Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ

 


Της Λέττας Καλαμαρά 

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και ο Πρωθυπουργός των Ελλήνων όρισε ως υπέρτατο δημόσιο αγαθό την Υγεία! Με δήλωσή του: "Όταν απειλείται η υγεία, που είναι το υπέρτατο δημόσιο αγαθό, για εμένα δεν υπάρχει κρατική και ιδιωτική δράση. Όλες οι δράσεις γίνονται δημόσιες καθώς η αποστολή τους για ένα διάστημα είναι εθνική.", όχι μόνο υποβαθμίζει την Ελευθερία ως δευτερεύον δημόσιο αγαθό αλλά επικίνδυνα ταυτίζει και ενσωματώνει τον ιδιωτικό τομέα στην κρατική εξουσία, που ασκεί ο ίδιος εθνικά με επιζήμιο τρόπο εκ του αποτελέσματος.


Το μοντέλο διακυβέρνησης Μητσοτάκη, που προσομοιάζει του κινεζικού και προμηνύει κακές εξελίξεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον Κόσμο παραπέμπει στην Οθωμανική Αυτοκρατορία όπου η υγεία και η αποφυγή της σφαγής αποτελούσε το πρωταρχικό μέλημα των υπηκόων.  Για την εξασφάλιση των βασικών αναγκών ο κατακτητής αναλαμβάνει την παροχή με τους τοπικούς κοτζαμπάσηδες να αναλαμβάνουν ρόλο φοροεισπράκτορα και η ιδιωτική πρωτοβουλία τυπική διαδικασία. 

Ακολουθώντας το μοντέλο Μητσοτάκη οι αγώνες για την ελευθερία καθίστανται περιττοί καθώς η υγεία είναι το υπέρτατο δημόσιο αγαθό και συνεπώς οι αγώνες που απαιτούν θυσίες καθίστανται επικίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον. Οι δηλώσεις Μητσοτάκη είναι ντροπή για όλους αυτούς που έδωσαν το αίμα και τη ζωή τους για την Ελλάδα. Αν ο κ.Μητσοτάκης αισθάνεται ότι βρίσκεται σε Πόλεμο με τον COVID-19 οφείλει να κηρύξει τη χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση και να εφαρμόσει τις επιτάξεις, τη λογοκρισία και τις διώξεις του αναλαμβάνοντας και την πολιτική ευθύνη και κυρίως χωρίς να τραυματίζει τη δημοκρατία. Στο τέλος του Πολέμου θα λογοδοτήσει αναλόγως του αποτελέσματος.


Ειδάλλως επιτελεί ένα κάκιστο έργο στην προσπάθειά του να αλλάξει τη μορφή του Πολιτεύματος, τις αξίες και ιδέες της ατομικής και συλλογικής ελευθερίας. Είναι δεδομένο πια ότι ο Γ'ΠΠ έχει ξεκινήσει και η μία πλευρά πασχίζει να αποκόψει την Ευρώπη και Ελλάδα από τις ΗΠΑ, να τις στρέψει προς την Κίνα και να εγκαταστήσει μία αυταρχική δημοκρατία, με ή χωρίς εκλογές, αδιάφορο. Ωθεί σταδιακά στην εξαθλίωση της Ευρώπης και Δύσης, στην ομαλή πτώση στην αγκαλιά της Κίνας και τέλος στην ολοκληρωτική καταστροφή μέσω ενός πραγματικού πολέμους στο έδαφος για την αναδιάταξη του Κόσμου και την πτώση της ανθρωπότητας. Ο κ.Μητσοτάκης δυστυχώς βάζει την Ελλάδα στη λάθος πλευρά του Πολέμου αγκαλιάζοντας τη Γερμανία, τη μόνιμη ηττημένη σε κάθε Παγκόσμιο Πόλεμο, υλοποιώντας την παραπάνω στρατηγική της. 

Το μέγεθος της καταστροφής μένει να δούμε και τις θυσίες των ανθρώπων, που ορίζονται από μία παγκόσμια νομενκλατούρα διακίνησης ουσιών και ανθρώπων εις βάρος της ελευθερίας μας αιωνίως. Το Δ' Ράϊχ  σε αρμονία με το κομμουνιστικό κινεζικό μοντέλο διακυβέρνησης που ονειρεύονται πολλοί ως μοντέλο ζωής στον 21ο αιώνα είναι η λάθος πλευρά της ιστορίας και ο κ.Μητσοτάκης οφείλει να διαχωρίσει την Ελλάδα το συντομότερο ή να αποχωρίσει. Η Ελλάδα πρέπει να είναι στην άλλη πλευρά της ιστορίας, στην πλευρά του τελικού νικητή.


Η ελληνική ιστορία, αρχαία και σύγχρονη, είναι μοναδική εξαιτίας των αγώνων της υπεράνω της υγείας των πολιτών της και εις όφελος της ελευθερίας  ζωής, σκέψης και λόγου. Αυτό είναι το υπέρτατο δημόσιο αγαθό και οφείλουμε όλοι να το διαφυλάξουμε και να το παραδώσουμε στη νέα γενιά, χωρίς μαύρες σελίδες της ιστορίας μας, κύριε Μητσοτάκη. 


Thedayaftergr