Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Ανακοίνωση Δήλωσης - Διόρθωσης Τ.Μ. - Παράταση Σεπτ.-Δεκεμ. 2021

 https://sbp-prod.s3.eu-central-1.amazonaws.com/LOGO-Xylokastro.Evrostini.Final.Transparent.png

 

Ο Δήμος ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, σας γνωρίζει ότι σύμφωνα με το Ν. 4830/21 (ΦΕΚ 169/18.09.2021 τεύχος Α'): / Άρθρο 66 «Υποβολή δηλώσεων στοιχείων για τον καθορισμό επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου»

Οι υπόχρεοι σε δήλωση για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου, προκειμένου να υπολογισθούν επ’ αυτού φόροι - τέλη και εισφορές προς τους Ο.Τ.Α. α’ βαθμού, που μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβάλει ή έχουν υποβάλει ανακριβή δήλωση, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία, το αργότερο μέχρι τις 31.12.2021.

Σε όσους υποβάλλουν δήλωση ορθών στοιχείων, διαγράφεται το σύνολο των προστίμων που προκύπτουν από τις διαφορές τετραγωνικών μέτρων. Οι υποβάλλοντες  δήλωση, υποχρεούνται να καταβάλουν τα τέλη που αντιστοιχούν στα ορθά τετραγωνικά μέτρα, υπολογιζόμενα από 1ης.1.2020, μέχρι την ημερομηνία της δήλωσης, με πρόστιμο είκοσι τοις εκατό (20%) επί του ποσού που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων αυτού του διαστήματος, σε είκοσι τέσσερις (24) ισόποσες μηνιαίες δόσεις με ελάχιστο όριο μηνιαίας δόσης πλην της τελευταίας δόσης τα δέκα (10) ευρώ για φυσικά πρόσωπα και τα πενήντα (50) ευρώ για τα νομικά πρόσωπα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους Τμήμα Εσόδων, Δημοτικής Περιουσίας & Ταμειακής Υπηρεσίας, στα τηλέφωνα: 2743360207, 2743360222.

ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ Τ.Μ. ΑΚΙΝΗΤΟΥ - Ν.4830-2021 (ΦΕΚ 169-Α-21) 

 ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης : Δεν θα διατεθούν εισιτήρια για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, στον αγώνα του Σαββάτου (23/10).

  

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ενημερώνει για το τι θα ισχύσει στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό το Σάββατο (23/10, 20:30) στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”.

Δικαίωμα εισόδου στον αγώνα ΑΣΤΕΡΑΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για την 7η αγωνιστική αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League Interwetten 2021-2022, το Σάββατο (23/10, 20:30) στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” θα έχουν ΜΟΝΟ οι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας.

Για την είσοδο στο γήπεδο απαραίτητη είναι η προσκόμιση δημόσιου εγγράφου ταυτοποίησης στοιχείων και το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ για το συγκεκριμένο παιχνίδι, όπως και για τους εντός έδρας αγώνες με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ της σεζόν 2021-2022, δεν εκδίδονται μεμονωμένα εισιτήρια για τους φιλάθλους.

Το Τμήμα Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, τηρώντας κατά γράμμα τους όρους που αναφέρονται στο Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Super League, το οποίο έχει εγκριθεί από την αρμόδια Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και με σεβασμό στην προστασία της δημόσιας υγείας, ενημερώνει τα εξής:

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Ακροκορίνθου

  

Διήμερο εκδηλώσεων με αφορμή την απελευθέρωση του Ακροκορίνθου, οργανώνει ο δήμος Κορινθίων.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στις 25 και στις 26 Οκτωβρίου 2021.

Στις 25 του μήνα, στην πλατεία της Αρχαίας Κορίνθου, στις 7.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική και χορούς.

Την επομένη, στις 10.30 το πρωί, στον Ακροκόρινθο, θα τελεστεί Δοξολογία, θα γίνει κατάθεση στεφάνων, ενώ θα ακολουθήσει σχετική ομιλία.

Συγχρόνως, θα πραγματοποιηθεί και η αναπαράσταση της παράδοσης του Ακροκορίνθου.

Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια.

Έξω απ’ το Αρχαιολογικό Μουσείο, αμέσως μετά, θα λάβει χώρα, μουσική εκδήλωση με τον Παναγιώτη Λάλεζα.

Συμμετέχουν στις εκδηλώσεις πολλά τοπικά σωματεία και σύλλογοι.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας, οι δράσεις θα γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου και τις δύο ημέρες, στις 7.30 το απόγευμα.

Η Μεγαλόπολη είναι η πρώτη πόλη στην Πελοπόννησο που παίρνει φυσικό αέριο - Κώστας Βλάσης: "Η Τρίπολη και η Κόρινθος, θα μπορούν να συνδέονται στο δίκτυο του φυσικού αερίου εντελώς δωρεάν"

  

“Η Μεγαλόπολη είναι η πρώτη πόλη στην Πελοπόννησο που παίρνει φυσικό αέριο. Η Μεγαλόπολη είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα, που οι κάτοικοί της δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για την σύνδεση με το κεντρικό δίκτυο, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τις συνδέσεις των σπιτιών”.

Αυτό τόνισε ο δήμαρχος της Μεγαλόπολης, Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, με αφορμή την ολοκλήρωση των διαδικασιών που έχουν να κάνουν με τις χρηματοδοτήσεις, μέσω ΕΣΠΑ, της κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου.

Χαμός με το σχέδιο της FIFA για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια – Στα σκαριά ευρωπαϊκό μποϊκοτάζ

 uefa 

H απόφαση της FIFA να προχωρήσει το σχέδιό της για διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια και η σθεναρή αντίσταση της UEFA σε αυτή την προοπτική, φαίνεται ότι οδηγεί σε μεγάλη αναταραχή το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, περισσότερες από 12 από τις 55 ομοσπονδίες της UEFA, είναι πρόθυμες να εγκαταλείψουν τη FIFA, σύμφωνα με το Associated Press (AP), με τις σκανδιναβικές ομοσπονδίες να υποστηρίζουν το μποϊκοτάζ.

«Εάν η πλειοψηφία στη FIFA αποφασίσει να υιοθετήσει μια πρόταση για διετή Παγκόσμια Κύπελλα, οι σκανδιναβικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες θα πρέπει να εξετάσουν περισσότερες ενέργειες και σενάρια που είναι πιο κοντά στις βασικές μας αξίες από ό, τι αντιπροσωπεύει η τρέχουσα πρόταση της FIFA,» ανέφεραν σε κοινή δήλωση Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Ισλανδία και Νήσοι Φερόε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – «Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή»

 Παπανδρέου – Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα, ο πρώην πρωθυπουργός από το «Ιδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου» με φόντο την Ακρόπολη, ανακοίνωσε:

«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα.

Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 237 νέα κρούσματα σήμερα ( 34 στην Αρκαδία - 76 στην Μεσσηνία - 86 στην Αχαΐα.)

  

Μεγάλη μείωση,  κρουσμάτων κορωνοϊού,  σε σχέση με χθες, (-71), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 237 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  τρεις περιοχές  ( Αχαΐα , Μεσσηνία και Αρκαδία) παρουσιάζουν  και σήμερα  διπλάσιο αριθμό ( 195) νέων κρουσμάτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές.  

  Συγκεκριμένα:

Εκατόν σαρανταέξι (146 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 14  νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 76 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 55 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (12), Αρκαδίας (34) και Λακωνίας (9).

Επίσης άλλα 91 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (86) και Ηλείας (5).   

Σήμερα 20 / 10 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 237 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 50.752 (24.796  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Τετάρτη 20 / 10 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (86),  Μεσσηνίας  (76) ,  Κορινθίας (14), Ηλείας (5), Αργολίδας (12), Αρκαδίας (34) και Λακωνίας (9)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                20.242

Π.Ε. Κορινθίας             7.586

Π.Ε. Μεσσηνίας           7.030

Π.Ε. Ηλείας                  5.900

Π.Ε. Αργολίδας           4.580

Π.Ε. Αρκαδίας             3.749

Π.Ε. Λακωνίας            2.398