Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Με Καραμανλή και Σαμαρά η απονομή βραβείων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

 6341125 

Παρουσία δύο πρώην πρωθυπουργών, των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η τελετή απονομής των βραβείων Βιώσιμης, Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Παρών στην εκδήλωση και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο πρόεδρος της ΝΕΑΡ Αλέξης Χαρίτσης, εκπρόσωποι όλων των κομμάτων ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.

Νέοι γενικοί διευθυντές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Νέοι γενικοί διευθυντές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μετά από 16 χρόνια, έγιναν οι κρίσεις των Προισταμένων για τις θέσεις των γενικών διευθύνσεων στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Η διαδικασία έγινε απ΄ το 1ο ειδικό συμβούλιο επιλογής προσωπικού του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι κρίσεις βασίστηκαν σε μοριοδότηση που αφορούσε τα τυπικά εκπαιδευτικά προσόντα, την εργασιακή εμπειρία και την άσκηση καθηκόντων ευθύνης των υποψήφιων.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τη διενέργεια της δομημένης συνέντευξης, η οποία έγινε στο ΑΣΕΠ από 5μελή επιτροπή.

Οι έξι νέοι Γενικοί Διευθυντές είναι οι εξής:

Στην Έκθεση Τουρισμού WTM 2024 του Λονδίνου η Περιφέρεια Πελοποννήσου

 
Στην Έκθεση Τουρισμού  WTM 2024 του Λονδίνου η Περιφέρεια Πελοποννήσου 

Mέσω του ΕΟΤ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα λάβει μέρος στην Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου, Η γνωστή αυτή έκθεση θα γίνει 5 με 7 Νοεμβρίου 2024.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα συμμετέχει με μονό περίπτερο (booth), εντός του εθνικού περιπτέρου του Ε.Ο.Τ., προκειμένου να υλοποιηθούν οι ενέργειες και οι δράσεις που απαιτούνται για την προώθηση της καμπάνιας τουριστικής προβολής του προορισμού «Πελοπόννησος».

Η WTM, αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός για την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία, αφού είναι μία από τις εκθέσεις που συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα βλέμματα και το

Πετρέλαιο θέρμανσης: Από 1,15 με 1,17 ευρώ το λίτρο στην Αττική – Στις 15 Οκτωβρίου η διάθεσή του

 Πετρέλαιο θέρμανσης: Από 1,15 με 1,17 ευρώ το λίτρο στην Αττική – Στις 15 Οκτωβρίου η διάθεσή του 

Η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης, η οποία θα ανακοινωθεί αύριο (15.10.2024), αναμένεται να φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2022, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της αγοράς. Η μέση τιμή στην Αττική αναμένεται να κυμανθεί στο 1,15 με 1,17 ευρώ το λίτρο, με την τιμή να αυξάνεται στην περιφέρεια και τα νησιά λόγω των μεταφορικών.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο μέσος πανελλαδικός όρος για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην αρχή της περσινής περιόδου ήταν 1,425 ευρώ το λίτρο (στην Αττική 1,40 ευρώ), ενώ το 2022 οι τιμές ήταν 1,409 ευρώ πανελλαδικά και 1,379 ευρώ στην Αττική.

 

Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι οδηγοί ταξί για την τοποθέτηση ειδικού αυτοκόλλητου για κατοχή και χρήση POS

  

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έχουν προσφύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί και Αγοραίων, καθώς και οι Σύνδεσμοι Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Οχημάτων με Μετρητή Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Ηρακλείου, Μυτιλήνης και ο Σύνδεσμος Ραδιοταξί.

Οι οδηγοί ταξί ζητούν από το ΣτΕ την αναστολή και ακύρωση της απόφασης από 1η Αυγούστου του υπουργού Οικονομικών, που τους