Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Φρίκη στο Μεγάλο Βάλτο Κορινθίας.Βρέθηκε θαμμένη στην αυλή του σπιτιού της ηλικιωμένη που αγνοούνταν για μήνες.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΕΓΚΛΗΜΑ

Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση εξαφάνισης μιας ηλικιωμένης στο χωριό Μικρός Βάλτος στο Κιάτο. Η άτυχη γυναίκα αγνοούνταν από τον Νοέμβριο ενώ η εξαφάνιση της δηλώθηκε από τους οικείους της λίγες μέρες αργότερα.
Οι Αρχές εξετάζοντας ενδελεχώς την υπόθεση εξαφάνισης της κατόρθωσαν

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες της Π. Ε. Κορινθίας

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/07/metaseismoi-1200x682.jpg
Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές υπηρεσίες του νομού Κορινθίας μετά τον σεισμό των 5,1βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αττική στις 14:15.
Πυροσβεστικά οχήματα έχουν ξεκινήσει περιπολίες σε όλες τις περιοχές και ιδιαίτερα στις περιοχές του δήμου Λουτρακίου -Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, που είναι πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, μέχρι και τις 15:15 δεν είχαν αναφερθεί τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση, προσθέτοντας ότι «ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή μας».
Επίσης, σε επικοινωνία που είχε το ΑΠΕ-ΜΠΕ με τον δήμαρχο Κορινθίων, Αλέξανδρο Πνευματικό, ανέφερε ότι δεν είχαν αναφερθεί τυχόν προβλήματα από την σεισμική δόνηση.

Τατούλης προς Νίκα "Σεβασμό...αναλάμβανεται καθήκοντα την 1η Σεπτεμβριου."

http://www.docmed.gr/wp-content/uploads/2019/05/nikas-tatoulis.jpg

Την υποχρέωση του κ. Νίκα να δείξει τον απαιτούμενο θεσμικό σεβασμό υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην απάντησή του στην επιστολή του Δημάρχου Καλαμάτας, στην οποία αναφέρει «πληροφορηθήκαμε ότι στο γραφείο σας έρχονται έγγραφα με εμάς ως αποδέκτες. Με την παρούσα επιστολή μας, σας γνωρίζουμε ότι, εξουσιοδοτώ τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Χρήστο Λαμπρόπουλο να παραλαμβάνει τα συγκεκριμένα έγγραφα».
«Σε απάντηση της επιστολής σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία αναλαμβάνετε καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2019, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχετε δείξει τον απαιτούμενο θεσμικό σεβασμό σε αυτή σας την υποχρέωση. Δυστυχώς μάλιστα υποπίπτετε σε ένα ακόμα ατόπημα, υιοθετώντας λανθασμένες πληροφορίες από τους «πληροφοριοδότες» σας. Για το λόγο αυτό η επιστολή σας επιστρέφεται ως απαράδεκτη» αναφέρει συγκεκριμένα στην απάντησή του ο κ. Τατούλης. 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ



Βελτιωση βατότητας δρόμων σε Μεσσηνία και Αρκαδία


 https://www.peloponnisosnews.gr/wp-content/uploads/2019/05/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%85.jpg
Σημαντικά έργα στις Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας και Αρκαδίας υπέγραψε την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη σύμβαση υλοποίησης των έργων «Αποκατάσταση ζημιών – προστασία πρανών και βελτίωση βατότητας περιοχών Μεσσηνιακού Ταΰγέτου Γ΄ Φάση» και «Καθαρισμός τάφρων και κοπή δέντρων – θάμνων Επαρχιακού Οδικού δικτύου Π.Ε. Μεσσηνίας» και τη δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση βατότητας οδού στην Τ.Κ. Αθήναιον Δήμου Τρίπολης». 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ



Υπογραφή ενταλμάτων μετά τον Κλεισθένη – Τι έκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο

Τις Οικονομικές Υπηρεσίες των Δήμων μετά την έναρξη ισχύος των άρθρων 203 και 205 του Κλεισθένη (ν.4555/2018) και συγκεκριμένα το ζήτημα της νομιμότητας των υπογραφών στα χρηματικά εντάλματα, έκρινε ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

Το ΚΥΣΕΑ αποφασισε Νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ ο Μιχάλης Καραμαλάκης

ΚΥΣΕΑ: Νέος αρχηγός της Αστυνομίας ο Μιχάλης Καραμαλάκης
Συνεδρίασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (19.07.2019) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το ΚΥΣΕΑ όπου ορίστηκε αρχηγός της ΕΛΑΣ ο αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης , επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ώρες.
Ο κ. Καραμαλάκης ήταν μέχρι σήμερα Υπαρχηγός της ΕΛΑΣ αλλά εκτελούσε χρέη Αρχηγού από την ημέρα της παραίτησης του Αριστείδη Ανδρικόπουλου.
Την εισήγηση έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Ενημέρωση έκανε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ συζητήθηκε και η σύσταση θέσης συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού (εισηγητής κ. Γ. Γεραπετρίτης). Ο νέος Σύμβουλος, που θα ανακοινωθεί σύντομα, θα είναι γραμματέας του ΚΥΣΕΑ και θα έχει ρόλο συντονισμού των θεμάτων εθνικής ασφάλειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός ε.α. Μιχάλης Κωσταράκος συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για τη θέση αυτή.

Ποιος είναι ο Μιχάλης Καραμαλάκης

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αττική – Τρόμος στην πρωτεύουσα – Επίκεντρο η Πάρνηθα

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/11/seismografos-seismos-1000.jpg
Μεγέθους 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ ήταν η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 14:13 με επίκεντρο τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας πάνω από τη Μάνδρα και τη Μαγούλα όπως δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος.
Ο σεισμός ήταν μικρού εστιακού βάθους 12χλμ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο για αυτό συνοδεύτηκε από μεγάλη ένταση και βοή και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα, όπως εξήγησε ο κ. Παπαζάχος.
Ο καθηγητής σημείωσε επίσης πως ο σεισμός προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο του σεισμού του 1999. Συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες διευκρινίζοντας ότι θα ακολουθήσουν πολλοί μετασεισμοί
Πληροφορίες για διακοπές ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας.
Ο μεγάλος σεισμός που τρόμαξε λίγο μετά τις 14:13 την Αθήνα και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές προκάλεσε πολλά προβλήματα στη λειτουργία των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.
Οπως μεταδίδει ο Ant1, με εντολή των επικεφαλής της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής πληρώματα και οχήματα των υπηρεσιών έχουν βγει στους δρόμους, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση και να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο κέντρο της Αθήνας και ο κόσμος βγήκε φοβισμένος στους δρόμους.
Στο Παγκράτι ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που κόσμος βγήκε στους δρόμους, όπως και στη Γλυφάδα και στην Αργυρούπολη.Ο σεισμός που έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αθήνας και όχι οδήγησε τον κόσμο να βγει από τα σπίτια και τις δουλειές του προκειμένου να προφυλαχθεί. Δημόσια κτίρια εκκενώνονται αλλά και μεγάλα εμπορικά κέντρα όπως μας ενημερώνουν αναγνώστες μας. Οι αρχές συνιστούν ψυχραιμία στους πολίτες.
Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην Κόρινθο, Δερβένι, Αίγινα, Νάξο, Πάρο, Άνδρο, βόρεια Εύβοια, Σύρο, Τανάγρα, Λιβαδειά, Ελευσίνα, Χαλκίδα και στην Ιτέα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΖΑΧΟΛΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΖΑΧΟΛΗΣ 

Εν όψει της θρησκευτικής εορτής της ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΖΑΧΟΛΗΣ του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, στις 19 και 20 Ιουλίου, γίνεται γνωστό πως θα υπάρχει η δυνατότητα για ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ, των ευλαβών προσκυνητών προς την πανηγυρίζουσα ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ.

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 από το Δερβένι θα αναχωρήσει λεωφορείο προς την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ για τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό.

Ανήμερα της εορτής του Προφήτου Ηλιού ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 από το Δερβένι και ωρα 7:30 π. μ. θα αναχωρήσει λεωφορείο προς την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ για την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Παρακαλούμε όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε στις ακολουθίες , να επικοινωνήστε άμεσα με την κα Αφροδίτη Κουσουλού στα τηλέφωνα 2743032492 & 6985057958.

ΑΥΡΙΟ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΗ ‘ΛΙΑ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΧΕΛΥΔΟΡΙ

Αύριο 20 Ιουλίου πανηγυρίζει η ιστορική Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Ζάχολης που βρίσκεται ψηλά στο Χελυδόρι στους πρόποδες του Μαύρου Όρους στην εδαφική περιφέρεια του Χελυδορίου (Κούτου), ανάμεσα στη Ζάχολη και τον Πύργο, σε υψόμετρο 780 μέτρων και σε απόσταση 20 χλμ νότια του Δερβενίου.
Στο παρελθόν, όλοι οι περιηγητές, οι επισκέπτες και οι προσκυνητές, μιλούσαν για το θαυμάσιο τοπίο στο οποίο είναι χτισμένο το μοναστήρι και για την πλούσια βλάστηση, δάση με πεύκα και έλατα, καλλιεργημένες εκτάσεις, πολλά νερά. Αυτή η εικόνα είχε μείνει στη μνήμη όλων μας. Δυστυχώς η σημερινή κατάσταση δεν είναι η ίδια με εκείνη που περιγράφεται στις εντυπώσεις των επισκεπτών.
Από τη μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου, του έτους 2000, η οποία εξαπλώθηκε από την Αχαΐα μέχρι την ανατολική Κορινθία και δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά της, κάηκε ολοσχερώς και το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Μόνο το καθολικό, στο μέσον της αυλής, σώθηκε από την πύρινη λαίλαπα.

Η πρόσβαση στον ιερό αυτό τόπο γίνεται από τη Ζάχολη μέσω Δερβενίου ή από τον Πύργο, μέσω Λυγιάς. Προκειμένου να φθάσει κανείς στην Ι. Μονή, στο κόμβο του Δερβενίου (142 χλμ. Πατρών - Αθηνών), ακολουθεί τη διαδρομή Ροζενά- Ζάχολη. Στο χωριό Ζάχολη περνώντας μπροστά απ΄τον Ιστορικό Ναό της Αγίας Παρασκευής συνεχίζει τον δρόμο για τον Κούτο (ή Χελυδόρι) και ύστερα από 2 χλμ. ο επισκέπτης βρίσκεται στην είσοδο της Ιεράς Μονής. Έξω από την Ι. Μονή δεσπόζουν 2 πανύψηλα έλατα και κάτω απ΄ αυτά υπάρχει παραδοσιακή Κρήνη.
Με  αφορμή την εορτή του Προφήτη Ηλία , στις 20 Ιουλίου, οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ. σας παρουσιάζουν την Ιστορία της Μονής καθώς και απόσπασμα από την εκπομπή "Ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί" που μετέδιδε από το τηλεοπτικό σταθμό "ΗΛΕΚΤΡΑ TV" της Κορινθού που ΄καταγράφεται μιά ξενάγηση - οδοιπορικό στο ιστορικό αλλά και κατεστραμένο μοναστήρι της περιοχής μας.
Την παρουσίαση της ιστορίας του μοναστηριού κάνει ο συμπολίτης μας κ. Δημήτριος Κάσιος. στο video που ακολουθεί:

 

Ολυμπιακός: Η ευρωπαϊκή λίστα του Μαρτίνς ενόψει Πλζεν! Αυτοί έμειναν εκτός

Η ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού – Ποιοι μένουν εκτός | in.gr 
 Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία του Ολυμπιακού ενόψει των παιχνιδιών με την Βικτόρια Πλζεν για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League, με τους Πειραιώτες την Πέμπτη 18/7 να δίνουν στην UEFA τη λίστα με τους παίκτες για τα ματς με τους Τσέχους.

Τραγωδία στο Ναύπλιο: Βρέθηκε νεκρή 92χρονη γυναίκα από πυρκαγιά σε σπίτι



Νεκρή εντοπίστηκε μια ηλικιωμένη, σήμερα τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς μέσα σε σπίτι στο Ναύπλιο.
Ειδικότερα, η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για εκδήλωση φωτιάς σε διώροφο παλαιό σπίτι στην οδό Αβέρωφ και στο σημείο έσπευσαν εννέα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Όταν οι πυροσβέστες μπήκαν στο σπίτι, βρήκαν νεκρή την 92χρονη γυναίκα, ενώ έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.
 

σημειο αναφορας ολων των δημοσιογραφων στις Βρυξελλες Ποιος είναι ο Μαργαρίτης Σχοινάς που θα αναλάβει νέος επίτροπος στην Κομισιόν

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/sxoinas-1000.jpg
H λογική του «κατάλληλου ανθρώπου στην κατάλληλη θέση» οδήγησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην απόφαση να προτείνει στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τον Μαργαρίτη Σχοινά για τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η επιλογή του πρωθυπουργού, η οποία ανακοινώθηκε χθες και επίσημα, οριστικοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες, όταν