Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Γενική κατακραυγή για την πολιτική… τυμβωρυχία ΣΥΡΙΖΑ

  

Την ώρα που η χώρα βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η αξιωματική αντιπολίτευση επιστρέφει στην πολιτική του 2014, την πολιτική που έχει στόχο να προκαλέσει τα κατώτατα ένστικτα της κοινής γνώμης.

«Ισως χρειαστούν και άλλοι», ήταν το σχόλιο της «Αυγής» δίπλα σε μία φωτογραφία από τάφους στις Σέρρες, χωρίς να θυμίζει πλέον τίποτε από την πάλαι ποτέ ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς και τα τελευταία χρόνια της Ανανεωτικής Αριστεράς. «Για τους εχθρούς δεν ευθύνεται η “Αυγή”. Η κυβέρνηση ευθύνεται για τους νεκρούς», είπε σε πρωινή εκπομπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, για να καλύψει την αθλιότητα.

Με την εξαίρεση της Κουμουνδούρου και προσωπικά του κ. Τσίπρα, που ακόμα

σιωπούν, οι αντιδράσεις, όπως αναμενόταν, ήταν άμεσες. Για κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο υπουργός Υποδομών και βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής. «Για όσους πίστεψαν ότι το παιχνίδι Τσίπρα με τα νούμερα των νεκρών ήταν αστοχία, ή ότι η χθεσινή αθλιότητα της Αυγής έγινε κατά λάθος, ήρθε σήμερα ο κ. Γιαννούλης να άρει κάθε αμφιβολία. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. «Σπεκουλάρει διαρκώς στην επιδείνωση της πανδημίας, σε περισσότερους νεκρούς, σε περισσότερη δυστυχία. Η απομόνωσή τους από την κοινωνία και το αντιπολιτευτικό τους άγχος, τους οδηγούν στην αθλιότητα. Και τελικά στην πλήρη απαξίωση. Σαν πολιτικές ύαινες περιμένουν θύματα μήπως και τραφούν πολιτικά. Η κοινωνία τους έχει γυρίσει την πλάτη, η Ιστορία θα τους καταγράψει στις μαύρες σελίδες της».

Μετά τις αντιδράσεις, το γνωστό έργο. Η «Αυγή» έβγαλε ανακοίνωση για να πει ότι έγινε λάθος και ο κ. Γιαννούλης ότι διαστρέβλωσαν τα λεγόμενά του. Δυστυχώς, ούτε λάθος έγινε ούτε διαστρεβλώθηκαν τα λόγια του κ. Γιαννούλη. Απλώς, μετά τη γενική κατακραυγή και τη δικαίωση της κριτικής κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι επενδύει πολιτικά στην πανδημία και επιχαίρει όταν τα πράγματα επιδεινώνονται με τον πιο επίσημο τρόπο, ήρθε αναγκαστικά η προσπάθεια αναδίπλωσης. Δεν αξίζει στη χώρα αυτού του είδους η αντιπολίτευση, δεν αξίζει στην εποχή και τη δυσκολία της.

Ακόμα και για το θέμα με το οποίο ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσωπικά, επιχείρησε να σπεκουλάρει, ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύστηκε πανηγυρικά. «Ντροπή», έγραψε ο κ. Τσίπρας δίπλα στη φωτογραφία τριών παιδιών να κοιτούν δύο κινητά στην αυλή ενός καφενείου σε ένα χωριό της Ηλείας. «Ντροπή να μην μπορούν τα παιδάκια να κάνουν μάθημα», σημείωσε, παραπέμποντας σε εικόνες αφρικανικών χωρών. Τι αποδείχθηκε;

Αποδείχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ακόμα και παιδιά για να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις. Αποδείχθηκε ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε σε καφενείο της κοινότητας Πεύκης του Νομού Ηλείας και μοιράστηκε αρχικά σε τοπικά ΜΜΕ από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του καφενείου και κοινοτάρχη και στη συνέχεια στο σύστημα της Κουμουνδούρου. Αποδείχθηκε ότι οι μαθητές της συγκεκριμένης φωτογραφίας ουδέποτε μπήκαν στην τηλεκπαίδευση και ενώ φέρονται στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης να παρακολουθούν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στην πραγματικότητα απουσίαζαν από το σχολικό μάθημα της δασκάλας της σχολικής μονάδας και τις δύο ημέρες, δηλαδή 18 και 19 Νοεμβρίου.

Οι ίδιοι οι γονείς αρνήθηκαν να παραλάβουν τεχνολογικό εξοπλισμό (τάμπλετ) που είχε στη διάθεσή του το σχολείο, παρά τις επίμονες προσπάθειες της προϊσταμένης της σχολικής μονάδας και ο κοινοτάρχης και ιδιοκτήτης του καφενείου δεν ενημέρωσε ποτέ τον δήμαρχο Πύργου κ. Αντωνακόπουλο για ελλείψεις, οι οποίες μπορούσαν να καλυφθούν άμεσα. Αντί αυτού. μοίρασε τη στημένη φωτογραφία στα ΜΜΕ, από τα οποία ενημερώθηκε τελικά ο δήμαρχος χθες και διέθεσε σήμερα τα απαραίτητα λάπτοπ. Αποδείχθηκε ακόμα ότι δεν ενημερώθηκε ποτέ για ελλείψεις η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου, που απέστειλε και σχετικό αίτημα, στο οποίο ουδέποτε έλαβε απάντηση.

eleftherostypos.gr