Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, αν βγει δεύτερος στον όμιλο του Europa League

 Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, αν βγει δεύτερος στον όμιλο του Europa League 

Μετά και τους αγώνες της Τετάρτης (8/12) για την τελευταία αγωνιστική στην φάση των ομίλων του Champions League, βγήκαν οι 7 από τους 8 πιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού στα πλέι-οφ του Europa League, εφόσον οι πρωταθλητές Ελλάδας βγουν δεύτεροι στο γκρουπ τους! 

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν απόψε «διπλό» στην Αμβέρσα κόντρα στην Αντβέρπ και συνάμα ήττα της Άιντραχτ από την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη για να πάρουν την πρώτη θέση στον όμιλό

Σε περίπτωση όμως που δεν συμβεί αυτό και τερματίσουν δεύτεροι, τότε θα βρεθούν στα πλέι-οφ του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσουν μία από τις οκτώ ομάδες που τερμάτισαν τρίτες στους ομίλους του Champions League.

Οι ομάδες λοιπόν από το Champions League που μπορεί να βρεθούν στον δρόμο του Ολυμπιακού είναι οι Λειψία, Πόρτο, Ντόρτμουντ, Σέριφ Τιρασπόλ, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Σεβίλλη, Μπαρτσελόνα.

Σημειώνεται ότι απομένει το παιχνίδι της Αταλάντα με την Βιγιαρεάλ στον 6ο όμιλο του Champions League που αναβλήθηκε λόγω χιονόπτωσης και ορίστηκε για αύριο, που θα κρίνει ποια εκ των δύο θα συνεχίσει στο Champions League και ποια στο Europa League.

Η κλήρωση για τα ζευγάρια των πλέι-οφ του Europa League θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα (13/12) στη Νιόν και οι αναμετρήσεις των ομάδων θα πραγματοποιηθούν στις 17 και 24 Φεβρουαρίου.

Η αντίστοιχη κλήρωση για την φάση των «16» του Europa League είναι προγραμματισμένη για τις 25 Φεβρουαρίου.

τους και την απευθείας πρόκριση στους «16» του Europa League.