Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Καλαμάτα στην μετά Νίκα εποχή: Προβλέψεις για β΄ γύρο, τελικούς νικητές (ονόματα)

 https://www.tourismtoday.gr/wp-content/uploads/2017/12/kalamata.jpg

Μετά την αποχώρηση του επί τρεις θητείες, νυν δημάρχου Παναγιώτη Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το «παιχνίδι» για την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας έχει ανοίξει για τα καλά. Στην παρούσα φάση προβάδισμα για να μπει στον β΄γύρο έχει ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ως επικεφαλής της παράταξης  «Δημιουργική Πρωτοβουλία για τον Δήμο Καλαμάτας» που εξελέγη με ψηφοφορία από τη δημοτική ομάδα Νίκα και, ως εκ τούτου, αποτελεί επίσημα την συνέχεια του νυν δημάρχου.                                                    Για μια θέση στον β΄γύρο παλεύουν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ως επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα Δύναμη», ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης ως επικεφαλής της παράταξης  «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες»  που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο πολιτικός μηχανικός και πρώην δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Βασίλης Κοσμόπουλος (σ.σ. έχει διεκδικήσει και το 2002 και το 2006 τη δημαρχία) ως επικεφαλής του συνδυασμού «Καλαμάτα Μπροστά» αλλά και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του και διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Βασίλης Τζαμουράνης χωρίς να έχει γίνει γνωστό το όνομα του συνδυασμού του ακόμη . Είναι αντιληπτό ότι με τόσους υποψηφίους που, μάλιστα, βρίσκονται πολύ κοντά, οποιαδήποτε πρόβλεψη τόσο για τους μονομάχους του β΄γύρου όσο και για τον τελικό νικητή, είναι ιδιαιτέρως παρακινδυνευμένη.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΛΑΜΑΤΑ 

Στο Δήμο Καλαμάτας , εκτός από τους προαναφερθέντες , υποψήφιοι επίσης είναι:Μαρία Οικονομάκου,με το συνδυασμό «Καλαμάτα Ξεκινάμε»

Δημήτρης Κουκούτσης, ως επικεφαλής της παράταξης «Καλαμάτα – Πόλη Ενωμένη» Τόνια Κούζη, ως επικεφαλής της παράταξης «Καλαμάτα Τρόπος Ζωής»
Νίκος Αλεξανδρόπουλος, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Η Καλαμάτα του αύριο»
Δημήτρης Οικονομάκος, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζεται από το ΚΚΕ