Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: Από σήμερα μάσκα παντού – Πώς ανταποκρίνονται οι κάτοικοι της Αθήνας

 

Μάσκα παντού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε 14 πορτοκαλί και δύο κόκκινες περιοχές της χώρας εφαρμόζεται από σήμερα τα ξημερώματα, με το πρόστιμο για τους παραβάτες να διαμορφώνεται στα 150 ευρώ.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του πρακτορείου της Eurokinissi, οι πολίτες της Αθήνας που βρέθηκαν σε λαϊκή αγορά τήρησαν πιστά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης σύμφωνα με τα οποία η χρήση μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.


Επιπλέον, από σήμερα μετά τις 00.30 τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 5 το πρωί, η κυκλοφορία απαγορεύεται για τις δύο αυτές ζώνες, εκτός συγκεκριμένων εξαιρέσεων όπως είναι λόγοι εργασίας ή υγείας, ενώ ισχυρή είναι η σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων εκτός Περιφερειακής Ενότητας για όσες περιοχές εντάσσονται στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) -για το επίπεδο 4 ισχύει απαγόρευση- προκειμένου να μη μεταδοθεί ο ιός σε όμορους και ενδεχομένως με καλύτερη επιδημιολογική εικόνα νομούς.

Η επιδημία στη χώρα μας βρίσκεται σταθερά πάνω από τα 800 κρούσματα -841 νέες διαγνώσεις χθες- διατηρώντας μία δυναμική που χρειάζεται πολλή προσοχή. Παράλληλα, ακόμη δέκα θάνατοι προστέθηκαν στην τραγική λίστα που μετρά 559 θύματα.