρούν τώρα και σχετικά με το ζήτημα των εγγυήσεων, που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα στις 12 και στις 21 Ιουλίου.

Τον Μάρτιο προέβλεψαν την επιλεκτική χρεοκοπία – και έγινε. Τώρα, για τις αποφάσεις του Ιουλίου, προβλέπουν πλήρη χρεοκοπία – και δυστυχώς περιμένουμε την επαλήθευση.

Μήπως να κατέβουν από το κανό και οι δημοσκόποι;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που είδαμε την τελευταία δημοσκόπηση – σιγή που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, καθώς αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο καλοκαίρι και υπήρξαν γεγονότα που άξιζε να «μετρηθούν» την ώρα του «βρασμού».

Το γεγονός διευκολύνει, χωρίς αμφιβολία, την κυβέρνηση και εκ μέρους των εταιριών που διενεργούν τις μετρήσεις δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία – πολύ περισσότερο αν αυτή σχετίζεται με τις διακοπές, τον Αύγουστο και όλα τα συναφή.

Ο επαγγελματίας δεν αφήνει ποτέ και για κανέναν λόγο κενά στο αντικείμενο της δουλειάς του, διότι μετά δεν μπορεί να κάνει κάποιες συγκρίσεις ή να παρακολουθήσει την καμπύλη των απόψεων και διαθέσεων της κοινής γνώμης.

Αν πάλι έχουν κάνει τις μετρήσεις τους και απλώς δεν τις ανακοινώνουν (επειδή δεν τους τις παρήγγειλε κανείς ή τις παρήγγειλε για ίδια χρήση), τότε το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο – και γι’ αυτούς που διενεργούν δημοσκοπήσεις και δεν τις ανακοινώνουν και γι’ αυτούς που τις παραγγέλνουν, αλλά δεν τους συμφέρει να τις ανακοινώσουν.

Άρης Σπηλιωτόπουλος...για τα ζητήματα Παιδείας επιδιώκουμε εθνική συνεννόηση


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει στη λογική της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας. Από την πρώτη στιγμή είπαμε στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι θα αναζητήσουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να βρούμε αυτά που μας ενώνουν στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας και όχι αυτά που μας χωρίζουν. Είναι λογικό ότι για τα ζητήματα Παιδείας επιδιώκουμε εθνική συνεννόηση. Γι’ αυτό σε ένα πάρα πολύ μεγάλο και προβληματικό θα έλεγα σχέδιο νόμου, εμείς καταθέσαμε 12 πολύ συγκεκριμένους, πολύ χειροπιαστές βελτιωτικές προτάσεις, σε σημεία τα οποία μπορούν, κατά τη δική μας εκτίμηση, να μας βοηθήσουν να συνεννοηθούμε για το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου. Από εκεί και έπειτα, έως και σήμερα, οι αλλαγές αυτές δεν έχουν γίνει. Θέλω να ελπίζω ότι ίσως αύριο που θα ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή, αυτές οι αλλαγές μπορεί να γίνουν από την υπουργό. Αναλόγως και εμείς επιφυλασσόμαστε για το τι θα πράξουμε, την επόμενη ημέρα».


Πάνος Παναγιωτόπουλος... η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να ξεχάσει τις «εκλεκτικές πολιτικές συγγένειες» του παρελθόντος με το καθεστώς Καντάφι και να αναγνωρίσει άμεσα το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ως τον μόνο νόμιμο εκπρόσωπο του λαού της Λιβύης.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής  Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής  Β΄  Αθηνών,  κ.  Πάνος Παναγιωτόπουλος,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Οι ραγδαίες  εξελίξεις, που συντελούνται στη Λιβύη με επίκεντρο τη μάχη για την πλήρη κατάληψη της Τρίπολης και την τελική επικράτηση των Επαναστατών, δείχνουν ότι το καθεστώς Καντάφι έφτασε στο τέλος του.

Από εδώ και πέρα η Διεθνής Κοινότητα πρέπει να εξασφαλίσει, σε συνεργασία με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης, την ομαλή και ειρηνική μετάβαση σε μια ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία, με σταθερούς και αξιόπιστους θεσμούς, που θα βοηθήσουν να οικοδομηθεί μια ενωμένη δημοκρατική χώρα ευημερίας και προόδου για ολόκληρο το Λιβυκό λαό.

Σε αυτή την πορεία μετάβασης η Ελλάδα πρέπει να παίξει τον σημαντικό ρόλο που της αναλογεί, ως γειτονική χώρα που συνδέεται με παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας με τα Αραβικά Έθνη.

Η Νέα Δημοκρατία από την  πρώτη στιγμή κάλεσε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να ξεχάσει τις «εκλεκτικές πολιτικές συγγένειες» του παρελθόντος με το καθεστώς Καντάφι και να αναγνωρίσει άμεσα  το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ως τον μόνο νόμιμο εκπρόσωπο του λαού της Λιβύης.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν το έπραξε και την πρόλαβαν τα γεγονότα.

Οι νέες εξελίξεις επιβάλλουν γρήγορα ανακλαστικά και αποτελεσματικές ενέργειες σε όλα τα επίπεδα των διμερών σχέσεων των δύο λαών».


Τα μπαράκια που όταν μεγάλωσαν ΔΕΝ έγιναν μπαρ. Η ενηλικίωση δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση



Λένε ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 75% από νερό. Κι εγώ ρωτάω: Σε ποιες χώρες; Γιατί στις περισσότερες γίνεται σωστή δουλειά, οι άνθρωποι το παλεύουν, ελαττώνουν όσο μπορούν το εξωφρενικό αυτό ποσοστό, πίνοντας υπεύθυνα, ώριμα και συνειδητά τον κώλο τους σε υπέροχα υπόγεια ή έστω ισόγεια μπαρ. Ο μύθος του Έλληνα που είναι καμάκι, μερακλής και πάνω από όλα πότης αυτοαναιρείται από την χυδαία νοοτροπία του απέναντι στα καταστήματα που σερβίρουν αλκοόλ. Αλλά ας το πάρουμε από την αρχή...

Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γυθείου Κωνσταντίνου Καστρή


Ενός λεπτού σιγή τήρησε το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, στην μνήμη του διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γυθείου Κωσταντίνου Καστρή, ο όποιος χάθηκε στη μάχη με τις φλόγες στη διάρκεια της κατάσβεσης της δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Βαθύ της Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.


Ανακοίνωση Δημοκρατικής Συμμαχίας για το θάνατο του αντιπύραρχου στη Λακωνία

Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε σήμερα η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την ώρα του καθήκοντος ο αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς.
Η Δημοκρατική Συμμαχία εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά στην οικογένεια του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου και στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος. Ευχόμαστε να είναι το τελευταίο θύμα του Πυροσβεστικού Σώματος την ώρα της μάχης με τις φωτιές».


Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο αντιπρόεδρος μας μιλά για τη «θυσία» του

Οι αοριστολογίες του κ. Μόσιαλου


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Ευβοίας, κ. Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τις επίσημες ανακοινώσεις από τον υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Ηλία Μόσιαλο για την ΕΡΤ και τα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από μήνες επίσημης κυβερνητικής αναρμοδιότητας μάθαμε σήμερα με τον πλέον εξωκοινοβουλευτικό τρόπο, ότι η αρμοδιότητα για την ΕΡΤ και τα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης περιέρχεται σε μία νεφελώδη «ανεξάρτητη Επιτροπή», της οποίας δεν γνωρίζουμε ούτε τον τρόπο σύνθεσης, ούτε το πλαίσιο λειτουργίας και η οποία
θα λύσει όλα τα προβλήματα του χώρου.
Ο κ. Μόσιαλος δημιούργησε περισσότερα ερωτήματα με τη συνέντευξή του, όπως για παράδειγμα: Τι όφελος θα έχει η ΕΡΤ από τις «κλειστές» συχνότητες της ΕΤ1 και του Ραδιοφώνου, ποια η σκοπιμότητα μιας τέτοιας κίνησης που απαξιώνει περιουσιακά στοιχεία της ΕΡΤ, γιατί εξαγγέλλεται νέο πρόγραμμα επενδύσεων, ενώ κλείνουν οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, γιατί τόση σπουδή για το οικόπεδο της ΕΡΤ στην Περαία, ενώ υπάρχουν πολλές άλλες ιδιοκτησίες της ΕΡΤ Α.Ε.;
Επίσης, τι άραγε, θα συμβεί με τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, ιδιαίτερα σε παραμεθόριες περιοχές; Θα συνεχίσουν να εκπέμπουν το κεντρικό πρόγραμμα της ΕΡΑ ή θα
σιγήσουν, αφήνοντας κενό που πιθανόν να καλύψουν ραδιοφωνικοί σταθμοί γειτονικών χωρών;
Αλλά και σε ό,τι αφορά το δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Μόσιαλο, ότι η παγκόσμια έρευνα που ανακοίνωσε ότι «θα πραγματοποιήσει», έχει ήδη γίνει εδώ και τρία χρόνια και βρίσκεται στα γραφεία της ΕΡΤ που την έχει πληρώσει.
Και κάτι ακόμα: Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, η κυβέρνηση επιλέγει να διατηρήσει στο ακέραιο το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν οι πολίτες, την ώρα που συρρικνώνει υπηρεσίες και κλείνει κανάλια.
Μέχρι να αποσαφηνιστούν πάντως τα σχέδια της κυβέρνησης – γιατί δεν γίναμε σοφότεροι με τις αοριστολογίες του κ. Μόσιαλου – αναμένουμε να κατατεθούν, επιτέλους, στη Βουλή τα έγγραφα που έχουμε ζητήσει σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ Α.Ε.».
onned-korinthias.gr


Ιωάννης Βρούτσης...Νέο “κατόρθωμα” Βενιζέλου, κατηγοριοποίησε τους Έλληνες ως πολίτες β’ κατηγορίας, τιμωρώντας τους να πληρώνουν ΦΠΑ 23%,

ΓΙΑ ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Νέο “κατόρθωμα” Βενιζέλου, αυτή τη φορά στο χώρο του πολύπαθου Τουρισμού.
Δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση και αλαλούμ.
Και το χειρότερο, κατηγοριοποίησε τους Έλληνες ως πολίτες β’ κατηγορίας, τιμωρώντας τους να πληρώνουν ΦΠΑ 23%, σε αντίθεση με τους τουρίστες από το εξωτερικό, που θα απολαμβάνουν ΦΠΑ κατά 10 μονάδες χαμηλότερο, δηλαδή 13%.
Οι υποκριτικές, μάλιστα, προθέσεις του περί μείωσης των φορολογικών συντελεστών στο χώρο της εστίασης αποδείχτηκαν απατηλές.
Αφού όχι μόνο δεν αναστέλλει την αύξηση του ΦΠΑ, αλλά δημιουργεί νέους φορολογικούς λαβύρινθους, που αυξάνουν τη γραφειοκρατία και το κόστος στις επιχειρήσεις». 


Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Ο τραγέλαφος με την αύξηση του ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης συνεχίζεται, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα ότι ο Ελληνικός τουρισμός αποτελεί για την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ένα εύκολο πεδίο επικίνδυνων πειραματισμών. Μια Κυβέρνηση, που σε αυτή την κρίσιμη για τον τουριστικό κλάδο στιγμή, δεν διστάζει να εφαρμόσει τις πιο παράλογες πολιτικές αλχημείες. Δημιουργεί συνθήκες απόλυτης αβεβαιότητας σε χιλιάδες επιχειρηματίες, που κάτω από τις χείριστες δυνατές συνθήκες δίνουν έναν αντίξοο αγώνα επιβίωσης. Δεν σέβεται τους χιλιάδες εργαζόμενους του τουρισμού, που και αυτοί βιώνουν έντονη εργασιακή ανασφάλεια. Ακυρώνει, με κυνικό τρόπο, την όποια αναπτυξιακή προοπτική δημιούργησε φέτος η διεθνής συγκυρία.

Ποτέ στο παρελθόν μια Κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε με τέτοια απαξία και τόση αλαζονεία τον Ελληνικό τουρισμό. Ποτέ δεν υπονομεύτηκε τόσο πολύ ο πιο δυναμικός και ανταγωνιστικός παραγωγικός κλάδος της οικονομίας μας. Ποτέ, δεν έγινε αντικείμενο τέτοιας περιφρόνησης και αδιαφορίας».

Ανδρέας Λυκουρέντζος...ειλικρινή συλλυπητήρια για την απώλεια του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, Αντιπύραρχου Κωνσταντίνου Καστρή


Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, Αντιπύραρχου Κωνσταντίνου Καστρή, στη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Βαθύ Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, Αντιπύραρχου Κωνσταντίνου Καστρή  για την απώλεια του, την ώρα της εκπλήρωσης του καθήκοντος. Ο Κωνσταντίνος Καστρής με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, έδωσε άνιση μάχη με τις φλόγες και έχασε τη ζωή του. Ευχόμαστε, ο ηρωικός Αντιπύραρχος να είναι το τελευταίο θύμα που θρηνούμε στη μάχη της κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών». 


O αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Γρηγόριος Αποστολάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: