Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Συνέδριο ΝΔ: Στήριξη μεσαίας τάξης και μεταρρυθμίσεις το μήνυμα Μητσοτάκη

 Συνέδριο ΝΔ: Στήριξη μεσαίας τάξης και μεταρρυθμίσεις το μήνυμα Μητσοτάκη 

Τη φυσιογνωμία της Ν.Δ. ως σύγχρονης ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς παράταξης και ως δύναμης πραγματικής προόδου αναμένεται να αναδείξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από το 14ο Συνέδριο της Ν.Δ., από το βήμα του οποίου θα κάνει αφενός έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου και θα αναδείξει αφετέρου τις μεταρρυθμιστικές προτεραιότητες των επόμενων χρόνων, την προτεραιότητα που δίνει η Ν.Δ. στην κοινωνική πολιτική, αλλά και τη βασική αντίληψη του κυβερνώντος κόμματος ότι το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να διανέμεται δίκαια σε όλους.

Το βασικό μήνυμα που θα εκπέμψει αφορά στο κοινωνικό, προοδευτικό πρόσωπο της Ν.Δ., η οποία

είναι η αληθινή κοινωνική-προοδευτική παράταξη. Στο πλαίσιο αυτό θα περιγράψει και το πραγματικά προοδευτικό περιεχόμενο που έχουν οι πολιτικές της οι οποίες ωφελούν πρωτίστως τους πιο αδύναμους και βασίζονται στην πεποίθηση ότι στην πράξη προοδευτικές πολιτικές είναι αυτές που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών και τις προοπτικές τους και συγχρονίζουν τα βήματα της χώρας με τον υπόλοιπο κόσμο. Αναμένεται εξάλλου να δώσει έμφαση στη στήριξη της μεσαίας τάξης, στην πολύ σημαντική μείωση της ανεργίας και στις πολιτικές ενίσχυσης των εργαζομένων, καθώς και στα ζητήματα που αφορούν στη νέα γενιά με ιδιαίτερη μέριμνα για μία πολιτική στέγης για τα νέα ζευγάρια.

Συνέπεια λόγων και έργων

Ταυτόχρονα θα εκπέμψει και από το βήμα του 14ου Συνεδρίου ισχυρό μήνυμα συνέπειας λόγων και έργων με την υλοποίηση κατά την τριετή διακυβέρνηση του μεγαλύτερου μέρους των προεκλογικών δεσμεύσεων της Ν.Δ., παρά τις μεγάλες κρίσεις που μεσολάβησαν και τις οποίες διαχειρίστηκε με απόλυτη επιτυχία.

Πεποίθηση του πρωθυπουργού είναι ότι στη διάρκεια αυτής της τριετίας η Ελλάδα στο εξωτερικό κέρδισε τον ρόλο που της αξίζει και διαμόρφωσε τις ισχυρές συμμαχίες που επιδιώκει, ενώ στο εσωτερικό κατάφερε να ανατάξει την οικονομία και να ενώσει την κοινωνία, ενώ κράτησε όρθιο τον παραγωγικό ιστό της χώρας στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο ευρώ για τη στήριξή της μπροστά στη μεγάλη ενεργειακή κρίση που εντείνεται λόγω των εξελίξεων μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Εν αναμονή και του εθνικού σχεδίου στήριξης της κοινωνίας απέναντι στις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επαναβεβαιώσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων για όσο καιρό διαρκεί η κρίση, αλλά παράλληλα να αναδείξει και τις πρωτοβουλίες που καθιστούν τη χώρα πρωταγωνίστρια στη διαμόρφωση κοινής ευρωπαϊκής απάντησης στην ενεργειακή κρίση.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να αναφερθεί και στους άμεσους στόχους για: έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία, κατάκτηση επενδυτικής βαθμίδας, αλλά και στην πλήρη αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την πράσινη, ψηφιακή οικονομία, ενώ θα εκπέμψει και μηνύματα για απόλυτη εγρήγορση του κόμματος, για ακόμη μεγαλύτερο άνοιγμά του στην κοινωνία, αλλά και για προετοιμασία του για τις επόμενες εκλογές που, όπως ο ίδιος έχει τονίσει, θα διεξαχθούν στο τέλος της άνοιξης του 2023.

Προσκλήσεις και ομιλίες

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Συνέδριο ΝΔ έχουν προσκληθεί μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛΚ Γιαν Ολμπριχτ, ο γραμματέας του ΕΛΚ Αντόνιο Λόπεζ Ιστούριθ, ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Στο συνέδριο ΝΔ αναμένεται επίσης να μιλήσουν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 14ου Συνεδρίου και πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ οι εργασίες θα κλείσουν το μεσημέρι της Κυριακής με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και εν συνεχεία θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των 150 αιρετών μελών της νέας Πολιτικής Επιτροπής.

Συνέδριο ΝΔ: Οι 6 θεματικές ενότητες

H καθημερινότητα, η ασφάλεια για όλους, οι πολιτικές για τoυς νέους, η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, καθώς και η ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της χώρας θα βρεθούν στο επίκεντρο του 14ου Συνεδρίου της Ν.Δ. που θα διεξαχθεί από 6 έως 8/5 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στην Αθήνα, με τις εργασίες να ξεκινούν την προσεχή Παρασκευή με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ την Κυριακή θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των αιρετών μελών της νέας Πολιτικής Επιτροπής.

 

Επιδίωξη της Ν.Δ. είναι να βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης οι πραγματικές αγωνίες των πολιτών, κάτι που αποτυπώνεται με σαφή τρόπο στη θεματολογία του Συνεδρίου. Οι έξι θεματικές ενότητες:

1 Ενδυνάμωση διεθνούς εικόνας της Ελλάδας

  • Εξωτερική Πολιτική – Εμβληματικές Διεθνείς Συμφωνίες
  • Ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας
  • Μείωση μεταναστευτικών ροών
  • Η Ελλάδα οδηγός σε σπουδαίες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρωτοβουλίες
  • Οι ελληνες της Διασποράς στην πρώτη γραμμή της κοινής

προσπάθειας

  • Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία – Η καθαρή στάση της Ελλάδας και η στήριξη στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας

2 Πολιτικές για τους νέους

  • Πολιτικές της κυβέρνησης που θέτουν τους νέους ανθρώπους στο

επίκεντρο

  • Εμβληματικές μεταρρυθμίσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης
  • Εργασιακή και ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά
  • Επενδύσεις που δημιουργούν νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για την πιο καταρτισμένη γενιά
  • Κυβερνητικό σχέδιο στέγης για τους νέους
  • Ο πολιτισμός ως μοχλός ανάπτυξης
  • Κίνητρα για τους νέους του πρωτογενούς τομέα

3 Ασφάλεια για όλους

  • Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό στην υπηρεσία του πολίτη
  • Ασφαλείς πόλεις, γειτονιές και πανεπιστήμια
  • Σύγχρονη πολιτική προστασία
  • Αντιπυρική περίοδος και συλλογική προσπάθεια πρόληψης

πυρκαγιών

4 Καθημερινότητα: Κράτος φιλικό για τους πολίτες & Δίκαιη Ανάπτυξη

  • «Ψηφιακή επανάσταση» προς όφελος όλων των πολιτών
  • Θωράκιση και ενίσχυση του εισοδήματος με αύξηση του βασικού

μισθού, μειώσεις φόρων και εισφορών

  • Απλοποίηση διαδικασιών, τέλος στην ταλαιπωρία της συναλλαγής με το Δημόσιο
  • Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»
  • Ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο – Μείωση ανεργίας σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα
  • Εθνικό Σύστημα Υγείας για όλους – Στήριξη στην Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού κατά της Covid-19
  • Κοινωνική Πολιτική και προστασία των ευάλωτων – Εθνικό Σχέδιο

Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία

  • Ουσιαστική καταπολέμηση και εξάλειψη των διακρίσεων κάθε είδους

5 Προστασία του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

  • Μέτρα έμπρακτης στήριξης της κοινωνίας και καταπολέμησης της

ενεργειακής κρίσης

  • Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης
  • Αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο
  • Ο ρόλος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην παραγωγή φτηνής και καθαρής ενέργειας για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας
  • Κλιματική κρίση και οι συνέπειές της

6 Ν.Δ.: Τολμά να εξελίσσεται μένοντας σταθερή στις αξίες της

  • Το μεγάλο πατριωτικό, λαϊκό και φιλελεύθερο κόμμα που εφαρμόζει προοδευτικές πολιτικές προς όφελος όλων των Ελλήνων
  • Νέα Δημοκρατία, ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα, το μόνο που

εκφράζει την αληθινή πρόοδο στη χώρα μας

  • Η παράταξή μας διαχρονικά στη σωστή πλευρά της ιστορίας
  • Ιδεολογία σήμερα και πώς έχει ουσιαστική επίδραση στη χάραξη της πολιτικής μας
  • Οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα του κόμματος και των

Οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό

Ευάγγελος Μεϊμαράκης για συνέδριο ΝΔ:«Η Ν.Δ. μετεξελίσσεται»

Η Νέα Δημοκρατία με συνέπεια προχωρά στη διεξαγωγή του 14ου συνεδρίου της. Λίγο πριν συμπληρωθούν τρία χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας κι ενώ σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο σημειώνονται τεκτονικές αλλαγές λόγω πρωτοφανών κρίσεων, όπως η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τον απολογισμό όσων πετύχαμε και να χαράξουμε μια σαφή πορεία για το μέλλον.

Ο στόχος του συνεδρίου είναι διπλός. Από τη μία, είναι η στιγμή να αποδείξουμε ότι κατανοούμε, συζητάμε και προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα και από την άλλη, να παρουσιάσουμε το θετικό μεταρρυθμιστικό μας έργο και να απευθυνθούμε στους πολίτες απαντώντας με επιχειρήματα σε όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν και επηρεάζουν την καθημερινότητά τους.

 Το συνέδριο θα αποτελέσει την αφετηρία για νέους αγώνες και θα εκπέμψει ένα ηχηρό μήνυμα, ότι η Νέα Δημοκρατία μετεξελίσσεται, αντιμετωπίζει τις κρίσεις, έχει πρόγραμμα, όραμα και σχεδιασμό για το αύριο, ενώ βρίσκεται σε ενότητα, εγρήγορση και ετοιμότητα εν όψει των πολλαπλών προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας. Μαζί με τα στελέχη της παράταξης, που η φωνή τους θα ακουστεί δυνατά σε κάθε στάδιο της διαδικασίας αλλά και τη νεολαία, θα ανανεώσουμε την ελπίδα μας για το μέλλον.