Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Το τελευταίο αντίο στην μεγάλη Ελληνίδα ποιήτρια Κική Δημουλά

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/02/kikidimoula-500.jpg
 Το τελευταίο αντίο στην πολυβραβευμένη ποιήτρια και ακαδημαϊκό Κική Δημουλά είπαν σήμερα Τρίτη (25.02.2020) στο Α’ Νεκροταφείο συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών με την κόρη της να συγκλονίζει.
Η κηδεία της Κικής Δημουλά, που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (22/2) σε ηλικία 89 ετών, τελέστηκε δημοσία δαπάνη, ως «ελάχιστος φόρος τιμής» στη σπουδαία ποιήτρια που με τη γλωσσική τόλμη που πάντα τη διέκρινε, μίλησε με μοναδικό τρόπο μέσα από το έργο της για την υπαρξιακή αγωνία, την απουσία, την απώλεια του χρόνου, τη φθορά και τη μοναξιά. Παράλληλα η υπουργός

Πέθανε ο Θανάσης Νασίκας , αγροτοσυνδικαλιστής και πρώην δήμαρχος Τυρνάβου

Πέθανε ο Θανάσης Νασίκας - Ο αγροτοσυνδικαλιστής και πρώην δήμαρχος Τυρνάβου Πέθανε ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και πρώην Δήμαρχος Τυρνάβου Θανάσης Νασίκας, σε ηλικία 66 ετών.
Ο Θανάσης Νασίκας διατέλεσε επίσης δήμαρχος Τυρνάβου την περίοδο 2003 – 2006 αφήνοντας σημαντικό έργο πίσω του. Είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο ως ένας από τους πλέον εμβληματικούς αγροτοσυνδικαλιστές της Θεσσαλίας, πρωταγωνιστής στα μπλόκα, ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του 90.
O Θανάσης Νασίκας είχε ουσιαστικά αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση στον αγροτοσυνδικαλισμό το 2005 -αν και συνέχισε να μετέχει στις ενώσεις των αγροτών του Τυρνάβου.
Με πληροφορίες από  paidis.com

ΣΕ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟ ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ - ΧΑΡΑΚΑΙΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ Η ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ¨ΑΡΚΑΔΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ¨



Τρίπολη, 25 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε αποκριάτικους ρυθμούς κύλησε το πρωί της Κυριακής ( 23/2/2020 ) στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ. Μία ομάδα μασκαράδων από τη Σχολή χορού ¨Αρκάδων Δρώμενα¨ σκόρπισε χαμόγελα και χαρά στους θεραπευόμενους και στους συγγενείς τους.
Η ομάδα των μικρών αλλά και των μεγάλων χορευτών της Σχολής δεν άργησε να γίνει ένα με τους φιλοξενούμενους του Κέντρου Αποκατάστασης της Τρίπολης και το κέφι άναψε για τα καλά.
Ακούστηκαν παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια της Αρκαδίας καθώς και τα γνωστά τραγούδια της Αποκριάς. Η ομάδα χορευτών του Συλλόγου ¨Αρκάδων Δρώμενα¨ ,με επικεφαλής τη δασκάλα χορού κ. Ελένη Κέζα, παρέσυρε όλους τους παρευρισκόμενους σε ένα ιδιαίτερο αποκριάτικο γλέντι που κατά κοινή ομολογία ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για θεραπευόμενους, συγγενείς αλλά και επισκέπτες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το χορευτικό - λαογραφικό δρώμενο πραγματοποιήθηκε την ώρα του επισκεπτηρίου και το παρακολούθησε αρκετός κόσμος που βρισκόταν στο ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ εκείνη τη στιγμή.
Η Διεύθυνση του Κέντρου Αποκατάστασης ευχαρίστησε θερμά τη Σχολή Χορού ¨Αρκάδων Δρώμενα¨για την πρωτοβουλία που πήρε αλλά και για τη χαρά που έδωσε στους θεραπευόμενους του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ.
Στο ευχετήριο μήνυμά της η Πρόεδρος του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη τόνισε ότι: ¨Αυτές τις μέρες χαράς και γλεντιού θα πρέπει να στρέψουμε για λίγο το βλέμμα μας και στους ανθρώπους που είναι μόνοι και τους λείπει ένα ζεστό χαμόγελο.Ας τους το χαρίσουμε απλόχερα διότι ένα χαμόγελο δεν κοστίζει τίποτα αλλά - πιστέψτε με - αξίζει τόσα πολλά. 
Καλή Σαρακοστή σε όλους¨. 

ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
2Ο χλμ. Παλαιάς Επ. οδού Τρίπολης – Τεγέας | ΤΡΙΠΟΛΗ - ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλύφθηκε ο τρόπος με τον οποίο εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός στην Ιταλία

Κρούσματα κορονοϊού καταγράφονται στην κεντρική και νότια Ιταλία. Ένας επιχειρηματίας που ταξίδεψε στην Κίνα διαγνώσθηκε θετικός στον ιό στην Φλωρεντία.
Εξάλλου μία τουρίστρια με καταγωγή από την πόλη Μπέργκαμο της Λομβαρδίας που επίσης έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό εισήχθη σε νοσοκομείο στο Παλέρμο της Σικελίας. Τέθηκε σε καραντίνα όλο το γκρουπ των συνταξιδιωτών της.
 Στο μεταξύ η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι σχολικές εκδρομές σταματούν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου.Σύμφωνα με τον Τύπο, η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αν τα μέτρα που ελήφθησαν αποδειχθούν αποτελεσματικά, να περιοριστεί αμέσως μετά. Μέχρι στιγμής τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί σε όλη την Ιταλία είναι 229 ενώ 7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
 
Το πως εξαπλώθηκε ο νέος κορωνoϊός στην Ιταλία, αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός

Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου για κoρωνοϊό: Έκτακτα μέτρα για σχολεία, ΜΜΜ, δημόσιες υπηρεσίες



Στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη μέτρων αποφυγής και τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊου προχωρά η κυβέρνηση, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, «λαμβάνονται μέτρα για την πρόληψη, ενώ ταυτόχρονα εντείνεται η προετοιμασία για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων και των

Πλατφόρμα ΚΕΔΕ: Με τέσσερα «κλικ» δηλώστε τα επιπλέον τετραγωνικά και ξεχάστε τις ουρές στα γκισέ.

 
H Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Εσωτερικών, την ΑΑΔΕ και τη ΓΓΠΣ, προκειμένου οι πολίτες να ωφεληθούν της ευεργετικής διάταξης, ανέπτυξαν ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων διόρθωσης τετραγωνικών στους δήμους της χώρας. Υπενθυμίζεται πως η ανωτέρω δήλωση απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες από αναδρομικές χρεώσεις, ενώ αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τα ταμεία των δήμων.
Η πλατφόρμα έχει διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μη χρειάζονται άλλα δικαιολογητικά και να προκύπτει αυτόματα η διαφορά ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα που είναι δηλωμένα στο Ε9 και εκείνα βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών.
Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζει κάθε ενδιαφερόμενος είναι οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για το taxisnet. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ και κανένα απολύτως δικαιολογητικό προκειμένου ο πολίτης να υποβάλει την αίτηση περί ανακριβούς δήλωσης τετραγωνικών στον οικείο δήμο.

Η πλατφόρμα είναι ενεργή με πραγματικά στοιχεία, για τους πολίτες όμως θα ανοίξει την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 14:00 και η προθεσμία υποβολής της διόρθωσης των τετραγωνικών λήγει στις 31 Μαρτίου.

Πώς θα μπείτε στην εφαρμογή:
Μέσω του σάιτ της ΚΕΔΕ

Επίσης υπάρχει πρόσβαση στην εφαρμογή μέσω των sites :
υπουργείων Εσωτερικών (ypes.gr) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (gsis.gr) και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (mindigital.gr).

Δείτε το βίντεο με τη λειτουργία της εφαρμογής:
 

 
airetos.gr
 

Στον Πρόεδρο της Βουλής η Ετήσια Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το έτος 2017

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/f3c70a23-7696-49db-9148-f24dce6a27c8/image.png
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Ετήσια Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το οικονομικό έτος 2017 παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Ιωάννης Σαρμάς.
Η Έκθεση περιλαμβάνει τα αποτελέσματα των ελεγκτικών εργασιών του ανωτάτου δικαστηρίου κατά το έτος 2017 και διατυπώνει τις παρατηρήσεις του στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού και στην εφαρμογή των κανόνων του Δημοσίου Λογιστικού και του Λογιστικού των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την ενημέρωση που του παρείχε και τον διαβεβαίωσε ότι η Έκθεση θα διαβιβαστεί στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες και θα τεθεί σε συζήτηση στις συναρμόδιες Επιτροπές της Βουλής.

Εδώ η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ 77


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ 77

Αγαπητοί φίλοι,

Στην εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, καθήκον όλων μας, πέραν των άλλων, είναι να διατηρούμε την επαφή και να επικοινωνούμε με τρόπο απλό και κατανοητό. Με την προσδοκία ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχίσει να έχει και την δική σας αποδοχή, σας αποστέλλουμε το νέο τεύχος  
ΝΟ 77 του Πολιτιστικού Βήματος Φενεού
Οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις σας είναι όπως πάντα παραπάνω από ευπρόσδεκτες.


Καλή άνοιξη, υγεία πάνω απ’ όλα. Καλή δύναμη σε όλους.

Με εκτίμηση,

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗΣ
ΜΕΣΙΝΟ-ΦΕΝΕΟΥ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

UEFA και FIFA υπέγραψαν με την Κυβέρνηση το μνημόνιο για το ποδόσφαιρο – Τι προβλέπει

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/02/mitsotakis-uefa-fifa.jpg
Συνυπέγραψαν το συνυποσχετικό UEFA, FIFA και Κυβέρνηση στη συνάντηση «αστραπή» στο Μαξίμου που κράτησε 35 λεπτά!
 Δείτε εδώ το μνημόνιο Κυβέρνησης UEFA

Ο βασικός άξονας συζήτησης βασίστηκε στην διαφθορά, στη διαιτησία και στη βία. Ομως δεν ήταν μόνο αυτά τα θέματα που συζητήθηκαν για την επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι τρεις πλευρές μίλησαν για το VAR (στο οποίο πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις),  για την εκλογή νέου προέδρου στην ΕΠΟ αλλά και για την επαγγελματική διαιτησία!
Στόχος είναι να τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα και να μπουν οι βάσεις για ένα πολύ καλύτερο επόμενο πρωτάθλημα.

Κορωνοϊός: Επιπτώσεις και στην κινητικότητα στο Δημόσιο -Τι αλλάζει

 
 Την εξαίρεση από τον παρόντα κύκλο κινητικότητας του τομέα της Υγείας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών: «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις», ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα φέρω τροπολογία στο νομοσχέδιο με την οποία θα εξαιρείται ο τομέας της Υγείας από τον παρόντα κύκλο της κινητικότητα. Κι αυτό γιατί σύντομα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και στην Ελλάδα».
Υπενθυμίζεται ότι, με αφορμή τους θανάτους στην γειτονική Ιταλία, σήμερα υπήρξε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα και δηλώσεις του υπουργού Υγείας κ. Κικίλια, ενώ ο γιατρός και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, σε δηλώσεις του τόνισε ότι  πρέπει να είμαστε σε «επαγρύπνηση καθώς είμαστε ένα δευτερόλεπτο πριν την πανδημία».
Επίσης έκτακτη σύσκεψη έχει οριστεί για τις 4 το απόγευμα από την επιτροπή λοιμωξιολόγων στο υπουργείο Υγείας, με θέμα την επιδημία του κορωνοϊού.

afdtodioikisi.gr
 

Εγκληματικές ευθύνες στη Περιφέρεια για την κατάρτιση Ειδικών Εξωτερικών Σχεδίων Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης (Εξωτερικών ΣΑΤΑΜΕ) στη Κορινθία.


Αποτέλεσμα εικόνας για λαικη συσπειρωσηΤρίπολη 24-2-2020


Ενώ σύμφωνα με την οδηγία ΣΕΒΕΖΟ 3 και τις σχετικές αποφάσεις-οδηγίες  της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι υποχρεωμένη να καταρτίσει για τις βιομηχανίες που εντάσσονται στην ανώτερη βαθμίδα της οδηγίας ΣΕΒΕΖΟ 3 Eιδικό Eξωτερικό ΣΑΤΑΜΕ, δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια της Περιφέρειας.

Παύουν Ποινικές–Πειθαρχικές Διώξεις κατά Αιρετών και Υπαλλήλων

Με αυτήν την προσθήκη στο θεσμικό πλαίσιο περί ρύθμισης οφειλών προς ΟΤΑ Α’ βαθμού, τερματίζονται ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εις βάρος τους και σχετικές υποθέσεις μπαίνουν στο αρχείο  ...

Πόσο αντέχει ο κοροναϊός σε επιφάνειες, τρόφιμα, χερούλια, δέματα; (video)





Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους που καταγράφεται σχετίζεται με το διάστημα που αυτός μπορεί να επιβιώσει σε μια επιφάνεια. Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να αποσύρει μεγάλες ποσότητες χαρτονομισμάτων που βρίσκονταν σε κυκλοφορία σε νοσοκομεία, αγορές ζώων και λεωφορεία κοντά στα κέντρα του ιού στην χώρα, δεν είναι τυχαία.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο κοροναϊός μπορεί να παραμείνει «ζωντανός» σε μολυσμένες επιφάνειες και αντικείμενα. Πλήθος ερευνητών προσπαθούν να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα μελετώντας τις συμπεριφορές άλλων ιών. ...................

Η ΓΑΛΛΙΔΑ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ ΚΑΙ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ

Αμυντικές μπίζνες μακέτας γαλλικής προέλευσης, αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ των Ελλήνων φορολογουμένων, για ανάπτυξη φτώχειας και αποκλειστικής αποπληρωμής δανείων του 2,5 % αιώνια. 

Τι είχες δύστυχη Ελλάδα, τι είχα πάντα. Μία κακόγουστη φάρσα, ένα remake του κακού παρελθόντος μας, για μία χώρα βουτηγμένη στα χρέη. Εξοπλισμοί χωρίς άμυνα, χωρίς σχεδιασμό και χωρίς προοπτική. Αμυντική διπλωματία χωρίς στρατιωτική ισχύ, χωρίς εθνική πυγμή.

Λ.ΚΑΛ.
 

Thedayaftergr

Κορωνοϊός: ΠΟΥ: Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για το «ενδεχόμενο πανδημίας»

Κορωνοϊός: Δραματική προειδοποίηση του ΠΟΥ - «Πρέπει να δράσουμε γρήγορα» 

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κάλεσε σήμερα τον κόσμο να προετοιμαστεί για το «ενδεχόμενο πανδημίας» του νέου κορωνοϊού, κρίνοντας πως είναι «πολύ ανησυχητική (…) η ξαφνική αύξηση» των νέων κρουσμάτων στην Ιταλία, στη Νότια Κορέα και στο Ιράν.

Κορωνοϊός: Συστάσεις του υπ. Υγείας στους πολίτες για το πως θα προστατευτούν

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/01/epoxiki-gripi-500.jpg

Οδηγίες προς τους πολίτες εξέδωσε το υπουργείο Υγείας προκειμένου να τηρούν τους κανόνες υγιεινής ώστε να προφυλαχθούν από τον Κορωνοϊό.
Συγκεκριμένα:
-Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.
-Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
-Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
-Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.
-Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
-Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
-Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
-Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.