Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Το Ξυλόκαστρο κάνει “restart” .. Τώρα είναι η ώρα

 
Η ορκομωσία του νέου Δημάρχου, Βλάση Τσιώτου, την περασμένη Παρασκευή “σηματοδοτεί” (ή τουλάχιστον έτσι θα πρέπει) μία νέα εποχή στο Ξυλόκαστρο αλλά και στην Ευρωστίνη και στα χωριά του Δήμου.
Από τα χρόνια της εποχής Κλαδούχου η περιοχή έχει μπεί σε μία “περιδίνηση” εσωστρέφειας, έχει υποβιβαστεί στην κατηγορία χωριού, η ειδησεογραφία σπανίως την αναφέρει για κάποιες εξελίξεις (κι αν το κάνει δεν είναι για καλό) και στη Δυτική Κορινθία έπαιζε το ρόλο του “κομπάρσου”.

Σε βαθύ πένθος το Κορινθιακό Ποδόσφαιρο από τον αιφνίδιο θάνατο της ψυχής του ¨ΑΕΤΟΥ¨

Ένας από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους του τοπικού ποδοσφαίρου που το τίμησε με το ήθος του , ο 40χρονος Γιάννης Ζάρκος,η ψυχή του Αετού  Κρυονεριου έφυγε από το ζωή αιφνιδιαστικά προδομένος από την καρδιά του, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους αλλά και όλο το τοπικό ποδόσφαιρο. 
Σύμφωνα με πληροφορίες της Δημοσιογραφικής Ομάδας ο Γιάννης πρόσφατα είχε άλλη μια περιπέτεια με την υγεία του ευτυχώς όμως την είχε ξεπεράσει και γιαυτό τον λόγο πρόσεχε και

Ελληνικό όνομα έδωσαν σε πέντε φεγγάρια του Δία



Πέντε μικροί δορυφόροι του Δία που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, «βαφτίστηκαν» επισήμως με ονόματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος έχει 79 γνωστά φεγγάρια και 12 από αυτά είχαν ανακαλυφθεί το 2018 από τον αστρονόμο Σκοτ Σέπαρντ του Ινστιτούτου Επιστημών Κάρνεγκι της Ουάσιγκτον. Τώρα πλέον τα πέντε από τα

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ & ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

 

Οι νέοι αντιπεριφερειάρχες και εντεταλμένοι σύμβουλοι της περιφέρειας Αττικής

https://www.eklogika.gr/uploads/files-2/Topiki_Aytodioikisi/Perifereies/Attiki/Patoulis_antiperifereiarxes1.jpg 

Τους στόχους της νέας διοίκησης προσδιόρισε ο νέος περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης

Τους στόχους και τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης προσδιόρισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στη συνάντηση που είχε με τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική».
Επίσης, ανακοίνωσε τους χωρικούς και τους πρώτους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, καθώς και τους εντεταλμένους συμβούλους για τις θεματικές αρμοδιότητες, συμπεριλαμβανομένων και των επικεφαλής των παρατάξεων που συνέπραξαν με τη διοικούσα παράταξη.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι στην

Δήλωση Γιάννη Γκςερζελή - ευχαριστω τον Δημαρχο Κορινθίων Βασ. Νανόπουλο...

Διανύουμε μια ιδιότυπη περίοδο, το δίλημμα  μεταξύ  οικονομικής κρίσης και προσπάθειας για ανάπτυξη.
 Κύριο μέλημα μου η ανάγνωση  των αναγκών ενός κόσμου που αλλάζει ραγδαία καθώς και η επίλυση των λειτουργικών και τεχνικών ζητημάτων.
 Ευχαριστώ τον κ. Δήμαρχο  ΒΑΣΙΛΗ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟ για τη θέση που μου εμπιστεύτηκε και ελπίζω σε μια συλλογική προσπάθεια για να πετύχουμε.
Υποστηρίζω την αρχιτεκτονική καινοτομία, το νέο σχεδιασμό της πόλης αλλά και  της ευρύτερης περιοχής με τόλμη και κοινωνική ευαισθησία.
ΓΙΑΝΝΗΣ Ν ΓΚΕΡΖΕΛΗΣ

Γιάννης Ν. Γκεζερλής
Αρχιτέκτονας  
 
Τ: 27410 20100 Φ: 27410 20111 Κ: 6973889147 
Δ: Νοταρά 64β, Κόρινθος, 20100 

Η Ευρώπη σε συναγερμό καθώς η πανώλη των χοίρων σαρώνει την Ασία


Sarantis Michalopoulos, 30 Aug 04:54 PM

Τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να εφαρμόσουν αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας για την καταπολέμηση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων (ASF), μια θανατηφόρα ασθένεια των χοίρων που άρχισε να εξαπλώνεται μέσω της Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης, δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ στη EURACTIV.com....Read More

EurActiv Greece



15 χώρες ανακαλούν την αναγνώριση του Kοσόβου, λέει η Σερβία


 https://www.google.com/maps/vt/data=aY3ENlahDlb8fJSUEtciW71b1SaHsy8KvgZKF0fvQkRP20IO-CUPgqi9niAICQxcls7396b6FCeGMwtbbm6LWtvvdY5oO_PolXEuBMd2D1dMdLw2IKh4BTc_Y5ofekljlbn_sYEF8vtYVk6c9u5d39QPRyFGCqRgrgmtXS9KH3uELX5bTtbIU3aBuNGmqfWIptouLWZhP3BN1fQmT7Gy66Ae-A

Agata Palickova, 30 Aug 05:28 PM

Με το Τόγκο να γίνεται η 15η χώρα που ανακαλεί την αναγνώρισή της για το Κόσοβο, σύμφωνα με τον υπουργό εξωτερικών της Σερβίας, το Βελιγράδι έχει πλησιάσει τον στόχο του τα μισά κράτη μέλη του ΟΗΕ να μην αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία της πρώην επαρχίας της Σερβίας....Read More 

EurActiv Greece

«Οι πολίτες δεύτερης κατηγορίας» δεν είναι αρκετοί για να στείλουν το AfD στην κορυφή της ανατολικής Γερμανίας


Στις κρατικές εκλογές την Κυριακή στην ανατολική Γερμανία, το δεξιό κόμμα Alternative for Germany (AfD) πέτυχε ιστορικά αποτελέσματα στη Σαξονία και το Βρανδεμβούργο....Read More 

EurActiv Greece

Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Λιμενικό (έγγραφο)


Το υπουργείο Εμπορική Ναυτιλίας προκηρύσει διαγωνισμό για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) σαράντα πέντε (45) συνολικά Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (ανδρών – γυναικών).
Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό κατάταξης Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο οποίος βρίσκεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ υποβάλουν αίτηση με επισυναπτόμενα δικαιολογητικά αυτοπροσώπως (ή με νομίμως εξουσιοδοτημένο προς τούτο άτομο), κατά τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 08:00 έως 14:00, ή ταχυδρομικώς με συστημένη αλληλογραφία, απευθείας στην αρμόδια Επιτροπή, από την 30-09-2019 έως και την 11-10-2019.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 

aftodioikisi.gr

Καλόγερος, δοθιήνας, θυλακίτιδα, ψευδάνθρακας, κριθαράκι. Σπυρί από σταφυλόκοκκο

\
Το δέρμα παρέχει προστασία από τα μικρόβια, αλλά δυνατό να προσβληθεί από βακτήρια, ιούς, ή μύκητες. Για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρχει ένα άνοιγμα η μια αμυχή από όπου θα μπουν τα μικρόβια. Φυσικά «ανοίγματα» όπως αυτά του θυλάκου της τρίχας ή των ιδρωτοποιών

«Ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. σε συνεργασία με την ΟΖΟΝ ΜΚΟ ανακοινώνει τον απολογισμό του Β’ κύκλου έρευνας στα πλαίσια υλοποίησης του χρηματοδοτικού προγράμματος «Φυσικό Περιβάλλον & Καινοτόμες Περιβαλλοντικές Δράσεις 2018» για το έργο «Κορινθιακός-Η δική μας θάλασσα».


 https://www.filodimos.gr/images/akrata.jpg
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ                                                                                
ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ»                     
   Αίγιο, 2 Σεπτεμβρίου 2019


                                                                                                                                                                                                                                                      
                                                                          Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ 


Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος καταγραφής και αξιολόγησης των θαλάσσιων απορριμμάτων σε 6 επιλεγμένες ακτές του Κορινθιακού Κόλπου (Ναύπακτος, Ιτέα, Αλυκή, Κόρινθος, Ακράτα και Ψαθόπυργος).
ΠΑΡΑΛΙΑ
Πούντο Ναύπακτος
Ναυσικά Ιτέα
Αλυκή Βοιωτία
Καλάμια Κόρινθος
Ακράτα Αχαΐα
Μάτι Ψαθόπυργος Αχαΐα
ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
Α’ ΚΥΚΛΟΣ
5.611
1.773
2.960
1.115
1.052
2.330
Β’ ΚΥΚΛΟΣ
3.903
1.101
2.369
3.766
808
1.407

Η ΟΖΟΝ διενήργησε σχολαστικούς καθαρισμούς σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ», τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση ΠΡΑΣΙΝΟ+ΜΠΛΕ, το Σύλλογο Ελεύθερων και Αυτόνομων Δυτών Νομού Φωκίδος «Κρισσαίος» και τον Οικιστικό και

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στην Πολωνία

 
Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την εισβολή των ναζιστικών στρατευμάτων στην Πολωνία, που σηματοδότησε την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, εκπροσώπησε τη χώρα μας ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.
Επισυνάπτονται σχετικές φωτογραφίες. 


Στην Αθήνα η Eθνική Βόλεϊ Ανδρών θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μονπελιέ


Νέα ήττα για τη Εθνική Ανδρών από τη Σλοβενία με 3-1 Στην Αθήνα θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μονπελιέ η Eθνική ομάδα Βόλεϊ  των ανδρών, μετά την παρουσία της σε Ξυλόκαστρο και Δερβένι Κορινθίας.
.Η ΕΟΠΕ ενημερώνει για το γεγονός χωρίς να έχει γνωστή η αιτία για την αλλαγή του προγράμματος αφού η Εθνική θα έδινε στην Πελοπόννησο τα φιλικά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε πρόβλημα με τις αποστάσεις αλλά και τις εγκαταστάσεις

Φοιτητική στέγη: Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τα μυστικά για σπίτια-ευκαιρίες

Φοιτητική στέγη: Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τα μυστικά για σπίτια-ευκαιρίες | in.gr 
 Η έξυπνη αναζήτηση και η ευελιξία στην επιλογή της περιοχής για εξεύρεση κατοικίας είναι τα μυστικά για οικονομική φοιτητική στέγη όπως εξηγούν οι ειδικοί και παράγοντες της αγοράς κινητών.
Η πρώτη συμβουλή σε γονείς και φοιτητές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων είναι να μην ψάχνουν σπίτι έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου: «Λίγους δρόμους ή λίγες στάσεις πιο κάτω, υπάρχουν πολλά σπίτια που σας περιμένουν, ανακαλύψτε τα».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι συμβουλές του επικεφαλής του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, Θεμιστοκλή-Ανδρέα Μπάκα, ο οποίος

Νικησαν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ,Ισόπαλοι η Λαμία με τον Ατρόμητο


Λαμία - Ατρόμητος 2-2: «Χορταστική» ισοπαλία με γκολάρα Βέλλιου (highlights)
Μετά το διπλό στην Τραπεζούντα η ΑΕΚ του Νίκου Κωστένογλου σημείωσε άλλη μια εκτός έδρας νίκη (3-2) στην Τρίπολη τον Αστέρα Τρίπολης.
Μεταμορφωμένοι και με μαχητικότητα, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν το πρώτο τους τρίποντο στο πρωτάθλημα μετά την ήττα στην πρεμιέρα απ' την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ.
Οι Αρκάδες παρουσιάστηκαν σε ακόμα ένα παιχνίδι αντάξιοι των προσδοκιών,