Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

“Ζωντανός” στο Καζάν ο ΠΑΟΚ πήρε βαθμό από την έδρα της Ρούμπιν (2-2).

Σε ένα παιχνίδι με μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοση του “δικέφαλου του Βορρά”, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να φύγουν με τον βαθμό από την έδρα της Ρούμπιν (2-2) και να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Μέχρι το τέλος διεκδίκησαν το “διπλό” οι παίκτες του ΠΑΟΚ.
Παρά τα προβλήματα και τις δύο αναγκαστικές αλλαγές, ο “δικέφαλος του Βορρά” πήρε μια ισοπαλία που μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική για την πρόκριση. Πρέπει να τονιστεί πως η ομάδα του Μπόλονι έχει παίξει δύο δύσκολα ματς με Τότεναμ και Ρουμπίν εκτός και παραμένει αήττητη.
Παρά την πίεση που δέχτηκαν οι Θεσσαλονικείς, ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 23' με έναν από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες τους τον τελευταίο καιρό, τον Αθανασιάδη. Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι προσπάθησαν -ανεπιτυχώς- να παραβιάσουν της εστία του Κρέσιτς, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν άκρος επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις (η φάση του 36' με τον Αθανασιάδη ήταν χαρακτηριστική).
Με την έναρξη της επανάληψης η Ρούμπιν “σφυροκόπησε” την άμυνα του ΠΑΟΚ, για να φτάσει στην ισοφάριση, με πρώτο... αποτέλεσμα το δοκάρι του Κασάεφ (46'). Το... ασφυκτικό πρέσινγκ των Ρώσων είχε αποτέλεσμα στο 52' με το γκολ του Βαλντέζ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και πήραν κεφάλι στο σκορ στο 66' με τον Νταντιούν.
Θέλοντας να αλλάξει κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και να διώξει την πίεση των Ρώσων, ο Μπόλονι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ίβιτς. Ο Σέρβος άλλαξε την “παθητική' παρουσία του “δικέφαλου του Βορρά”, που στο 80' έφτασε στο 2-2 με την κεφαλιά του Φωτάκη.
Ρουμπίν Καζάν: Ριζίκοφ, Κουζμίν, Νάβας, Μποτσέτι, Νέμοφ, Νάτσο, Νομπόα, Κασάεφ (90' Μπιστρόφ), Καραντενίζ, Βαλντές (77' Ριαζάντσεφ), Ντιαντιούν.
ΠΑΟΚ:
Κρέσιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας (54' λ.τ. Τσιρίλο), Λίνο, Έτο, Γεωργιάδης, Φωτάκης, Λάζαρ (72' Ιβιτς), Αρίας (51' Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.