Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Άρση μέτρων: Ανοίγουν την 1η Ιουνίου τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών

Άρση μέτρων: Ανοίγουν 1η Ιουνίου τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών για παιδιά δημοτικούΗ στήριξη της επιχειρηματικότητας βρέθηκε στην ατζέντα της συνάντησης του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το επιμελητήριο, ένα από τα θέματα που συζήτησαν τη Δευτέρα ο

Μετανάστες έσπασαν την καραντίνα στο Κρανίδι και έκαναν πορεία στο Πόρτο Χέλι


Την καραντίνα 15 ημερών στην οποία έχουν θέσει οι αρχές τη δομή στο Κρανίδι από χθες, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού, έσπασαν σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι κινήθηκαν προς το Πόρτο Χέλι, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.
Συγκεκριμένα, περίπου 200 από τους 500 αιτούντες άσυλο που διαμένουν στη δομή στο Κρανίδι, πραγματοποίησαν πορεία προς το κέντρο της πόλης, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Κορωνοϊός: 18 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Ανακοινώνονται 18 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Τα 11 αφορούν γνωστή συρροή κρουσμάτων (σ.σ. και από τον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη την Λάρισα) και τα 2 έλεγχο επαναπατρισθέντων.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.903, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.
Από αυτά, 627 (21.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1645 (56.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

e-adeies: 100.000 χιλιάδες οικοδομικές άδειες έχουν διεκπεραιωθεί ηλεκτρονικά - Στατιστικά στοιχεία από την ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών

e-adeies: 100.000 χιλιάδες οικοδομικές άδειες έχουν διεκπεραιωθεί ...
Η απολύτως επιτυχημένη λειτουργία και τα οφέλη που προκύπτουν  για την οικονομία, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις επισφραγίζονται από τα επίσημα απολογιστικά στοιχεία για τον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών, μέσω του συστήματος e-adeies, που δίνει το ΤΕΕ στη δημοσιότητα.


Η ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών αποτελεί μία από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει υποστηρίξει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και έχει βοηθήσει ήδη σημαντικά, στον ενάμιση χρόνο εφαρμογής του, να συντομευθούν οι χρόνοι για την έκδοση αδειών και να μειωθεί το κόστος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα «Καταπολέμησης Κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής περιοχές του φυσικού, περιαστικού, αγροτικού συστήματος στην Πελοπόννησο


 
  ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα «Καταπολέμησης Κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής περιοχές του φυσικού, περιαστικού, αγροτικού συστήματος των Περιφερειακών Ενοτήτων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας» για την τριετία 2018-2019-2020, από νωρίς την άνοιξη  (αρχές Μαρτίου ) και πραγματοποιούνται στοχευμένες εφαρμογές ελέγχου και καταπολέμησης κουνουπιών σε κρίσιμα σημεία της χωρικής επικράτειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου .
Στα πλαίσια του ανωτέρω προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών  σας γνωστοποιούμε ότι την  Τρίτη  26.05.2020 πραγματοποιήθηκε :

Με τον Πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη ο Χρίστος Δήμας.

Τον Πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη συνόδευσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας για μια σειρά από σημαντικές συναντήσεις που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με εκπροσώπους και φορείς της πόλης.
Πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες  με τους επικεφαλής του Τhess INTEC και της Αλεξάνδρειας ζώνης καινοτομίας, για τα γρήγορα βήματα τα οποία έχουν γίνει προκειμένου να μεταβιβαστεί το οικόπεδο 760 στρεμμάτων το οποίο βρίσκεται